Öğretmenlikten istifa ??

Kodla Büyü

nemesis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
288
2012 kpss sınavına girip yeterli puanı aldığıma kanaat getirirsem istifa etmeyi düşünüyorum. tekrardan memuriyete atanmam için kaç ay uzak kalmam gerekiyor?
 
dmk(devlet memurları kanunu) 92,93,94,95,96,97,98 de ayrıntıların yazıyor olması gerekiyor. normal yollardan edince 6 aydı yanılmıyorsam. bunun yanında 1 sene 3 sene bekleme gibi hallerde var.
 
İstifa sonrası dönüş

Çekilen veya çekilmiş sayılan memurun yeniden eski görevine dönmesi ise 657 sayılı Kanunun 97'inci maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre;

1- Usulüne uygun istifa edenler (yani yazılı olarak başvurduktan sonra başvurularının kabul edilmesini veya yerine bir memur atanmasını bekleyenler) 6 ay boyunca,

2- Usulüne uygun istifa etmeyenler yani çekilmiş sayılanlar 1 yıl boyunca (Çekilmiş sayılma hali dört tanedir: a-Başka bir yerdeki göreve atananlardan 62. maddede belirtilen sürelerde görevlerine başlamayanlar, b- Yurtdışına gönderilmiş olup, görevlerinin bitiminde süresi içinde işe başlamayanlar, c- Kadrosu kaldırılmış olup, başka bir memuriyete atanmış olanlardan süresi içinde görevine başlamayanlar, d- Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde göreve başlanılmayanlar veya aylıksız izin süresinin bitiminde görevine dönmeyenler, e- Görevi terk edip bu terki 10 gün devam edenler)

3- Devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar. Buna uymayanlar 3 yıl boyunca,

4- Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerde çalışmakta olup, yerine birisi atanana kadar görevde kalması gerekirken buna uymayanlar hiçbir surette,

hem daha önce çalıştığı kurumda hem de diğer kamu kurumlarında memur olarak çalışamaz.

Yukarıdaki açıklamamızda görüleceği üzere, usulüne uygun istifa etmiş olan devlet memuru, en iyi halde, 6 ay sonra memur olarak yeniden başvurabilmektedir. Bu nedenle önemle vurgulamak istiyoruz. İstifa eden devlet memuru en az 6 ay boyunca hiçbir kamu kurumunda memur olarak görev alamaz. Kamu kurumlarının bunu tespit edemeyeceğini düşünülmemelidir. Zira bilgi işlem teknolojilerindeki gelişme ile bir çok bilgide merkezileşmeye gidildiği gibi, sosyal güvenlik işlemlerinde de merkezileşmeye gidilmiştir.
 
istifa mantıklı bir yol değil hocam bence. Yine de siz bilirsiniz eninde sonunda bişeyler olacak işten atamayacaklarına göre.
 
Öğretmen, Naklen Hangi Unvanlara Geçebilir?

http://www.memurlar.net/haber/60402/

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim öğretim kurumlarında 700 bine yakın öğretmen bulunmaktadır. Ancak çalışan bazı öğretmenler, meslekten memnuniyet duymadıkları için naklen mezuniyet ile kazandıkları (Psikolog, mühendis, Sosyolog, Mimar vb.) kadrolara atanmak istemektedir. Bugünkü dosyamızda bu şekilde başka bir kuruma geçmek isteyen öğretmenlere yardımcı olacak bazı hususlara yer vereceğiz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

1- NAKLEN GEÇİŞ KONUSU

Başka bir kuruma naklen geçiş yapmak isteyen bir öğretmenin öncelikle kendisine uygun bir kurum bulması gerekmektedir. Örneğin Gıda mühendisliği mezunu ama öğretmen olarak çalışan biri için en uygun kurum Tarım ve Köyişleri Bakanlığıdır. İnşaat mühendisliği mezunu için ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı veya Karayolları Genel Müdürlüğüdür. Bu tespiti yaptıktan sonra geçiş yapılmak istenen kuruma dilekçe ile müracaat edilmelidir. Dilekçe ile müracaat kurumun il teşkilatına yapılabileceği gibi Ankara'daki genel merkezine de yapılabilir.

