Estağfurullah hocam. Herhangi bir süre falan yok hocam.Kusura bakmayın sizi çok meşgul ettim. Bir tane okul için genel mobil anahtar oluşturdum. Linkini tüm arkadaşlara gönderdim. Dün hepsi sıkıntısız açarken bugün bazı arkadaşlar tahtayı açamamışlar link ile.
Acaba link süreli mi sorun ne olabilir
Teneffüs saatlerinde otomatik kilitlenmez hocam. Bunu bilerek eklemedim çünkü tahtaların tarih saat bilgileri her zaman doğru olmayabiliyor. Ama bir seçenek olarak eklenebilir ileriki sürümlerde.Ben kilit programını kurdum sıkıntısız şekilde kullanıyoruz ancak teneffüs saatlerinde tahtalar kendisini kilitlemiyor otomatik olarak. Ayrıca ana makinadan diğer tahtaları göremiyorum. Tahtaların üst kısmında bağlanıyor,aranıyor şeklinde bir ibare çıkıyor ama bağlanmıyor. Bu özellikler için ücretli sürüm mü almak gerekiyor acaba?
Sunucu yazılım kurulum diskinin içindedir.Hocam indirdiğimiz klasörün içinden sunucu yazılımı çıkmıyor maalesef.
4.madde doğru hocam.Arkadaşlar konuya biraz uzağım.
1. E kilit programını her tahtaya indirip kurup he öğretmen için tek tek flash takıp tanımlama mı yapacağız?
2. Ağ kurulumu şart mı? her öğretmen bir flash ile tüm sınıflardaki tahtaları açabilmeli ki muhtemelen oluyordur ama ağ şart mı?
3. Ana bilgisayardan kastımız nedir?
4. Yoksa yukarda yazdıklarımın hepsi yanlış, normal bir pc (laptopa) kurup ordan tekrar bir flaşa kurulum yapıp o flashı tahtalara mı kurcağız.
5. 4.madde doğru ise öğretmen disklerine tanımlama yapmak için bu bilgisayarı mı kullanacağız yoksa yine her diski her tahtada tek tek tanımlamalı mı?
Sıfırdan anlatan bir arkadaşım olursa sevinirim
4.madde doğru hocam.
Ana programı bir bilgisayara kurun.
Anahtarlarınızı ekleyin.
Okul bilgilerinizi, ders saatlerinizi girin.
Ayarlarınızı kontrol edin.
Ana programda kurulum tuşuna basarak kurulum diski oluşturun.
Kurulum diskini tahtalara takıp diskin içindeki ekilit kurulum uygulamasını çalıştırın ve kurun.
Ağ bağlantısı şart değil hocam.
Anahtar diski ana programda oluşturuyoruz. Tüm tahtalara takıp anahtar ekleme gibi bir işlem yok. Ana programda eklemeniz yeterli.
Hocam aynı sorunu bende yaşıyorum bazı flash belleklerde. Bana da çözümü atar mısınız?Merhabalar hocam.
Şifreleri tutan dosyalarda sorun olmuştur muhtemelen. (izinler ile ilgili veya dosya içeriği ile ilgili)
Özelden yazıyorum hocam.
Hocam bu mesajı hocama özelden yazarsan daha iyi olur. Çünkü benim öğrenciler her gün araştırma yapıyorHocam bizim öğrenciler, tahta kitli iken internet simgesine parmakları ile dünya simgesinin etrafını daire cizerek döndürüyorlar ve tahta 3-4 sn açık kalıyor o ara ve youtube girip müzik acacak zaman kazanıyor. Bu ara okul bu şekilde tahtayı açıp müzik açma derdinde
Hocam internet explorer bazen bu sorunu çıkarabiliyor. Son sürümlerde birkaç düzeltme yapmıştım bununla ilgili. Eğer güncel sürüm yok ise güncelleyip dener misiniz.Hocam bizim öğrenciler, tahta kitli iken internet simgesine parmakları ile dünya simgesinin etrafını daire cizerek döndürüyorlar ve tahta 3-4 sn açık kalıyor o ara ve youtube girip müzik acacak zaman kazanıyor. Bu ara okul bu şekilde tahtayı açıp müzik açma derdinde
Hocam eğer hesap oluşturduysanız sunucu yazılımın kurulu olduğu bilgisayarın ip adresi değişse de güncel ip adresi hesabınız üzerinden tahtalara aktarılır.Hocam ana programı ve sunucu programını Bt sınıfındaki Etkileşimli tahtaya kurdum. Sıkıntı tahtanın ip adresi sürekli değişiyor ve tahtalara bağlanamıyor ana program. Bu durum için. Çözüm nedir acaba.
Evet hocam kurcalayan çok öğrenci var.Hocam bu mesajı hocama özelden yazarsan daha iyi olur. Çünkü benim öğrenciler her gün araştırma yapıyor
hocam tek tek qr kodları olacak programda her bir öğretmenin, onları telefonlara tanımlayacaksınız.Mehmet Can Hocam, ETAP 19 olan tahtaya deneme amaçlı e-kilit programınızı kurdum. Kendi yönetici flaşım, telefonum ve web uygulama ile tahtayı açtım. Şimdi Hocalara aynı işlemi yapmak istiyorum. Videolarınızı izleyerek herkesin flaşını ayarladım. Yalnız Hocaların flaşları ile tahta açılmadı. Tahtalarda internet yok ağ özelliklerini kullanmıyorum. Hocaların anahtar tanımladığımda yönetici flaşında herhangi bir ayarlama yapmam mı lazım?
