Öğretmenlikten istifa etmek

Kodla Büyü
Hocam aday öğretmen olunca bilmiyoruz doğal olarak haklarımızı yeterince, forumdanda bu konuda yardım bekliyoruz, bi çok konuyuda sorarak bu forumdaki hocalarımdan öğrendim. Amacım dert yanmakda değildi ama mecbur bazı şeyleri anlattım çözüm bulabilmek adına
Okulumuza 50 yaş üstü bir öğretmen il içi başka okuldan tayin olmuştu. Aynı zamanda aile işi olarak esnaflık da yapıyordu.
Neyse, pandemi döneminde kendisine tanımlanan derslerin birkaç tanesine katıldı, 20 dersten 1 tanesine gibi düşünün... İmkanı ve istese bilgisi var mı var büyük olasılıkla...
Pandemi bitti zaten 8 saat dersi var, derslerinin 2 güne toplatılması istedi, boş gün olsun ve fazla yorulmak istemediği için o isteği de yapıldı...
Nöbet görevinde sürekli bahçede nöbet istedi, nöbet sonrası sigara içme molası ile derslere en az 10 dakika geç girdi, teneffüs esnasında da sigara sohbet molaları vardı...
1 ayda okula 8 gün gelmesi gerekiyorsa, bunların en az 3 günü okula rapor alıp, bazen de sabahtan tanıdık doktora uğrayıp giriş işlemi yapıp, dükkanda bekleyip okula gelmeden günü bitirdi...
Okuldaki ilk derslere genelde 15-20 dakika, uyanamama veya trafik bahaneleri ve yalanlarıyla geç kaldı...
Sınav öncesi ,öğrencilere defterlerine sınavdaki soru ve yanıtları yazdırıp, şikayetleri en aza indirmeye çalıştı...
Ders saatleri arasında 1 saat boşluk bulununca sürekli oflayıp puflayıp asık suratla ortalıkta dolaşıyordu...
Bir kahvaltı etkinliği veya bir aktivite olduğunda gayet sağlıklı ve dinç görünüp, sosyal insan olan bu kişi okula adım attığı andan itibaren çok ağır hasta rolüne bürünüyordu...
Okul idaresi, doktor randevularını eğer mümkünse ders saati olmayan vakitlere almasını rica ettiği için, iyiden dert yanmaya, okula karşı farklı okuldaki tanıdıklarını doldurmaya, mobinge maruz kaldığına ikna etmeye çalışıyordu...
Öğretmenden zamanında derse girmesini, nöbet esnasında nöbet yerinde olmasını istemek bile suç oluyordu galiba bunun gözünde...
Sürekli zaten ek ders ücreti alamıyorum nöbet dışında, ne uğraşıcam okul işleriyle diyen, yalan bahanelerinden doktor tanıdıklarıyla işbirliğinden gururla bahseden... Sonradan 3 sene sonunda eyt ile emekli oldu, adı da lafı da unutuldu, eksikliği hiç hissedilmesi. Öğrenci ve velilerle zaten pek işi var mıydı belli değil...
uzun lafın kısası, bazı problemli öğretmenler,sorun çıkarmaya meyilli olabiliyor, sürekli başka birkaç arkadaşını örnek gösterip durumu normalleştirmeye çalışabiliyor,
okul idaresinin kanuni çerçevede ufak bir isteğini bile ortamda ağzında sigara ve abartarak mobing, haksızlık, ayrımcılık vb... ile yaymaya yeltenebiliyor.
Pek çok deneyim var, buradan size sadece, büyük olasılıkla sizin de bildiğiniz, şikayet et dava et tavsiyesi gelecek, zaten önceki mesajlarınızda mobing ifadesini kullanmışsınız
Yardım olarak ne bekliyorsunuz halen anlamadım, okula 50 avukatla 100 öğretmen olarak gelinip durum hakkında konuşulması falan mı?

