öğrenciler bilgisayar kullanmayı biliyor :)

Kodla Büyü
e kitap içinde etkileşimli animasyonlar , videolar vs var . Öğrenciler ilk günden kurcalayıp bir çok yeri keşfetmişler bile. siz hala pdf desiniz. hala gözünüzüz önüne bilişim özürlü öğretmenler geliyor. Birileri bilişim kullanamıyorlsa kullanabilenlere fırsat vermemek yanlış olmazmı?
Hem karatahta hala var, klasik yöntemler zaten devam ediyor. Bir geçiş sürecine giriyoruz. sisteme yeni giren öğretmenlre kendilerini yenisisteme adapte edecek eskiler gidecek. yıllar sonra taptaze bir eğitim ordusu oluşacak. ama siz hala bardağın boş tarafına bakın durun.

Proje başarısız olması için dua eden ve sevinecek birilerinin olmsı ne kadar acı.

hocam sürekli arkadaşları ya da sizin gibi düşünmeyenler bardağın boş tarafını görmekle suçluyorsunuz. ilk cümlenizde de çocukların keşfettiği şeylerden söz etmişsiniz. Acaba siz bu keşfedilenleri gördünüz mü? yok sa sadece televizyondan görerek mi yorum yapıyorsunuz?

NOT: çocukların keşfine gelince; eğer tabletlerde yeterli yazılım varsa (pdf, flash animasyon, müzik, video, oyun vs.) çocuklar bir yetişkinden daha önce keşfedebilirler.

birde acaba bu projede amaç öğrencilere fırsat eşitliği sunup (herkesin tableti olacak) okulların donanım altyapısını iyileştirmek mi? yoksa bilişim teknolojilerini eğitim sistemine adapte edip öğrenmenin artmasına yardımcı olmak mı?(her ders için söyleyebilriz.)

alpaygunes' Alıntı:
e kitap içinde etkileşimli animasyonlar , videolar vs var . Öğrenciler ilk günden kurcalayıp bir çok yeri keşfetmişler bile. siz hala pdf desiniz. hala gözünüzüz önüne bilişim özürlü öğretmenler geliyor. Birileri bilişim kullanamıyorlsa kullanabilenlere fırsat vermemek yanlış olmazmı?
Hem karatahta hala var, klasik yöntemler zaten devam ediyor. Bir geçiş sürecine giriyoruz. sisteme yeni giren öğretmenlre kendilerini yenisisteme adapte edecek eskiler gidecek. yıllar sonra taptaze bir eğitim ordusu oluşacak. ama siz hala bardağın boş tarafına bakın durun.

Proje başarısız olması için dua eden ve sevinecek birilerinin olmsı ne kadar acı.

Hocam çoook büyük bir proje. Yürütülebilir olmasını canı gönülden istiyoruz. Teknolojiyi üretebilsek keşke. O zaman hiiiç karşı çıkmazdım.

Benim en büyük çekincem, eğitime katma değerinin iddia edilen kadar olmayacak olması ve bu masrafa değecek bir katma değer sağlayacak olmaması.

Her ders için her eğitim tekniği uygun değildir, acaba etkileşimli dersler için lablar yeterli gelmez miydi? Her derste ellerinde bir tablet olması gerekli mi?

Bakın teknolojiyi biz üretsek, yahu gerekli olmasa da olsun derdim.

Ama teknoloji çöplüğü olacağız. Kendi üretmediğimiz bir teknolojinin tüketenleri ve çöplüğü. Bu teknolojileri üretenler bunu akıl edemediler mi?

Çoook büyük bir masraf gerektiriyor, paranın harcanacağı yerin seçimine benim itirazım.

Ha, para bol, sebil diyorlarsa, evet devam. Bir gavurya neden akıl edemedi bu cin projeyi. Hem de teknolojiyi üreten kendileri oldukları halde.

Öncelik ve imkan denklemine uymuyor bu proje bence.

MEB bakanının kendinden haberi yok ki, ben ücretli olarak çalışıyorum okula geldiğim ilk hafta okulda masaüstü bilgisayarlar çalışmadığı için yanımda laptop bilgisayarımı da getirdim. öğrenciler bilgisayar olduğunu bilmiyorlar tv diyenler, ne olduğunu bana soronlar... sene 2011 ve Bakanımız çocuklar bilgisayarı biliyor diyor yazık diyorum başka da diyecek söz bulamıyorum.

Ben okulda sabahtan akşama kadar koşturuyorum, fare takmayı bilmeyen yada takmayan erkek öğretmenlerimiz var, çıktı almasını bilmeyen, word belgesini düzenlemeyi bilmeyen öğretmenler, o kadar basit işlerle uğraşıyorumki.... Gelelim öğrencilere facebook, oyun oynamakmı bilgisayar kullanmasını bilmek, bu kadar basite alırsak teknolojiyi niye tablet dağıtıyoruz, teknoloji sadece bilgisayardan da ibaret değil, tabletler dağıtılsın akıllı tahtalar takılsın, kesinlikle bizim gibi işi bilen insanlara ihtiyaç olacak, bizi gözden çıkaramazlar, zaten kazanılmış bir hakkımız var, elimizden alamazlar, ister öğrenciye ders anlatalım, ister öğretmen arkadaşlarımıza, istersede müdürümüze, biz öğretmeniz, ve biz olmadan fatih projesinin okullarda başarıya ulaşması zor, her okul arkadaşın dediği gibi çankayadaki okullar gibi değil malesef...Öğrenciler zaten bilgisayar biliyorsa bizim sayemizde biliyorlar, ilk defa fare tutan bir sürü öğrencim oldu benim...

Geri