İlkokulda kalmış BT sınıfları Taşınıyor-Resmi Yazı

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bu gün okulumuza gelen resmi yazıyı.
İlkokulda kalan BT sınıfları ihtiyacı olan diğer okullara taşınıyor böylece binaları ayrılmış ilkokul ve ortaokullarda BT sınıfı ilkokulda kalan öğretmen arkadaşların mağduriyeti giderilecek. Geç kalınmış bir yazıydı ama nihayet sonunda geldi. Mağduriyeti olan arkadaşlara iletin. :)

Ekli dosyalar

• bt-dağılımı-2.jpg
    bt-dağılımı-2.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 4,575
  • bt-dağılımı-1.jpg
    bt-dağılımı-1.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 4,575
bizim ortaokul ve ilkokul binaları yan yana, müdür 4+4+4 ün çıktığı zaman sınıfı ortaokuldan ilkokula taşımış, geçen yıl ne ettiysem geri almadı ortaokula, yer sıkıntısı var dedi vs., hatta ders de zorunlu olunca baya tartıştık kendisiyle. hep idare ettim ama bu sene de sorun devam ediyor, ortaokul öğrencilerinin ders haricinde sınıfa girmeleri kesinlikle yasaklandı, sadece okul çıkışları girsinler diyor müdür, iyi de benim okul çıkışı durma zorunluluğum olmamasına rağmen her gün 4e kadar öğrenciler ödev yapsın çıktı alsın diye bekliyorum okulda. tenefüslerde ilkokul öğrencileri kullanıyor sınıfı, ben de müdüre madem ben ortaokul öğretmeniyim tenefüste ilkokul öürencisiyle uğraşmam o zaman dedim, tamam sen biilirsin istersen kitle, sadece dersin olduğunda aç sınıfı dedi, ama içim rahat etmedi sonuçta sınıf birilerine hizmet etmeli..bu yazıyı okudum , tamamen ilkokula dönüşen ve kullanılmayan sınıflardaki pcler ortaokullara verilecek şeklinde algıladım, yoksa ilkokulda hiç sınıf kalmasın ortaokula devredilsin gibi bi anlam da mı çıkıyor?? müdür eminim ki bu yazıyı okudu ama bana tek kelime etmedi, belki de görmediğimi sandı ve gizlemeye çalıştı bilemiyorum. ne düşünüyosunuz benim durumum hakkında, ne yapmalıyım ??? ben sınıfı ortaokul öğrencileri rahat rahat istediği zaman kullansın istiyorum, şimdi git okul çıkışı gel demek saçma oluyor, küçüklerin gelip yaptığı tek şey bilgisayadaki matematik oyunlarını ne olduğunu bile bilmeden rastgele oynamak, bilgisayarı yanlış yanlış kapatmak, bir sürü dosya klasör açıp pcleri dondurmak vs.

