İSTİFALAR II

Kodla Büyü
Must@f' Alıntı:
Hani Eğitici formatörlük hizmetiçi eğitim vermekti. Hizmetiçi eğitimleri yola sokmak ve öğretmenlere bilişim teknolojileri alanında eğitim vermekti.

Bunu çok iyi anlamak ve anlatmak lazım....

istifa olayı süper ya benim de istifa edesim geldi ama okul formatörüyüm zaten eğiici formatörlüğü hiç bi zaman istemedim :scared:

Dedilerki eğitici sınavı varmış,
Bilgimi ölçmek için girdim sınava,
Bilgiye değer verenler varmış,
Zati az kalmıştı okulda çıldırmama.

Gittik girdik sınava hemde gezmiş olduk,
Bu arada bir miktarda harcamış olduk,
Sonunda neticesi geldi sınavın,
Baktıkki il birincisi olduk.

Görevlendirme için yazı geldi okula,
Başvuruyu yaptık bakalım dedik hayrola,
Geldi görevlendirmemiz olduk eğitici,
Bekledik bir zaman olmayı intelci.

Derken efendim bir yazı çıktı ortaya,
Fiilen derse girmeyenler diyor yazıda,
Ekdersi almamalılar, geri versinler aldılarsa,
Hiç düşünmeden kesiverdi bizim memurlarda.

Diyeceklerim çok lakin yatma vakti geldi,
Aslında size diyeceklerim şunlar idi,
Seviyorsanız eğer bir meçhule doğru gitmeyi,
Ol zaman hiç durmayın olun Eğitici.

yazı neden kırmızı ve büyük harflerle? Normal stilde yazılınca okuyamıyor muyuz yoksa forumda baskın gelmek istenen bir şey mi belirtiyorsun?

İster gündüz ister gece senin görevlendirme esasında ücret alır diye bir ibare koymuşsa bakanlık ve sen buna istinaden bir görev alıyorsan ve sonradan senin kabul ettiğin şartlar haricinde istifa ediliyorsa pek tabi insan görevi bırakabilir. Yok görevden atılmalı gazları çok bayat kalıyor bunun yanında. Kurslarda eğitim öğretimin aksamaması esası olan bir durumda mesai saati için ne şekilde eğitim verilebilir mesai saati sonrasında ücret almadan 10'lara kadar kış boyu durmak vatanperverlik olabilir belki ama durmamakta ne öğretmenliğe ihanet nede başka birşey.

Tepkiler zülme yapılan tepkilerdir. Zülme göz yummakta en büyük zulümdür. Göz göre kullandırmakta kendini ayrı birşey. Dot.Net arkadaşım ebitefoluk kavramını idrak etmeni dilerdim. Rumuzuna saygımdan ötürü bu kadar konuşabiliyorum.

Birşey söyleyim mi bilgi güçtür ve paradır. Sen elinde bilgili insanı tuttuğun sürece güçlüsündür. Bakanlık elinde bu insanları tutmak istemezse kendi bilir.

# Ebitefo bir amelenin hayata isyanıdır. #

Re:

enginniyazi' Alıntı:
1) Yıllardır "yönerge" çıkacak denildiği halde bu konuda hiç bir gelişme olmaması
2) Görev yaptığımız yerlerde ne,neci,kim olduğumuzun bilinmemesi(genelde)
3) "formatörler yatar" nitelemesine sık sık maruz kalmamız
4) Aldığımız kurs ücretlerinin birilerinin gözüne batması
5) Denge tazminatının kesilmesi veya kesilme ihtimalinin sürekli varolması
6) Ek ödemenin de denge tazminatının kaderine mahkum edilmesi
7) İstemeye istemeye alındığımız Intel eğitimleri neticesinde bu intel işkencesini işimizin büyük bir parçası olarak çekmeye devam etmek.
8) Aklıma gelmeyen daha onlarca şey...

