İl Dışı Bursa yolcuları kimler

Kodla Büyü
Öğrenci profili vasat hocam seneye Anadolu açmayı düşünüyoruz.10lar 21 11ler 23 12ler 24kişi şu an
açık lise şu an sadece 12lerde var seneye yeniden öğrenci alacaklar

cubido' Alıntı:
Öğrenci profili vasat hocam seneye Anadolu açmayı düşünüyoruz.10lar 21 11ler 23 12ler 24kişi şu an
açık lise şu an sadece 12lerde var seneye yeniden öğrenci alacaklar

Ev kiraları,havası kısaca yaşanabilirliği hakkında fikirleriniz nelerdir?

Herkese selam. Bursa ile ilgili yorumları şaşkınlıkla okuyorum. ben geçen yıl istanbuldan bursaya tayinle geldim. kendi isteğimle yıldırımın en kötü mahallelerinden birinde göreve başladım. evimi nilüferden aldım. inanın istanbuldan sonra rüya gibi bir şehir. öncelikle bahsedilen sorunlara değinmek istiyorum.
1. pahalılık felan öyle abartıldığı gibi değil. ben özlücede yani nilüferin pahalı denilen bir semtindeyim. öyle ciddi bir pahalılık görmedim. örneğin şuan aldığım evi istanbulda 2 katı fiyata alamazdım...
2. trafik tabiki büyük şehirlerde olduğu gibi azda olsa var ama oda iş girişi çıkış saatlerinde. biz öğretmenler daha erken saatte gittiğimiz için bu sorun bizi ilgilendirmiyor. örneğin ben hergün kendi aracımla 26 km yol yapıyorum. en fazla 25 dk sürüyo. şehir içinde tabiki trafik var ama oda arabanızı bir alışveriş merkezine park edip dolaşırsınız hiç problem olmaz.
3. öğrenci profili, varoşlar da tabiki başarı anlamında biraz kötü ama saygısızlık ahlaksızlık yok. zengin semtlerde biraz şımarıklık var ama siz zaten oralara tayin isteyemezsiniz. muhtemelen açılmamıştır :)
4. havası kötü diyenlere şaşırıyorum. gördüğüm en temiz hava :)
sonuç olarak, herşeyin hayırlısı diyin ve tayin isteyin. ben geçen yıl öyle yaptım çok mutluyum.

ilyas33' Alıntı:
İsanbuldasn gelince ucuz oluyor mersinden gelince pahali hocam:-)
ee bu işler öyle. :) bursa gibi bir yerde yaşamaya niyetleniyorsan kusura bakma ama bir farkı olmak zorunda.! ben tek maaşla geçinebiliyorsam herkes geçinir. pahalılık bahanesi altına bence gizlenmeyelim..

hayalcisuat' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
İsanbuldasn gelince ucuz oluyor mersinden gelince pahali hocam:-)
ee bu işler öyle. :) bursa gibi bir yerde yaşamaya niyetleniyorsan kusura bakma ama bir farkı olmak zorunda.! ben tek maaşla geçinebiliyorsam herkes geçinir. pahalılık bahanesi altına bence gizlenmeyelim..

Hangi okul?Hocam sizin ki
Tek maaşla bursada rahat ediyor musunuz bilmem ama bu iş kanaat etmekle alakalı herhalde.

tek maaşla bursada rahat edemessin hocam.geçinebilirsin ama rahat edemessin.ben daha önce bir yıl çalıştım bursada açlığımdan ölmedim, ona göre evde oturdum ona göre harcadım,ayın 15 ini 4 gözle bekledim ama.

