İlk Atanacak Bilişimcilere Önereceğiniz İl ve İlçeler

Kodla Büyü
Lojman imkanları,Kiralar,Sosyal yaşam vs. bildiklerinizi bizlerle paylaşır mısınız.İlk olarak zorunlu hizmet mi yapılmalı tecrübelerinizden faydalanalım arkadaşlar.
Bir de BTR için merkeze yakın bir okulda mı görev almak gerekiyor? Nereleri tavsiye edersiniz
Teşekürler şimdiden

BTR için yakınlık uzaklık fark etmiyor. Okulda BT Labaratuarı veya Fatih Projesinin etkileşimli tahtaları varsa görevlendirilirsiniz.

İstanbul

Normalde tavsiye edilmez, fakat tipik memur kafasında değilseniz kendinizi geliştirecek imkanlar diğer tüm illere göre çok daha fazla.
Para biriktiremezsin, fakat teknolojinin içinde zorunlu hizmet tamamlayıp istediğiniz yere gidersiniz.

puan toplamak önemli ama herşey değil :wink: ( not: Bende doğuda zorunlu hizmet bölgesindeyim :) )

1. hizmet bölgesini yazan arkadaşlar vardı, alt sınıflardaydılar, hele ki 1. sınıf olanlara ne akıllar vermiştim, sonra tam rotasyona tabi olacaklardı ne oldu(alt satırdakiler oldu ne olacak)
zorunlu hizmete gideceksin ne saçma bir iş yaptın dedik, Af geldi.
Bir diğeri evlendi,
öteki yüksek lisans yaptı, cart yaptı curt yaptı evde yattı biz ne yaptık(alt satırdakileri yaptık ne olacaktı ki-çok "akıllı" olmak hep zarar :mrgreen: )
bizde zorunlu hizmet yapalım diye, gurbete gittik, kiralara, eşyalara bir kamyon para yığdık hala kiradayız, arkadaşlar ikinci evi alacak.
al sana çelişki :++:

tavsiyem hakkari şemdinli :++:

meb hep çelişki yuvası

1- zorunlu hizmete gidersin af çıkar,
2- atamalar tek dönem derler şubatta alım yaparlar,
3- eğitim özrü kaldırırlar,sonra eğitim özrü açarlar.
4- norm fazlası ataması yaparlar sonra dersini zorunlu yaparlar

o yuzden önceden ne olacağını asla bilemezsin. şu olur dersin bu olur bu olmaz dersin bu olur.

iç Anadolu ve karadeniz ilk görev yerleri için oldukça uygundur.hem maddi hem de manevi olarak sıkıntı yaşamazsınız. yine de gideceğiniz ili araştırın.

Bak saygıdeğer hocam bu memlekette ne zaman neyin olacağı belli olmadığı için illa zorunlu görevimi yapıcam diye düşünme. Çünkü o şekilde düşünüp madur olan çok öğretmen var. Adam kayseri merkeze atanıyo sonra bi zorunlu hizmet affı hoooop emekliliğe kadar orda. Sende zorunlu hizmette ömür çürüt kayseri olsun diye biryerlerini yırt dur. Haa illa da doğu görevi yapayım bekarım tek tabanca takılıırım hayatımı yaşarım para biriktirmek umrumda olmaz dersende istanbul derim. Bilmem nerenin bilmem ne köyünde ömür çürütmektense paran heba olur hayat sana kalır.

agd85' Alıntı:
Bak saygıdeğer hocam bu memlekette ne zaman neyin olacağı belli olmadığı için illa zorunlu görevimi yapıcam diye düşünme. Çünkü o şekilde düşünüp madur olan çok öğretmen var. Adam kayseri merkeze atanıyo sonra bi zorunlu hizmet affı hoooop emekliliğe kadar orda. Sende zorunlu hizmette ömür çürüt kayseri olsun diye biryerlerini yırt dur. Haa illa da doğu görevi yapayım bekarım tek tabanca takılıırım hayatımı yaşarım para biriktirmek umrumda olmaz dersende istanbul derim. Bilmem nerenin bilmem ne köyünde ömür çürütmektense paran heba olur hayat sana kalır.