İstifa ettim bugün...Yukarıdaki sebeplerin hepsi değildi gerekçelerim belki. Ama çoğu yaşadığım şeylerdi. Umarım herşey daha güzel olur, düzelir...
Kalanlara da gidenlere de selam olsun:)
İyi çalışmalar, kolay gele.
:+1: :+1: :+1:

togius' Alıntı:
Kurslarda eğitim öğretimin aksamaması esası olan bir durumda mesai saati için ne şekilde eğitim verilebilir mesai saati sonrasında ücret almadan 10'lara kadar kış boyu durmak vatanperverlik olabilir belki ama durmamakta ne öğretmenliğe ihanet nede başka birşey.

Tepkiler zülme yapılan tepkilerdir. Zülme göz yummakta en büyük zulümdür. Göz göre kullandırmakta kendini ayrı birşey. Dot.Net arkadaşım ebitefoluk kavramını idrak etmeni dilerdim. Rumuzuna saygımdan ötürü bu kadar konuşabiliyorum.

#

GECE MESAİSİNDE ÖĞRETMENLERİ KURSA ÇAĞIRIP ONLARA EKDERS VERİLMEMESİNE KARŞI ÇIKMAYAN EBİTEFOLARIN AYNI İŞ BAŞLARINA GELDİĞİ ZAMAN BAĞIRMALARINI YADIRGIYORUM.
EBİTEFO İŞİ EKDERS İÇİN KURS VERMEK İŞİ İSE EVET BEN BU İŞİ YANLIŞ BİLİYORUM.
HİZMETİÇİ EĞİTİMLER BİZİM İŞ YÜKÜMÜZÜN YÜZDE 10'DUR.

saygılar

Dot musun netmisin nesin,
Niyetin nedir senin?
Eğiticimisin, amelemisin, öğretmenmisin,
Söyle bakalım sen kimsin?
Kırmızı ve büyük harflerle bağırıyorsun,
Ya internette yazı yazmanın kurallarını bilmiyorsun,
Yada senin başka bir niyetin var, anlaşılsın istemiyorsun.
Önce adam gibi konuşmayı öğren,
Hem nette hem hayatta,
İnsana benzemez böyle böğüren,
Tüm arkadaşlar kalın sağlıcakla.

bence okul formatörleri de dilekçelerle görevlendirme istemediklerine dair başvuruda bulunmaları gerekiyor.Tepkimizi gösterelim arkadaşlar. Ben ilçe mem e gönderdim bir tane. Bir tanede aralık ayında göndereceğim

.
Olayın içinde değilim.Konu başlığı ilgimi çektiği için okudum yazılanları.İşin içinde olanlar sorunları en iyi bilenlerdir diye düşündüğüm için, sorunların biran önce çözülmesini diliyorum.
yolcuhan hocamı da tebrik ediyorum.Güzelce anlatmış meramını.Ellerine sağlık hocam.

Dot.Net hocam herkes kendi hakkını savunur. Öğretmenler Sivas İdare Mahkemesinin "mesai saatleri dışında bilgisayar ve internet kursunda görevlendirme karşılığı ek ders ücreti ödenmesi" ile ilgili kararını araştırmayı bilmiyorlarsa burada ebitefoların şuçu nedir? Nette googleda anında çıkıyor. Herkes kendi hakkını savunur.

Hie ler madem görev yükümüzün %10 ise %90 lık kesim ne oluşturuyor?

Sivas İdare Mahkemesi Kararı
http://www.canakkaleegitimsen.org/hukuk ... karari.doc

Tepki yapılanlaradır
http://www.memurlar.net/haber/150422/

Aynı yazıda ki
Görevlendirme ve Çalışma Esaslarımız

Görevlendirme:

1.Eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı (Bakanlık) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından belirli ölçüt ve kriterlere göre düzenlenen eğitimlere katılarak, başarılı olmuş bilgisayar formatör öğretmenler arasından seçilirler ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi üzerine Bakanlık Makamı oluru alınarak görevlendirilirler.