Her öğretmene tek tek mobil anahtar oluşturmaktansa okul adına sadece bir adet mobil anahtar (karekod) yapın. Bunu tahtalara yükledikten sonra işiniz kolaylaşır. İstediğiniz kadar yeni öğretmen gelsin. Hepsine aynı mobil anahtarı (karekodu) tanıtırsınız. Tahtaları güncellemeye gerek kalmaz.Mehmet Can Hocam, ETAP 19 olan tahtaya deneme amaçlı e-kilit programınızı kurdum. Kendi yönetici flaşım, telefonum ve web uygulama ile tahtayı açtım. Şimdi Hocalara aynı işlemi yapmak istiyorum. Videolarınızı izleyerek herkesin flaşını ayarladım. Yalnız Hocaların flaşları ile tahta açılmadı. Tahtalarda internet yok ağ özelliklerini kullanmıyorum. Hocaların anahtar tanımladığımda yönetici flaşında herhangi bir ayarlama yapmam mı lazım?
Teşekkürler Hocam anladım. Şu an program sadece bir tahtada kurulu. Tüm bilgileri aldıktan sonra bu kurulu olan tahtada nasıl güncelleme yapacağım? Kaldırıp tekrar kurmak mi lazım. Öyleyse Pardusta program kaldırma işlemini nasıl yaparım.hocam tek tek qr kodları olacak programda her bir öğretmenin, onları telefonlara tanımlayacaksınız.
Hiç bir öğretmen kalmayana dek bu telefon ayarlarını yapacaksınız.
Daha sonra flash belleğe kurulum yapacaksınız. flash bellekten bu tahtalara kurulum yapacaksınız. ya da daha önce kurulum yaptı iseniz güncelleme yapacaksınız.
Teşekkürler Hocam tek karekod mantıklymiş uygulayacağım. O zaman yeni öğretmen geldiğinde sadece yeni bir USB anahtar için n tahta güncelleme ihtiyacı olur.Her öğretmene tek tek mobil anahtar oluşturmaktansa okul adına sadece bir adet mobil anahtar (karekod) yapın. Bunu tahtalara yükledikten sonra işiniz kolaylaşır. İstediğiniz kadar yeni öğretmen gelsin. Hepsine aynı mobil anahtarı (karekodu) tanıtırsınız. Tahtaları güncellemeye gerek kalmaz.
Flaş bellek için güncellemeye gerek olmuyor. Sadece mobil kod için güncelleme gerekiyor.Teşekkürler Hocam tek karekod mantıklymiş uygulayacağım. O zaman yeni öğretmen geldiğinde sadece yeni bir USB anahtar için n tahta güncelleme ihtiyacı olur.
Uçbirimde sudo ekilit yazın hocam. Açılan pencere ile kaldırabilirsiniz.E_kiliti pardus etap yüklü akıllı tahtadan nasıl kaldıracağım sorusunun cevabını alamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Duyuru olayı ücretliymiş sanırım. Tam sürüm denemeyi başlatınca duyuruları gönderebildim. Doğru mudur @mehcan hocam?Ana program ve sunucu aynı bilgisayarda (Öğretmenler odası). Bu bilgisayar ağa kablosuz bağlı, tahtalar kablo ile bağlı, haliyle ana program ve sunucu bilgisayarının ip adresi 192.168.... gibi iken, tahtalar 10.48....... gibi. (Öğretmenler odası sınıftan dönüştürme olduğu için sadece tek ağ kablosu var, o da başka bir bilgisayar bağlı.) Hesap oluşturdum, ayarları yaptım, yaptığım ayarları kurulum diski ile tahtalara aktardım. Ana bilgisayara tahtalar bağlandı ama duyuru ve bildirimler tahtalara gitmiyor. Güncellerken mevcut duyuruları görebiliyorum sadece. Aynı ağda olmadığı için mi gitmiyor?
Bir de ana program ekranında bağlı bilgisayarların yanında ayarların güncel olmadığı yazıyor.
Düzenleme:
1) Ana bilgisayarı bt sınıfına taşıdım (diğer tahtalarla aynı ağda) ama duyuruları ve bildirimleri yine gönderemiyorum. Antivirüsler devre dışı, güvenlik duvarı devre dışı, hesap oluşturdum ve hesap bağlı.
2) Güncel ayarlarla kurulum diski oluşturuyorum, tahtaya yüklüyorum, ana programda bağlı tahtaların üzerinde ayarların güncel olmadığına dair uyarı var.
Teşekkürler Hocam az önce farkettim bende ayar güncellemeleri de öyle yapılıyormuş.Uçbirimde sudo ekilit yazın hocam. Açılan pencere ile kaldırabilirsiniz.
Duyuru olayı ücretsizdir hocam. Ağ iletişimi ücretlidir. Bu yüzdenDuyuru olayı ücretliymiş sanırım. Tam sürüm denemeyi başlatınca duyuruları gönderebildim. Doğru mudur @mehcan hocam?
Anladım hocam. Teşekkürler.Duyuru olayı ücretsizdir hocam. Ağ iletişimi ücretlidir. Bu yüzden