öğrenciler bilgisayar kullanmayı biliyor :)

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
sene 2000 li yıllar bizim sınıfta alaattin diye bi arkadaş vardı; internetten oyun indirme ,program indirme kurulum gibi işleri becerebildiği için idarenin gözde öğrencisiydi ve bilgisayrla ilgili bütün işlerde bunu çağırırlardı ve isterse okula 20 gün gelmezdi ama devamsızlık yazılmazdı :D ve derdiki ben bilgisayarı cok iyi biliyorum ...

yıllar gecti sene 2006 atandığım ilk yıl ;girdiğim ilk derste öğrenci parmak kaldırdı ve dediki hocam ben blgisayarı çok iyi biliyorum .bende tahtaya gel ozaman dedim ne biliyosun söle arkadaşlarına .''internete giriyorum icetower oynuyorum ,gugıl(google) acıyorum ,çet(chat )yapıyorum.... '' bende madem sen biliyosun bilgisayar kullanmayı , ozaman seni 5 numaralı bilgisayarda virüs var oraya oturtuyum diyorum gelen cevap '' hocam ama ya virüs bana bulasırsa '' :)

nese yıllar geciyo sene 2012 miili eğitim bakanımız Fatih pojesi hakkında bilgilendirme yapıyor ve spiker bi soru soruyor gelen twitler üzerine
spiker : '' Fatih projesinin öneminden bahsediyosunuz ama bilgisyar öğretmenleri gelen twitlerde bilgisayar derslerine hiç önem verilemdiğini sölüyor ''
Bakanımız :'' Çocuklar zaten bilgisayar kullanmayı biliyor biz daha cok bilgisayarı kullanarak proje üretimi yaptıracak öğretmenlere ihtiyacımız var ama bu öğretmenleri bulmakta zorlanıyoruz diyo '' artık ne demek istiyosa hiç kimse nin anlamadığı gibi bende bişi anlamıyorum böle bi öğretmen mi var

hep düşündüm acaba neden ;bence müfredatta olması gereken yeni çağın gereği olan ve bilgisayar bilmenin hiç bir zaman google face youtube olmadığı bilinen bi dönemde dersler kaldırılıyo (Galiba bilgisayar kullanmanın bunlardan ibaret olmadıgını bilgisayarın tam olarak ne olduğunu sadece bizler biliyoruz )en basitinden hangi öğrenci power point ,acces ,outlook ,html .... hangisin biliyo öğrencilermiz ilköğretime gelince ?

milli eğitim bakanımız acıkladı sagolsun öğrenciler zaten bilgisayar kullanmayı biliyor

virüs ya bana bulaşırsa diyen coçuğa gülmedimde işte buna gülerim :D :alkis:

:+1:
Benim öğrencilerimin yarısının bilgisayarı yok! Bilgisayarı kapatmayı bile bilmeyen o kadar öğrencim var ki! Bakan gelse de görse bilgisayar kullanmayı bilen öğrencileri! Koltuktan bakmak her zaman güzel! Sayın bakanım gelin halkın arasına karışın! Bir anket düzenleyin. Bakalım kaç öğrenci bilgisayarı kullanmasını biliyor?

Öğretmen içinde öğrenci içinde bilgisayar bir araçtır. Gerektiği kadar öğremek zorundadır. Cebindeki telefon gibi. kullandığı araba gibi evindeki televizyon gibi.
Yazıhanelerdeki görevli , okuldaki idareci , hastahanedeki doktor bilgisayarı ne amaçla kullanıyorsa öğretmende bunu yapmak zorunda . Bu zorunluluğu artık hergeçen gün daha fazla hissediyor.

