İlköğretimde haftalık ders saati 25’e düşüyor

Kodla Büyü
hiç bi hoşaftan çakmayan kimseleri getirirsen eğitim sisteminin başına olacağı budur. torpille geliyorlar, bişey yapmalarını bırak olanlarıda berbat edip gidiyolar. eğitim bir an önce siyasetten ayrılmalı bence de..
 
Arkadaşlar, seneye zaten beden eğitimi dersleri 2 saate çıkarılma söz konusu idi. Böylelikle 6 7 8 lerde seçmeli ders 1 saat kaliyordu o da bizim ders. Ama benim okulumda olduğu gibi (2 sosyal bilgiler öğretmeni + müdür (branşı sosyal) + 1 müdür yrd (branşı sosyal)) sorun yaşacağımızı kara kara düşünüyordum, sene başı öğretmenler toplantısında Halk kültürü diye bastırırılarsa diye.
Şimdi bu olay tuz biber oldu. (Gerçekleşirse) Hem beden eğt. 1 ders artacak hem de 5 saat toplam ders azalacak etti mi 6. Seçmeli dersleri kaldiralim, bil. tek. öğretmeni olan okullarda zorunlu formatör olsunlar(ki bazı illerde bu durum zaten var) derlerse şaşırmam.
 
bence 25 saat olumlu gelişme ama dersleri iyi ayarlamak lazım. yabancı dil dersin kaldırılması gerekir
 
Arkadaşlar üzülerek ve sinirlenerek söylüyorum ki bunlar büyük ihtimalle bizim dersi (Bilişim Teknolojileri) kaldıracaklar...
 
Eğitimi oyuncak ettiniz, okuma bilmeyen çocukları 1 (bir) gün okula gelmiş diye geçirttiriyorsunuz, koca yıl dersin 1 (bir) sınavına girip 55 alan öğrencinin karnesine ortalamayı 55 - (3) düşürttürüyorsunuz. Çocuklar derse girmiyor dışarda karşı cinsle sosyalleşiyor! elimiz kolumuz bağlı kalıyoruz.
Neredeyse öğrenci görünce kravatınızı düzeltin, ceketin önünü ilikleyin diyeceksiniz.
Ne ... yapacaksanız yapın ama değer vermediğiniz öğretmenlerin görüşünü de alarak adam gibi yapın çok mu zor?
Eğitimi bu hale getirenlerin Allah müstehakkını versin.
 
sosyal aktivitelere yer verilmesini isteyenin tek yapması gereken var sbs sınavını kaldırmak başka birşeye gerek yok hersene dersaneye gitmekten çocuklarda hal derman mı kalıyor.
RESMEN KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMAK DENİR BUNA.! YUUUUUUUUUUHHHH :p
 
http://www.memurlar.net/haber/170542/

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bugüne kadar SBS'ye giren öğrencilerin hiçbir hak kaybı olmayacağını bildirdi.

Çubukçu, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ders çizelgeleri ile ders saatlerinin yeni sisteme odaklı olarak belirleneceğini ifade ederek, bu çerçevede bazı derslerin saatlerinin azaltılacağını kaydetti.
 
İlköğretimde ders saatlerinin azaltılması çalışmasını TTK yürütüyor

Haftalık ders saati 30’dan 25 saate, ders süreleri de 45 dakikadan 35-40 dakikaya indirilecek

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, çocuklara okulu sevdirmek amacıyla 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ders saatlerini düşürmek için çalışma başlattı. İlköğretim okullarında haftalık 30 olan ders saatinin 25’e düşürülmesi gündemde. Okullarda bir ders süresinin de 45 dakika olmasını eleştiren Bakan Nimet Çubukçu, kurmaylarına konuya ilişkin çalışma yapmaları talimatı verdi. Ders süresinin de 35-40 dakika olması planlanıyor. İlköğretim öğrencileri için planlanan çalışmada, Bakan Çubukçu’nun “Çocukları ders ile boğmayalım. Okulu sadece ders yapılan alanlar mantığı dışına çıkaralım” talimatı üzerine başlatıldı.

Çalışmayı Talim ve Terbiye Kurulu yürütüyor. Bu kapsamda MEB, öğrencilerin okullarda serbest zaman geçirmesinin önünü açacak, onları sosyal faaliyetlere yönlendirecek. Özellikle nüfusu kalabalık olduğu için ikili öğretim (sabah-öğle) yapan okullarda öğrencilerin okulda boş zaman geçiremediği için okulu sadece ders yapılacak yer olarak görmesi ve alışamaması nedeniyle böyle bir çalışmaya girildiği öğrenildi.

