öğrenciler şikayet etmiş..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam arkadaşların dediği gibi bazen al bazen alma lab'a. aldığında sadece ödev araştırsınlar, onuda bazı sitelere girdiklerinde kapattır. her buldukları ödevi çıkartma. azsa elinizde yazın diye uğraştır. bazen kağıt koyma kağıt yok diyerek çıkartma vs. bilgisayar kullanmak isteyen her öğrenciye ad soyad vs bilgilerini doldurttur. yani amaç şikayetin acısını çıkartmaksa yapacak şey çok. bak o zaman şikayet etmek nasıl oluyormuş :)

Ben pazartesi 1,2,3
Salı 4,5
Çarşamba 6
Perşembe 7
Cuma 8. sınıflar için bilgisayar sınıfı kullanım programı yaptım. Eğer bilgisayar sınıfında bir düzensizlik, bilgisayarları kapatılmamış gördüğüm zaman hemen öğrencileri uyarıp kendi hatanızdan dolayı bilgisayar sınıfı kapandı bugün diyorum. Hem böyle yapınca öğrenciler daha dikkat ediyor ve onların bu konularda şikayet etmelerine olanak sağlamıyorum.

ben sürekli almıyorum bile öğrencileri ve akıllarına böyle bir şey hayatta gelmez...

Genelde okul çıkışında açıyorum labı onu da her sınıf için bir gün ayarladım ikinci kademeye o şekilde düzenli olarak geliyorlar acil bir işi ödevi olan varsa onlarda ikinci tenefüste geliyor.

birinci kademeyle hiç ilgilenmiyorum. zaten öğretmen arkadaşlar ders işlemek yerine serbest bırakıyor işi olan varsa yapar o saatte diyorum. :P internet cafeci değilim ya ben sürekli uğraşamam yani... 8)

marmarabote' Alıntı:
ben sürekli almıyorum bile öğrencileri ve akıllarına böyle bir şey hayatta gelmez...

Genelde okul çıkışında açıyorum labı onu da her sınıf için bir gün ayarladım ikinci kademeye o şekilde düzenli olarak geliyorlar acil bir işi ödevi olan varsa onlarda ikinci tenefüste geliyor.

birinci kademeyle hiç ilgilenmiyorum. zaten öğretmen arkadaşlar ders işlemek yerine serbest bırakıyor işi olan varsa yapar o saatte diyorum. :P internet cafeci değilim ya ben sürekli uğraşamam yani... 8)

zaten 2012 sonuna kadar herkese tablot mu dur tabldot mudur ne ondan verecekler bu bilgüseyarlara ne gerek var ki anlamıyorum. vede herkesin evinde artık internet var ben ara sıra sınıfta soruyorum en gerizekalıdan tut en fakirine kadar hepsinin evinde yada en yakın ulaşabileceği yerde artık internet var. kimsenin erişemeyeceği yer yok. okullardaki bts lerin bence kaldırılması lazım artık amacına ulaştı geldi geçti bile çünkü bir yığın çöplük oldular bile kimisi bozuldu kimisi kırıldı zaten modası geçti artık hepsine ram ve ekran kartı takviyesi yapılması gerekiyorda neyse deyip biz idare ediyoruz yapılmaya kalksa bir dünya para dandiğinden alsan iş görür fakat seneyi geçmeden çöpe atarsınız aldığımıız en basitinden ucuz fareler bunun göstergesidir garanti ederim bu konuda ram ekran kartı vs aklınıza ne gelirse hepsinden aldım taktım onardım ne zamanki biraz ucuz olsun idare etsin dediysem en fazla 6-7 ay bilemedin 1 yıl sonra çöpün yolunu tuttu. anlayacağınız bts ler artık kurulmamalı hatta okul gibi bir ortamda öğrencilerin bu kadar yoğun radyasyonun bulunduğu bir yerde ders bile işlenmemesi gerekir ki çocukların hepsinini kanser riskiyle karşkı karşıya kalması demek bünyesi genetik yatkınlığı olanın direk kanser olmasını sağlıyoruz bu sayede şahsi görüşüm bu kadar pc nin bulunduğu yerde küçük yaştaki gelişim çağındaki çocukların bulundurulması son derece yanlıştır okullara bts kurulması hangi gerizihniyetin düşüncesi ve fikridir onuda anlamakta güçlük çekiyorum. ha okulda şöyle yaparsın laptopunu getien öğrenci ağ noktaları olur sınıflarda isterse laptopunu internete bağlar bakın vireles demiyorum onunda yaydığı sinyallerin zararlı olduğunu biliyorum bari okulda iken çocukları uzak tutalım bu zararlılardan derim. Ben.

