Re: YENİ SENDİKAMIZ KURULMUŞTUR...
İDEALİST EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI
Mevcut kamu sendikalarının , fazlasıyla siyasallaşması, entelektüel düşünce yerine değişimin önünü tıkayan bir unsur haline gelmesi “sendika” kelimesinin hem lafzını hem de ruhunu zayıflatmış, genç nesillerde sendikalaşmaya karşı ciddi bir güven bunalımı yaşanmasına sebep olmuştur.
Bu ortamda kişisel menfaatleri ön plana almayan, siyasi parti çizgisinde politize olmayan, toplumsal faydayı ön plana alan söylem ve eylemlerin odağında yer alacak, sivil toplumla kavgalı değil, birlikte hareket eden, değişimin ve yeniliğin önünü açacak bir sendikanın varlığı önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.
İdeal Eğitim –Sen Sendikası, bu ihtiyaca binaen daha önce çeşitli sendikalarda görev yapan eğitim çalışanlarının bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Sendika siyasi parti eksenli politikalara ve ideolojik akımlara uzak; kültürel değerler, sosyal etkinlikler ve sanat bilime yakın; sendika gelirlerini üyelerin hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme maksadıyla İstanbul genel merkezli EĞİTİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI olarak 06 Kasım 2015 tarihinde faaliyetine başlamıştır.