Ömer Dinçer İstifa Talepleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan blue123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
istifa edecek son bakan dinçer sanırım, heleki 4+4+4 sistemini tasarlamışken yerini garantiledi. son ana kadar akpli olduğu halde dinçere saydıranlar, 4+4+4 sisteminden sonra yeniden herşeye kulak tıkar oldular. nede olsa ordunun izlerini ortadan kaldırıyor ya sistemin içeriği, öğretmenlerin itibarsızlaşması, fakirleşmesi önemli değil. bu zihniyetler oldukça da %60'ı bile alır bunlar, dinçerde yine bakan olarak kalır başımızda. hem de reformcu bakan sıfatıyla. :-1:

cagdas' Alıntı:
istifa edecek son bakan dinçer sanırım, heleki 4+4+4 sistemini tasarlamışken yerini garantiledi. son ana kadar akpli olduğu halde dinçere saydıranlar, 4+4+4 sisteminden sonra yeniden herşeye kulak tıkar oldular. nede olsa ordunun izlerini ortadan kaldırıyor ya sistemin içeriği, öğretmenlerin itibarsızlaşması, fakirleşmesi önemli değil. bu zihniyetler oldukça da %60'ı bile alır bunlar, dinçerde yine bakan olarak kalır başımızda. hem de reformcu bakan sıfatıyla. :-1:

şu an bakanı savunan öğretmenleri sebepleriyle beraber şurada görmek isterim açıkçası

bize az bile gelir böyle bakan, geldiği bakanlıktaki çalışanları kurban kestirmişler arkasından, başımızdan gitti kurtulduk diye...
eğitimden anlamayan, öğretmekle, öğretmenlikle alakası olmayan bakanlarımız ve müsteşar v.b. üst düzey bürokratlarımız olduğu sürece, bu düzen kolay değişmez.
Değişmesinde, ben çekiyorum da herkes çekmeyeceğini zannediyor, sınıfçılar, anaokulcular daha ses seda çıkarmıyorlar ya, 444 gelince patlayacaklar daha uyanmadılar.
Bizim milletimize müstehak.

Başbakanımızın ağzıyla konuşarak "TAHAKKUM" edebiyatı yapanlar, kullandığınız kelimenin anlamı zorbalık etmek. zorla hükmetmek, bunu biliyorsunuzdur.
Sizce halkına, milletine vatandaşına kim zorbalık ediyor bir düşünün.

Meclis başkanı çıkıp komisyonu savunurken, başbakan çıkıp biz bunu yapacağız derken, Grup başkanvekili çıkıp salı günü başlar pazara çıkarırız derken, tüm kabine ve partililer arkasında dururken, istifa falan edeceğini düşünmüyorum bakanımızın.
Etmesini de istemiyorum, sevdiğimden mi hayır, ama 10 senedir gelen hep gideni aratır oldu. Arkasından demediğimizi bırakmamıştık hatırlarsınız Hüseyin Çelik için, bizi hem daha çok savunuyordu hemde işimiz ve mesleğimizle ilgili daha çok birikimi vardı. Şimdi sayın Dinçer giderse, yerine de gelecek vatandaş beklediğimizden tam tersi olursa vay halimize...