Projeye inanmayan öğretmenlerin iki belirgin profili var ya öz günvenleri yok (çok dikkatimi çekiyor hemen gendilerini belli ediyorlar)
Ve bilgisayar öğretmeni.
bilgisayar öğretmenlerinin muhalefet olmasının altında yadan ise maalesef son yıllarda derslerinin alınması , çalışma şartlarının hoş olmaması ve fatih projesi ile beklenti içine girip hayal kırıklığına uğramaları.

bu gün tabletleri dağıttık , öğrencilerde bir heyecan öğretmenlerde bir heyecan. daha ilk günden sunumlarıyla gelen öğretmenler vardı. kapı camından baktım açmış sunusunu anlatıyordu. EBA market de tam anlamıyla doldumu öğretmenlik yapamk daha zevkli olacak . inanın ders anlatım geldi. Öğrencilerin bana abi demeside hiç hoş olmadı. ilk defa formatör olduğum için bozuldum.

alpaygunes hocam tabletlerle birlikte öğrencilerde ve öğretmenlerde bilişim teknolojilerine olan ilginin yükseldiğini mi söylemek istiyorsunuz?

alpaygunes' Alıntı:
Öğretmen içinde öğrenci içinde bilgisayar bir araçtır. Gerektiği kadar öğremek zorundadır. Cebindeki telefon gibi. kullandığı araba gibi evindeki televizyon gibi.
Yazıhanelerdeki görevli , okuldaki idareci , hastahanedeki doktor bilgisayarı ne amaçla kullanıyorsa öğretmende bunu yapmak zorunda . Bu zorunluluğu artık hergeçen gün daha fazla hissediyor.

Projeye inanmayan öğretmenlerin iki belirgin profili var ya öz günvenleri yok (çok dikkatimi çekiyor hemen gendilerini belli ediyorlar)
Ve bilgisayar öğretmeni.
bilgisayar öğretmenlerinin muhalefet olmasının altında yadan ise maalesef son yıllarda derslerinin alınması , çalışma şartlarının hoş olmaması ve fatih projesi ile beklenti içine girip hayal kırıklığına uğramaları.

bu gün tabletleri dağıttık , öğrencilerde bir heyecan öğretmenlerde bir heyecan. daha ilk günden sunumlarıyla gelen öğretmenler vardı. kapı camından baktım açmış sunusunu anlatıyordu. EBA market de tam anlamıyla doldumu öğretmenlik yapamk daha zevkli olacak . inanın ders anlatım geldi. Öğrencilerin bana abi demeside hiç hoş olmadı. ilk defa formatör olduğum için bozuldum.

hocam nasıl konuyu fatih projesinden hoşlanmayan öğretmenlere hatta bilişim öğretmenlerine getirdiniz ilginç !!!
Fatih projesi bi amaç için yapılıyo ve su anki eğitim sisteminden cok daha iyi olacağı zaten aşikar buna kimse karşı deil sadece bilinçsizce ve düşünülmeden hazırlanan bi altyapı var ; bunlar nelermi anlatmama gerek yok heralde yinede bi örnek vereyim power tusuna basmadan bilgisayarım çalışmıyo diye bi öğretmenden mi bahsedeyim ,yoksa hacker oldugunu zanneden öğrencinin PC virüsünün kendisine bulaşmasından korkan öğrencidenmi ?bi medya okur yazarlığı bi beden eğitimi derslerinin olması sartta neden geleceği su anki teknolojiye hazırlaycak olan bilgisayar dersi bi fazlalık yoksa söylemi düşünmeliyiz herkes top oynamayı biliyo beden eğitimi dersi kaldırılsın yada konusmayı biliyo türkce dersi kaldırılsın !!!

achillus' Alıntı:
yıllar gecti sene 2006 atandığım ilk yıl ;girdiğim ilk derste öğrenci parmak kaldırdı ve dediki hocam ben blgisayarı çok iyi biliyorum .bende tahtaya gel ozaman dedim ne biliyosun söle arkadaşlarına .''internete giriyorum icetower oynuyorum ,gugıl(google) acıyorum ,çet(chat )yapıyorum.... '' bende madem sen biliyosun bilgisayar kullanmayı , ozaman seni 5 numaralı bilgisayarda virüs var oraya oturtuyum diyorum gelen cevap '' hocam ama ya virüs bana bulasırsa '' :)
:alkis:
:mrgreen:

Keşke bu makineler pardus filan geleydi öğrencilerin kullanmayı kendi başlarına öğrenebilme becerileri göreydik

bana da küçük öğrencilerden yenge diyen bile oldu bt sınıfına ders yapmaya gelenlerden :?