2- NAKLEN GEÇİŞLERDE KAYIRMACILIK HAKİM

Burada önemli husus şudur. Kurumlar arası geçişte bir standart yoktur. Bir başka deyişle bir dilekçenin kabul görüp görmemesinde kayırmacılık en önemli faktördür. Bu bağlamda siyasi referans bulamayanların dilekçeleri genellikle "ihtiyaç yok" denilerek reddedilmektedir. Bu idarenin takdir yetkisi içinde olduğu için, verilen cevabın kamu yararı ve hizmet gereğine uygun olmaması iddia edilerek açılan bir davanın kazanılması neredeyse imkansıdır.

3- GÖREVDE YÜKSELME KONUSU

Mezuniyet ile kazanılan unvanlara geçişler Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik ile yapılmaktadır. Bu yönetmeliğe göre bir memurun eğer mühendislik fakültesi mezunu ise mühendis kadrosuna atanabilmesi için, kendi kurumunda açılacak unvan değişikliği sınavını kazanması gerekmektedir. Unvan değişikliği sınavının ne zaman açılacağına, hizmet ihtiyacına bağlı olarak kamu kurumlarının kendisi karar vermektedir. Bu söylediklerimiz kurumlar arası geçiş için geçerlidir. Bu nedenden dolayı kamu kurumları örneğin mühendislik mezunu olsa da öğretmenleri naklen mühendis kadrosuna atayamamaktadır. Bu mezuniyet ile kazanılan diğer lisans unvanları için de geçerlidir.

4- ÖĞRETMENLER HANGİ YOLA BAŞVURUYOR?

Milli Eğitim Bakanlığından ayrılmak isteyen öğretmenler, naklen mühendis olarak geçemedikleri için, genelde yaptıkları ikili görüşmeler ile hangi kurumlarda unvan değişikliği sınavı açılacağı bilgisine ulaşmakta, daha sonra da bu bilgiye dayanarak kuruma "memur" unvanında atanmaktadır. Eğer aldığı bilgi doğru ise açılan unvan değişikliği sınavına katılmakta ve başarılı olur ise mezuniyet ile kazandığı unvanına atanmaktadır.

5- ÖNERİLERİMİZ

Bir öğretmenin kurum değiştirmesi ne yazıki şuanki geçerli olan kamu yönetimi sistemimizde objektif esaslara dayanmamaktadır. Bu bağlamda, referanslarını bulsa dahi, kurum değiştirmek isteyen öğretmenlerin birden fazla bilgiye muhakkak ulaşması gerekmektedir.

i- Unvan değişikliği sınavı açılacak mı?

ii- Unvan değişikliği sınavı açılsa dahi, bu sınav, mezun olduğu lisans programını kapsamakta mıdır?

iii- Açılacak bir unvan değişikliği sınavına kaç kişi girecek, kaç kişi alınacaktır?

Memurlar.net'in notu: Yukarıdaki açıklamalar, sadece öğretmen kadrosunda yer alan ve lisans mezunu memurlara yöneliktir.
 
eşimle birlikte istifa edip yurtdışına gitmeyi düşünüyoruz (ikimizde öğretmeniz)
ola ki aksi bir durumda 6 ay sonra(muhtemelen ilk açıktan atama döneminde)
başvurular nasıl oluyor?
yani okullar seçip o okulları seçenler arasında hizmet puanı yüksek olanın yerleşmesi sonucumu bir atama mı gerçekleştiriliyor?
x okulu ihtiyacını açıktan atama şeklinde alacam mı diyor? yani kısacası açıktan atama nasıl oluyor?
istifa sonrası bekleyen olumsuzluklar nelerdir?tecrübesi olan varsa dinleyebilirim..
 
hayırlısı olsun inşallah hocam sizin için ama istifa etmeden kurumlar arası geçişi düşünün bence.
 
çalışmayı düşündüğümüz kurum özel :) kamu değil..pişman olurmuyuz bilemedik işte olursakda dönebilirmiyiz..kafa karışık yani!
 
Kendimi sağlama alacak bir iş ayarlayabilsem hiç durmayacağım bende basacağım istifayı ama kendime garantiye alamıyorum işte.Elimiz mahkum yapcak bişey yok.
 
Geri
Üst