İlköğretim Kurumları Standartları

Kodla Büyü

formator18

Site Gezgini
Bugün müdür yardımcımız aldığı İKS kursunu bizlere verdi. Anladığım şu bizi büyük işler bekliyor. Sanırım BT sınıfının hafta sonları açılmasıda söz konusu. Veliler öğrenciler sisteme giriş yapacak. Veli ben pazar günü okulda girecem veya girebilirim dedi mi ? Bakalım ne olacak. Sisteme kötü diyemem. Sistem güzel feedback (Geri bildirim) yapıyor. Ama sezgilerime göre bizleri hem mesai hem çalışma olarak daha iyi şeylerin beklemediğini düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun.

( ORDU -FATSA ) Hocam bizimde kursumuz bugün bitti 3 gün devam ettik çok güzel geçti .Fakat iş yükü bizim üzerimizde olmadığını düşünüyorum yani formatör olarak veya bilisayar öğretmeni olarak biz yapmayacağız sınıf / rehber öğrtmenlerine biz bu işi göstereceğiz herkes kendi sınıfının velisi o listede ismi varsa o girecek.

formator18' Alıntı:
Bugün müdür yardımcımız aldığı İKS kursunu bizlere verdi. Anladığım şu bizi büyük işler bekliyor. Sanırım BT sınıfının hafta sonları açılmasıda söz konusu. Veliler öğrenciler sisteme giriş yapacak. Veli ben pazar günü okulda girecem veya girebilirim dedi mi ? Bakalım ne olacak. Sisteme kötü diyemem. Sistem güzel feedback (Geri bildirim) yapıyor. Ama sezgilerime göre bizleri hem mesai hem çalışma olarak daha iyi şeylerin beklemediğini düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun.

pazar günü hiçbir allahın kulu görevlendiremez ,sen de gitme zaten,iş çıkarma kendine

İKS Seminerine katıldım, sistemin uzun vadede faydalı olabilir tabi 3-5 sene sonra yeni bir sisteme geçilmezse. İlk birkaç sene zaten verilerin gerçeklerden uzak çıkması da olağan.

Hani derler ya devletin dili yazıdır diye, işte iks kurumlara bunu getirecek, okullarda bir çok faaliyet yapılıyor fakat raporları olmadığı için teftişti vs sıkıntı çıkıyor, ya da yapmayanlar yapmak zorunda kalıyor bundan sonra. Hem idare hemde öğretmenler olarak bizler yaptığımız her işi rapora dökeceğiz bu sistemle.
Yapmadığımız yapılmayan bir işi yapıldı olarak gösteremeyecez, adamlar teftişe geldiğinde madem yaptınız çıkar raporunu diyebilecek. Ha yaptırımı var mıdır seminerde bu da gündeme gelmişti.

İlköğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını ve yakında yayınlanacağını söylediler, bakalım ilerki günlerde göreceğiz neler varmış.
Bu sistem tüm öğretmenleri daha planlı programlı çalışma çalışmaya zorlayacaktır, bende evrak işlerinden nefret ederim ama artık sistem buna zorlayacak bizleri.

Bilişim teknolojisi öğretmeni olarak diğer öğretmenlerden görev olarak bir ekstramız yok tabi kendimiz kaşınmazsak. Her öğretmen kendi sınıfından ve velisinden sorumlu. Yapamıyorum edemiyorum beceremiyorum diyen öğretmenlerin işini üstlenmeye kalkan bt öğretmeninin hali duman olur.
Bizim okulumuzda uygulamayı düşündüğümüz sistem, bt sınıfının boş saatleri belli, öğretmenlerinde boş saatleri belli öğretmenlere bu boş saatleri için program yapacağız, öğrenci ve velilerin bilgi girişlerini bu saatte yaptıracağız. Öğrenciler meb hattı olan bir yerden bilgi girişi yapmak zorundalar, veliler için ise bu şart değil.