Yarım saatlerini ayırıp 3 tane bilgisayar öğretmenine danışsalardı bari bu projeyi..Proje ürettirecek öğretmen bulamıyormuş.Nerelerde arıyor acaba :?:

O yüzden mi yazılım konusunda dünyada gerilerdeyiz. O yüzden mi kendi başımıza bilgisayar üretemiyoruz, o yüzden mi el alemin yaptığı siteleri (facebook, twitter vs) çok iyi bilgisayar kullandığımızdan bahsediyoruz. Facebook bile türkçeyi sonradan ekledi dilleri arasına dikkatinizi çekerim :D

bende izledim programı gece yarısında yayınlanıyordu.gece gece sinirim bozuldu.tutturmuş fatih projesi onu anlatıp durdu. spiker o malum soruyu sorunca kendince kaçamak cevap verdi.ve verdiği cevaptan birşey anlamdım. bakanın söykledikleri çevirecek bir program lazım bence .
öğrenciler bilgisayar kullanmayı biliyor dedi. bir iki dakika sonra ise öğretmenler bilgisayar kullanmaya bilmiyo dedi. zaten kendi içinde tutarsız cevap veriyor.

alpaygunes' Alıntı:

Ve bilgisayar öğretmeni.

Kendine güvensizliğinden ötürü projeyi eleştiren beni bağlamaz, ben bit BT öğretmeni olarak bir beklentiye de girmiş değilim ki hayal kırıklığımdan ötürü bu projeyi eleştiriyor olayım.

SUNUM TEKNİĞİ eski bir öğrenme tekniğidir. Aktif öğrenmede, probleme dayalı öğrenmede SUNUM TEKNİĞİ DİYE BİRŞEY YOKTUR. Öğretmenin rehber olduğu, öğrencilerin öğrenmeyi öğrendiği sistemde SUNUM TEKNİĞİ YOKTUR. Sunum tekniği bilgilerin empoze edilmesidir. Bilgi düzeyinde öğretimdir. Anlama ve kavrama düzeyinde eğitim değildir. Elbette bilgi düzeyinde eğitim ile başlanıp ileri düzeylere kademe kademe geçilmesi doğrudur. Ancak bilgi düzeyinde eğitim için bu kadar masraf gereksizdir. Yok anlama ve kavrama, uygulama düzeyleri için bunun 5-10 katı masrafa hazırız deniyorsa, onu bilmem.

Bu tabletlerin sadece E-KİTAP'tan ibaret olduğunu siz kendiniz söylemiştiniz. Bu tabletler ömürleri boyunca, kitap masrafından daha az masraf ile eğitime hizmet edecek ise, ben bu projeyi desteklerim. Onun dışında bu projenin bir getirisi olmayacaktır. Getirisi reklam edilenden daha az olacağı inancındayım. Eğitim sisteminin daha köklü sorunları var. Ve SUNUM TEKNİĞİNİ TEKRAR HAYATA GEÇİRMEK bu sorunları çözmeye yeterli değildir.

Projenin uygulayıcıları tarafından bile ciddiye alınmadığının bir kanıtı olarak projeden ÖNCE VE SONRA ÖĞRENCİLERİN bilgi, beceri, hazırbulunuşluk, ilgi düzeylerini ölçen ve kıyaslayan bir çalışmanın BULUNMAYIŞINI gösterebilirim. Böylesine iddialı bir projede ÖNCE VE SONRAYI kıyaslamak için hiçbir çalışma yapılmamıştır. Sizce de garip değil mi?

sitelerdeyim' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:

Ve bilgisayar öğretmeni.

Kendine güvensizliğinden ötürü projeyi eleştiren beni bağlamaz, ben bit BT öğretmeni olarak bir beklentiye de girmiş değilim ki hayal kırıklığımdan ötürü bu projeyi eleştiriyor olayım.