ozlem22' Alıntı:
bizim ortaokul ve ilkokul binaları yan yana, müdür 4+4+4 ün çıktığı zaman sınıfı ortaokuldan ilkokula taşımış, geçen yıl ne ettiysem geri almadı ortaokula, yer sıkıntısı var dedi vs., hatta ders de zorunlu olunca baya tartıştık kendisiyle. hep idare ettim ama bu sene de sorun devam ediyor, ortaokul öğrencilerinin ders haricinde sınıfa girmeleri kesinlikle yasaklandı, sadece okul çıkışları girsinler diyor müdür, iyi de benim okul çıkışı durma zorunluluğum olmamasına rağmen her gün 4e kadar öğrenciler ödev yapsın çıktı alsın diye bekliyorum okulda. tenefüslerde ilkokul öğrencileri kullanıyor sınıfı, ben de müdüre madem ben ortaokul öğretmeniyim tenefüste ilkokul öürencisiyle uğraşmam o zaman dedim, tamam sen biilirsin istersen kitle, sadece dersin olduğunda aç sınıfı dedi, ama içim rahat etmedi sonuçta sınıf birilerine hizmet etmeli..bu yazıyı okudum , tamamen ilkokula dönüşen ve kullanılmayan sınıflardaki pcler ortaokullara verilecek şeklinde algıladım, yoksa ilkokulda hiç sınıf kalmasın ortaokula devredilsin gibi bi anlam da mı çıkıyor?? müdür eminim ki bu yazıyı okudu ama bana tek kelime etmedi, belki de görmediğimi sandı ve gizlemeye çalıştı bilemiyorum. ne düşünüyosunuz benim durumum hakkında, ne yapmalıyım ??? ben sınıfı ortaokul öğrencileri rahat rahat istediği zaman kullansın istiyorum, şimdi git okul çıkışı gel demek saçma oluyor, küçüklerin gelip yaptığı tek şey bilgisayadaki matematik oyunlarını ne olduğunu bile bilmeden rastgele oynamak, bilgisayarı yanlış yanlış kapatmak, bir sürü dosya klasör açıp pcleri dondurmak vs.
Yazı hem devredilmeden bahsediyor hemde taşınmasından. Bu yazıyı kendisine gösterin ve sınıfın ortaokula taşınmasını talep edin. Bu yazı bağlayıcıdır reddetme lüksü yok.
Ben sizin yerinizde olsam dersim olmadığı saatlerde de okulda durmam sonuçta BT rehber öğretmeni açıkça ifade edilmiş okulda 30 saat kalacaktır diye. Örneğin benim 18 saat dersim var geri kalan 12 saatte de rehberlik görevini yürütüyorum. Müdür tam gün geleceksin diye baya diretti ama baktı ki karşısındaki de ham değil sonunda pes etti şimdi birşey demiyor. Aranız kötümü diye soracak olursanız hayır aramız iyi sadece anlamadığı kısmı zorlada olsa anlatmış oldum. :mrgreen:
Öğrencilere boş dersiniz varsa gelip araştırma yapabilirsiniz diyorum bunun dışında ekstra bir zamanda sınıfı açmıyorum gelen öğrencileri de uyarıyorum oyun oynamak için geliyorsanız boşuna zahmet etmeyin izin vermem ha eğer araştırmanız varsa yada e-okula bakacaksınız buyurun diyorum.
Bence siz ikinci döneme çalışma usulünüzü değiştirin. Yaptıklarınız sizi yıpratır bunun dışında size bir şey kazandırmaz. Oyun oynamak için gelen öğrenciyle neden uğraşasınız.
Öğrencileri çıkarmak için yoruluyorsanız tüm bilgisayarlara Netsupportschool kurun bir tıkla bilgisayarları uzaktan kapatın böyle yapınca öğrenciler istemeden de olsa çıkmak zorunda kalıyor. Bunun dışında verdiğiniz etkinlikleri yapmayıp oyun oynuyorsa ceza olarak bilgisayarlarını kilitleyebilirsiniz. Birde öğrencileri uzaktan izlediğinizi gösterin bakın tüm bilgisayarları izliyorum kimse başka şeylerle uğraşmasın deyin. :)

ben de haberi bu akşamüstü egitimmevzuati.com dan gördüm. geç kalınmış bir yazı işte mebin hantallığı. boş boşuna duruyor bt sınıfları biz de bilgisayarsız bilgisayar dersi işliyoruz. Özlem hocam ben hasari hocaya katılıyorum aman 30saati geçip te birilerine daha fazla faydam dokunsun demeyin boşuna kendinizi yıpratmaktan başka bir şeye yaramaz kendimden biliyorum yaptığınız yanınıza kar kalır. oyun asla izin vermeyin yönetim programıyla direk kapatın teneffüsünüzü diğer öğretmenler gibi kullanın mesai saatiniz bitti mi orda dursanız bile kimseyi içeri almayın bakın herşey daha güzel olacak :D