Hemşerim ne eksik ne fazla bundan sonra yazılacak her şeyi bitirmişsin, on numara :alkis:

@NeDemekŞakireÇayYok nereye gidersen git HAYIR demeyi öğrenipte git, hakkında hayırlısı...

patari' Alıntı:
1. hizmet bölgesini yazan arkadaşlar vardı, alt sınıflardaydılar, hele ki 1. sınıf olanlara ne akıllar vermiştim, sonra tam rotasyona tabi olacaklardı ne oldu(alt satırdakiler oldu ne olacak)
zorunlu hizmete gideceksin ne saçma bir iş yaptın dedik, Af geldi.
Bir diğeri evlendi,
öteki yüksek lisans yaptı, cart yaptı curt yaptı evde yattı biz ne yaptık(alt satırdakileri yaptık ne olacaktı ki-çok "akıllı" olmak hep zarar :mrgreen: )
bizde zorunlu hizmet yapalım diye, gurbete gittik, kiralara, eşyalara bir kamyon para yığdık hala kiradayız, arkadaşlar ikinci evi alacak.
al sana çelişki :++:
:D evet ben de aynı durumdaydım arkadaşlar güzel yerlerdeydiler ben de seviniodum doğu hizmeti yapıorum onlar için daha kötü olacak diye ama af geldi kendimi salak gibi hissettim gerçekten ama olsun puan yönünden iyi puan topladım ama 3senem boşa gitti

the_korsan' Alıntı:
agd85' Alıntı:

Hemşerim ne eksik ne fazla bundan sonra yazılacak her şeyi bitirmişsin, on numara :alkis:

@NeDemekŞakireÇayYok nereye gidersen git HAYIR demeyi öğrenipte git, hakkında hayırlısı...
hakatten on numara beş yıldız yazmış hocam lafın bittiği yer :D

Hocam sıralaman güzel şimdiden hayırlı olsun. İnşallah doğru tercih yaparsın. Geçen yıl atandim ve puanım güzeldi. İlk önce puanimi değerlendirmek için Doğu görevi geçen yerleri yazdım. Memleketimde sadece 1yer vardı Doğu görevi geçen. Sonra arkadaşımın bir cümlesi tercihlerimi sil baştan sıralamama sebep oldu. Arkadaşimin dediği cümle şu idi; inşallah 4 yıl yaşayabilecegin yerleri yazmışsindir.
Şu an atanmaya ihtimal vermediğim memleketimdeyim. Zorunlu Hizmet değil. Ama mutluyum. Herkesin olaya bakışı farklı..
Bol şans diliyorum tüm meslektaşlarıma.

biz tercih yaparken sadece il yazıyorduk gerisini onlar hallediyordu, bizden sonraki dönem zorunlu hizmet bölgesi ilçeler ve okul tercih etme çıktı... ben yüksek puan zorunlu olmayan bir yere atandım şubat atamasında 1 dönem okulunu uzatan ve 70 küsür puan alan arkadaşım aynı ilin benim bulunduğum ilçeden 10-20 km ilerideki zorunlu hizmet bölgesi ilçesine gitti...

şu anda tercih yapacak olsam (ki malatyalıyım ve malatya da çalışıyorum siz de doğuda bir ilden değilseniz) batıdaki illerin zorunlu hizmet bölgesi ilçelerini yazarım.... sizin sıralamanız da iyiymiş... istediğiniz birçok yer gelir...doğulu değilseniz birilerinin aklına uyup sakın doğuyu yazmayın...

Vay be bu yıl 7. yılıma giriyorum zaman ne kadar hızlı geçiyor :-) Benim tavsiyem kesinlikle idarenin ve öğretmenlerin her istediğini yapma kendi kuralların olsun ve bunlardan taviz verme. Tavrını başta koyarsan sonrasında çok rahat edersin. Diğer konu illa doğuya gidip zorunlu hizmeti yapayım diye düşünme önüne farklı imkanlar çıkabiliyor. Ben ilk 6 tercihimi kendi memleketime yaptım hizmet affı çıktı sonra şimdide evime en yakın okulda çalışıyorum. Birileri af çıkmasına bozuluyor ama kimse onlara zorla gittikleri yerleri yazdırmadı. Beni ablam uyarmıştı hizmet affı gelir belki diye bende ona uydum.

Aydina gel arkadasim 7. Senem aydinda.ilk atama geldim 3 yil kalip gitcem die geldim.herkes safmisin dogu yaz git deddi yazmadim af cikti kaldim.mebde uzun vadeli plan yapilmazzz bunuogreniceksin.tercihler icinde en guzel il okul nereyse onu yaz.gun ola hayrola.evlejirsin af cikar 1 donem sonra bile hersey deisirmebde.bugunu kurtar gerisi hos

af sanırım 10 yılda bir çıkıyor değil mi arkadaşlar? 2010'da çıktı diye biliyordum. tekrar çıkması için standart yok mu acaba?

Arkadaslar benim puanım 86,1 sıralamam 504 .Bartınlıyım ve buralara yakın yerler istiyorum ilk tercihlerimde.Sizce Karabük yazarsam olabilir mi? 1. Hizmet bölgesi oluğu için tereddütteym.Bir de deneyimim az o yüzden.Baska nereleri yazabilirim önerebileceğiniz yerler var mı? Şimdiden teşekkürler.

Geri