Okulumuza 50 yaş üstü bir öğretmen il içi başka okuldan tayin olmuştu. Aynı zamanda aile işi olarak esnaflık da yapıyordu.Hocam aday öğretmen olunca bilmiyoruz doğal olarak haklarımızı yeterince, forumdanda bu konuda yardım bekliyoruz, bi çok konuyuda sorarak bu forumdaki hocalarımdan öğrendim. Amacım dert yanmakda değildi ama mecbur bazı şeyleri anlattım çözüm bulabilmek adına
Neyse, pandemi döneminde kendisine tanımlanan derslerin birkaç tanesine katıldı, 20 dersten 1 tanesine gibi düşünün... İmkanı ve istese bilgisi var mı var büyük olasılıkla...
Pandemi bitti zaten 8 saat dersi var, derslerinin 2 güne toplatılması istedi, boş gün olsun ve fazla yorulmak istemediği için o isteği de yapıldı...
Nöbet görevinde sürekli bahçede nöbet istedi, nöbet sonrası sigara içme molası ile derslere en az 10 dakika geç girdi, teneffüs esnasında da sigara sohbet molaları vardı...
1 ayda okula 8 gün gelmesi gerekiyorsa, bunların en az 3 günü okula rapor alıp, bazen de sabahtan tanıdık doktora uğrayıp giriş işlemi yapıp, dükkanda bekleyip okula gelmeden günü bitirdi...
Okuldaki ilk derslere genelde 15-20 dakika, uyanamama veya trafik bahaneleri ve yalanlarıyla geç kaldı...
Sınav öncesi ,öğrencilere defterlerine sınavdaki soru ve yanıtları yazdırıp, şikayetleri en aza indirmeye çalıştı...
Ders saatleri arasında 1 saat boşluk bulununca sürekli oflayıp puflayıp asık suratla ortalıkta dolaşıyordu...
Bir kahvaltı etkinliği veya bir aktivite olduğunda gayet sağlıklı ve dinç görünüp, sosyal insan olan bu kişi okula adım attığı andan itibaren çok ağır hasta rolüne bürünüyordu...
Okul idaresi, doktor randevularını eğer mümkünse ders saati olmayan vakitlere almasını rica ettiği için, iyiden dert yanmaya, okula karşı farklı okuldaki tanıdıklarını doldurmaya, mobinge maruz kaldığına ikna etmeye çalışıyordu...
Öğretmenden zamanında derse girmesini, nöbet esnasında nöbet yerinde olmasını istemek bile suç oluyordu galiba bunun gözünde...
Sürekli zaten ek ders ücreti alamıyorum nöbet dışında, ne uğraşıcam okul işleriyle diyen, yalan bahanelerinden doktor tanıdıklarıyla işbirliğinden gururla bahseden... Sonradan 3 sene sonunda eyt ile emekli oldu, adı da lafı da unutuldu, eksikliği hiç hissedilmesi. Öğrenci ve velilerle zaten pek işi var mıydı belli değil...
uzun lafın kısası, bazı problemli öğretmenler,sorun çıkarmaya meyilli olabiliyor, sürekli başka birkaç arkadaşını örnek gösterip durumu normalleştirmeye çalışabiliyor,
okul idaresinin kanuni çerçevede ufak bir isteğini bile ortamda ağzında sigara ve abartarak mobing, haksızlık, ayrımcılık vb... ile yaymaya yeltenebiliyor.
Pek çok deneyim var, buradan size sadece, büyük olasılıkla sizin de bildiğiniz, şikayet et dava et tavsiyesi gelecek, zaten önceki mesajlarınızda mobing ifadesini kullanmışsınız
Yardım olarak ne bekliyorsunuz halen anlamadım, okula 50 avukatla 100 öğretmen olarak gelinip durum hakkında konuşulması falan mı?