İntern Öğretmen Devri Başlıyor...

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, yurt dışından gelen heyetlerin Türk eğitim sistemine gıptayla baktığını söyledi.

Eski Anadolu Öğretmen Okulları ruhunun kazanılması için çalıştıklarını anlatan Balıbey, eğitim fakültelerinin son sınıf öğrencilerinin, bu son yıllarında okullarda ''intern'' olarak görevlendirilmeye başlamaları için bir proje geliştirdiklerini kaydetti.

http://www.haber7.com/haber/20100226/Ba ... yorlar.php

çok yerinde bir karar ve proje

eğitim fakülteleriinn şuandaki haliyle okulda karşılaşılan durumun hiçbir alaksı yok

aslında bu çok da trajikomik bi durum.

formasyon derslerinin de içeriğinde köklü değişiklikler yapılması gerekiyor. Orada anlatılanların ülkemizde uygulanma oranı çok az.

öncelikle eğitim fakültelerinin sayısı azaltılmalı...ayrıca okutulan derslerin yeniden gözden geçirilmesi gerekir...

Çok yerinde bir karar olur ama Köy Enstitüsü ve İlköğretmen okullarının ruhlarını yakalayamaz. Öğretmen çekirdekten yetişir.
Öğretmen olmaya başlamak, daha çocukken her sabah içtimasında "Siz Öğretmen Olacaksınız!!" savını duymaktır. Ona göre, onun için yetişmektir. Diğer meslekler gerçek olarak bir kariyer mesleği olarak sınıflandırılabilir ama öğretmenlik ruhla ilgilidir.

keşke önce özümüz olan türkçeyi kullansak neymiş intern :verymad: problem burda işte ama yinede olumlu bir adım ve arkadaşın dediği gibi formasyon dersleri hayal aleminde dolaşmaktansa daha gerçekçi olmalı.

İşte böyle eğitim fakülteleri bolca açılınca kalite yükseliyor demekki

Aslında program sürekli değişiyor.. Üniversitelerimizde bizim bölümün programlarına baktığınız zaman derslerin değiştiğni göreceğiz.. Birde okuduğumuz üniversitenin bölüm kadrosu ile alakalı bir şey eğitim derslerinde ki performansımız. Kendi üniversitemde ki bölümüm icin söylüyorum bütün eğitim derslerinde gerçekten verilmesi anlatılması gereken herşeyi bölümde ki hocalarımızın da özverisi ile çeşitli projelerle geçirdik. Ve neredeyse hiç bir eğitim dersimizi bölüm dışında ki bir öğretim görevlisinden almadık ki bu önemli bir şey... Bunun en büyük faydasını kpss ye girer iken gördüm... Bir bakmışım ki eğitim bilimlerini gerçekten öğrenmişim.. Çok şikayet ediyorduk son sene yoğun ve kpss ye nasıl çalışacaz diye.. Ama zaman konusunda önceki kazanımlarımız bizi haklı cıkardık. Ve eğitim derslerinde öğrendiğimiz şeyleri ayrıca staj dersleri dışında 2 ve 3 sınıflarda da okullara gidip uygulama yapabilme fırsatımız oldu. Şimdi tanıdık arkadaşlar var öğretmenlik okuyor Arada soruyorum ne yapıyorsunuz dersler de diye işte hoca konuları paylaştırıyor.. Her hafta bir grup anlatıyor vs.. Evet okulda öğrendiklerimiz ile meslek hayatı pek örtüşmese de bunu bölümde ki hocalarımız ve yeteri kadar uygulama ile örtüştürmemiz mümkün oluyordu.. Yamamen bölümün ve öğrencilerin özverisi ile ilgili.. En azından yanlış hatırlamıyorsam 2006 dan sonra matematik fizik gibi derslerin kredisi düşürüldü. Kimya biyoloji kaldırıldı .. Ve başka derslere yer açıldı.. Keşke bize de denk gelse idi bunlar.

monerello' Alıntı:
keşke önce özümüz olan türkçeyi kullansak neymiş intern :verymad: problem burda işte ama yinede olumlu bir adım ve arkadaşın dediği gibi formasyon dersleri hayal aleminde dolaşmaktansa daha gerçekçi olmalı.
...
hocam bende sizin gibi türkçeni düzgün kullanılmasını şiddetle savunanlardanım fakat bazen türkçe kullanacam diyede işini suyunu çıkarmamak gerek.

siz öğrencinize
Kod:
büyük harf yazmak için CAPS LOCK tuşuna basmanız gerek mi dersiniz 
büyük harf yazmak için BÜYÜK HARF KİLİTLEME TUŞU na basmanız gerekli mi dersiniz

yada 
OPERATÖR doktor yerine İŞLETMECİ (bkz. tdk sözlük) doktor terimini mi kullanırsınız

bazı bilimsel terimler olduğu gibi kullanılmalı. yoksa türkçeyi korumak yerine komik duruma düşürüyoruz. INTERT terminin türkçe karşılğını söylermisiniz lütfen.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
monerello' Alıntı:
...
hocam bende sizin gibi türkçeni düzgün kullanılmasını şiddetle savunanlardanım fakat bazen türkçe kullanacam diyede işini suyunu çıkarmamak gerek.

siz öğrencinize
Kod:
büyük harf yazmak için CAPS LOCK tuşuna basmanız gerek mi dersiniz 
büyük harf yazmak için BÜYÜK HARF KİLİTLEME TUŞU na basmanız gerekli mi dersiniz

yada 
OPERATÖR doktor yerine İŞLETMECİ (bkz. tdk sözlük) doktor terimini mi kullanırsınız

bazı bilimsel terimler olduğu gibi kullanılmalı. yoksa türkçeyi korumak yerine komik duruma düşürüyoruz. INTERT terminin türkçe karşılğını söylermisiniz lütfen.

Hocam, kalıplaşmış-yerleşmiş kelimeler için ben de sizin gibi düşünüyorum. Ama burada intern (ki stajyer gibi bir anlamı olması lazım) çok sırıtıyor.

BBNET
Geri