İller arası atama iptali

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan odin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Arkadaşlar biraz gerilmişsiniz ama madde açık eğer ataman gerçekleştikten sonra gitmeni engelleyen bir özür durumu oluştuysa iptal edebilirsin kanıtlamak şartıyla rapor vb. aksi takdirde mecburen görevine yeni okulunda başlamak zorundasın. Bunu yarın en yakın mebe başvurararak öğrenebilirsin burada birbirinizi kırmanıza gerek yok.

lover128' Alıntı:
Peki öle ise yanılan herkessi hataya düşen herkesi asın..kesin...vay be istafa etmiş..6 ay mış...tek maaşım arkadaş...sen mi geçindercen ailemi...boş keseden yorum yapmayın bari fikrin varsa söyle değilse sus adam sansınlar...kusura bakmayın..hep yapıcı yaklaştım şimdiye kadar yorumlara ama bundan sonra fikiriniz yoksa yazmayınnn..

Benim müdürüm tayin isterken 10 kez sordu bana emin misin tayin istemek konusunda, onaylamadan önce ailenle bir daha görüş dedi. Sonra onayladı. İlçeye gittim emin misin diye sordular. İnsanlar geri dönüşü olmadığını bildiği için onay alıyorlar. Ya Sizinkiler yumurta yumurtlar gibi pırt diye onaylıyorlar, emin misin demeden, ya da sen bir ailen olduğunu unutmuşsun bir iş yapmışsın. Ben yüksek lisans başlatamıyorum tek maaşlıyım yanlarından ayrılmam zor olur diye, sen tayin istemişsin kendi başına şimdi gelmiş dert yanıyorsun. Adamlığa gelince senden daha adam olduğum kesin, aileme danışmadan iş yapmadığım için. İnsanı çileden çıkarıyorlar böyleleri de.

arkadaş fikrin yoksa SUS DEDİK...adamlığımı senle tartışmam..herkes kendinden mesuldur...mebpersonel.com bak...sadece ben dert yanmıyorumm...senin gibilerin tahammülsüzlüğü insanı çileden çıkarıyor...şu ramazan günleri adamın canını sıkma...

hocam işe yararmı bilmiyorum ama eşine ordan bi yerden sigorta yaptırıp eşim burda çalışıyor gidemem diyebilirsin tabi geçerli sayılıyorsa

hocam çalışma olayı en az 6 aylık olması gerekiyor denildi bana...mebpersonel haber yapmışş....inşallah bakanlık yetkilileri duyar il içi iptal hakkını iller arasına da getirirler temennmiz o yönde ama...olmazsa da gidecezz..her işte bi hayır var deyip yola düşecez...dışardan yorum yapanlar işin içerisinde olmadıklarından sallıyorlar..artık nasip kısmet hocam

lover128' Alıntı:
hocam çalışma olayı en az 6 aylık olması gerekiyor denildi bana...mebpersonel haber yapmışş....inşallah bakanlık yetkilileri duyar il içi iptal hakkını iller arasına da getirirler temennmiz o yönde ama...olmazsa da gidecezz..her işte bi hayır var deyip yola düşecez...dışardan yorum yapanlar işin içerisinde olmadıklarından sallıyorlar..artık nasip kısmet hocam
sevgili öğretmenim, benim de il dışı atamam olunca ilk önce bir garip hüzün içime çöktü.. Affalladım.. Ne yaptım ben der gibi oldum.. Ama sonradan sevmediğim bu yere 3 yıl geçtiği için alıştığımı fark ettim.. Sonra dedim ki vardır bunda da bir hayır ya Allah Bismillah :D Ev sahibini aradım kiralık yazısını penceremize yapıştırdım.. Geriye dönmek yok inşallah.. Hakkımızda hayırlısı..

dengem' Alıntı:
lover128' Alıntı:
sevgili öğretmenim, benim de il dışı atamam olunca ilk önce bir garip hüzün içime çöktü.. Affalladım.. Ne yaptım ben der gibi oldum.. Ama sonradan sevmediğim bu yere 3 yıl geçtiği için alıştığımı fark ettim.. Sonra dedim ki vardır bunda da bir hayır ya Allah Bismillah :D Ev sahibini aradım kiralık yazısını penceremize yapıştırdım.. Geriye dönmek yok inşallah.. Hakkımızda hayırlısı..

Eyvallah hocam benim ruh halimde de şu an öyle....birde çevrden bir baskı olunca...eyvah ben ne yaptım dedim...şimdi yeni yeni kendimi alıştırmaya çalışıyorum...ama HAKANARYA ve diğer arkadaş sanki keyfi birşey yapıyormuşum gibi olumsuz olan ruh haliyetimi iice bozdular sağolsunlar..inşallah virabismillah deyip yola düşcezz..tabi iptal hakkı vermezlerse...

26- İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen özür durumlarından biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaklardır.

klavuza göre açık ve net

Yönetmelik maddesi

Yer değiştirme işleminin iptali

MADDE 51 – (1) Bu Yönetmelikte belirtilen özür durumlarından birisine bağlı olarak il içinde veya il dışına görev yerleri değiştirilen öğretmenlerden yer değiştirmeyi gerektiren özürleri ortadan kalkanların istemeleri hâlinde eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamaları iptal edilir. Ataması iptal edilenlerden eski görev yerlerine atama yapılanlar, il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan diğer eğitim kurumlarına atanırlar.

(2) İl içi ya da iller arası isteğe ya da zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme kapsamında görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmez. Ancak yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra bu Yönetmelikte belirtilen özür durumlarından birinin oluşması ve istemeleri hâlinde eski görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla yer değiştirme suretiyle atamaları iptal edilir. Bu şekilde ataması iptal edilenlerden eski görev yerlerine atama yapılanlar, il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan diğer eğitim kurumlarına atanırlar.

(3) Aylıksız izinli olup istek ve özür durumuna bağlı il içi veya il dışı yer değiştirmesi gerçekleştirilen öğretmenlerden Bakanlıkça belirlenen tarihlerde görevden ayrılma ve başlama işlemlerini tamamlamayanların atamaları iptal edilir.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_1.html

Bu gün bakanlığı aradım. "İptal hakkı verilecek, yazı çıkmak üzere. Duyuruları takip edin." dediler. Hepimizin gözü aydın. :++:

Bugun il milli egitime gittim. Okul yoluyla basvurun dediler. Yarin okula gidicem.

Geri