İdare ile Ders Programı Sorunu

Kodla Büyü
eşimin başına böyle bieşey geldi, dağınık bir ders programı ve dersinin en az olduğu güne nöbet. hata yaptık dilekçe vermedik tanıdıklarla iş yapmaya kalktık şube müdürleri okula geldi değiştirin bunu dediler, onlara tamam dedi sonra bugün yarın değiştireceğim diye seneyi bitirdi. şimdi il içinden okul değiştirdik yoksa sene başında aynı olursa dilekçe verecektik başka öğretmenlerin programları sanki elle yapılmışken eşiminki dağıtılmıştı(17 saat ders). sorduğunuzda otomatik yapıyor program diyor ancak ötekilerin derslerini düzeltirsen düzeltmediklerinin dersi dağılıyor

ben de şu rahat ol diyenleri anlayamıyorum. bu kadar da rahat olmayın kardeşim bişeyler yapın. hiçbirşey yapamıyorsanız ben neden bu kadar korkağım diye oturup ağlayın.
hocam senin sorununa gelince, hep söylüyorum şu an herşey aleyhimize idareyle restleşecek zıtlaşacak durumda değiliz. ne formatörlük belli ne derrslerimiz. müdürlerinde yetkilerinin hayli fazla olduğunu biliyoruz. ama madem aranız bozulmuş yapılacak birkaç şey var.
1. arkadaşlarında bahsettiği gibi mobbing den şikayet edersin tozunu attırırlar idarenin haberin olsun.
2. maaş karşılığını doldurmadığın için diğer derslerin seçilmesi yanlış yapılmış bir iştir ve idarenin bundan baya başı ağırır. yani derslerini seçtirme yoluna gidebilirsin.
3. bilgi edinmeyi kullan özellikle bakanlığın, ben birkez denedim ortalık ayağa kalkıyor. tutuşuyorlar.
ama ben yinede uzlaşmanı, anlaşmanı ve zıtlaşmamanı tavsiye ederim, gelişmelerden haberdar edersen sevinirim. allah yar ve yardımcın olsun dostum. :)

arakadaşın da dediği gibi
ben bir kez bilgi edinmeye soru sordum
açıklamayı yazdılar ve konu hakkında gerekli belgeleri bakanlığımızın hukuk müşavirliğine en kısa zamanda gönderirseniz gereken yapılacaktır dendi... yani bilgi edinmeden birseyler MUTLAKA çıkıyor.

BİREYSEL ve GENEL konusuna gelince...
gecen senelerde çalıştıgım okulda müdür tüm okulun ders programını darmadağın etti... çapraz nöbet verdi. en az ders gunune.. bunun da ilgili yönetmelik maddesini çıkarıp asarak anlattı.

ama Allah var adam tüm öğretmenlere dama tahtası yaptı sadece topyekun kulak cınlatma oluyordu... bay-bayan hiiiç farketmiyordu.

daha önceki mesajımda da yazmıstım BIREYSEL OLARAK MÜDÜR HİÇBİR HALT YİYEMEZ... MÜDÜRÜN YETKİSİ O KADAR DA GENİŞ MENİŞ DEĞİL... O BİZİM YÖNETMELİK VE MEVZUAT BİLMEDİĞİMİZDEN KAYNAKLANIYOR...

Daha önce çalıştığım okulda idareyle anlaşamazdım hayatta anlaşamadığım tek idare olmuşlardır ki sorun onlardan kaynaklıydı.

Adamlar birsey diyorlardı aksini soyluyordum. Yok böyle diyorlardı. Yönetmelikte var hocam diyorlardı ben de
ilgili yönetmelik maddesini ezbere söylüyordum. Mırın kırın ediyorlardı... Ama bi b*k yedikleri de olmuyordu...

İdare dediğin adamın tek yapabileceği şey evet tek yapabileceği şey senin ders programınla oynamak ve en fazla rapor almak istediğin zaman bu raporunun geçerli olmadığına kanaat getirdiğini belirtip bir üst sağlık kurumuna onaya göndermek başka birsey yok...

ders programı da SANA ÖZEL İSE başını ağrıtırsın. il/ilçe MEM var, bakanlık var, kanun nizam var... GENEL ise birsey diyemezsin...

Rapor olayı da yine öyle... Okullarda kim kimin neden rapor aldıgını bilir... Yine bu durum da SANA ÖZEL İSE yukarıdaki gibi yine konuşabilirsin... GENEL ise elde var sıfır...

Ve bugune değin 6 yıllık meslek yaşamımda hemen hemen törenlerde idarenin tümünün hazır oldugunu görmedim. Resmi törenlerde BULUNMAK ZORUNDA... burdan bile sıkıştırırsın...

idareciler yazın okulda durmak zorundalar.. hiç biri tam durmaz.. ek derslerinin asla.. hiçbir zaman kesildiğini görmedim.

bana kalsa okuldaki tüm idarecileri doğrudan öğretmen yapar.

alınacak kararlarıda öğretmenler arasında oy çokluğu ve gönüllülerden seçilecek yönetim ekibine bırakırım..

ne bu ya. yaz boyu her okuldaki ortalama 4 idareciye full ek ders.. ne gereği var.. memur al 1-2 tane hepsinin işini daha iyi yapacaktır..

Geri