Birisi çıkıp diyemiyor mu yahu, arkadaş ben öğretmenim,
- ortalama 2700 euro değil 1800 - 2000 tl arası maaş alıyorum.
- maksimum ayda 60 - 70 saat arası ekders, ücret olarak 450 - 500 tl alırım. O da çok nadir haftada 30 saat eşek yüküyle çalışırsam
- yılda 3 ay değil 2 ay yaz tatilim var. 1 eylül ile 30 haziran arası bilfiil okulda, eğitim - öğretim işleriyle ilgilenirim.
- İmamdan, pek çok polisten, doktor ve hemşireden daha fazla çalışmama rağmen hepsinden daha düşük ücret alırım.
- Eğitim - öğretime zaman ayırdığımdan daha çok zümre - şube - kulüp - rehberlik - eokul - adey - ridef - falan - filan - feşmekan - ıvır - zıvır evrak işleriyle uğraşırım, esas işimi ve amacımı unutma noktasına gelirim.
- Ortalama 30 - 35 öğrenciye laf anlatmaya söz dinletmeye, birşeyler kazandırmaya çalışırım. bunun için kendimi paralar, yıpranır, sinir olurum. Ama Toplumda öğretmensiniz rahatsınız yata yata maaş alırsınız sözleriyle karşılaşırım.
diyemiyor mu. İmkanım fırsatım olsa ben diyeceğim ama imkan yok işte.

saat 2 ye yaklaşıyor gece yarısı, kendi kendimi de acayip galeyana getirdim yine...
İstifa etmesin bakanımız, belki bir umut bize ve tüm meslektaşlarımıza yararlı bir proje çıkar ortaya, altında imzası olur, sevindirir bizi, hayır dua ederiz, sabah kahvaltılarında kızarmış ekmek üstüne tereyağ - bal sürer, bir bardak ılık sütle yer içeriz. (umut garibanın ekmegi, sevgi katığıymış vesselam)

mfk' Alıntı:
ben akp ye oy verdim ama bakanı istemiyorum. Daha kötüsü gelemezdi. Bu yani bu düşüncemi kimse değiştiremez. At gözlüğüm yok. Beynim var. Değerlendirme yapabiliyorum.

aynen hocam.

SAYGIDEĞER HOCALARIM ;
HER ÖDER DİNÇER DURUMUNDA BAŞBAKANA SÖVMEK, "%50 LİK KISIM" "yandaş kesim" "yandaş sendikalı" diyerek saçma :!: ve içinden çıkılamayacak kısır bi döngüye sokmak neden? üstelik bu söylemlerin hafif yada ağır hakaretler içermesi cabası.

açıkça ifade edeyim yandaş sendikalı değilim. sendikalı değilim Ben Öğretmenim. evet başbakanımıda sayar severim.

ama her paltformada öğretmen düşmanlığını açık şekilde gösteren, milli eğitimle zerre alakası olmayan şovmen bir bakanın arkasında asla durmam
bari bu konuda siyasi farklılıklar ve FARKLILIKLAR YÜZÜNDEN BİRBİRİMİZE SATAŞMAYI BIRAKSAK, DELİKANLICA TEPKİ KOYSAK

HA DOSTLAR??

Uzunca bir süredir de bimerden yazmayı düşünüyorum başbakana sitemkar şekilde. ancak bimerin ilimizde çalışma şekli ve şuan asker oluşum hakkatten korkutuyor.

bimere yazılan yaz burda malesef herkesin eline geçiyor. valilik ve mem aynı binada ve dedikodu diz boyu

saidtr' Alıntı:
başbakanımıza isnat ettiğiniz iddialar, delilsiz ve mesnetsiz.
sırf tahakkümidir..

Polisin sistesine girde ispiyonla bizi. Başbakanımıza küfrettiler diye. Hemen yakalayın zındıkları de. :mrgreen:

Sayın İbrahim Said BİLGİÇ;bizi temsil etmiyor,bir zamanlar siz cemaati müslimleri de temsil ediyordu şimdi sizi de temsil etmiyor.her fikir ve eleştiri illa sizin sevidiğiniz gibi olmayabilir. buna da alışacaksınız saygı gösteceksiniz. siz mi avukatlığa soyunuyorsunuz bu forumda? kim ne isterse yazabilir.bu na da mı kota koyacaksınız.
herkes sizin gibi tek tip olmak zorunda mı?
lütfen farklı fikir ve tavırlara taamülünüz olsun,hani okyanus ötesinden demokrası çığılıkları atanlar böyle demiyor muydu?
saygılar

saidtr' Alıntı:
lütfen ölçüleri kaçırmayın.....
bahsettiğiniz bu ülkenin yöneticisi ve hepimizi temsil ediyor..

