İKS Seminerine katıldım, sistemin uzun vadede faydalı olabilir tabi 3-5 sene sonra yeni bir sisteme geçilmezse. İlk birkaç sene zaten verilerin gerçeklerden uzak çıkması da olağan.
Hani derler ya devletin dili yazıdır diye, işte iks kurumlara bunu getirecek, okullarda bir çok faaliyet yapılıyor fakat raporları olmadığı için teftişti vs sıkıntı çıkıyor, ya da yapmayanlar yapmak zorunda kalıyor bundan sonra. Hem idare hemde öğretmenler olarak bizler yaptığımız her işi rapora dökeceğiz bu sistemle.
Yapmadığımız yapılmayan bir işi yapıldı olarak gösteremeyecez, adamlar teftişe geldiğinde madem yaptınız çıkar raporunu diyebilecek. Ha yaptırımı var mıdır seminerde bu da gündeme gelmişti.
İlköğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını ve yakında yayınlanacağını söylediler, bakalım ilerki günlerde göreceğiz neler varmış.
Bu sistem tüm öğretmenleri daha planlı programlı çalışma çalışmaya zorlayacaktır, bende evrak işlerinden nefret ederim ama artık sistem buna zorlayacak bizleri.
Bilişim teknolojisi öğretmeni olarak diğer öğretmenlerden görev olarak bir ekstramız yok tabi kendimiz kaşınmazsak. Her öğretmen kendi sınıfından ve velisinden sorumlu. Yapamıyorum edemiyorum beceremiyorum diyen öğretmenlerin işini üstlenmeye kalkan bt öğretmeninin hali duman olur.
Bizim okulumuzda uygulamayı düşündüğümüz sistem, bt sınıfının boş saatleri belli, öğretmenlerinde boş saatleri belli öğretmenlere bu boş saatleri için program yapacağız, öğrenci ve velilerin bilgi girişlerini bu saatte yaptıracağız. Öğrenciler meb hattı olan bir yerden bilgi girişi yapmak zorundalar, veliler için ise bu şart değil.
Sonuç olarak kendi sistemini kuramayan, görev paylaşımında üstüne düşünden fazlasını yapması istenen ve hayır diyemeyen bt öğretmenini sıkıntı bekliyor, yoksa ekstra anormal bir işi yükü olmadığını düşünüyorum.
Saygılar