İmaj alıp diğer pclere atmak istiyorum

Kodla Büyü

yildiray75

Süper Üye
Süper Üye
vestel 2005 lab var. 15+1
bugün 3-4 tanesine xp kurdum . ama birtanesinin imajını alıp diğerlerine direk atmak istiyorum. ağdan atmak biraz karışık olabilir. bana sadece dvd ile imajı atıp dvd ile diğer pc ye atmak istiyorum bu kadar. daha önce norton ghost dos versiyonunu kullandım . pc ler sata. nette biraz araştırdım kafam karıştı.

evt ghosttan daha rahat olur gibi geliyor.
galiba ilk kurduğum pc ye acronisi atıcam. imajını alıcam bootable cd yapıp içine kopyalıcam.
diğer makineye cd yi takıp direk yüklesem işlem tamamdır sanıyosam .

hocam ben bootable yaptım ama yedeği harici hardiske koydum acronis açılış cd si yaptım cd takıyom harici harddiski de takıyom. cd çalışıyor ordan seçip yüklüyorsun bu dediğim 5 dk. lık bir iş.

Hocam acronis i tavsiye ederim. Ben nasıl yaptığımı söyleyeyim...
Önce 1 bilgisayarı normal şekilde formatladım. Bütün gerekli programları kurdum(Driver Vaccine hariç)
Acronisle yedeğini aldım. Sonra flash diski takıp bootable yaptım acronisle. sonra flash diske yedeği attım.
Diğer bilgisayarları başlangıçta flash diskle başlattım. Acronis yüklendikten sonra yedeği flashın içinden seçtim ve kurulum 2-3 dk bitti.
1 flash disk işimi gördü yani.
Driver vaccine kurmamamın sebebi image alınca diğer bilgisayarlarda pasif duruma geliyordu. .kaldırıp kurmaktansa en son onu kurup bitirdim işimi.

mu_korkmaz' Alıntı:
Önce 1 bilgisayarı normal şekilde formatladım. Bütün gerekli programları kurdum(Driver Vaccine hariç)
Acronisle yedeğini aldım. Sonra flash diski takıp bootable yaptım acronisle. sonra flash diske yedeği attım.
Diğer bilgisayarları başlangıçta flash diskle başlattım. Acronis yüklendikten sonra yedeği flashın içinden seçtim ve kurulum 2-3 dk bitti.
Driver vaccine kurmamamın sebebi image alınca diğer bilgisayarlarda pasif duruma geliyordu. .kaldırıp kurmaktansa en son onu kurup bitirdim işimi.
arkadaşım acronisin hangi sürümünü kullanıyorsun.. paylaşabilirmisin..

Önce herhangi bir pc yi önce disk bölümlerini falan sil yeniden disk bölümleri oluştur (yaparsan asla hata vermez). Sonra formatla, gerekli programları kur (deepfreeze hariç!). Herhangi bir acronis sürümünü herhangi bir bilgisayara kurup bootable cd oluştur. Kasayı aç. Format atacağın diğer pc nin Hdd sini bu pc ye bağla. Bu cd ile formatlayıp gerekli programları kurduğun pc yi aç." Disk clone" yap. Böylece kaynak pc nin birebir clonu yani ikizi diğer hdd ye atılır.. (tabi, bütün donanım aynı ise sorun çıkmaz sadece pc adlarını ve atadıysan ip adreslerini değiştirirsin). Ben birebir aynı pc leri hep böyle yapıyorum sorun çıkmıyor ve çokta hızlı atıyor ortalama 4 dakika. Yok eğer harici hdd yada hdd nin diğer tarafına aldığım imaj falan dersen mutlaka bi pc de sorun çıkıyor, yada uzun sürüyor, ağdan imaj alma ise akıl sağlığını bozabilir...
Donanımları farklı pc ler içinde wmvare work station 7.1.3 versiyonu ile fiziksel makineyi sanala dönüştürüyorum. daha sonra oluşturduğum bu sanal pc yi istediğim herhangi bir pc ye -donanımı fark etmez- ghost 10 ile oluşturduğum bootable cd yada usb bellek ile açıp o pc ye ÇAKIYORUM. Daha sonra driverlerini driver pack imle otomatik yüklüyorum. Böylece saatlerce program dı lisans tı vs uğraşmıyorum. Max. 8 dakika sürüyor. Fotmat atmayalı seneler oldu.. :) Oluşturduğum bu sanal pc me gözüm gibi bakıyorum hep bi yedeği duruyor.