SUNUM TEKNİĞİ eski bir öğrenme tekniğidir. Aktif öğrenmede, probleme dayalı öğrenmede SUNUM TEKNİĞİ DİYE BİRŞEY YOKTUR. Öğretmenin rehber olduğu, öğrencilerin öğrenmeyi öğrendiği sistemde SUNUM TEKNİĞİ YOKTUR. Sunum tekniği bilgilerin empoze edilmesidir. Bilgi düzeyinde öğretimdir. Anlama ve kavrama düzeyinde eğitim değildir. Elbette bilgi düzeyinde eğitim ile başlanıp ileri düzeylere kademe kademe geçilmesi doğrudur. Ancak bilgi düzeyinde eğitim için bu kadar masraf gereksizdir. Yok anlama ve kavrama, uygulama düzeyleri için bunun 5-10 katı masrafa hazırız deniyorsa, onu bilmem.

Bu tabletlerin sadece E-KİTAP'tan ibaret olduğunu siz kendiniz söylemiştiniz. Bu tabletler ömürleri boyunca, kitap masrafından daha az masraf ile eğitime hizmet edecek ise, ben bu projeyi desteklerim. Onun dışında bu projenin bir getirisi olmayacaktır. Getirisi reklam edilenden daha az olacağı inancındayım. Eğitim sisteminin daha köklü sorunları var. Ve SUNUM TEKNİĞİNİ TEKRAR HAYATA GEÇİRMEK bu sorunları çözmeye yeterli değildir.

Projenin uygulayıcıları tarafından bile ciddiye alınmadığının bir kanıtı olarak projeden ÖNCE VE SONRA ÖĞRENCİLERİN bilgi, beceri, hazırbulunuşluk, ilgi düzeylerini ölçen ve kıyaslayan bir çalışmanın BULUNMAYIŞINI gösterebilirim. Böylesine iddialı bir projede ÖNCE VE SONRAYI kıyaslamak için hiçbir çalışma yapılmamıştır. Sizce de garip değil mi?

Tablete bişey dediğimiz yok. Ancak daha öncede bilgisayar labları aynı şovenist yaklaşımlarla kuruldu ve şu an sadece oyun amaçlı kullanılan okul içinde atıl mekanlar haline geldi. Gelinen son nokta ise öğrencilerin bilgisayarı zaten biliyor oldukları!!! Yani o kadar bilgisayar ve para çöpe gitmiş oluyor bu cümleyi sarfedenler milletin parasını boşa harcadığını da peşinen kabul etmiş sayılır. Tabletlere gelince, bugün hiçbir bilişim teknolojileri öğretmeni o tabletleri ve akıllı tahtaları kullanmaktan korkmaz ve özgüvenleri de tamdır. Bizim için çocuk oyuncağı. Çoğumuzun cebinde zaten android sistemli telefonlar var. Bizim korkumuz hala cebinde 3310 ile gezen, hatta onu bile kullanmaktan aciz öğretmenlerin başımıza bela olması. Artı bir korkumuz da iki satır yazı yazmaktan aciz öğrencilerin tablet kullanırken çekeceği zorluklar. O çocukların iki satır yazı yazamaması da onların suçu değil bilişim derslerine gerekli önemin verilmemesi.

e kitap içinde etkileşimli animasyonlar , videolar vs var . Öğrenciler ilk günden kurcalayıp bir çok yeri keşfetmişler bile. siz hala pdf desiniz. hala gözünüzüz önüne bilişim özürlü öğretmenler geliyor. Birileri bilişim kullanamıyorlsa kullanabilenlere fırsat vermemek yanlış olmazmı?
Hem karatahta hala var, klasik yöntemler zaten devam ediyor. Bir geçiş sürecine giriyoruz. sisteme yeni giren öğretmenlre kendilerini yenisisteme adapte edecek eskiler gidecek. yıllar sonra taptaze bir eğitim ordusu oluşacak. ama siz hala bardağın boş tarafına bakın durun.