2.Görevlendirilen eğitici bilgisayar formatör öğretmenlere 15.04.1999 tarih ve 99/12775 sayılı Bakanlar Kurulu kararının 18. maddesine göre ek ders ücretleri ödenir.

3. Bilişim teknolojileri konusunda düzenlenecek eğitim ve kurslarda öğretim görevlisi olarak görev yapan eğitici bilgisayar formatör öğretmenlerin yollukları, yevmiyeleri ve kurs ücretleri kadrolarının bulunduğu birimler tarafından ödenir.

Çalışma Esasları:

1.İl merkezlerinde ve merkez dışındaki diğer ilçelerde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, ilgili İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak görev yaparlar.

2.İl merkezlerinde ve merkez dışındaki diğer ilçelerde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, sorumlu oldukları birimlerin çalışma saatlerine tabidirler. Yıllık izinleri görev yaptıkları birimlerin çalışma esasları doğrultusunda belirlenir.

3.İl merkezlerinde ve merkez dışındaki diğer ilçelerde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, teknolojide yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek, sahip oldukları bilgilerini sürekli olarak güncellerler. Bu nedenle, yerine getirmekle yükümlü oldukları görevleri aksatmayacak şekilde bilişim teknolojileriyle ilgili hizmetiçi eğitim faaliyetlerine ve diğer organizasyonlara (fuar, sempozyum, panel, gözlem ve çalışma gezileri, vb.) katılırlar.

4. İl merkezlerinde ve merkez dışındaki diğer ilçelerde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, daha önce katıldıkları eğitimler ve seminerler sonucunda, uzmanlaştıkları alanlarda düzenlenecek hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde öğretim görevlisi olarak görev yaparlar.

5.Merkez dışındaki diğer ilçelerde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, kendi ilçelerinde bilgisayar formatör öğretmen ihtiyacını belirlerler. Okul isimleri ve öğretmen sayılarını belirlemek suretiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sunarlar.

6.İl merkezlerinde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, il merkezlerinde bilgisayar formatör öğretmen ihtiyacını belirlerler. Buna ilişkin okul isimlerini ve öğretmen sayılarını tespit ederek, ilçelerden gelen raporlarla birlikte Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne bilgi sunarlar.

7.İl merkezlerinde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, eğitim öğretim yılı başında uygulamaya konulmak üzere, il genelinde ihtiyaç analizi yaparak, ortaya çıkan sonuçlara göre bilişim teknolojileri konusunda yıllık hizmetiçi eğitim tekliflerini yaparlar ve onaylanan planı Eylül ayının sonuna kadar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne gönderirler.

8.İl merkezlerinde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, kendi illerinde ihtiyaç duyulan sayıda bilgisayar formatör öğretmenin yetiştirilmesi faaliyetlerinde öğretim görevlisi olarak görev yaparlar ve bu konuda Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne faaliyet raporu sunarlar.

9.İl merkezlerinde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, kendi illerinde görev yapan bilgisayar formatör öğretmenler için geliştirme eğitimleri planlar, düzenler ve bu eğitimlerde öğretim görevlisi olarak görev yaparlar.

10.İl merkezlerinde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, bilgisayar formatör öğretmenler ile her dönem bir toplantı yapmak suretiyle sürekli olarak işbirliği sağlarlar, bilişim teknolojisi sınıflarının işletilmesiyle ilgili yaşanan sorunları tespit ederler ve bu sorunların giderilmesiyle ilgili çalışmalarda görev alırlar.

11.İl merkezlerinde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler, bilişim teknolojisi sınıflarının işletilmesiyle ilgili sorunları (yazılımdan, donanımdan kaynaklanan sorunlar, vb.) tespit ederek, “Yıl Sonu Değerlendirme raporu” tanzim ederler ve bunu Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne elektronik ortamda gönderirler.

