İlçe ARGE biriminde çalışmak...

Kodla Büyü
ysartemur' Alıntı:
cesur_yürek' Alıntı:
zaten mevuatın kendisi sankıncalı o maddelerin hepsini burda tartışrım toplam kalte nedir okul gelişim nedir yada stratejik plan nedir okullara uygulanabilir mi? fakan bu iş argenin işi olmamalı yada ab projleri argenin işi olmamalı MEB in kendisinde strateji yok ki okullarda olsun. siz yarın milli eğitim abuk subuk bir yönetmelik çıkarmayacağının garantisi var mı?
kısacası arge bu olmamalı
hocam tartışılacak yönler olabilir ancak mevcut durum bu.
ancak bugün istanbul için açıklama yapan arkadaş herhalde arge hakkında hiçbirşey bilmiyordu ve o ikiyüz kişinin tamamının araştırma yaptığını sanıyordu.
stratejik planlama ve TKY çalışmaları çok faydalı olabilecek çalışmalar ancak okulların ilgisizlikleri yüzünden kağıt üzerinde klan şeyler oluyor.

AB projeleri ise başka birim oluşturmaya pek ihtiyaç yok çünkü zaten ARGE birimleri mesaisinin büyük bir kısmını AB projeleri , yerel projeler ve özellikle meslek liseleri için proje tabanlı beceri yarışmalarına ayırıyor.

ha argeler olmazsa ne olur derseniz ben söyleyeyim hemen hemen hiçbir okul ne AB projesi nede yerel proje üretemez.

öncelikle TKY okullarda uygulamak doğru olmaz bu iş yerlerine şirketlere uygulanbilcek bir yöntem okullar bir iş yeri değidir. bu TKY nin faydası olmadığını herkez bilir ama bunun için yıllardır emek verilir yıllardır hizmet içi yapıldı sonra bunu okul gelişimi olarak değiştirdiler bence bunların faydasıda olmaz okulun kendisine ait kullanabileceği parası yokki yada bir proje hazırlasa elinde parası var mı? peki siz bu çalışmanın arge ile bir alakası var mı? bu argedekiler gerçeketn bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip mi? herkez uyduruk plan yapıp gönderiyor boşa zaman kağıt masrafı

cesur_yürek' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
cesur_yürek' Alıntı:
zaten mevuatın kendisi sankıncalı o maddelerin hepsini burda tartışrım toplam kalte nedir okul gelişim nedir yada stratejik plan nedir okullara uygulanabilir mi? fakan bu iş argenin işi olmamalı yada ab projleri argenin işi olmamalı MEB in kendisinde strateji yok ki okullarda olsun. siz yarın milli eğitim abuk subuk bir yönetmelik çıkarmayacağının garantisi var mı?
kısacası arge bu olmamalı
hocam tartışılacak yönler olabilir ancak mevcut durum bu.
ancak bugün istanbul için açıklama yapan arkadaş herhalde arge hakkında hiçbirşey bilmiyordu ve o ikiyüz kişinin tamamının araştırma yaptığını sanıyordu.
stratejik planlama ve TKY çalışmaları çok faydalı olabilecek çalışmalar ancak okulların ilgisizlikleri yüzünden kağıt üzerinde klan şeyler oluyor.

AB projeleri ise başka birim oluşturmaya pek ihtiyaç yok çünkü zaten ARGE birimleri mesaisinin büyük bir kısmını AB projeleri , yerel projeler ve özellikle meslek liseleri için proje tabanlı beceri yarışmalarına ayırıyor.

ha argeler olmazsa ne olur derseniz ben söyleyeyim hemen hemen hiçbir okul ne AB projesi nede yerel proje üretemez.

öncelikle TKY okullarda uygulamak doğru olmaz bu iş yerlerine şirketlere uygulanbilcek bir yöntem okullar bir iş yeri değidir. bu TKY nin faydası olmadığını herkez bilir ama bunun için yıllardır emek verilir yıllardır hizmet içi yapıldı sonra bunu okul gelişimi olarak değiştirdiler bence bunların faydasıda olmaz okulun kendisine ait kullanabileceği parası yokki yada bir proje hazırlasa elinde parası var mı? peki siz bu çalışmanın arge ile bir alakası var mı? bu argedekiler gerçeketn bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip mi? herkez uyduruk plan yapıp gönderiyor boşa zaman kağıt masrafı
hocam eğitim bilimlerinde kendini gerçekleştiren kehanet diye birşey vardı mutlaka bilirsiniz. okullarımızda o kadar çok yaşanıyorki bu durum artık kanıksanmaya başlamış. stratejik planlama TKY hakikaten çok güzel uygulamalar ancak okullar bu işe gereksiz ve faydasız görüp işi savsakladıklarından dolayı bir işe yaramıyor ve sonunda biz zaten bunların boş olduğunu söylememişmiydik diyorlar.
ayrıca okul gelişim yönetim ekibinin gelmesi ile TKY kalkmış değil. bu ogye tky ve sratejik planlamanın hayata geçirilip takibini yapmaktan sorumludur.
bu işin arge ile alaksı varmı derseniz argenin kuruluş amacına bakarsanız zaten argeler bunun için var. yani okulların kapasitesini arttıracak, öğretmenlerin kendilerini geliştirmelerini sağlayacak tüm alanlarda okulların önünü açmak rehberlik etmek için vardır.
mesela ab projesi yapar okullar ve avrupadaki okullar ile kenid okullarını kıyaslama şansı yakalar ordaki sitemi iyi uygulamaları görme şansına sahip olur.ve gördüğü iyi uygulamaları kendiside uygulayabilir.(onlarca örneği var başarlı olmuş)

hasılı hocam argeler çok işlevsel birimlerdir ancak malesef okullar bu birimlere angarya işler çıkaran birim olarak baktığı , ve birazda özellikle okul idarecileri yeniliğe kapalı ve bilgisayarla araları iyi olmadığı için argenin yaptığı işlere soğuk davranıyorlar.
sonuç TKY ile yapılan onca hizmet içine rağmen idarecile ve öğretmenler halen tky ve stratejik planlamayı bilmiyorlar.