formator11' Alıntı:
mu_korkmaz' Alıntı:

hocama aynen katılıyorum.bende her zaman bu şekilde yapıyorum.bir kere harddiske image aldıktan sonra o pc ye ne olacak diye korkmayın.imagenız sürekli elinizin altında olsun.ama image alırken part ve disk şeklinde iki ayrı şekilde alın.daha sonrası için rahat edersiniz.

mu_korkmaz' Alıntı:

Acronis True Image Home 2010 v13 Build 5055 Full
http://www.multiupload.com/UJHN8RGH9Q

bu linktekini kurdum . on numara beş yıldız programmış. 2 pc formatlamaktan kurtuldum. kurulu pc ye programı attım kurdum. partiton backup yaptım . flash belleği açılış medyası yaptım . oluşturduğu imaj dosyasını da içine attım . sonra diğer pcleri flashtan boot ettim . imajı almak 3 dakika imajı diğer 1 pc ye yüklemek 3 dakika ve aynısının tıpkısı oldu. yalnız ağ adı pc adını değiştiriyonuz bu kadar. teşekkürler..

yildiray75' Alıntı:
mu_korkmaz' Alıntı:

Acronis True Image Home 2010 v13 Build 5055 Full
http://www.multiupload.com/UJHN8RGH9Q

bu linktekini kurdum . on numara beş yıldız programmış. 2 pc formatlamaktan kurtuldum. kurulu pc ye programı attım kurdum. partiton backup yaptım . flash belleği açılış medyası yaptım . oluşturduğu imaj dosyasını da içine attım . sonra diğer pcleri flashtan boot ettim . imajı almak 3 dakika imajı diğer 1 pc ye yüklemek 3 dakika ve aynısının tıpkısı oldu. yalnız ağ adı pc adını değiştiriyonuz bu kadar. teşekkürler..

Çok kullanışlı program. Cd, harici hard disk... gerekmeden kurulum yapabilirsin. İmage yükleyince bilgisayar adlarını değiştirip driver vaccine veya deepfreeze programlarını kurup keyfine bakmak...

şu ulaştırma bakanlığının vistalı experlere sıfırdan xp kurup image alan varsa paylaşabilir mi

hocam o linki indir yaparsın resime bile gerek yok. başlamak bitirmedin yarısıdır. bende ilk defa kullandım aşırı derece kolaymış

ulaştırma bakanlığının vistalı experlerine disk bölümlemesi yapıp 64 bit win7 ultimate + 64 bit office 2010 +foxit,winrar,klite,dyned,winamp,sözlük,10parmak,netsupport scholl kurdum...
acronis ile yedeğini kendi diskinin içine aldım...
diğer makinelerin hd lerini söküp bu pc ya bağladım ve bootable norton ghost ile hd copy yaptım...
en sonunda tüm pclere acronis f11 açılış özelliğini yükledim. Bu işlemi başta yapıp hd kopyasını sonra aldığınızda hata veriyor...
şimdi de pclere 2gb ram almak için hayırsever arıyorum...(düşünürmüsünüz?)

şimdi nasıl mı çalışıyor... perfect....

saygılar...

Selam arkadaşlar şu VESTEL 2005 (PC 15+1) imaj almayı resimli veya videolu anlatabilecek biri varsa baştan sona çok menmun olacağım. Ben daha önce denedim ama yapamadım , açılış CD'sini nasıl yapacağım ? sonra İmaj nasıl alacağım , daha sonrada PC'lere nasıl ? yükleyeceğim .!!!
veya hazır imaj alan bir kardeşim DVD olarak paylaşabilirse çok makbule geçer ama öğretmenizi tercih ederim bunu resimli veya video olarak anlatırsa ve yardımcı olursa sevinirim .şimdiden teşekkürler ... saygılarımla :( :verymad:

ahataton' Alıntı:
Selam arkadaşlar şu VESTEL 2005 (PC 15+1) imaj almayı resimli veya videolu anlatabilecek biri varsa baştan sona çok menmun olacağım. Ben daha önce denedim ama yapamadım , açılış CD'sini nasıl yapacağım ? sonra İmaj nasıl alacağım , daha sonrada PC'lere nasıl ? yükleyeceğim .!!!
veya hazır imaj alan bir kardeşim DVD olarak paylaşabilirse çok makbule geçer ama öğretmenizi tercih ederim bunu resimli veya video olarak anlatırsa ve yardımcı olursa sevinirim .şimdiden teşekkürler ... saygılarımla :( :verymad:

Arkadaşım acronis boot cd forumlarda arat kolayca bulursun veya acronisi kur, orada boot seçeneginden cd sini oluştur. Bir makinenin imajını al (Ben deepfreeze kurdum ama pasif hale getirip imajını aldım) ve ana makineye kopyala. Bilgisayarı hazırladıgın boot cd si ile başlat ve ag üzerinden ana makineyi görüp imajı kopyala. Bu kadar basit.

yildiray75' Alıntı:
vestel 2005 lab var. 15+1
bugün 3-4 tanesine xp kurdum . ama birtanesinin imajını alıp diğerlerine direk atmak istiyorum. ağdan atmak biraz karışık olabilir. bana sadece dvd ile imajı atıp dvd ile diğer pc ye atmak istiyorum bu kadar. daha önce norton ghost dos versiyonunu kullandım . pc ler sata. nette biraz araştırdım kafam karıştı.

Hocam sana %100 çözüm söyleyeyim

Öncelikle bir makineyi tam anlamıyla kur daha sonra ayrı bir makinede acronis true image universalı kur bunu flash belleğe boot edecek şekilde yapılandır. Yani bilgisayarı flash bellekten başlatıyorsun. Daha sonra bu flash ile kurmuş olduğun bilgisayarı başlat imajı al ve bu flash içine kopyala daha sonra bu flash ile tüm makinelerde başlatıp image açma işlemini yap nasıl olsa image dosyan flash içinde hepsini bu şekilde yap bitir. Ben bu işlem il 25 bilgisayarı bir buçuk saatte kurdum. Eğer bilgisayarların donanım özellikleri farklı ise universal seçeneğini kullanman gerek aksi halde image işlem yaptığın bilgisayarlar açılırken sürekli reset atacaktır.

murtace' Alıntı:
ulaştırma bakanlığının vistalı experlerine disk bölümlemesi yapıp 64 bit win7 ultimate + 64 bit office 2010 +foxit,winrar,klite,dyned,winamp,sözlük,10parmak,netsupport scholl kurdum...
acronis ile yedeğini kendi diskinin içine aldım...
diğer makinelerin hd lerini söküp bu pc ya bağladım ve bootable norton ghost ile hd copy yaptım...
en sonunda tüm pclere acronis f11 açılış özelliğini yükledim. Bu işlemi başta yapıp hd kopyasını sonra aldığınızda hata veriyor...
şimdi de pclere 2gb ram almak için hayırsever arıyorum...(düşünürmüsünüz?)

şimdi nasıl mı çalışıyor... perfect....

saygılar...

Hocam tek tek sökmeye ne gerek var. Birinin imajını alıp ağdan paylaşıma açıyorum. Tüm labaratuar ve sınıflardaki pc leri açıp ağdan imajları aynı anda acronis bootable cde si ile açıyorum. İşleme başlatıp, çaya, yemeğe gidiyorum gelince tüm pclere makine adı- ip verip dükkanı kapatıyorum :) Bu arada hiren boot cd si içerisnde son bir kaç sürümdür acronis yok. Yerine kullanılabilir başka uygulamalar var. Lakin ben acronis 2011 i en son kullandım,
tüm diğer sürümlerinden oldukça hızlı imaj alıp yüklüyor. 2012 de çıktı indirmiştim denemedim fakat eminim o da hızlıdır.

hocam acronisle imaj almak için işaretli seçeneklerle oynamadan ileri ileri diyosun başka bişey yok

Geri