İçerik oluşturma önerileri (fikir fırtınası)

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaşlar. Dersler ve kodlama teknoloji eğitimleri için nasıl içerikler oluşturabiliriz?
Bilişim ve kodlama eğitimleri için ayrıca ders dışı eğitim materyali nasıl oluşturabiliiz?
Bilen arkadaşlar sitemde ağırlıkı olarak word notları, pdf dokümanlar, küçük makaleler, resmi evraklar ve güncel haberler var.
Onun dışında bir kaç digital etkinlik koydum ama şimdilik yetersiz.
Benim aklıma youtube içerikleri üretmek geldi. Belki de vardır bilmiyorum. Önerileriniz önemli.
bbnet’in bir youtube kanalı versiyonu var mı onu da bilmiyorum. Sahi bilişim eğitimin camiasının bir youtube kanalı var mı?
Dijital içerik ya da eiçerik hangi formatta olursa olsun artık günümüzde çok önemli. Hem derslerde hem de kişisel gelişimde işimize yarar.
Her türlü içerik önerileri bizi bir adım ileriye taşır.

Ayrıca özel olarak sitem için iletişim paneli açtım. Spesifik web içeriği önerilerinizi de yazmanızı beklerim. onuraltuntas.net (/iletisim)

Genel olarak buraya da fikirlerinizi yazmak çok önemli. Var olan içerikçi arkadaşarı da önerebiliriz. Bir havuz oluştururuz.

Fikir fırtınası yapmak istedim.

Sayın Hocam çok önemli bir konuya değinmişsiniz, kendi adıma teşekkür ederim.
Videolar bir süre sonra çok sıkıyor, articulate tarzı etkileşimli içerikler hazırlanabilir.

Video işini ben de mantıklı bulmuyorum. Bir sürü içerik var zaten, video için uğraşıp edeceksiniz, ister istemez bir dönüt beklentiniz olacak ama malesef video işinden o dönütü alamayacaksınız. Bunun yerine uygulama geliştirebilirsiniz, etkinlikler olabilecek vs.

Yaş seviyelerine uygun hikaye kitapları yazılabilir. Ortaokul için Orhan Toker'in Dijital Dedektifler serisi var. Başka birkaç kitap daha buldum ancak henüz öbürlerini okuyamadım. Orhan TOKER kitapları bilişim müfredatındaki bilişim etiği, siber güvenlik gibi alanlarla ilgili konuları güzel işliyor.

BBNET
Geri