HABERTÜRK
 
Seneye yapacakları açıklama herhalde şöyle olur. "Bir çok şey denedik ama hiçbirine uyum sağlayamadı bizim öğretmen ve öğrencilerimiz, bizde dersleri kaldırmayı uygun gördük. Hep ders olmaz diye düşündük artık öğretmen ve öğrencilerimize hep tatil, eğitim öldü, ruhuna fatiha"
 
bence ( seçmeli ders 2 saat + Teknoloji tasarım 1 saat + Türkçe 1 saat + Din Kültürü(rehberlik) 1 saat = 5 saat kaldırılır.

bu 5 saat yerine rehberlik adı altında öğrencinin sosyal ve fiziksel gelişimine yönelik serbest bir uygulama getirilebilir.

Bilişim Teknolojisi büyük ihtimalle kalkacak. yoksa Eğitek boşyere anket yapmaz. bir ön hazırlık yapıp görüş almak istiyor.Umarım Teknik Müdür yYardımcısı veya Teknoloji Rehber Öğretmen şeklinde düzenleme yaparlar.
 
yasin1905' Alıntı:
Arkadaşlar üzülerek ve sinirlenerek söylüyorum ki bunlar büyük ihtimalle bizim dersi (Bilişim Teknolojileri) kaldıracaklar...

daha kötü bi senaryo çizecek olursak formatörlüğüde kaldırırlarsa mesela ne olacaz :scared: :scared: isim özründen Teknoloji Tasarım şeyi oluruz heralde :mrgreen: :mrgreen:
 
Bakan Çubukçu’dan ders saati değerlendirmesi

http://www.memurlar.net/haber/170790/

'Ders saatlerinin 45 dakikadan 35 dakikaya çekilmesi' Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Tamamlanınca açıklayacağım

.
.
.

Bakan Çubukçu, basın toplantısı çıkışında gazetecilerin okullardaki ders saatlerinin 45 dakikadan 35 dakikaya çekilmesi konusuyla ilgili sorularına ise, ? Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Tamamlanınca açıklayacağım ? şeklinde yanıt verdi.

DHA
 
liselerder dersler 45 dakika olabiliyor belki onu da 40 dakikaya düşürecekler

ders saatleri ile ilgili mevcut mevzuat:

***************************************************

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/225_0.html


Ders Etüt ve Dinlenme Süreleri

Madde 9 — (Değişik: 2.5.2006/26156 RG ) Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Gerektiğinde dersin özelliği ve öğrenci düzeyi dikkate alınarak blok ders uygulaması yapılabilir. Okul yönetimince teneffüsler için en az 10 dakika zaman ayrılır. Beslenme yapılan teneffüsün süresi 20 dakikadır.

(Değişik ikinci fıkra: 24.12.2008/27090 RG) Normal öğretim yapan okullarda yemek ve dinlenme için en az 40, en çok 60 dakika süre verilmesi esastır. Ancak, bu süre, valiliklerce okul ve çevrenin şartlarına göre de düzenlenebilir. Yatılı ilköğretim bölge okullarında etüt için günde iki ders saati ayrılır.

Özendirici önlemlerle ilköğretim kurumlarında ana sınıfı açılması ve öğrenci sayısının artırılması sağlanır. Okulun öğretim şekline bakılmaksızın ana sınıflarında ikili eğitim yapılır. Ancak, ikili eğitim için grup oluşturacak sayıda çocuk bulunamadığı takdirde yarım gün eğitim de yapılabilir.


***************************************************


MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27305_0.html

Ders süresi ve günlük çalışma saatleri


MADDE 7 – (1) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 45 dakikadır. Ancak, ikili öğretim yapan ortaöğretim kurumlarında bu süre mevsimlere göre 40 dakika olarak da uygulanabilir. İki ders arasındaki dinlenme süresi ise en az 5 dakikadır. İkili öğretim yapan okul veya kurumlarda dersler blok olarak yapılabilir. Normal öğretim yapan okul veya kurumlarda ise haftalık ders saati sayısı 2 ve üzerinde olan dersler zümre öğretmenler kurulu kararı ve okul müdürünün onayıyla art arda konulabilir.

(2) Derslerin başlama ve bitiş saatleri ile yemek ve dinlenme saati il veya ilçe millî eğitim müdürü veya ilgili müdür yardımcısı ya da şube müdürünün başkanlığında eğitim bölgesi danışma kurulu başkanları ile yapılan toplantıda okulların özellikleri, uygulanan programlar ile çevre ve ulaşım şartları dikkate alınarak belirlenir.
 
Bakan Çubukçu'nun bugün NTV'de cevapladığı soru:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25111302/

Soru: İlköğretimde çocukların yaş gruplarına göre haftalık ders saatlerinde değişiklik yapılacağı duyuruldu. Bu nasıl yapılacak?

