cesur_yürek' Alıntı:
ben bu argenin ne iş yaptığını anlamadım istanbulda 200 den fazla argeye öğretmen aldılar bu 200 den fazla öğretmen neyi araştıracak merak ediyorum on binlerce öğretmen açığının oldğu ülkemizde argeye neden öğretmen alınır ilginç
sayın hocam ne yaptıklarını hakikaten anlamamışsın ben anlatayım.
ilçelerde 3 kişi görev alır. genelde biri ASKE birminde görev alır. ilçe de ise ilçenin ilde ise ilin stratejik planını hazırlar. Okulların Stratejik planlarının ön incelemesini yaparak onay için ilçeye gönderir.TKY ile ilgili okullara rehberlik eder ödül sürecine başvuru yapmak için yönlendirme yapar tkyanketleri oluşturur kurumlardan gelen anketlerin istatistiğini çıkararark ilçeye sunar...
diğer iki kişide projeler ekibinde olur. AB projeleri ile ilgilenir ve rehberlik yapması gerekir ancak okullar bu konuda hem isteksiz hemde angarya olarak gördükleri için genelde ab projesi hazırlama, okul adına başvuruları yapma, yazışmaları halletme gidecek heyette ingilizce bilen biri yok ise tercümanlık yapmak için okullarla beraber gider ve sonrasında da web sayfası, broşür kitapçığı hazırlar.
birde yerel projeler var tabi ve tübitak projeleri onları takip eder ve ilgili okullara rehberlik eder. gibi işleri yapar.
örnekler için
http://sokearge.net/ ten bakabilirsin.
bunlar seninde bakıp bulabileceğin şeyler fazla anlatmaya lüzum yok. ancak şuna dikkatlerinizi çekmek isterim.
bilgisayar formatörleri olarak en büyük şikayetiniz herkesin size iş yapmayıp efull ek ders alıyor gözü ile bakıyor olmaları. kendiniz hakkında böyle şikayetlerimiz varken neden başka birimlere laf atıyorsunuz anlamış değilim.
not: 3 yıl bt formatörlüğü yaptım bir kaç aydır argedeyim branşım böte