1 yazın git özel sektörde çalış ama akraba yanı olmasın biraz gerçek iş olsun yorulunca öğretmenliğin rahatlığını ve maaşını anlarsın
2 al eline kitabı memurun haklarını çalışma şeklini öğren
3 yada çalışmayı sevmiyorsan yerine geçecek binlerce aday var .
beden eğitimi öğretmeni olacak genç inşaatta çalışırken kaza işte vefat etmiş herkes öğretmen olamıyor.

aday öğretmensin sen. köprüden geçene kadar biraz kulakların ağır işitsin dayıların çok olsun . bizde sıkıntı çektik stajyerken. boş okulda 5 e kadar beklediğimi sonra dolmuş beklediğimi amele gibi çalıştığımı unutmam ama olsun devletin malı çalıştım düzelttim . karşıdaki de öğretmen onları dinlemeden karar veremez kimse sen elini taşın altına koyma ben koymayayım ee idareci iş buyurunca ben ne yaptım oluyor.

arkadaşım idareci oldu öğretmen arkadaşına kibarca iş buyurdu yapmamış illa resmi mi olacağız dedi.
istersen annem babam beni oto sanayiye versin yazın ,anlayayım öğretmenlik nasıl rahat. öğrenci mi var karşınızda bu nasıl üslup. Belli ki arkadaşınız değil siz idarecisiniz.

Okulumuza 50 yaş üstü bir öğretmen il içi başka okuldan tayin olmuştu. Aynı zamanda aile işi olarak esnaflık da yapıyordu.
Neyse, pandemi döneminde kendisine tanımlanan derslerin birkaç tanesine katıldı, 20 dersten 1 tanesine gibi düşünün... İmkanı ve istese bilgisi var mı var büyük olasılıkla...
Pandemi bitti zaten 8 saat dersi var, derslerinin 2 güne toplatılması istedi, boş gün olsun ve fazla yorulmak istemediği için o isteği de yapıldı...
Nöbet görevinde sürekli bahçede nöbet istedi, nöbet sonrası sigara içme molası ile derslere en az 10 dakika geç girdi, teneffüs esnasında da sigara sohbet molaları vardı...
1 ayda okula 8 gün gelmesi gerekiyorsa, bunların en az 3 günü okula rapor alıp, bazen de sabahtan tanıdık doktora uğrayıp giriş işlemi yapıp, dükkanda bekleyip okula gelmeden günü bitirdi...
Okuldaki ilk derslere genelde 15-20 dakika, uyanamama veya trafik bahaneleri ve yalanlarıyla geç kaldı...
Sınav öncesi ,öğrencilere defterlerine sınavdaki soru ve yanıtları yazdırıp, şikayetleri en aza indirmeye çalıştı...
Ders saatleri arasında 1 saat boşluk bulununca sürekli oflayıp puflayıp asık suratla ortalıkta dolaşıyordu...
Bir kahvaltı etkinliği veya bir aktivite olduğunda gayet sağlıklı ve dinç görünüp, sosyal insan olan bu kişi okula adım attığı andan itibaren çok ağır hasta rolüne bürünüyordu...
Okul idaresi, doktor randevularını eğer mümkünse ders saati olmayan vakitlere almasını rica ettiği için, iyiden dert yanmaya, okula karşı farklı okuldaki tanıdıklarını doldurmaya, mobinge maruz kaldığına ikna etmeye çalışıyordu...
Öğretmenden zamanında derse girmesini, nöbet esnasında nöbet yerinde olmasını istemek bile suç oluyordu galiba bunun gözünde...
Sürekli zaten ek ders ücreti alamıyorum nöbet dışında, ne uğraşıcam okul işleriyle diyen, yalan bahanelerinden doktor tanıdıklarıyla işbirliğinden gururla bahseden... Sonradan 3 sene sonunda eyt ile emekli oldu, adı da lafı da unutuldu, eksikliği hiç hissedilmesi. Öğrenci ve velilerle zaten pek işi var mıydı belli değil...
uzun lafın kısası, bazı problemli öğretmenler,sorun çıkarmaya meyilli olabiliyor, sürekli başka birkaç arkadaşını örnek gösterip durumu normalleştirmeye çalışabiliyor,
okul idaresinin kanuni çerçevede ufak bir isteğini bile ortamda ağzında sigara ve abartarak mobing, haksızlık, ayrımcılık vb... ile yaymaya yeltenebiliyor.
Pek çok deneyim var, buradan size sadece, büyük olasılıkla sizin de bildiğiniz, şikayet et dava et tavsiyesi gelecek, zaten önceki mesajlarınızda mobing ifadesini kullanmışsınız
Yardım olarak ne bekliyorsunuz halen anlamadım, okula 50 avukatla 100 öğretmen olarak gelinip durum hakkında konuşulması falan mı?

