Mehcan hocam merhaba,
Öğretmenler odası ET'sini ana bilgisayar yaptım. kilitleri de bu bilgisayar üzerinden tanımlıyorum. tüm tahtalar kablo ile bağlı. İlk kurulumda deneme amaçlı 3 adet sınıfa programı kurdum. bu sınıflar ana bilgisayarda göründü, güncellemeleri alabiliyorlardı. Ancak bir süre sonra, ne değiştiğini bilmiyorum, ana bilgisayarın listesine hiçbir bilgisayar görünmüyor.
Bağlantıları kontrol ettim, sıkıntı yok. Hem ana bilgisayarda hem de yükleme yaptığım tahtalarda internet bağlantısı sorunsuz ve tümü fatih ağına bağlı. Ana bilgisayarda güvenlik duvarı ayarlarını kontrol ettim, ayrıcalık düzgün şekilde eklenmiş.
Bir diğer sorum da idare ağından tahtaları kontrol edebilmek mümkün müdür? okulumuzdaki fotokopi makinesini kablo ile ağa bağladım. Öğretmenler odasında olduğu için idare ağına bağlandı (ip nosu 192.168'le başlıyor). bu fotokopi makinesini akıllı tahtaya ip adresini girerek bağlayabildim ve sorunsuz şekilde çıktı alıyoruz. bu programda da idaredeki bilgisayarı ana bilgisayar yapmanın bir yolu var mıdır? ağ yapılandırması için ayar göremedim, böyle bir özellik mümkün mü?