Cevap: Geçtiğimiz bütün bir yılı, bu önümüzdeki yılın planlanması ile ilgili değişik çalışmalarla geçirdik. O çalışmaların yapıldığı tarihlerde pek haber olmadı. Biz ders çizelgelerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili de bir çalıştay yaptık. Dünya örnekleri ile karşılaştırdığımız zaman Türkiye'de öğrencilerin ders saatleri yaş gruplarına göre çok fazla. Bu çocuklarımızın okulda kaldıkları süre içinde başka paylaşımlarda bulunmasına izin vermeyen bir sistem. Evinde tamamen oyun oynadığı bir atmosferden çıkıp soluksuz ders yaptığı bir yere giriyor. Dolayısıyla biz bu ders saatlerine yönelik çalışmalarımızı tamamladığımız zaman 1. ve 3. sınıf en küçük yaş gruplarına en az olmak suretiyle kademeli olarak düşürüyoruz. Okulda bulunma saatlerini düşürmeyeceğiz, bu süre içinde de çok değişik alanlarda eğitim ve öğretim vermeyi düşünüyoruz. Sanatsal faaliyetler el becerileri dahil okulda arkadaşlarıyla sosyal paylaşımda bulunarak farklı şeyler öğrenebilecekleri, okullarımızı çocuklarımızın kendilerini geliştirecekleri bir mekan olarak düşünüyoruz. Okullarımızı çocuklarımız için mutlu bir yaşam alanına dönüştürmek ve öğrenmenin mutluluğunu, hazzını yaşatmak istiyoruz.
 
star gazetesinden Fadime Özkan'ın Nimet Çubukçu ile röportajından:

Eğitimin niteliğini artırmak, çocukların okullarda mutlu olmasını ve yeteneklerini geliştirmesini amaçlayan Çubukçu: Önümüzdeki yıl ilköğretimde ders sayısı azalacak

http://www.stargazete.com/roportaj/yaza ... 275015.htm

MİNİKLERE MÜJDE!

Koltuğa oturmadan önce, çocuklar ve eğitim konusunda sizi rahatsız eden ve illa değiştirmek lazım dediğiniz bir şey var mıydı?

Doğrusu kendi çocuğumda da gördüğüm bir şey var. Bütün çocuklar erken çocukluk döneminde okula gitmek için heyecanlanır, okulla ilgili oyunlar oynarlar ama başladıktan 15 gün sonra ağlayıp gitmek istemiyorum derler. Bu çocukları hangi duygu durum bu hale getiriyor, bununla çok ilgiliyim. Mutlu çocukların daha iyi öğrendiği bilimsel bir gerçek. Ben de okulları çocukların mutlu olduğu mekanlara dönüşmeye çalışıyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren ilköğretimin belli dönemlerinde ders sayısını düşüreceğiz.

Müthiş bir haber!

Evet: Birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarda ders saati en az olacak. Her sınıfın ders saati aynı olmayacak, yaşlarına göre olacak. Yaklaşık 15, 16 alanda yetenekleri ve becerileri doğrultusunda etkinlikleri olacak, oyun oynayabilecek, notsuz aktiviteler yapacaklar. Bu hem onların yeteneklerini geliştirmelerine fırsat verecek hem okula bağlanmalarına, sevmelerine yol açacak.
 
25 saate indiği takdirde bir öğretmen maksimum haftada 25 saate mi girer olacak?
rehber öğretmen yine idareci gibi mi olcak ohh valla ya
kafam çok karıştı valla
 
iyi yama kötü yama sonuçta yama bunlar yerine yazın meclis tatil vermeyip milli eğitimin tüm yapısını baştan alsa ve milli eğitimi devlet politikası haline getirse hem siyasetten hemde yamadan kurtulmuş olmaz mı çocuklar ve gençler (en muzdarip olan ve yapılan yanlışlar nedeni ile her mezun dönem öncekilerden farklı sistem uygulanmış kobaylar) eğitimcilerde rahatlar ayrıca okul yönetimlerine sbf mezunları atanmalı okulda belli bir sınıftan sonra branşlaşmalılar :!: :?:
 
cesuryürek' Alıntı:
aslında benim yıllardır savunduğum bir sistemdi 25 saate düşmesi bence geç kalınmış bir karar eskiden ilk okullar zaten 25 saatti yabancı dil derslerinin kalkmasından yanayım.ikili eğitim yapan okullarda özellikle şehir merkezinde sabah güneş doğmadan evden ayrılan çocuklar vardı gecede geç saatte kalan çocuklar bence bu çocukları olumsuz yönde etkiliyor.ben destekliyorum


ilköğretimi 25 saate düşürüp, liseyi 4 yıla çıkarmak???
 
Geri
Üst