Yıllarca ücretli öğretmenlik yaptım çok idare gördüm ama böylesi yok biat kültürü gelişmiş soru bile sormayacaksın sorgusuz sualsiz ne dedilerse yapılacak. Ne yönetmelik dinliyorlar ne genelge ne kanun. Aday öğretmenlikte 1. senem dolmak üzere ama ben istifa etmeyi düşünüyorum, bir yıldır mobing e uğruyorum, psikolojik olarak çok yıprandım buda fiziksel sağlığımı etkiledi bu seferde hasteneye gitmeme engel oldular ben gidince de soruşturma açacağız dediler açın dedim , hastaneye gitmeden önce gidemezsin diyorlar gidiyorum hastanedeyken arayıp çabuk geri gel diyorlar ertesi gün çağırıp birdaha gidemezsin diyorlar( bu sadece yaptıklarından bir tanesi) yani 1 yıl boyunca hiçbir konuda rahat bırakmadılar ,yakamdan düşmediler bi türlü, sürekli beni şikayet ediyorlar ilçeye yalan yanlış bilgilerle üstelik .Uslüpları zaten dillere destan saygısızlar. tekrar aynı okula gitmek istemiyorum, yapabileceğim bir şey var mı? Bunun bi çıkışı yok mu ? Yoksa tek çözüm istifa mı?
İlgilenen fikir veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bazılarıda linç kültürüne başladılar , bu sebeple gelen yorumları artık okumayacağım. Yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

1 yazın git özel sektörde çalış ama akraba yanı olmasın biraz gerçek iş olsun yorulunca öğretmenliğin rahatlığını ve maaşını anlarsın
beden eğitimi öğretmeni olacak genç inşaatta çalışırken kaza işte vefat etmiş herkes öğretmen olamıyor.

aday öğretmensin sen. köprüden geçene kadar biraz kulakların ağır işitsin dayıların çok olsun . bizde sıkıntı çektik stajyerken. boş okulda 5 e kadar beklediğimi sonra dolmuş beklediğimi amele gibi çalıştığımı unutmam ama olsun devletin malı çalıştım düzelttim . karşıdaki de öğretmen onları dinlemeden karar veremez kimse sen elini taşın altına koyma ben koymayayım ee idareci iş buyurunca ben ne yaptım oluyor.

arkadaşım idareci oldu öğretmen arkadaşına kibarca iş buyurdu yapmamış illa resmi mi olacağız dedi.
Ben aday öğretmen iken yaptıkarınızın hiç birini yapmadım. Yapmam da. Yönetmelikler ortada. Herkesi bağlar.

Okul özel sektör değildir. Burada patron yoktur. Herkes haddini bilsin.

Bahsettiğiniz idareci arkadaşınız öğretmenin görevi olmayan bir işi istemişse resmi olsa ne olur. Ben yapmam.

Hocam çok garip bir yorum olmuş. Hani bir yerde yangın var bir bidon benzinle de siz koşmuşsunuz. Kötüler kendilerine fırsat verildikçe azarlar bunu unutmayın. Yada arkadaşın bahsettiği kadar sıkıntı yaşamamışsınız.