12.İl merkezlerinde ve merkez dışındaki diğer ilçelerde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenler arasından ilde/ilçede bilişim teknolojilerine yönelik faaliyetleri organize etmek üzere, birer il/ilçe bilgisayar koordinatör öğretmen seçilir. İl/ilçe bilgisayar koordinatör öğretmenler, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görev yapan ilgili müdür yardımcısı/şube müdürü sorumluluğunda ve onunla etkin bir koordinasyon kurarak çalışırlar.

13.İl merkezlerinde ve il merkezleri dışındaki ilçelerde görevli eğitici bilgisayar formatör öğretmenlere; Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen görev tanımları dışında başka görevler verilemez.

Görevlendirme 3 ile Çalışma Esasları 13 e hiç uymuyorlar nedense.

Zaten bundan sonra öğrenci harici kimseye hielerde ücret bile olsa kurs vermem. Intel mintel hiç vermem. Ben sabah akşam çalışıcam birileri kursa girip belge alacak diye bir tarafımıda yırtmam. Benim için öğrenci esas. Yok mysql miş yok mssql miş yok asp.net miş yok mvcsi de çıkmış onları anlatayım arkadaşlara bir faydası olur devri benim için bitmiştir. zaten görünmeyen asli görevimiz kaymakamlığın sitesini yaparım bir işede karışmam. Görevlendirmemi iptal edecekler yok bilmem ne mi yapacaklar çokta tın. ama bu arada ankara, aksaray, mersin olmak üzere çok fazla kursa katılıp pek çok ebitefo ile tanıştım. Hayatımda gördüğüm en değerli en arzulu ve kaliteli arkadaşlardı. Pek çoğu ile halen konuşurum. bakanlık kendi eliyle bu birimi kurdu. kendi eliyle yok ediyor. kendi bilir.

Forumda çok yazdım ama büyük harfle yazmadım yine affınıza sığınıyorum.

Neden olayın özüne inmiyor da sağa sola sataşıyorsunuz.
ŞİMDİ ARTİSTLİK YAPAN ŞAHSA SORUYORUM.
1 . Her eğiticinin 5 okula proje rehberliği yapması gerekir.Sen kaç tane yaptın.
2. Okul ziyaretleri yapılıp yerinde inceleme yapman gerekir.İşyerinde oturmak değil.
3. Neyse senle zaman kaybetmeyeyim.

KISACA : Arkadaşlar çoğumuz ekdersiçin kurs açıyor.Niye bunu kabullenmiyorsunuz?

Bu son mesajımdı.Sizlere iyi tartışmalar....

Kimin ne yaptığını nerden biliyorsun DotNet
artistliği sen yapıyorsun. Bu işi hakkıyla yapanlara saygın olsun.
Kırmızı ve büyük harf yazman zaten terbiyesizlik. Bilmiyorsan öğren.
Yönetici arkadaşın da kırmızı ve büyük harfi alıntı yapıp daha çok kirliğe sebep olması da ilginç.

dot.net denen zat sen beş öğretmene ancak rehberlik yaparken ben aksaray mt ve ankarada st eğitimi veriyordum. şuanda 45 küsür okulun rehberliğini yapıyorum. kendi il mem dahil olmak üzere kendi ilimde 4-5 ilcenin web portalını hazırladım. senin okul gezmelerinde biz dağ köylerine çıkıyoruz biraderim. artistlikse bunları söylemek evet artistim zira bazılarına yaranmak adına yaptığın çıkışlarına ve büyük harfle bağırıp çağırmana tahammül edemiyorum.

Mystreous arkadaş katılıyorum.
Yönetici arkadaşın da kırmızı ve büyük harfi alıntı yapıp daha çok kirliğe sebep olması da ilginç

Forum kuralları:
9. Sorunsuz bir Türkçe için elimizden geldiğince Türkçe Yazım Kurallarına uyalım. Buna hem öğretmen olduğumuz için, hemde Türkçemizin bozulmaması için lütfen dikkat edelim. Chat dili ve kısaltma şeklinde yazışmaları olabildiğince azaltalım. Mesaj içeriğinde sürekli büyük harf ve küçük harf kullanmayalım, cümle düzenine uyalım ve uymayanları uyaralım.

biz bu cümleye istinaden sana tepki veriyoruz. Bu kuralı ben koymadım bilgisayarbilisim koydu.