Proje başarısız olması için dua eden ve sevinecek birilerinin olmsı ne kadar acı.

benim anladığım mustafa denizlinin istediği gibi 10.5 numara istiyor :) :D çoktan üstünü çizmiş şu andaki bt öğretmenlerini....Sanki bt öğretmenleri sahip oldukları bilgiyi üniversitelerden aldı. Bir tane bt öğretmeni var mıdır acaba sahip olduğu bilgiyi okuduğu bölümden alan?

pythagorean' Alıntı:
Ancak daha öncede bilgisayar labları aynı şovenist yaklaşımlarla kuruldu ve şu an sadece oyun amaçlı kullanılan okul içinde atıl mekanlar haline geldi. .
Sizin okulunuz için lablar oyun mekanı olabilir. Fakat böyle genelleme yapmanız yanlış.
Derslerin etkisiz haline gelmesinin sebebi notun kalkması ve haftada 1 saate düşmesidir.
Labların gözden çıkarıldığının farkındayız ama yanlışlığını ortaya koyuyoruz. Bir gün lablar kalktığında bazıları sınıflarına dönecek o yüzden tuzları kuru.
Fakat bu branşın bu şekilde çökertilişi bizlere daha çok acı veriyor...

bizim müdür de seneye sizin dersler kalkacak sizi okullar hayat olsun projesinde kullanacaklar belkide diyo.. çok sinirim bozuldu..
ayrıca herkes biliyor hatta 2 yaşındaki çocukta biliyor oyun oynayabiliyo

skipper_forum' Alıntı:
pythagorean' Alıntı:
Ancak daha öncede bilgisayar labları aynı şovenist yaklaşımlarla kuruldu ve şu an sadece oyun amaçlı kullanılan okul içinde atıl mekanlar haline geldi. .
Sizin okulunuz için lablar oyun mekanı olabilir. Fakat böyle genelleme yapmanız yanlış.
Derslerin etkisiz haline gelmesinin sebebi notun kalkması ve haftada 1 saate düşmesidir.
Labların gözden çıkarıldığının farkındayız ama yanlışlığını ortaya koyuyoruz. Bir gün lablar kalktığında bazıları sınıflarına dönecek o yüzden tuzları kuru.
Fakat bu branşın bu şekilde çökertilişi bizlere daha çok acı veriyor...
Sizin okulunuzda ne amaçla kullanılıyo acaba çok merak ettim. İstesende o labları eğitim amaçlı kullanamazsın hocam. Bilgisayar ve internet bağlantısını kur ondan sonra git bu mudur yani olay? Bilgisayar destekli öğretim diye bir şey var bi araştırıp okuyun bakalım neymiş. Sadece bilgisayar ve internet bağlantısından mı oluşuyomuş. Yoksa o bilgisayar ve internet eğitime nasıl entegre edilir onu mu anlatıyo.

Bakan geri zekalı... Hükümetin milli eğitim politikası tamamen maddiyata dayalı; kitap ver, tablet ver, öğretmene maaş ver, okul yap, derslik yap ... Ama ders için eğitim için hiç bir politika yok.

Bilgisayar bilme konusunda ise bence öğrenciler bilgisayar öğretmenleri hariç diğer öğretmenler kadar bilgisayar biliyorlar. Fazla şey öğrenmelerine zaten gerek yok, güncel işlerini yapabilecek kadar biliyorlar bu da yeterli. Bilgisayar dersleri kaldırılıp bilgisaayr öğretmenleri fatih projesi sorumlusu rehber öğretmen yapılmalı.

ne deseniz boş orta yaş ve üzeri bilgisayarı açamayan vatandaşlar için bilgisayarda oyun oynayabilmek profesörlük gerektirir e çocukta bunu yapabildiğine göre onun gözünde artık o cocuk bi bilgisayar profesörü hatta "hoca senden bile iyi biliyordur" diye idda edenler bile var gülüp geçiyorum ne diyecen "cahille etme sohbet küstürür zımparayla silme gtün yırtırır"
tabletlerse kırılıp bozulmazsa iyi olur kanımca ama tabletten önce sınıflara projeksiyon gerekli projeksiyonsuz hiçbişeye yaramaz

hakanotuken' Alıntı:
Bakan geri zekalı... Hükümetin milli eğitim politikası tamamen maddiyata dayalı; kitap ver, tablet ver, öğretmene maaş ver, okul yap, derslik yap ... Ama ders için eğitim için hiç bir politika yok.