Benzer sorunları ilk yıllarımızda biz yaşadık şuan 12. Yılım ama yine mobbing oluyor geçen sene öyle bir okula denk geldim ki tabiri caizse anam ağladı.. Benim tavsiyem Mebbisten hizmetiçi eğitme başvuru gönüllü afad üyesi olunca 1 hafta eğitime alıyorlar ona başvurun.. Yüksek lisansa 1 gün ya da 2 yarım gün vermek zorundalar.. Üstüne 21 saat üstü girmek zorunda değilsiniz bunun için de dilekçe verin.. Size hala zor geliyorsa ilçe şube müdürü ile görüşün o da mı olmadı il şube müdürüne çıkın görüşün başka bir ilçede görevlendirme isteyin.. Kimsenin gitmek istemediği bir yer mutlaka vardır ben giderim deyin...Yol yıpratıcı olur ama en azından kafanız rahat eder.. Ya da müdür yardımcısı olabilirim deyin görevlendirme isteyin malum ihtiyaç çok küçük bir köy okulu sayısı az olanı talep edin.. Sendikanız yoksa bütün sendikaların il temsilcilerine gidin gerekirse telefonla arayın.. Proje okullarının bazıları şehirden çok uzakta öğretmen dolduramıyor arayın sorun btr olmanız avantaj bilgisayardan anlıyorum deyin.. Gerçekten çok zor mobbing süreci ama şunu unutmayın hayatımızın her anında var ne yazık ki.. Ben bilseme atanarak kurtuldum darısı sizin başınıza

Hocam 12 yıllık meslek hayatımda neler yaşadığımı anlatsam sayfalar dolar. İlk değilsin son da olmayacaksın tipin biri yüzünden bunca emeğini çöpe atma. Gerekirse dava aç il/ilçemilli eğitime gidip durumunu anlat başka bir okula görevlendirme iste. Bir arkadaş okul müdürünü dövmüştü(yap diye demiyorum?) ödül gibi bir yere atandı soruşturma geçirip hiç korkma kafa tut sonuna kadar

istersen annem babam beni oto sanayiye versin yazın ,anlayayım öğretmenlik nasıl rahat. öğrenci mi var karşınızda bu nasıl üslup. Belli ki arkadaşınız değil siz idarecisiniz.
hocam kusura bakma yanlış anlamışın ama istifa edeceğim deyince insan kızıyor aynı branş olunca her btr nin sorunu yani şimdi kitabı al oku haklarını bil demek kötü mü? bir komşum müdür yardımcısı şöyle demişti çömez hocalar gelir yönetmelikten sorar işime gelen kısmı söyler işime gelmeyeni söylemem demişti bende bir daha idarecilere sormadım açtım okudum ve sendika da anlamadığım kısımlarda yardım eder.

yıllarca okumadın mı yazık değil mi istifa edeceğim diyorsun sonra o idareci yeni geleni ezmeye çalışacak . okulda uğraşınca okula gidesinde gelmez.
örnek bir yaşadığım olay.
btr olduğum halde başka okula görevlendirdiler 2 okula gidiyorum gittiğim merkez okulda müdür odasına çağırdı duyuru yapmadan yazılı yapacakmışım da nasıl olurmuş çocuklar nasıl çalışacakmış, şaşırdım kızdım iş ciddiye bindi kim dedi dedim çağırdı çocukları ee onlarda 7.sınıflardan duymuş da öyle laf olmuş.
bu arada 7.sınıflara girmem tanımam da yabancı okul . anlatınca komik ama deniyorlar işte. açar yazardım müdürü şikayet ederdim ilerlese acemi de değildim 8.yıl olmuş öğrencinin sözüyle hareket eden müdür de görürsün tabi 2 ay içinde cimere de şikayet edildim yüksek not vermiyormuşum diye rehberlikçiye gittim beni de cimere şikayet etmişler dedi güldüm ,

kötü örnek verecek olsam eline tamire aldığın bilgisayarı boz bir haftada tamir et sorarlarsa çok büyük sorunlar varmış de derdim ama tecrübe kazan.

eğer öğretmenlik zor meslek diyorsan da eşim idareci ol hep oturuyorsun diyor. diyorum niye ağrımayan başıma iş alayım anlamıyor herkes farklı görüyor.

idarecilerle aranı iyi tut hepsi olmasa da olur ya işin düşünce onlara gidiyorsun . masala benim bebeler çok hasta olurdu bir kez yok diyen olmadı. niye çıkar dünyası yok dese ikinci dönem btr olayını başka okulda yaparım yada görevim olmayan hiç bir işe el atmam yardımcı olmam. onlar kaybeder. niye işimi biliyorum

sor bakalım bu kadar yazan hoca var hangisinin arası idare ile kötü? yada sor izin isteyince hangisinin müdürü izin vermiyor?
ben yeni öğretmenler hariç pek denk gelmedim.

