İller arası atama iptali

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan odin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

odin

Üye
Arkadaşlar iller arası atamam yapıldı fakat iptal ettirmem gerekiyor. Sizce il içinde yapılanın tekrarı il dışında da olur mu? iptal şansı verilir mi?

İşiniz zor. Diğer taraftaki düşüncelerimi söylemiyorum bile...

klavuz kesinlikle iptal olmayacak falan da yazıyor. İl içinde de yazıyordu. MEB atamayı aradın dün gün boyu, hep muşgul idi.

tercihimin onaylanmasından sonra oluştu ama sıra iptalinin olmayacağını söylediler. Sistem izin vermiyor gibi bir sürü laf söz. Şimdi geldik bu duruma. Yani iki gecede oluşmadı. Her neyse umut ediyorum ki bir şans verilir. lover128 hocam ben de böyle bir mazeret kabul olur mu acaba diye düşünüyorum. Pazartesi eşimin görev yeri yazısını alıp dilekçeme iliştirip götürmeyi düşünüyorum. Biz bilmeyiz derlerse Ankara'ya kadar giderim herhal. :(

lover128' Alıntı:
beni soruyorsanız evet....yozgat merkez olunca kimsede yozgatı beklemeyince...annem dahil eşimde karşı çıktılar...şimdi...ayıkla pirincin taşını yapıyoruz....bulunduğum yerde aksaray ortaköy

hocam dalgamı geçiyonuz siz ya !!! tercih yaparken ailenizden onay almadıysanız nıye yazdınız bu kadar garıp bıseyvarmı ya.madem aılenızın ısteklerını dıkkate alsaydınız en basında alcaktınız.

hayır hıc umrumda degıl ıptal olur olmaz o benı alakadaret mez ama memleketın bılmem neresınden memlketının merkez ıne atanmak ısteyecek bırının onune gectıysen ne olacak hocam.
işte meb in salaklığı bu her önüne gelene demokrası deyıp hak verırsen böyle olur

Demokrasiyle ne alakası var bunun anlamadım. madem fazla demokrasi var, ileri demokrasiye geçsinler sıralamayı yaz boyunca sürekli yapsınlar. böylece hiçbir sorun kalmaz. söylediklerin çok manidar. :)

yozgatta birinin önüne geçtiğimi zannetmiyorum....ki dediğim gibi onay almadan bir anda oldu...çıkmaz diye de zaten hep mekezleri yazdım..hatayı kabul ediyorum zaten..ama hataya binaen yakmakda doğru değil...ve kesinlikle gitmeyeceğim diye bir ibare kullanmadım..il içi iptal ediliyor da başkasının hakkı yenmiyor mu acaba ki...torpille bir yere gelenler hak ihlal etmiyorda...nokta tayin yaptıranlar hak yemiyorlarda..hatayı kabul edip eğer mümkünse eski yerimde kalayım demek mi haksızlık oluyor..bizimkisi çölde kum tanesi kusura bakma..ki o kum tanesinide alın istemiyorum demiyorum..tekrar söylüyorum mümkünse herhangi bir hak gaspı olmuyorsa iptal edilsin diyorum..burda kızarak öfkelenerek değil..hatayı yüze vurarak değil..işin olur bir tarafı varsa yapılacak olan ne var ona bakmaya çalışsak daha doğru olur...orda kullandığınız her önüne gelene hak verirsen sözünden de ne demek istediniz onu da anlamadım..bu memlekette değil dünya da yığınca hata yapanları kaderiyle başbaşa bırakın..bırakın yansınlar..herkes yaptığından mesuldur vurun kellesini derseniz..yazık edersiniz...o zaman insafsız diktatörden farkınız kalmaz..insan FITRATI GEREĞİ HATASI GÜNAHI ELBET OLACAKTIR...YARGISIZ İNFAZ BUNA DİYORLAR GALİBA...