Sen ne beni nede buradaki hiçbir arkadaşı tanımadan atıp tutuyorsun. Ben ve pek çok arkadaşım kalkıp okuldan daha faydalı olacağını düşündüğümüz için ebitefo olduk. Zira tek okulda oturum bt formatörüde olabilirdim. Benim her ay bu yüzden cebimden 200 TL den fazla ücretim sırf yola gidiyor. Kırk yılda bir açılacak kurslarda pek umrumda değil. Ancak madem herkes o kadar görevlendirme esası üzerinde duruyor bende derim kardeşim görevlendirmemde kurs ücretini alır diyorsa almak isterim. Bizim verdiğimiz kursların ücretleri tarafımıza ödenmedi. Hadi ben şanslıyım 450 tl ile yırttım. verdiği kurs ücreti 1000 tl üzerinde tarafına ödenmeyen arkadaşlarım var. 300 saatin üzerinde kurs ücretinin geri ödenmesi talep edilen arkadaşlarım var. :x

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri olarak hiçbir zaman öğretmen olamadık maalesef.
Eğitici Formatörlüğe sınavla girildi ama maalesef eğiticilikten başka her işte koşturduk;
Şiir dinletisi hazırla,
projeksiyon taşı,
web sitesi hazırla,
evrak hazırla,
döküman hazırla,
bilgisayar teknik servis elamanı gibi çalış,
afiş hazırla,
kurumdaki bilgisayarların virüslerini temizle,
kablo tesisat döşe,
milletin keyfi olarak bozduğu programları kaldır-kur
yeri keldi, teknisyen gibi çalıştık, yeri geldi memur gibi, yeri geldi hizmetli gibi çalıştık.
vs vs.

ee peki nerede kaldı eğitmenlik, eğiticilik, öğretmenlik.

Sonuçta ne mi oldu iyi niyetle yapılan işler görev halinde geri döndü. Öğretmenlikten fazla, asli görevimiz olmayan işlerde koşturduk durduk.
Bence sınıflarımıza geri dönme zamanı geldi. Öğretmen eğitim öğretim hizmetlerinde çalışan bir devlet memurudur. Ne mühendistir, nede teknisyen.

Dot.Net' Alıntı:
Neden olayın özüne inmiyor da sağa sola sataşıyorsunuz.
ŞİMDİ ARTİSTLİK YAPAN ŞAHSA SORUYORUM.
1 . Her eğiticinin 5 okula proje rehberliği yapması gerekir.Sen kaç tane yaptın.
2. Okul ziyaretleri yapılıp yerinde inceleme yapman gerekir.İşyerinde oturmak değil.
3. Neyse senle zaman kaybetmeyeyim.

KISACA : Arkadaşlar çoğumuz ekdersiçin kurs açıyor.Niye bunu kabullenmiyorsunuz?

Bu son mesajımdı.Sizlere iyi tartışmalar....