• Beğen
Tepkiler: omd
Hocam sakın istifa etmeyin ve istifa etmeyi bile düşünmeyin onlar kazanir onlara bu zevki attırmayın hatta onlar tayin olup gitsin onlar giderken siz omlara by by yapın

Sadece makinaları değil insanları da idare etmeyi bilmek lazım. Pes etmek kolay yoldur. Biraz sabır biraz da kafanızı dağıtacak ek meşgaleler edinmenizi öneririm. Örneğin yüksek lisans vb. bir ek uğraş olabilir. İleride makaleler, tez, sempozyum bildirileri vs masaya koyduklarınız etrafınızdakilerin de size bakışını değiştirecektir. Alan uzmanı olduğunuzu alttan alttan hissettirmeniz lazım. @06Davut hocamın taktiklerini de aralara serpiştireceksin. Bir süre sonra değişir durum. Bir de ilk atandığınız yerden ilk fırsatta yer değiştirmek de gerekiyor.

Benzer sorunları ilk yıllarımızda biz yaşadık şuan 12. Yılım ama yine mobbing oluyor geçen sene öyle bir okula denk geldim ki tabiri caizse anam ağladı.. Benim tavsiyem Mebbisten hizmetiçi eğitme başvuru gönüllü afad üyesi olunca 1 hafta eğitime alıyorlar ona başvurun.. Yüksek lisansa 1 gün ya da 2 yarım gün vermek zorundalar.. Üstüne 21 saat üstü girmek zorunda değilsiniz bunun için de dilekçe verin.. Size hala zor geliyorsa ilçe şube müdürü ile görüşün o da mı olmadı il şube müdürüne çıkın görüşün başka bir ilçede görevlendirme isteyin.. Kimsenin gitmek istemediği bir yer mutlaka vardır ben giderim deyin...Yol yıpratıcı olur ama en azından kafanız rahat eder.. Ya da müdür yardımcısı olabilirim deyin görevlendirme isteyin malum ihtiyaç çok küçük bir köy okulu sayısı az olanı talep edin.. Sendikanız yoksa bütün sendikaların il temsilcilerine gidin gerekirse telefonla arayın.. Proje okullarının bazıları şehirden çok uzakta öğretmen dolduramıyor arayın sorun btr olmanız avantaj bilgisayardan anlıyorum deyin.. Gerçekten çok zor mobbing süreci ama şunu unutmayın hayatımızın her anında var ne yazık ki.. Ben bilseme atanarak kurtuldum darısı sizin başınıza

Hocam öncelikle teşekkür ederim cevabınız için linçleyen arkadaşlar olunca bakmamışım yorumlara, il şube müdürüne kadar gittim ben ilçe merkezdeyim , köy okulu istedim ama okulunda kal konuştuk bu sene aynı olmayacak dediler bazı idareciler değiştiği için.Görevlendirme alabilmek için ne yapmam gerekiyor. Psikiyatri heyet raporu verdi psikolojim hiç iyi değil. Bu duruma düşmek cidden acı bi durum ama tüm idare üstüne gelince oluyormuş demek.Birkez mobbing dolayısıyla istifa dilekçemi gönderdim. Bidaha düşün dediler ama benim aynı okula geri gidebilecek kadar gücüm olduğunu düşünmüyorum, görevlendirme almak için başka ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim

Hocam müdür ile soruşturma geçirince bile genelde ayırıyorlar okuldan, başka okula görevlendirme veriyorlar. Siz Psikiyatriden heyet raporu alacak kadar sağlığınızı yitirmişsiniz. Üstüne istifa dilekçesi bile vermişsiniz buna rağmen hala sizi okulda tutmaya çalışmaları da normal değil. En azından rapor alıp izin kullanın.

Görevlendirme bu kadar atla deve değil neden bu kadar diretmişler anlamadım.

Geri