sitelerdeyim' Alıntı:
Arkadaşlar netkıymete biner. Eleştirileri dikkate alma konusunda böyle nato kafa nato mermer bir başbakanımız olduğu sürece eleştiriliyorsa vardır bir kerameti diye anlar herşeyi. Adam kendisini kral zannediyor. Ankara'da belediye seçimlerinde kaç ilçeyi kaybetti sırf kendi diktatörlüğü yüzünden, adayları kendi dikte etme hevesi yüzünden. Kaç ilçede oyu düştü. Hala akıllanmıyor. Çünkü daha milletin tokadını yemedi. Tokadı patlatıp aklını başına almasını sağlamalı bu millet. Ama millet önce tokadı kendisi yemek için adeta kaşınıyor. Tokadı yemeden akıllanmayacak, tokat da atmayacak.

arkadaşlar,
öğretmenlere hiç yakıştıramadığım bir jargonla konuşuyor bazı arkadaşlar. şikayetlerimizi dile geitirip,düşüncemizi ifade etmek en doğal hakkımız. ama rica ediyorum köy esnafı jargonuyla, özensiz bir şekilde konuşmayalım. bu mesleğine saygısı olan herkesin vicdanını yaralar.biz böyle konuşursak toplumun eğitimsiz yığınlarının tepkileri nasıl olur hiç düşündünüz mü?

gerçi balık baştan kokar!!!

saidtr' Alıntı:
sırf tahakkümidir..

Hangi isnat delilsiz yahu? Gölbaşı'nı kaybetti, Ayaş'ı alamadı, Sincan'da oyu düştü(3'te 1 oranında oy kaybetti) Sincan'a daha öncesinde 1 defa DAHİ AYAK BAŞMAMIŞ ADAMI dikte ederek aday gösterdi, nereleri Sincan'a bağladılar, Yenimahalle'yi kaybetti(haydi onu saymıyorum), Etimesgut'u kaybetti(şu çok mazlum olduğu davalardaki avukatını-o da Etimesgut'u bilmezdi, yahu bir ilçeyi bilmeyen, orada yaşamamış adam belediye başkanı olur mu, YE DE SEMİR DİYE BAŞKAN YAPTI- 1 kere seçtirdi, rüzgarla, 2.'de seçtiremedi, kaybetti, kadrosu da kendisi de YARGILANIYOR, HAPİSTE OLANLAR VAR, YOLSUZLUKTAN YARGILANIYOR hemde, şiir okumaktan falan değil), Kızılcahamam'ı kaybetti. Kaç ilçe kaybetmesi gerekiyor başarısız ve aday dikte etti dememiz için? Yetmez mi bu kadar?

Bak Çankaya falan demiyorum, şu saydığım büyük ve küçük ilçeler kaybetmeyeceği, oyunun düşmeyeceği yerlerdi.

Sırf kendi diktatör anlayışından dolayı kaybetti. Bir Allah'ın kulu da çıkıp "yahu ne halt ettin" demedi. Başbakan ya, parti başkanı ya, kral ya, rüzgar ondan yana ya.

Ama ben görürüm milletin sillesini atacağı günü de görürüm.

Eleştiriye kulağı tıkalı, ben yaptım olducu, ben ne dersem o olurcu bir adam.

Delil, seçim sonuçları yahu. http://www.yerelnet.org.tr/basvuru_kayn ... sonuclari/ buyurun buradan bakın.