arge şu araştırmayı yapsın yaklaşık 5 yılda bu TKY, Okul gelişimi ve stratejik planların okula ne kadar faydası olmuştur. okullar için planlama elbette gerklidir ama bu türkiye şartlarında olmaz olursa angarya olur. okullar ne zaman kendi ayakları üzerinde durabilir ve idareciler ne zaman ona uygun bilgi birikimine sahip olursa ozaman işe yarar. kısacası verim alalaım derken verimsilik yaratıyorsanız bu işin faydasından çok zarar getirdiğinide bilmelisiniz. AB projelerini desteklerim ancak bu argenin içinde olması yanlış ayca bazı okulllar bu işi farklı amaçalr doğrultusunda uyguldığını bilelim bir şube müdürü 100 defa avrupa ülkelrini geziyor ve buna kimse hesap soramıyorsa bu kaynağın doğru yürütüldüğü anlamı taşımaz

bence arge aske bunların gerekli veya gereksiz oluşu , ya da işe yarar olup işe yaramaz oluşu tamamen yerel parametrelere bağlı.Eğer arge biriminde görevli öğretmeni amirleri fotoğrafçı,CD yazıcı ya da web site güncelleştirici olarak görüyorsa öyle bi yerde değil ARge , Rambo olsanız bi işe yaramazsınız.Ama bilinçli idarecilerle çalışıp , faydalı işler yapabiliorsanız arge gereklidir demektir.
Malesef bende dahil büyük çoğunluğumuz 1. durumdaki bi ilçe/il de çalışıorz.olaya bi de böyleb akmak lazım.

benim argeden beklediğim olay bütün eğitim proğramı incelensinler bir biri ile olan çelişkiler var mı? okullarımz arasıdna cididi farklılar var bu okullar arasında aynı tip kitap verilmesi ne kadar doğru? eğitim proğramlarında ve içeriklerindeki sakınclar neler öğretmnelrin çektiği sıkıntılar ve beklentiler neler ona uygun çalışmlar yapılmalı. hayatında okulun içine bile girmemiş insanlar kitap yazıyor bizde çocuklarımıza okutmya çalışıyoruz. okulumuzda kitapların kalitesi çok kötü. arge ilk önce kendisini yenilemeli amacına uygun hale getirilmelidir
ayrıca arge eğitim sisiteminide masaya ya yatırmalıdır. türkiyenin en ucra köşesindeki ilköğretim okulunuda dikkata alarak eğitim sisitemi geliştirmelidir. öğretmen yeşmesinde eğitim fakülteleri ile iş birliği yapılmalı ve okullar adam gibi öğretmen yetiştirmelidir. milli birlik olgusunun yeterince verilmesi için ciddi çalışmlar yapılmalıdır.
arge belkide en çok ihtiyaç duyduğumuz bir durum. ama bu haliyle arge amacında çok angarydan başka bir işe yaramıyor.
arge gerçekten amacına uygun olsa bu gün bir bilişim öğretmenin çektiği sıkıntıları araştırı ve ortak bir rapor hazırlar ve buna uygun çözüm önerini MEB e sunar bu iş çok rahat çözülebilirdi.

Öncelikle arge biriminde halen görev yaptığımı ve 1 yılımı doldurduğumu söylemeliyim hocam.
Kısa ve net olarak fikrimi belirteyim önce hiç bulaşma okulundaki durumunu bilmem ama bence hiç girme BT öğretmenleri olarak okulda sadece idareile uğraşıyoruz ama arge de tüm okulların müdürleri + il/ilçe milli eğitim müdürleri vs. ile uğraşmak zorunda kalıyorsun.

İş yapsanda çıkacak olan muhtelif masrafların ödenmesine kimse karışmıyor hatta engelliyorlar. arge birimindekiler yatarlar demeyin arkadaşlar herkes yatmaz ama yatanlar var bende gördüm onları.

yapılan işler ise okul proje ekipleriyle koordinasyon kendilerinin nedense hiç takip etmedikleri desteklerden onları ve okulların tümünü haberdar etmek stratejik planların oluşturulmasını sağlamak kontrolünü yapmak eksiklerin düzeltildiğinin söylenmesinden sonra tekrar kontrol etmek (bu işlem birkaç tur döner) onaya göndermek (müfettişler sıkıntı çıkarırsa sorumlusu sen olursun) ne de olsa BT öğretmenisin web sitesiyle ilgilenmek vs vs.

Son dönemde ek dersimizde kesildi ek ödeme verilecekmiş ama ne kadar olduğu belli değil verildiğinde de normalde aldığımız ek ders oranında olacak bişey değişmeyece gibi duruyor.

ben kendimi bu konuda geliştiririm diye girdim ama olmadı hocam bu nedenle girmeyi düşündüğünüz yerdeki idare hakkında da bilgi edinerek karar vermeniz gerektiğini söylerim.

BENCE UZAK DURUN :D

Geri