hipopotam' Alıntı:
marmarabote' Alıntı:

zaten 2012 sonuna kadar herkese tablot mu dur tabldot mudur ne ondan verecekler bu bilgüseyarlara ne gerek var ki anlamıyorum. vede herkesin evinde artık internet var ben ara sıra sınıfta soruyorum en gerizekalıdan tut en fakirine kadar hepsinin evinde yada en yakın ulaşabileceği yerde artık internet var. kimsenin erişemeyeceği yer yok. okullardaki bts lerin bence kaldırılması lazım artık amacına ulaştı geldi geçti bile çünkü bir yığın çöplük oldular bile kimisi bozuldu kimisi kırıldı zaten modası geçti artık hepsine ram ve ekran kartı takviyesi yapılması gerekiyorda neyse deyip biz idare ediyoruz yapılmaya kalksa bir dünya para dandiğinden alsan iş görür fakat seneyi geçmeden çöpe atarsınız aldığımıız en basitinden ucuz fareler bunun göstergesidir garanti ederim bu konuda ram ekran kartı vs aklınıza ne gelirse hepsinden aldım taktım onardım ne zamanki biraz ucuz olsun idare etsin dediysem en fazla 6-7 ay bilemedin 1 yıl sonra çöpün yolunu tuttu. anlayacağınız bts ler artık kurulmamalı hatta okul gibi bir ortamda öğrencilerin bu kadar yoğun radyasyonun bulunduğu bir yerde ders bile işlenmemesi gerekir ki çocukların hepsinini kanser riskiyle karşkı karşıya kalması demek bünyesi genetik yatkınlığı olanın direk kanser olmasını sağlıyoruz bu sayede şahsi görüşüm bu kadar pc nin bulunduğu yerde küçük yaştaki gelişim çağındaki çocukların bulundurulması son derece yanlıştır okullara bts kurulması hangi gerizihniyetin düşüncesi ve fikridir onuda anlamakta güçlük çekiyorum. ha okulda şöyle yaparsın laptopunu getien öğrenci ağ noktaları olur sınıflarda isterse laptopunu internete bağlar bakın vireles demiyorum onunda yaydığı sinyallerin zararlı olduğunu biliyorum bari okulda iken çocukları uzak tutalım bu zararlılardan derim. Ben.

Hangi şehirdesiniz? Şırnak,Batman gibi şehirlerde neden her öğrencinin laptopu yok. Bir yanlışlık var bu işte?

hipopotam' Alıntı:
marmarabote' Alıntı:

bende merak ettim hocam hangi ildesiniz benim okulumda her sınıftan 2 yada 3 öğrencinin bilgisayarı var onlarında bütün okul genelinde sadece 1 kişinin interneti var okulda bilgisayar gören öğrencilerim bile var bakanlıktaki kişiler gibi düşünmüşsünüz sadece batıya yönelik bir bakış açısı bu

benim labada 1,5 senedir hiç öğrenci gelmedi ders dışında hepsinin laptopu pcsi ve interneti var çünkü bigün zorla sokacam birini gel ödev araştır felan diye canım sıkılıyo bu duruma muhaha :P :D

Tabletlerden sonra her öğrencinin olacak ama.. :+1: Öğrencilerin tabletlere iyi bakması, doğru kullanması ve satmaması durumunda doğudan batıya her öğrenci bilgisayar sahibi olacak.

tabletleri olacak fakat iş yine başa geliyor hocam 2-3 yıl sonra bunlar demode olacak işin acı tarafı yani eğitime dönük hiç bir katkısı yok ben yine bildiğimi söylim okullarda kütüphanelerin zenginleştirilip öğrencilerin çocukların gerçekten okumaya teşvik edilip okuma oranlarının en az %60-70 lere çıkarılması lazım nesillerin heba olmasını sağlayan bu illetten sadece kitap okumayı sevdirmek ve devamını getirmekle kurtulabiliriz ve bilgisayar konusunu geçip daha ilerilerini eğitim sistemimize sokmak istiyorsak illede kitap okumak diyorum yoksa hazır online müşteriden başka hiçbir p......H yetiştirmeyiz.

üç maymun' Alıntı:
güzeeeeel :)
hakkını arayan bir toplum olmaya başlıyoruz demekki.
bence gurur duymalısın hocam.
tüm hakkını savunmaya bt. öğretmenlerine örnek olsun.

Bu hak arama değil, cazgırlık. Haksızlık.