Son seçimde oyunu katlayan partinin Ankara'da belediye seçimlerinde milletin ortak parasını yardım olarak, oy gelsin diye hizmet olsun diye değil(araştırma yapılmadan her önüne gelene dağıtılması nedendir, gerçekten fukaraya dağıt ama araştırma yapmıyorsan senin niyetin başkadır) dağıtmalarına rağmen

OYU NEDEN DÜŞTÜ,

BÜYÜK KÜÇÜK BİR SÜRÜ İLÇEYİ NEDEN ALAMADI,

HATTA ELİNDE İKEN, KAYBETTİ?

Bizi temsil ediyor diye susalım mı?

Adam diktatör işte. Bakan'ı da muhafaza edecek. Biz eleştirdikçe, ben ne dersem o olurcu mantığı ile, eleştiriliyorsa bir keramet vardır mantığı ile hep kendi seçimlerini dikte edecek. Taaa ki biz akıllanana kadar.

Yeter artık. 1 tamam, 2 tamam, 3 tamam da. 4 bayar artık. Anladım. Çünkü fazla kendine güven gelişti.

Kimi seçersek seçelim zaten hep aynı. Tek parti iktidarı olduğu sürece, istikrar da hep var, vardı. En azından "BEN NE YAPTIM DA BU HALLERE DÜŞTÜM" dedirtmeli, aklını başına almasını sağlamalı artık. Benden öneri.

saidtr' Alıntı:
elbette seviyorum..
ülkemizde gelmiş en iyi başbakanlardan...

ama şu kesin ki bir adamının iyilikleri , fenalıklarına galebe çalsa O iyidir..
ki gözümde %90 larda iyiliği....

sisss' Alıntı:
saidtr' Alıntı:
sırf tahakkümidir..
Çok seviyormusun hocam başbakanını

Said hocam allah aşkına sen hiç mi eleştirmezsin bu hükümeti. Bu kadar körü körüne bağlılık olur mu? Cari açığın tavan yaptığı ülkede, aldığın maaşın, her geçen gün yapılan zamlarla eridiği bir ülkede ve daha burda sayamayacağım bir çok nedenleri hiç mi görüp bişey söylemezsin. Belki hatırlamazsın ama önceden açılan bir konuda senle ortak noktada buluşabilmiştim ve ben diğer insanlar kadar düşman diilim sana ama lütfeni bir kerede şu yanlış de.

eskisehir' Alıntı:
cari açık deyince iphone almayın diyolar. iphone endeksliymiş cari açık.

Hocam ne yalan söyleyeyim. Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim, laptop'um yok. Ona sıra gelmedi. Ne iphone'u :D :D

okanformula' Alıntı:
eskisehir' Alıntı:

Hocam ne yalan söyleyeyim. Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim, laptop'um yok. Ona sıra gelmedi. Ne iphone'u :D :D

yok, onun için söylemiyorum. cari açık nedeni hükümetin yanlış ekonomi politikası değil, vatandaşın gereksiz harcamasıymış. öyle açıklıyorlar hükümeti her konuda savunan arkadaşlar, ancak konu bu değil uzatmayayım.

Ya herkes bir ifrat-tefrit içerisinde.. Kızan tüm hükümete ve bütün icraatlarına kızıyor, savunan da tüm hükümeti (Dinçer denyosu dahil) ve bütün icraatlarını savunuyor.. :| :-1:

eskisehir' Alıntı:
okanformula' Alıntı:
eskisehir' Alıntı:

yok, onun için söylemiyorum. cari açık nedeni hükümetin yanlış ekonomi politikası değil, vatandaşın gereksiz harcamasıymış. öyle açıklıyorlar hükümeti her konuda savunan arkadaşlar, ancak konu bu değil uzatmayayım.
ipone cari açık yaratıyorsa ülkeye sokmayıverirsin kaçak girenlerde cari açığa girmez zaten.
al sana devleti kurtardım tek cümlede. büyüklerimizde bi zahmet uygulasınlar proje benden gerçekleştirmesi kocabaşlardan.