memleketinden 14 yıl uzakta olanları gördüm memleketinden o kadar uzakta olup cenazesine düğününne yetişemeyenleri gördüm , seliydi kışıydı karıydı depremiydi yaşayanları görüp her gece dua edip memleket hasretiyle yananları gördüm..
bence öğretmen için ne ekders ne kök ders ben öğretmenlık hayatımda hep tayin istegi tayin aşkıyla yananları gördüm sırf memleketım cıksın dıye bekleyenlerı çileye sabreddenleri gördüm .....yogatta birinin önüne geçtiğimi zannetmiyorum da ne yozgata gelmek için bekleyenler illaki vardır emin ol yada memleketıne yakın dıye oraya gıtmek ısteyen yozgat senın bulundugun yerden kat be kat güzeldir helede memuru öğretmeni polisi askeri için bil de öğren

ki yozgattaki merkezde ki okullarda iyi okullar tırt yerleri de açmamıs adamlar

Tamam kardeş sen haklısın. biz Allah'ın cezası öğretmenleriz. Bu konuyu artık uzatmayalım. Belki bizim durumumuzda başka Allah'ın cezası öğretmenler de vardır. Onlar da birşeyler söylemek ister. Ana temaya geri dönelim derim.

Şimdi ben kötü diye mi gelmek istemiyorum dedim..ki ben yozgat çekerek alıçlı köyündenim hocam. yozgatı beğenmedim diye bir ibarede kullanmadım..tercihlerim arasına ben koydum zaten ailem yerköyde biraz daha yakın olurum diye..ama dedim ya aile olarak yozgata gitmek istemiyorlar..tam istişara etmeden yapılan bir tercih oldu..HATA YAPTIM...AMA bunu sen nasıl yaparsın Allah belanı versin diyerek karşılmak doğru değil..onu ifadeye etmiye çalışıyorum..hocam yozgatta bir okul açılmadı ki..ilçeleri ile birlikte baya bi okul açıldı..tekrar söylüyorum eğer iptal etme durumu varsa iptal edilsin diyorum

yozgat-yerköy arası uzak bir mesafe değil ki hocam neden bu kadar büyüttünüz durumu.

yaw hocam ben ifade edmiyorum galiba...eşim ve çocuklar gitmek istemiyorlar...annem burdaki ortama alıştım diyor bir yandan..büyütülecek bir durum yok.zaten evet uzak değil 35 km zaten....sadece onlar için iptal edebilirmiyiz dedik sesli düşündük ama arkadaş.iptal meselesini getirdi buralara..

hocam zamanında il içini iptal edememiştik. ama iller arası bambaşka bir durum il içine benzemez pek belki senin istediğin ile çok isteyip gidemeyen bundan dolayı başka ile giden olmuştur..maduriyet büyük bu birbiri ardı ardına insaların tercihleri ve gittikleri yer kaymıştır.

ALLAH yardımcınız olsun . hayırlı bir çözüm olur umarım hocalarım

İl dışı iptalinde neden başkasının hakkını yemiş olasınız ki? Düşünün KPSS sınav sonucunda bir yer tercih ediyorsunuz atamanız çıkıyor ve gitmiyorsunuz. Bu durumda başka birinin hakkını yemiş olur musunuz acaba? İl dışı tayinde arkadaşın yüksek puanı var, tercih yapmış, öncelik onda, hak onda. İster vazgeçer ister devam eder. Tabi normalde atandığı okulu kimsenin tercih etmemiş olması veya tercih edenlerin daha önceki bir tercihine atanmış olması daha iyi olur. Aslında bu yapı incelenerek atama iptallerine izin verilmeli.

bizde bunu bekliyoruz hocam...Eyvallah..bunu kızarak kırarak yapmak yerine yapıcı yorumlarla izah ederek söylemek ne kadar güzel...mağduriyet çok büyük evet şuraya giderim derken hesap edemediğiniz bi sürü şey çıkıyor..dışardan bakan değilde bizzat işin içerisinde olan anlıyor..yoksa insan ne beğenmediğinden ne de boş sudan sebeplerden iptal ettirmek istemiyor...genelde ailevi sebepler çıkıyor hesap edemediğiniz....külliyen hatalıyız zaten aile olarak gitmeceğin bi yeri yazarak ama bunu başka yerlere çekerek izahın hatasıda daha büyüktür...aile içi meseleler kimsenin haddi değil olamazda..biz halledemeğimizden dolayı burada tecrübeli arkadaşların yorumlarına izahlarına başvurduk..ama başvurmasaymışız yine hata ettik..