Bir gün üniversitede servis(egonun otobüsü ama kampüs içine giriyor, sadece sabah ve akşam geliyor o yüzden servis diyoruz) bekliyorum. Kar yağdı, servis 1 saate yakın gecikti. Onun üzerine kampüs içindeki duraktan otobüs gönderdiler. Biniyoruz, oradan birisi "ya arkadaşlar tepki gösterinsene" dedi. Arkadaş ne tepkisi göstereceğiz, kar yağmış, otobüs gelmemiş, kaza olabilir, kar yağmasa bile kaza olabilir, arıza olabilir, hiç mi yolda kalmadın sen. Kendi arabanda bile beklenmedik bir sorun olabilir ansızın. Her gün olmuyor, daha ilk defa böyle bir durum olmuş. Ne tepkisi göstereceğiz? Hem bu gelen araba, seni alması gereken servisin bağlı olduğu ilçe ile alakası olmayan, o gelemediği için başka bir duraktan gönderilen bir otobüs. Kime ne tepkisi göstereceksin.

Bu hak arama değil. Bu cazgırlık.

Aynen bu durumdaki gibi arkadaş bilgisayarlara bakım yapıyor. Ne hakkından söz ediyorsunuz. Bu hak değil, haksızlıktır.

Hak ararken de, eleştirirken de makul olmak en güzelidir, en doğrusudur. Benim anlayışım makul olmayı gerektirir. Cazgırlık, halden anlamamak, insanı zor duruma sokmak, yetkisi olmayan yerde adama sorumluluk yüklemek, sorumluluğunun olmadığı yerde adamı mesul tutmak hak aramak değildir.

Çocuklar böyle arıyorlarsa haklarını bence buna sevinmemeliyiz.

Biz de uyanıklık, cazgırlık hak aramak olarak görülüyor. Bu yanlış.

hipopotam' Alıntı:
ironi yaptığınızı umut ediyorum.

hipopotam' Alıntı:
ben senin yerinde olsam bundan sonra asla bts de araştırmaymış vs bilmem neymiş kesinlikle açmam vede bts de bilgisyar bozuldu mu ben dahada içine ederim tamir ediyorum ayağına geri dönüşü olmyacak şekilde bu şekilde zamanla bts biter seninde o okulda işin kalmaz bu sayede hemde seni şikayet edenlere kıyak geçmiş olursun bundan sonra bir daha seni şikayet edecek malzeme bulamazlar.

şeytana karşı daha şeytan olmalıyız yoksa cin olmadan adam çaprmaya çalışan o kadar çok enayi var ki.

:++: :++:

evet beni şikayet eden öğrencileri buldum, onları cesaretlendiren öğretmeni de.. hatta cesaretiniz varsa dilekçe yazın demiş.. 3. ü de cesaretlenmiş, yazmış..
onları buldum, bir güzel de kızdım, laf arasında siz kimsiniz sizleri biz büyütüyoruz elimin kirisiniz dedim... e ne oldu öğrenciler bu sefer de gitmiş öğretmen bize elimin kirisniz demiş.. nasıl? müdr. yardımcısı geldi hocam keşke demeseydiiz velileri duysa sizi şikyet edebilir dedi.. bende etsin öğrenci öğretmeni, öğretmen öğretmeni şikayet ediyosa veli de etsin...
walla derse girmiyorum sadece formatörüm bir hafta da ikinci şikayet..

Ben sag ayak ve ihlasla aliyorum iceri.giderken ne verirsen elinle o gider seninle yapiyorum.muritlerimle aram iyi.klavyelerimiz misk-i amber kokar.

Buzkırıcı' Alıntı:
Ben sag ayak ve ihlasla aliyorum iceri.giderken ne verirsen elinle o gider seninle yapiyorum.muritlerimle aram iyi.klavyelerimiz misk-i amber kokar.
giderken hacı yağı ffalan da dağıtırsın artık

Ben ne tenefüste alıyorum ne de ders dışı alıyorum. İkili öğretim yapıyoruz zaten. Müdür yardımcısıda alma diyor.

bizim okul yibo olduğu için laboratuar hafta içi hergün 8:30 - 17:00 saatleri arasında ve hafta sonu da belleticiler izin aldıktan sonra açık kalıyor. Şu ana kadar da bir sorun yaşamadım gibi. Dönemin başında kafası çalışan, eli bu işe yatkın, istekli yatılı 2 öğrenci seçtim. İşlerine yarayacak birkaç şey de öğrettikten sonra laboratuarı çok güzel idare ediyorlar. Arada bir denetliyorum bende. Hırsızlık olduğu için teneffüslerde ve öğlen arasında almıyorum. idare de bu durumu birşey demiyor şimdilik..

Geri