ilyas33' Alıntı:
tek maaşla bursada rahat edemessin hocam.geçinebilirsin ama rahat edemessin.ben daha önce bir yıl çalıştım bursada açlığımdan ölmedim, ona göre evde oturdum ona göre harcadım,ayın 15 ini 4 gözle bekledim ama.
rahat etmek? öğretmenlikte rahat etmek var mı? yazdıklarımı dikkatli okuyun. "geçinebiliyorum" yazdım. elbetteki masraflarınıza dikkat ederseniz geçinebilirsiniz. duruma göre bazı gereksiz masrafları kısmak zorundayız. neyse sonuçta her kişinin ihtiyaçları ve öncelikleri farklıdır.! öyle kesin ifadelerle konuşmamak lazım. ben kendi penceremden bakıp yazdım sadece. herkes kendi kararını en doğru şekilde verecektir zaten...

hayalcisuat' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
rahat etmek? öğretmenlikte rahat etmek var mı? yazdıklarımı dikkatli okuyun. "geçinebiliyorum" yazdım. elbetteki masraflarınıza dikkat ederseniz geçinebilirsiniz. duruma göre bazı gereksiz masrafları kısmak zorundayız. neyse sonuçta her kişinin ihtiyaçları ve öncelikleri farklıdır.! öyle kesin ifadelerle konuşmamak lazım. ben kendi penceremden bakıp yazdım sadece. herkes kendi kararını en doğru şekilde verecektir zaten...
Ben kayra-bilal hocma itafen yazmistim

Kayra-bilal hocam gordugum kadari ile arayista balikesir bursa dusunuyor. buraya yazinca tabiki her kafadan bi ses cikiyor normali bu adi ustunde forum. Kayra bilal hocam acilursa edincik recep gencer yaz bandirma. O acilnazsa manyas yaz Salur c.p.l muhtemelen acilir.manyas olursa isyer gonende ister ister de bandirmada ikamet edersin.:) bekleriz. Ayrica kayra-bilal hocam sen az durumunu yazmalisin ki insanlar sana tavsiye etsin etmesin???? Yas kac nerelisin simdi nerede gorev yapiosun evlimisin coluk cocuk??? ;)yalniz mi yasiosun?

Ağustos ayında eş durumundan Bursa ya geldim doğma büyüme İstanbul olduğu için Bursa o kadar da kalabalık gelmiyor :) Ama tabi ki büyükşehir iyi ki buraya gelmişiz insanları bile farklı bundan önce küçük şehirlerde de çalıştım ama bir müddet sonra sıkılıyor insan gelmek isteyenler bence düşünmemeli trafik belli bölgelerde ve genellikle belli saatlerde oluyor ulaşımı çok gelişmiş her yerden her yere otobüs var bir ucundan öbürüne giden metrosu var alışveriş merkezleri parkları en önemlisi de tarihi mekanları ile tam yaşanılacak şehir :) tabiki benim fikrim pahalı ucuz olayına gelince de her şeyin ucuzu da var pahalısı da kira dışında küçük şehirler daha pahalı geldi bana.

berker2004' Alıntı:
Kayra-bilal hocam gordugum kadari ile arayista balikesir bursa dusunuyor. buraya yazinca tabiki her kafadan bi ses cikiyor normali bu adi ustunde forum. Kayra bilal hocam acilursa edincik recep gencer yaz bandirma. O acilnazsa manyas yaz Salur c.p.l muhtemelen acilir.manyas olursa isyer gonende ister ister de bandirmada ikamet edersin.:) bekleriz. Ayrica kayra-bilal hocam sen az durumunu yazmalisin ki insanlar sana tavsiye etsin etmesin???? Yas kac nerelisin simdi nerede gorev yapiosun evlimisin coluk cocuk??? ;)yalniz mi yasiosun?