Bu tip başlıklar için her zaman bu tip yorumlarla karşılaşılır hocam. Siz kafanıza takmayın. İşin içinde olmayan anlamaz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Okulundan ilişiğini kes, diğer tarafta görev başlatma. 15 gün başlatmayınca istifa etmiş sayılıyorsun. Daha sonra otur evinde 6 ay bekle. Açıktan atama yaparlar başlarsın görevine. Beklediğin sürede de eşine çocuklarına zaman ayırırsın. Bir dahaki sefere de ailene danışıp tayin hakkını kullanırsın.

hakanarya' Alıntı:
Okulundan ilişiğini kes, diğer tarafta görev başlatma. 15 gün başlatmayınca istifa etmiş sayılıyorsun. Daha sonra otur evinde 6 ay bekle. Açıktan atama yaparlar başlarsın görevine. Beklediğin sürede de eşine çocuklarına zaman ayırırsın. Bir dahaki sefere de ailene danışıp tayin hakkını kullanırsın.

+1

lover128' Alıntı:
yaw hocam ben ifade edmiyorum galiba...eşim ve çocuklar gitmek istemiyorlar...annem burdaki ortama alıştım diyor bir yandan..büyütülecek bir durum yok.zaten evet uzak değil 35 km zaten....sadece onlar için iptal edebilirmiyiz dedik sesli düşündük ama arkadaş.iptal meselesini getirdi buralara..

Kimse kusura bakmasın ama siz tayin işini çocuk oyuncağı zannediyorsunuz sanırım. Eşiniz ve çocuklarınız hatta anneniz ile bile konuşmadan bu kararı alıp niye tercih yapıyorsunuz?

İl içi ya da il dışı kesinlikle hiçbir tayin iptal edilmemeli. Benim tavrım budur, açık ve net.

Ben de hakanarya gibi düşünüyorum bu konuda. Ayrıcanın kimsenin size kızdığı yok ama herkesin de pembe gözlüklerle bu olaya bakmasını bekleyemezsiniz. Ben de 14 yıl sonra dönebildim çünkü İzmir'e. Olay İzmir ya da Yozgat değil çünkü...

Peki öle ise yanılan herkessi hataya düşen herkesi asın..kesin...vay be istafa etmiş..6 ay mış...tek maaşım arkadaş...sen mi geçindercen ailemi...boş keseden yorum yapmayın bari fikrin varsa söyle değilse sus adam sansınlar...kusura bakmayın..hep yapıcı yaklaştım şimdiye kadar yorumlara ama bundan sonra fikiriniz yoksa yazmayınnn..

Herkes istediği fikri yazar asıl siz kusura bakmayın. Dediğim gibi herkes sizin gibi bakmak zorunda değil bu konuya...

yaw arkadaş zorunuza giden ne onu anlamdım..il dışı iptal edilebilir mi soru bu..cevap bir bilgisayarcının kapasitesini zorlamayacak gayet basit bir soru..tabi bilgisayarcı ise şahıs..hayır olmaz kardeşim diceksiniz bitti..bundan önceki senelerde hiç bir mazereti belgelendirmeksizin iptal ediliyormuş...bu senede böle bişi varmı burda paylaştık...kimsenin hakkını yemedik..kimse ye kötü söz söylemdik...kimsenin önüne geçmedik..torpille doğudan gelip batıdaki en güzel okulu kapmadık...batıda doğu görevide yapmadık...karşı çıkılacak o kadar mevzuat varkiii...bu çölde kum tanesiiii..biz bunu beyinlere kabul ettiremedik...kısacası adam öldürmedik yaw...nedir zorunuza gidennn..şimdi iptal edilmiyor diye ben yeni görev yerimde başlmcakmıyım..seve seve başlaycammm...başka yolu yok...ama ben sizlere kırıcı olmadan bunun yolu yöntemi varmı diye soruyorummm..vatandaş dalga geçiyorr..istifa et...sen de bir gün bi yerde hata edeceksinnn...o zman biz görmeyiz ama etrafındakiler hayretle seni izleyecek...yanılmaz hata etmez Allah'tır..Kul fıtratı gereği hataya meyillidir...ama siz ben hata etmem..etttiğim hata da da sonuna kadar giderim derseniz .....eyvalllah....BUYRUN GİDİN...DAHA DA YORUM YAPMAYINNN...

Geri