Okul dönüşümü ile ortaokula geçince çok söyledim ilkokuldakilere lazım değil verin bize ders yapalım bizimkiler çok eski ilkokuldakiler yeni.
İlçe milli eğitim müdürünün cevabı: müdürleri kırmak istemiyorum vermek istemiyolarlar dedi :o O ilkokulların müdürleri topladı bilgisayarları depoya koydu vermedi.
Yazıyı burda ilk gördüğümde aldım çıktıyı altını kırmızı kalemle çizdim verdim okul müdürüne.
İlçe milli eğitimin cevabı şubat tatilinde taşırız :++:

hiçkimse' Alıntı:
Okul dönüşümü ile ortaokula geçince çok söyledim ilkokuldakilere lazım değil verin bize ders yapalım bizimkiler çok eski ilkokuldakiler yeni.
İlçe milli eğitim müdürünün cevabı: müdürleri kırmak istemiyorum vermek istemiyolarlar dedi :o O ilkokulların müdürleri topladı bilgisayarları depoya koydu vermedi.
Yazıyı burda ilk gördüğümde aldım çıktıyı altını kırmızı kalemle çizdim verdim okul müdürüne.
İlçe milli eğitimin cevabı şubat tatilinde taşırız :++:
İlla üstten emir gelmesini bekleyecekler. :)

hasari' Alıntı:
Yazı hem devredilmeden bahsediyor hemde taşınmasından. Bu yazıyı kendisine gösterin ve sınıfın ortaokula taşınmasını talep edin. Bu yazı bağlayıcıdır reddetme lüksü yok.
Ben sizin yerinizde olsam dersim olmadığı saatlerde de okulda durmam sonuçta BT rehber öğretmeni açıkça ifade edilmiş okulda 30 saat kalacaktır diye. Örneğin benim 18 saat dersim var geri kalan 12 saatte de rehberlik görevini yürütüyorum. Müdür tam gün geleceksin diye baya diretti ama baktı ki karşısındaki de ham değil sonunda pes etti şimdi birşey demiyor. Aranız kötümü diye soracak olursanız hayır aramız iyi sadece anlamadığı kısmı zorlada olsa anlatmış oldum. :mrgreen:
Öğrencilere boş dersiniz varsa gelip araştırma yapabilirsiniz diyorum bunun dışında ekstra bir zamanda sınıfı açmıyorum gelen öğrencileri de uyarıyorum oyun oynamak için geliyorsanız boşuna zahmet etmeyin izin vermem ha eğer araştırmanız varsa yada e-okula bakacaksınız buyurun diyorum.
Bence siz ikinci döneme çalışma usulünüzü değiştirin. Yaptıklarınız sizi yıpratır bunun dışında size bir şey kazandırmaz. Oyun oynamak için gelen öğrenciyle neden uğraşasınız.
Öğrencileri çıkarmak için yoruluyorsanız tüm bilgisayarlara Netsupportschool kurun bir tıkla bilgisayarları uzaktan kapatın böyle yapınca öğrenciler istemeden de olsa çıkmak zorunda kalıyor. Bunun dışında verdiğiniz etkinlikleri yapmayıp oyun oynuyorsa ceza olarak bilgisayarlarını kilitleyebilirsiniz. Birde öğrencileri uzaktan izlediğinizi gösterin bakın tüm bilgisayarları izliyorum kimse başka şeylerle uğraşmasın deyin. :)

hasari hocam BT rehber öğretmeni 30 saat kalacaktır demişsin bununla ilgili bir yazı var mı?

mcclane' Alıntı:
hasari hocam BT rehber öğretmeni 30 saat kalacaktır demişsin bununla ilgili bir yazı var mı?

30 saat değilde eğtim-öğretim saatleri içerisinde okulda bulunmak gerekiyor diye biliyor ve öyle yapıyorum. 7.saat bitene kadar okuldayım. Yanlış mı

hiçkimse' Alıntı:
mcclane' Alıntı:

30 saat değilde eğtim-öğretim saatleri içerisinde okulda bulunmak gerekiyor diye biliyor ve öyle yapıyorum. 7.saat bitene kadar okuldayım. Yanlış mı
Yazıya göre doğru. :)
http://sivas.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... igrevi.pdf
Normalde 18 saat ekders alıyoruz bunun 3 saati artı lardan geliyor kalan 15 saat ekders 15 saatte maaş karşılığı.
Ekders hesabına göre bizlerin 30 saat kalması gerekiyor. :)

hiçkimse' Alıntı:
mcclane' Alıntı:

eğitim öğretim 6 dersin sonunda mı bitiyor, yoksa 5-6ların seçmeli derslerinin bittiği saatte mi bitiyor? müdür yardımcısı bununla ilgili bişeyler söyledi de ben de 14.30da bitiyo görevim dedim, yanlışım var mı acabaa merak ettim..

hasari' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:

öğrenci bilgisayarlarını kontrol ediyorum zaten program yüklü, görevde 8.yılım hocam bırakın da biliyim bazı şeyleri :)) ben görevimin ne olduğunu ne olmadığını da biliyorum ama zaten okuldan erken çıksam da evde yapıcak bi işim olmadığından kalıyorum okulda, işim gücüm olduğunda zaten çıkıp gidiyorum ama bi yandan da öğrencilere üzülüyorum bilgisayarları yok internet kafede pahalı çıktı almak vs. yani biraz da vicdani bi olay. isteyen durur istemeyen durmaz. beni tek üzen şey ortaokul öğrencilerinin sınıfı istedikleri zaman kullanamamaları, sınıfın taşınması ile ilgili bi çalışma yapılır mı yapılmaz mı bilemiyorum, okulun parası da yok zaten. bi süre daha böyle devam eder herhalde

ozlem22' Alıntı:
öğrenci bilgisayarlarını kontrol ediyorum zaten program yüklü, görevde 8.yılım hocam bırakın da biliyim bazı şeyleri :)) ben görevimin ne olduğunu ne olmadığını da biliyorum ama zaten okuldan erken çıksam da evde yapıcak bi işim olmadığından kalıyorum okulda, işim gücüm olduğunda zaten çıkıp gidiyorum ama bi yandan da öğrencilere üzülüyorum bilgisayarları yok internet kafede pahalı çıktı almak vs. yani biraz da vicdani bi olay. isteyen durur istemeyen durmaz. beni tek üzen şey ortaokul öğrencilerinin sınıfı istedikleri zaman kullanamamaları, sınıfın taşınması ile ilgili bi çalışma yapılır mı yapılmaz mı bilemiyorum, okulun parası da yok zaten. bi süre daha böyle devam eder herhalde
Sen bizden iyi bilirsin nasıl iyi olursa öyle davran.

hasari' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
Sen bizden iyi bilirsin nasıl iyi olursa öyle davran.
aa o da nerden çıktı, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim :|

ozlem22' Alıntı:
aa o da nerden çıktı, yanlış anlaşıldıysam özür dilerim :|
Yanlış anlaşılmadınız siz olayın içinde olduğunuzdan bizden daha iyi bilirsiniz manasında söyledim. :)

Hocam Allah aşkına Kullanım ömrü dolmayan BT sınıfı mı var. Hepsi kayıttan düşülecek ve sınıflara dağıtılacak. hoş bi durum değil. 10 yıl geçince kayıttan düşülebiliyor diye biliyorum. bizim 10 yıllık bilgisayarlarımız çok ta güzel çalışıyor (çalıştırıyoruz). yazık olacak o labaratuarlara

crescent_86' Alıntı:
peki bu yazı adıyaman mem imzalı, türkiyenin her yerini kapsar mı?müdüre götürsem demezmi bu bizi bağlamaz diye?
Bakanlığın gelen yazısına istinaden çıkarılan bir yazı ilgi kısmına bakın.

hasari' Alıntı:
hiçkimse' Alıntı:
mcclane' Alıntı:

Yazıya göre doğru. :)
http://sivas.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... igrevi.pdf
Normalde 18 saat ekders alıyoruz bunun 3 saati artı lardan geliyor kalan 15 saat ekders 15 saatte maaş karşılığı.
Ekders hesabına göre bizlerin 30 saat kalması gerekiyor. :)