Sonuç olarak kendi sistemini kuramayan, görev paylaşımında üstüne düşünden fazlasını yapması istenen ve hayır diyemeyen bt öğretmenini sıkıntı bekliyor, yoksa ekstra anormal bir işi yükü olmadığını düşünüyorum.
Saygılar

bu işin oturması zaman alır ancak oturunca okul da öğretmende idarecide kendine çeki düzen verir inşallah
zatem meb de performans ölçümü ve geri dönütü gerekli idi çünkü bir ders saatinde ki teftişle bu işler yürümüyordu
ve bence devlet işinin düzgün yürümesi mutlaka yaptırım da uygulanmalı biraz can yakabilir
başka türlü suya sabuna dokunmadan emekliliği hak edenleri görüncede mesleğede kurumada inancımı yitiriyorum
ve onların mezun edip mahvettiği nesiller ......

bakalım bizde bu seminere salı günü başlayacağız bizi ne süprizler bekliyor :)

ben de katıldım bu işte de bize ihtiyaçları var. hala bizi umursamıyorlar bu ne biçim iş. yalnız bu iks türkiyede ne kadar düzgün yapılır orası malum. :?:

Seminere giden idarecimiz öğrendiklerini okulumuzdakilere sundu. Sınıf öğretmenleri ve rehberliği olan branş öğretmenlerini çok uğraştıracak yeni angaryalar var. Her dönem okuldan sistem tarafından rasgele seçilecek veli ve öğrencilerin internet üzerinden okulla ilgili görüşlerini belirtecekleri anket doldurmaları istenecek. Bunun takibini de sınıf öğretmenleri yapacak.

the_korsan hocamızın dediği gibi kendimiz kaşınmazsak, şimdilik sınıf rehberliği olmayan Bt öğretmenini ilgilendiren bir durum yok.
Her öğretmen e-okul ve mebsis ekranını kullanabiliyor. Öğrenci ve velilere yaptıracakları uygulama da daha fazla bir bilgi gerektirmiyor.

fahrican' Alıntı:
Seminere giden idarecimiz öğrendiklerini okulumuzdakilere sundu. Sınıf öğretmenleri ve rehberliği olan branş öğretmenlerini çok uğraştıracak yeni angaryalar var. Her dönem okuldan sistem tarafından rasgele seçilecek veli ve öğrencilerin internet üzerinden okulla ilgili görüşlerini belirtecekleri anket doldurmaları istenecek. Bunun takibini de sınıf öğretmenleri yapacak.

the_korsan hocamızın dediği gibi kendimiz kaşınmazsak, şimdilik sınıf rehberliği olmayan Bt öğretmenini ilgilendiren bir durum yok.
Her öğretmen e-okul ve mebsis ekranını kullanabiliyor. Öğrenci ve velilere yaptıracakları uygulama da daha fazla bir bilgi gerektirmiyor.

Bazı eklemeler yapayım.
Öğrencilerin sınıf/şube rehber öğretmenler gözetiminde okulda algısal yarar ölçeklerini doldurması söz konusu,ayrıca okulda veri girişi yapmak isteyen velilere BT sınıfı, öğretmenler odası, idare odası vb... gibi bilgisayar ve internet olan ortamlar hazırlamak da söz konusu... Tabi ki son çare olarak veliye anketleri yazılı olarak iletip bunları sisteme kaydetmek de söz konusu... Bunları yapacak olan kişiler Okul Yönetimi ve sınıf/şube rehber öğretmenleri... Onlara yardım etmek onların yapmaları gerekenleri onlar adına yapmak anlamına gelmemeli...İşimiz eğitim...

Arkadaslar seminerde Nisan ayı icinde anketlerin doldurulacagi söylendi ama MEBBİS de "kurumunuz bu işleme kapalidir" diye bir yazı geliyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Evet "kurumunuz bu işleme kapalidir" diyor. Bize 8 nisanda açılacak demişlerdi kursta. bu sene geçti artık. seneye kaldı gibi görünüyor.

geçenlerde bir forum sitesinde okumuştum. sözleşmeli öğretmenler ile ilgili bir çalışma varmış bu ayın sonunda açılacakmış.

cihandemirkürek' Alıntı:
geçenlerde bir forum sitesinde okumuştum. sözleşmeli öğretmenler ile ilgili bir çalışma varmış bu ayın sonunda açılacakmış.
Ben de okudum, sistem düzenlemesi yapıldığına dair illere mail atmışlar.

BBNET
Geri