500 PİLOTA PİYANGO
Hava Kuvvetlerinde halen yaklaşık 1700 pilot bulunuyor. Bunlardan hizmet süresi 10 yıl ve üzerinde olanların sayısı ise 500 civarında. Yani, Milli Savunma Bakanlığı’nın mecburi hizmet süresini 10 yıla indiren tasarısı kanunlaştığında, 500 pilota birden istifa yolu açılacak. Bir başka deyişle, Hava Kuvvetlerindeki her üç pilottan biri (tabii ki isterlerse) hemen ordudan ayrılabilecek. Bu durumda da Türk Hava Kuvvetleri’nde büyük bir sıkıntı yaşanacak. Belki de savaş uçakları tarihte ilk defa pilotsuz kalacak.

Türk Hava Kuvvetlerinin deneyimli pilotları yıllardır mecburi hizmet süresini doldurur doldurmaz, hatta kimileri bir yolunu bularak bu süreyi doldurmadan Hava Kuvvetleri’nden ayrılıp, çok daha yüksek ücretlerle sivil havayolu şirketlerine geçiyorlar.

Orduda bitti eğitimde :cry:

mesele taraflık ve muhaliflik değil objektif düşünen insan tarafta olsa yanlışı desteklemez kim olursa olsun

saidtr arkadaşım başbakanın bu bakan olayına sessiz kalması kabul edilemez. Artık başbakanın adaletinden şüphe etmiyorum, diğerleri kadar adaletsiz çıktı, tabii ki şunu eklemek lazım, diğerleri ondan daha adaletsizler bana göre. Bu bakan istifa etmez, başbakan bu bakanı görevden aldı aldı yoksa azgın azınlık malum kesim farkında olmadan haklı çıkacak.

okula gelen müfettişlere dedim siz öğretmenleri mutlu mu zannediyorsunuz?Akşam 3 tane binlrce öğretmenin toplandığı şu sitelere bakın dedim.Bundan sonra szin işiniz de zor dedim.Evin borcu bitsin ben bile öğretmenlikteki enerjimi azaktıp özel işlere kendimi vereceğim dedim.Öğretmen hakkınıdoktor polis gibi alamıyor dedim.
Haklısınız hocam dedi ben de öyle ama sendikacısı müfettişi ek ders derdine düşmüşken zor ayağa kalkar eğitim dedim.Kesin bana gıcık olmuşlardır

by_rebel' Alıntı:
saidtr arkadaşım başbakanın bu bakan olayına sessiz kalması kabul edilemez. Artık başbakanın adaletinden şüphe etmiyorum, diğerleri kadar adaletsiz çıktı, tabii ki şunu eklemek lazım, diğerleri ondan daha adaletsizler bana göre. Bu bakan istifa etmez, başbakan bu bakanı görevden aldı aldı yoksa azgın azınlık malum kesim farkında olmadan haklı çıkacak.

Almaz diyorum, almaaaz. Adam ben yaptım olducu, ben ne dersem o olurcu oldu. Yani yaptık. O olmadı aslında. Biz yaptık ona bunu. Bu frankeştaynı biz yaptık manasında yarattık. Biz, millet eleştirdikçe de keramet görüyor o eleştirilen kişide. Başbakanın kendi seçimlerini dikte ettirme hevesine kapılmasına biz neden olduk. Ona bu aşırı güveni biz yükledik. Aslında tüm suç bizde. O yüzden almaaaz. Ne kadar tepki görse de almaz. Alsa da artık iş işten geçmiştir. Bu frankeştaynı artık durdurmalıyız. Aklını başına almasını sağlamalıyız. Tam Timurlaştı. 3 fil daha "ihsan" etmeden, sen biraz dinlen demeliyiz artık.

Bu bakan gider, başkası gelir. Bu kendine aşırı güvenen adamın gururunu, kibirini kırmalıyız artık.

Böyle öğretmen ve çalışan düşmanı, milli eğitiminden bi haber. Bence bize müstahak kalsın...

Geri