İsmimi mahkeme kararı ile değiştirdim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün itibariyle Miray olan adımı Oğuzhan olarak değiştirdim. Çok sevinçliyim. Paylaşmak istedim. Aynı durumda olan varsa yardımcı olabilirim.

Tebrikler hocam. Miray, feminen bir isim gibi duruyor.
Oğuzhan daha iyi olmuş.

Re: Ynt: İsmimi mahkeme kararı ile değiştirdim

Hocam 83 yılında babam ismimi yazdırmaya gitmiş. Oğuzhan isminde Han geçiyor ve Osmanlıyı çağrıştırıyor diye nüfus memuru yasak demiş. Babam da ne hikmetse Miray koymuş. Ben de nihayet bugün mahkeme kararı ile ismimi değiştirdim.

endorfinnn' Alıntı:
Tebrikler hocam. Miray, feminen bir isim gibi duruyor.
Oğuzhan daha iyi olmuş.
Teşekkürler hocam

Miray da güzel isimmiş..farklı..magrur..maskülen.. keşke değiştirmeseydin:)

hayırlı olsun hocam.. konuyu acalı uzun zaman olmuştu.. o kadar surdumu mahkeme..

Hayirli olsun hocam. Benimde 82 yılında ismim özHAN olarak konmuş demekki nufus memurunun gözünden kaçmış Allahtan... gerci benim ismim pek rastlanmaz :)

oguz-han' Alıntı:
Hocam 83 yılında babam ismimi yazdırmaya gitmiş. Oğuzhan isminde Han geçiyor ve Osmanlıyı çağrıştırıyor diye nüfus memuru yasak demiş. Babam da ne hikmetse Miray koymuş. Ben de nihayet bugün mahkeme kararı ile ismimi değiştirdim.
öyle şeymi vrmış ya.. benim adım dA osmanlı padişahı adı..
garip hikayeler böyle.. adam bahçede pekmez yiyormuş soyadını pekmezebandıranoğlu koymuşlar.. bu soyadı ile ilgili ya neyse

mirayda kötüymüş hakikatten. geçmiş olsun... 30 yıl iyi dayanmışsınız sıkıntı oldu herhalde çevrede falan...

ozhan07' Alıntı:
Hayirli olsun hocam. Benimde 82 yılında ismim özHAN olarak konmuş demekki nufus memurunun gözünden kaçmış Allahtan... gerci benim ismim pek rastlanmaz :)
özhan..özkan..özcan..vs çok karışıyo hocam.. sende değiştirmeyi bi düşün bence.. :)

istanbul38' Alıntı:
ozhan07' Alıntı:
özhan..özkan..özcan..vs çok karışıyo hocam.. sende değiştirmeyi bi düşün bence.. :)

Dogru dedin hocam ben bile söylerken çok zorlaniyorum. Telaffuzu zor sekilden sekile giriyorum osman diye anlayan össan diye yazan çok oluyor ya neyse alıştık artıkın...

hocam dilekçe örneğin varmı ve hangi mahkeme bakıyor bu işlere biz de de bir soyadı durumu var da ona göre hareket edelim yani

Hocam ben 83 doğumluyum adım Oğuzhan senin nüfus memuru kraldan çok kralcıymış . Neyse yıllar sonra adaş olmuşuz.

Hocam ben 83 doğumluyum adım Oğuzhan senin nüfus memuru kraldan çok kralcıymış . Neyse yıllar sonra adaş olmuşuz.

memole' Alıntı:
Aynen

istanbul38' Alıntı:
Miray da güzel isimmiş..farklı..magrur..maskülen.. keşke değiştirmeseydin:)

hayırlı olsun hocam.. konuyu acalı uzun zaman olmuştu.. o kadar surdumu mahkeme..
Dava başvurusunu 1 ay önce yaptım hocam

Recep Tayyip koysaydınız ya hocam,daha çok prim yapardı..Baktınız Osmanlıya dönuş var erkenden yerimi alayım dediniz, tebrik ederim gerçekten.. Hedefte bakanlıkta bir mevki olsa gerek:)
Ben de 80 dogumluyum adımı Deniz koymak istemiş peder, tabi avucunu yalamış, Alakasız bir isim koymus...Deniz geçmişi çağrıştıryomuş..

hyenali' Alıntı:
hocam dilekçe örneğin varmı ve hangi mahkeme bakıyor bu işlere biz de de bir soyadı durumu var da ona göre hareket edelim yani
En kısa zamanda anlatacağım hocam, şu an geç oldu

sancaktepe' Alıntı:
Recep Tayyip koysaydınız ya hocam,daha çok prim yapardı..Baktınız Osmanlıya dönuş var erkenden yerimi alayım dediniz, tebrik ederim gerçekten.. Hedefte bakanlıkta bir mevki olsa gerek:)
Ben de 80 dogumluyum adımı Deniz koymak istemiş peder, tabi avucunu yalamış, Alakasız bir isim koymus...Deniz geçmişi çağrıştıryomuş..
sancaktepe de çok alakasız olmuş ..öyle isimmi olur :)

oguz-han' Alıntı:

Benim babamda adımı can koymak istemiş.Osmanlıda can ismini koymak yasakmış.Nüfus memurada bu isim osmanlıdaki yasağı hatırlıyor dolayısıyla osmanlıyı hatırlatıyor diye adımı mertcan koymuş.nasip olursa bende mertcanhan olsun diye başvurcam inşeallah...!

istanbul38' Alıntı:
oguz-han' Alıntı:
öyle şeymi vrmış ya.. benim adım dA osmanlı padişahı adı..
garip hikayeler böyle.. adam bahçede pekmez yiyormuş soyadını pekmezebandıranoğlu koymuşlar.. bu soyadı ile ilgili ya neyse
hocam koptum valla :)gece gece güldürdün Allah da seni güldürsün.Asıl mevzu Oğuzhan daha iyi olmuş hayırlı olsun yeni adınız.

bende 83 lüyüm...adım cihangir...nüfüs memuru babamdı...ilk başta yasak dedi ama rüşvet verince kabul etmiş...

adam bir şey paylaşmış hemen geyige vurup dalga geçmeye baslamısınız.. el insaf.. ha birde o zaman kıl ve zıt goruslu bir memura denk gelmiştir.. adam da yazdırmamıstır ismi..

bu arada miray hem kız hem erkek ismi olarak kullanılıyor.. oguzhan iyi olmus.. hayırlı olsun hocam.

oguz-han' Alıntı:
Arkadaşlar bugün itibariyle Miray olan adımı Oğuzhan olarak değiştirdim. Çok sevinçliyim. Paylaşmak istedim. Aynı durumda olan varsa yardımcı olabilirim.

Güle güle kullanın :))

seferzafer' Alıntı:
şunu merak ettim başka miray var mı forumda. Varsa fena sallamışlar feminen vs.... :)
anlam olarak feminen olmamakla beraber benim 2 aylık kızım var adı Miray:) çok güzel ismin varmış aslında hocam:)

Hayırlı olsun hocam güzel isimdir oğuzhan. Ben mesela şu isimleri severim. Kaan, alper vb. benim ismim de alper.

Geri