Evli iki çocuk tek maaş?Doğuda çalışıyorum.Memleket ESKİŞEHİR.
Egeyi merak etmişimdir hep.Memlekete geçmeden oralarda iyi bir yerde çalışayım dedim(3-5 sene) O yüzden yorumlarınız benim için önemli.
Bazı arkadaşlar birbirlerine sitemli sözler söylemiş.Burası forum sayfası herkesin yorumu kendini bağlar.Tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Kayra_Bilal' Alıntı:
berker2004' Alıntı:

Evli iki çocuk tek maaş?Doğuda çalışıyorum.Memleket ESKİŞEHİR.
Egeyi merak etmişimdir hep.Memlekete geçmeden oralarda iyi bir yerde çalışayım dedim(3-5 sene) O yüzden yorumlarınız benim için önemli.
Bazı arkadaşlar birbirlerine sitemli sözler söylemiş.Burası forum sayfası herkesin yorumu kendini bağlar.Tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
sitem yok ya hepsi yapici yorumlar hocam. Hepsi öyle yada boyle doğruyu söylüyor bursayi bilen biri olarak hiçbirine yanlis diyemem.sadece herkes kendi acisindan bakmis

bursa pek ege değil de balıkesir sayılır. yaz hocam açılırsa edremit burhaniye .hayat da öyle pahalı değil.ya da daha iç diosan gonen manyas bandırma.Bandırmada yok yok hocam.her cebe uygun.

Bursalıyım. Ben de bu yıl tayin istemeyi düşünüyorum. Zorunlu hizmet için Bursada sözleşmeli çalışırken hemen doğuya tayin çıkıyor ama 7 yıl oldu bir türlü Bursa'ya gelemedim. Allah nasip ederse bu yıl şansımı deneyeceğim.

tomreader2010' Alıntı:
dorian' Alıntı:
Bursa İzmir Ankara İstanbul vs. Buralarda öğretmenlik mesleği yapmak için ODUN gibi bünyeniz olmalı. ODUN diyorum artık ne isterseniz anlayın. :!: tavsiye veya hakaret
- Büyük şehirlerde otoparka aracını çekersin birkaç saat kalırsın, geri geldiğinde en az 10 TL para ödersin aracını da park ettiğin yerden onlarca metre ötede bulursun.
- Hanımla çocukla gezeyim kafa dağıtayım dersin, mahşer kalabalığında ayrı bir stres yaşarsın, yemek içmek dersin 50 TL den aşağı doymazsın.
- Çocuk oyuncaklarda eğlenmek ister jeton alırsın, en az 20 TL jetona ödersin.
- Tek takılayım kafa dağıtayım dersin çay 5 TL kahve 15 TL
- Aman bide kiracıysan yandın büyük şehirdeki kiralık daire fiyatları
Daha yazılacak çok şey var şu anda hatırlayamadığım.

En rahat öğretmenlik;
Büyük şehirlerin etrafındaki illerin, o büyükşehire yakın ilçeleridir. En azından hafta sonları illa gezecem dersen büyükşehire gidebilme imkanın olur... :wink:
hocam haklısın tabii ancak küçük yerlerde de insan adam akıllı bir yer olsun çaya 5 lira vereyim diyor. Ailenle çıkarsın yemek yersin 50 Tl diyorsun küçük yerde ailenle çıkacak yer bulamıyorsun, jetoın 20 tl demişsin kışın çocuğu götürecek yer bulamıyorsun yazın neyse hava sıcak açık parklar varda, her yerin artıları ve eksileri var mutlaka

En son cümlemde öneride bulundum...
Büyük şehirde öğretmenlik yapmak değil, 1-2 saat mesafede öğretmenlik yapmak daha güzel daha rahat. Ne zaman adam akıllı gezmek istersen atla arabana git...
Kıymeti olsun...

dorian' Alıntı:
tomreader2010' Alıntı:
dorian' Alıntı:
Bursa İzmir Ankara İstanbul vs. Buralarda öğretmenlik mesleği yapmak için ODUN gibi bünyeniz olmalı. ODUN diyorum artık ne isterseniz anlayın. :!: tavsiye veya hakaret
- Büyük şehirlerde otoparka aracını çekersin birkaç saat kalırsın, geri geldiğinde en az 10 TL para ödersin aracını da park ettiğin yerden onlarca metre ötede bulursun.
- Hanımla çocukla gezeyim kafa dağıtayım dersin, mahşer kalabalığında ayrı bir stres yaşarsın, yemek içmek dersin 50 TL den aşağı doymazsın.

