Mfeyzi' Alıntı:Öncelikle öğretmene kolaylık sağlayan bir program yazdığınız için tebrik ediyorum.Devamını dilerim.
Okulumuzda ,hazırladığınız evraklardan başka,"aylık görev formu " isteniyor.Bu formda,
Başlık olarak,........meslek ve anadolu meslek lisesi
Koordinatör öğretmenin aylık görev formu
öğretmenin adı soyadı:
Sonra;
1- işletmeye gittiği tarih
2- işletme adı
3- işletmeye gittiği saatler
4- yaptığı iş
5- koordinatör öğretmen ve md.yard. imzası
en aşağıda ise, solda koordinatör md. yard. ,sağda ise Okul müdürü bölümleri var.
Ayrıca, öğrencinin Alan bilgisini yazamıyorum.Örneğin,Elektrik-Elektronik Teknolojisi
Bu evrakı ve Alan Bilgisi seçeneğini mevcut programa eklerseniz,daha da memnun olacağım.
Ellerinize sağlık,zihniniz açık olsun.
glpks' Alıntı:PARHELİON hocam devam devamsızlık formlarında şöyle bir olumsuzluk var. aynı işletmede iki tane öğrenci tanımlı. bu öğrencilerin devam devamsızlık çizelgeleri farklı sayfalara dağılıyor. başka işletmelerde öğrenci olduğu için. biz de sayfaları makasla kesmek zorunda kalıyoruz. buna bir çözüm bulabilir miyiz? aynı işletmede tanımlı öğrencilerin devam devamsızlıkları aynı sayfalarda çıkabilir mi?
Parhelion' Alıntı:glpks' Alıntı:PARHELİON hocam devam devamsızlık formlarında şöyle bir olumsuzluk var. aynı işletmede iki tane öğrenci tanımlı. bu öğrencilerin devam devamsızlık çizelgeleri farklı sayfalara dağılıyor. başka işletmelerde öğrenci olduğu için. biz de sayfaları makasla kesmek zorunda kalıyoruz. buna bir çözüm bulabilir miyiz? aynı işletmede tanımlı öğrencilerin devam devamsızlıkları aynı sayfalarda çıkabilir mi?
Hocam,
1- Sol menüden Tüm Access Nesneleri yazan başlığın sağındaki aşağı oka tıklayın ve Özel seçin.
2- Menü tekrar yenilendiğinde Devamsızlık Formu Sorgusu gelecek ona da sağ tıklayın Tasarım Görünümü deyin.
3- Gelen sql sorgusunun son satırındaki noktalı virgülden hemen önce ORDER BY İŞLETMELER.id ekleyin ve kaydet deyin.
Artık listeyi işletmeye göre sıralı getirir.
linkler çalışmıyor.@Parhelion hocam elinize sağlık.
@Parhelion hocamın açtığı bu konuyu daha dün yeni gördüm. Yoksa boş yere bir sürü uğraşmayacakmışım
Pandemi döneminde meslekçi arkadaşlar evlerinde evrakları çıkabilsinler diye hazırlamıştım.
Access ve VB bilgim oldukça sınırlı. Büyük kısmını internetten öğrendiğim bilgilerle hazırladım. Yani programla ilgili size yardımcı olamam çok zor. İnternetten araştırabilirsiniz.
Bazı arkadaşlar 64Bit olan dosyayı çalıştırmakta sorun yaşamışlardı. Sanırım bilgisayarlarında 32Bit Access kuruluydu. O yüzden iki dosya var.
64Bitlik dosyada Excel'den öğrenci bilgilerini alabilirsiniz. Şablon örnek dosyasını da ekledim.
Mümkün olduğunca basit, anlaşılır bir kullanım olmasına gayret ettim. Umarım işinize yarar.
Access ve VB bilgisi olan arkadaşlar geliştirip burada bizlerle paylaşırlarsa indirip kullanırız, iyi olur.
Menülerin tamamı ile veritabanı tablolarını, formlarını vs. görüntülemek için
Dosya->Gizlilik Seçenekleri->Geçerli Veri Tabanı bölümünden
Gezinti Bölmesini Görüntüle
Tam Menülere İzin Ver
seçeneklerini onaylayın... Kolay gelsin
+1linkler çalışmıyor.