Bilgisayar bilme konusunda ise bence öğrenciler bilgisayar öğretmenleri hariç diğer öğretmenler kadar bilgisayar biliyorlar. Fazla şey öğrenmelerine zaten gerek yok, güncel işlerini yapabilecek kadar biliyorlar bu da yeterli. Bilgisayar dersleri kaldırılıp bilgisaayr öğretmenleri fatih projesi sorumlusu rehber öğretmen yapılmalı.

işe bu noktadan yaklaşırsak haklısın..Ama biz hindistan gibi bu bilgisayar sektöründen kendi yaptıklarımızla niye para kazanmayalım? tarım toplumundan çıkmaya başlıyoruz, en iyi yönlenebileceğimiz alan bilgisayar..Onu da kaldırarak, bir yönden daha önümüz kesiliyor...Diğer sanayi konularında avrupa zaten almış gitmiş başını...Bilgisayar konusunda mutlaka bunlar düşünülerek çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum

pythagorean' Alıntı:
Sizin okulunuzda ne amaçla kullanılıyo acaba çok merak ettim. İstesende o labları eğitim amaçlı kullanamazsın hocam. Bilgisayar ve internet bağlantısını kur ondan sonra git bu mudur yani olay? Bilgisayar destekli öğretim diye bir şey var bi araştırıp okuyun bakalım neymiş. Sadece bilgisayar ve internet bağlantısından mı oluşuyomuş. Yoksa o bilgisayar ve internet eğitime nasıl entegre edilir onu mu anlatıyo.
Ben orada bilişim eğitimi veriyorum. Ve bence bir BT laboratuvarının esas amacı da budur. Ayrıca öğrencilerim gelip araştırmalarını yapıp ücretsiz çıktı da alıyorlar. Bilgisayar Destekli Eğitim ise farkı bir konu ve onu da sizden öğrenecek değilim.

Çocukların bir halttan anladığı yok. İşleri güçleri okulda oyun dışarda face. Eğer bu bilgisayar bilmekse inanın 4 yaşındaki yeğenim işin piridir :lol: müthiş oyun oynuyor, sadece annesinden googleyi aç oyun yaz diyor, diğerini kendi hallediyor.

hakanotuken' Alıntı:

hocam bence bakan hakkında kullandığınız kelimeleri kullanmayın sizde KTÜ deki öğrenci gibi hapis cezasına çarptırılabilirsiniz devlet memuruyuz sonuçta....

Bizim bakanlarımız tüm okulları Ankara - Çankaya'da eğitim yılı açılışı münasebetiyle gittikleri okullar gibi zannediyorlar. Gerçi sadece oradaki öğrencileri bile inceleseler temel bilgisayar kullanımı konusunda ne kadar eksik olduklarını görürler.

Google'da "Vikipedi" aratmışsınızdır, Vikipedi linkinin altında çıkan ve en çok aranan maddelerin başında "Cinsellik" maddesinin yer alması da toplumdaki bilişim anlayışının ne kadar eksik ve yanlış olduğunun bir kanıtı değilmidir??

frt44' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:

işe bu noktadan yaklaşırsak haklısın..Ama biz hindistan gibi bu bilgisayar sektöründen kendi yaptıklarımızla niye para kazanmayalım? tarım toplumundan çıkmaya başlıyoruz, en iyi yönlenebileceğimiz alan bilgisayar..Onu da kaldırarak, bir yönden daha önümüz kesiliyor...Diğer sanayi konularında avrupa zaten almış gitmiş başını...Bilgisayar konusunda mutlaka bunlar düşünülerek çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum

Hocam haklısın Hindistan gibi olalım ama bu ilköğretimdeki bilgisayar dersi ile değil meslek lisesi bilgisayar bölümü ile olur. Bilgisayara meraklı çocuklar meslek lisesine yönlendirilir ve meslek liseslerinde iyi eğitim verilirse neden olmasın.

Geri