İnternet hızı

Kodla Büyü

jrerkan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzda fatih ağı yok, müteahhit tarafından kurulmuş bir ağ var, 3 gündür internette fark edilebilir bir yavaşlama var,
TTNET i aradık sorun olmadığı söylendi.

Windows güncellemeler BT sınıfında ve ET'lerde kapalı,
24 akıllı tahta, 20 bilişim sınıfı bilgisayarı ve 7-8 tane ofis bilgisayarı var.

Sebep ne olabilir? ve ağdaki trafiğe sebep olabilecek bir cihaz varsa nasıl bulabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

Bir de nereye bağlansak önce bağlanamıyor. Sonra bağlanıyor. Çoğu site eksik bağlanıyor. Yazılar sağa sola kayıyor

Grup grup gidin hocam önce BT sınıfının ilişkisini kesin test edin eğer değilse tahtaların bağlantısını kesin deneyin en son aşamada idareci bilgisayarlarını devre dışı bırakıp deneyin. Bu gibi sebepler çoğunluk upload eden bir bilgisayardan kaynaklanır. Yada çıkış yapan bir ağ kablosu yine aynı şekilde diğer ucuda internete bağlanmıştır. Yani birisi yanlışlıkla ağ kablosunun iki ucunuda ağa bağlamıştır.

Daha önce basima geldiği için şunu da ekleyeyim. Modemden önce splitter varsa onunla ilgili olabilir. Ya iptal edin ya da yenisiyle değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Fatih fiber 10 mbps hız veriyor, benim bildiğim 50 mbps olması gerekiyor. Sorun nerede olabilir.

Daha önce basima geldiği için şunu da ekleyeyim. Modemden önce splitter varsa onunla ilgili olabilir. Ya iptal edin ya da yenisiyle değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
böyle bir durum yok hocam.

Grup grup gidin hocam önce BT sınıfının ilişkisini kesin test edin eğer değilse tahtaların bağlantısını kesin deneyin en son aşamada idareci bilgisayarlarını devre dışı bırakıp deneyin. Bu gibi sebepler çoğunluk upload eden bir bilgisayardan kaynaklanır. Yada çıkış yapan bir ağ kablosu yine aynı şekilde diğer ucuda internete bağlanmıştır. Yani birisi yanlışlıkla ağ kablosunun iki ucunuda ağa bağlamıştır.
bu trafiğe sebep olabilecek bir yazılım olabilir mi hocam?

Birde ağ trafiğini tek tek pc bazlı kontrol edebileceğim bir yazılım var mıdır? araştırdım ama bulamadım.

Şöyle bir durum var şu anda, YEREL AĞ upload verisi download verisinden daha fazla görünüyor normal midir?

lan.webp

Ağınız izin veriyormu bilmiyorum ama torrent benzeri bir uygulama upload ediyor gibi.

Birde ağ trafiğini tek tek pc bazlı kontrol edebileceğim bir yazılım var mıdır? araştırdım ama bulamadım.
Benim modemde bilgi menüsünün altında trafik diye bir bölüm var. Oradan her cihazın ne kadar indirip ne kadar gönderdiği yazıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250313_124909_edit_55563288695166.webp
    Screenshot_20250313_124909_edit_55563288695166.webp
    133.3 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba üstadım. Modemin eskiliği, içinin tozlu olması, ortamın temizliği, yanında onu soğutmak için bir fan olması gibi durumları da dikkate al lütfen. Kapalı bir kabinet dolaptan ziyade, modemi hava alabileceği bir konumda bulundurursan yararlı olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca benim okulum fatih projesi kapsamında değil yeni başvuru yapıp modemi yeniledik ve hızı 100 e çıkarttık. İnternet hızı, performansı iyi düzeyde şimdi. Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Tüm bilgisayarları tarifeli bağlantıya geçirin. Chrome ve Windows'un MEB hattından veri sömürmek istemelerinden kaynaklı bir durum bizim bt sınıfında da 25 pcyi ilk açtığımızda 10 dk kadar hız 1mb e kadar düşüyor. Sonra 47 mb e yükseliyor. Tümü bir anda güncellemelere yüklendiği için ve deepfreeze olduğu için her seferinde başa dönüyor. Tarifeli bağlantı veri akışını kısıtlayacağı için bı durum yaşanmayacaktır.

Geri