Yalnız bt öğretmenleri ek dersini bu hesapla almıyor maaş karşılığı doldurma zorunluluğu yok ki maaş karşılığı ve artı 3ü olsun. Bizler ek dersi 4+3+4+3+4 şeklinde alıyoruz. Görevlendirme yazısına göre de eğitim öğretim saatleri içinde diyor tam gün okullar için. Bizde 7.saat gören 5. ve 6. sınıflar olduğu için çıkış saatim de 15.20

bizde 16.10a kadar sürüyor dersler ama müdür benim görevimin 30 saat kapsamında 15te bittiğini söylüyor hatta 15-17 arası okullar hayat olsun kapsamında BT sınıfında görev istedim haftaiçi, çocuklar geliyor ödev yapıyor çıktı alıyor filan sap gibi bekliyorum başlarında 4buçuk 5e kadar, en azından paramı aliyim, yarın halk eğitimle görüşücek müdür bakalım ne sonuç çıkıcak..

Mevcut bir bt sınıfımız var gelecek sene norm iki olacak ve iki öğretmen olacağız. başka bir ilkokulunda bir bt sınıfı boşta kendi okuluma taşımak için nasıl bir prosedür gerekir. Diğer okul müdürünü tanıyorum ayrıca aynı ilçedeyiz. ŞİŞLİ

tati' Alıntı:
Mevcut bir bt sınıfımız var gelecek sene norm iki olacak ve iki öğretmen olacağız. başka bir ilkokulunda bir bt sınıfı boşta kendi okuluma taşımak için nasıl bir prosedür gerekir. Diğer okul müdürünü tanıyorum ayrıca aynı ilçedeyiz. ŞİŞLİ
İlçe mem size bilgi verecektir ama bu yazılara dayandırarak bir tutanak tutarak alabilirsiniz. Onlar teslim etme tutanağı tutsunlar sizde teslim alma tutanağı tutun karşılıklı imzalayın. Yazılara sayılar ekleyerek ilçe meme bildirebilirsiniz.
Genede ilçedeki görevli arkadaşlara bir danışın.

Teknolojik ekipmanlar için demirbaştan düşme süresi 5 yıl.
Taşınma ile ilgili işleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin organize edeceğini düşünüyorum. Çünkü Öğretmeni olmayan İlkokullarda Bilgisayarların sınıflara dağıtılması, bürolarda kullanılmak istenmesi ya da çer çöpe bile "Bende kalsın da nasıl kalırsa kalsın..." mantığıyla yaklaşacak idareler nedeniyle bu işin yukarıdan tertiplenmesi lazım. Aksi halde okullar kendi haline bırakılırsa Ortaokullar hiçbir zaman o bilgisayarları göremez. Bünyesinde BT Sınıfı bulundurduğu için İlkokulda Formatörlük görevi yapan ve çevresini imkanlardan faydalandıran ya da Okul İdaresinin insiyatifleriyle Öğrencilerini ve Okul Çevresini Bilişim ekipmanlarından faydalandıranlar, katkılarıyla kalır. Diğer yerlerdeki bilişim ekipmanları ise çürür gider diye düşünüyorum.

Biraz ümitsiz olsam da olumlu bir sonuç alınır umarım...

hasari' Alıntı:
tati' Alıntı:
İlçe mem size bilgi verecektir ama bu yazılara dayandırarak bir tutanak tutarak alabilirsiniz. Onlar teslim etme tutanağı tutsunlar sizde teslim alma tutanağı tutun karşılıklı imzalayın. Yazılara sayılar ekleyerek ilçe meme bildirebilirsiniz.
Genede ilçedeki görevli arkadaşlara bir danışın.

Katılıyorum hocam, sırf depo/yedek parça amacıyla kullanmak için bile vermezler. Gittiğim ilkokulda her seferinde bilgisayarın birşeyini sökmüşler, kiminde RAM yok kiminde HDD, fare klavye zaten yok. Bu işi zorunlu kılmalılar. Yoksa ben niye okulumda bilgisayar var gelin alayım diyeyim..

Geri