En rahat öğretmenlik;
Büyük şehirlerin etrafındaki illerin, o büyükşehire yakın ilçeleridir. En azından hafta sonları illa gezecem dersen büyükşehire gidebilme imkanın olur... :wink:
hocam haklısın tabii ancak küçük yerlerde de insan adam akıllı bir yer olsun çaya 5 lira vereyim diyor. Ailenle çıkarsın yemek yersin 50 Tl diyorsun küçük yerde ailenle çıkacak yer bulamıyorsun, jetoın 20 tl demişsin kışın çocuğu götürecek yer bulamıyorsun yazın neyse hava sıcak açık parklar varda, her yerin artıları ve eksileri var mutlaka

En son cümlemde öneride bulundum...
Büyük şehirde öğretmenlik yapmak değil, 1-2 saat mesafede öğretmenlik yapmak daha güzel daha rahat. Ne zaman adam akıllı gezmek istersen atla arabana git...
Kıymeti olsun...
Hocam sadece yasadiklarimi yazmak istedim ben ankaraya isteyecegim size ozel degil yazdiklarim tabikide haklisiniz yazdiklarinizda

Bursa'da 500-600'e ev vardır ama kırık dökük :puhaha:
Cidden Bursa çok değişti arkadaşlar zaten dağ, köy çıkıyor il dışına. Sürünürsünüz en az üç sene..

Hocam heryil kenar mahalleler ve kirsal aciliyor ildisina ve her ilde boyle. Öyle merkezi acmiyorlar ildisina

Arkadaşlar otopark ücretini sosyal hayatı falan düşündükleri için, öyle iyi yerlerin çıkmayacağını hesaba katmıyolar. Hem iyi yer olsa ne olur. Bursa çok göç aldı ve trafiği insanı hasta eder. Diyorum. Tabi bu benim görüşüm :-1:

redeemthepast' Alıntı:
Arkadaşlar otopark ücretini sosyal hayatı falan düşündükleri için, öyle iyi yerlerin çıkmayacağını hesaba katmıyolar. Hem iyi yer olsa ne olur. Bursa çok göç aldı ve trafiği insanı hasta eder. Diyorum. Tabi bu benim görüşüm :-1:
Aynen katılıyorum

dorian' Alıntı:

En rahat öğretmenlik;

2007 yılında inegöle atandım ve 3 yıldır ise bursa merkezdeyim. aslen Balıkesirliyim, inegölü bandırma ile kıyaslarsan kesinlikle bandırma derim hocam. gerek öğrenci gerekse hava kirliliği açısından. inegöl bir kere pahalı,, sanayiden dolayı özellikle kışın nefes almak çok zor, kiralar çok yüksek, bekar adamın ev bulması çok çok zor çünkü tutucu bir yer. bandırmayla kıyaslanamaz bile... bide büyük şehir de öğretmenlik yapanlara odun şekilde cümle kullanıp hakaret sayabilirsiniz diyen hocam aleni hakaret edip seçim sizin diyorsun, senin kişisel yargıların büyükşehirde çalışanları odun yapmaz belki güzel bir şeyler söylemeye çalışıyorsun ama üslubun yanlış. senin için hayatta herşey paraysa o zaman git bir dağ köyüne aldığın maaş cebinde kalsın orada dağ ortamına ayak uydurup yaşa...

ODUN ile TAHTA arasındaki farkı anladığınız zaman ne kadar iyi niyetli ve doğru bir üslub kullandığımı idrak edebileceksiniz.
Tabi ki herkesin kişisel görüşü, dünyaya bakış açısı, kendine göre doğru...
Her ne kadar "senin için" diye başlayan cümlende bana hakaret etsende ne yapalım sana da saygı gösterelim... 8)

Geri