Arkadaşım, olayın özü ne açıklarmısın.
Formatörlerin mesai saatleri içindeki verdikleri kurslar için kurs ücretini vermiyoruz deseler, kimse bu kadar tepki göstermez. Teknik olarak da (Eğitim-Öğretimin aksamaması için) mesai saatleri içinde kurs açmamız çoğu zaman mümkün değildir. Kaldı ki mesai içinde de dışında da verilmiş bir hak var. Müfettişler stajerlere adaylık eğitimi kursu verirler, sene başı ve sene sonunda seminer verirler ve ücretlerini tıkır tıkır alırlar. Şube Müdürleri bu kurslardan ücretlerini alırlar. Bunlar ilk aklıma gelenler.
Bize gelince bu iş asli görevimiz olur. Ortada bir kasıt var, yazıda bir kasıt var ve sen onu göremiyorsun.
Hangi hakla benim mesai dışında verdiğim kurs ücretleri geri istenebilir? Çoluk çocuğuma ayıracağım zamanda kurs vereceğim akşamın 10:00'da eve geleceğim. ve Kurs ücreti alamayacağım. Öyle mi?
Çoğumuz ek ders için kurs açıyoruz diyorsun. Sen İntelci değilsin galiba? Ben öyle arkadaşlar biliyorum ki kursa müracat olamasın dua ediyor. Ek ders için veya değil, ortada verilmiş bir emek var. Bunun karşılığının verilmesi lazım.
Arkadaşlar yazmışlar teknik servislikten, danışmanlığa, memurluğa, içinde bilgisayar olan her işe biz bakıyoruz. Seni bilemem ama benim gördüğüm formatörlerin hepsi oturmaya zaman bulamıyor. Zaten oturan bir formatörü İlçe Milli Eğitim de barındırırlar mı? Adı üstünde geçiçi görevlendirme ile çalışıyorsun.
Neyse sen bizimle vakit kaybetme, ama emeğini kaybetmeye devam et. Başka da mesaj yazıp Milletin ekmeğine yağ sürme...

Arkadaşlar yazılanlara aynen katılıyorum. Her işin ucu muhakkak bize dokunuyor. Öğretmenmiyiz, teknisyenmiyiz, memurmuyuz belli değil. Ayrıca madem bizim açtığımız kurslar asli görevimiz sayılıyor ve ek derslerimiz kesiliyor o zaman şube müdürlerinin ve müfettişlerin verdikleri temel ve hazırlayıcı eğitimler de asli görevleri sayılmalı. Sonuçta biz formatör olduğumuz için madem bu görevler asli görevimiz ve öğretmen olsaymışız ek dersi alabilirmişiz o zaman bu kurslar da şube müdürlerinin, müfettişlerin veya okul müdürlerinin asli görevi olmalı çünkü sonuçta onlar da öğretmen değil. Ayrıca görevlendirme esaslarının 3.maddesinde eğitici formatör açtığı kursun yolluk, yevmiye ve ek dersini alır diyor. Ben bu işten bişey anlamadım açıkcası arkadaşlar :(

İstifa furyası başladı.İstifa eden edene biz de ekim ayı sonunda 2 arkadaş istifa ediyoruz.Bu gidişle eğitim teknolojileri genel müdürlüğü kurs verecek eğitici bulamayacak.Aynı zamanda bu kursların sonu da hüsran olacak...Genel Müdürlükte çıt çıkmıyor.Galiba eğiticilerin tamamını gözden çıkardılar.Bu iş artık tamamiyle sona eriyor.Eğitek te oturan ve eğiticilerden sorumlu olanlar hiç bir şey yapmıyor.Hatta eminim iyi ki böyle oldu diye sevinenler de var.Çünkü eğiticiler artık sorun olmayacak,kurslar sorun olmayacak.oturduğun yerde eğiteki yönet.Eğitek e sesleniyorum."KİMSE YOK MU" "SESİMİZİ DUYAN YOK MU"

arkadaşlar ben de bu sene ilk kez okul formatörü oldm maleseffffff.... çünkü olmasam da ilçede tek bilgisayar öğretmeni olduum için ilçe tamircisi oldum geçen sene. bari formatör olup maddi anlamda rahatlarm dedim ama sadece 1 gün okulmda durabildm.20 gündr milli eğitime görevlendirildim burda memur işlerini yaptrmaya çalışıolar ama ben hiç anlamıorm. we yapmadm bu da sorun oldu. sanki kendi işimi yapmıomşum gibi bi düşünüldü. öğretmenin asli görevi dersine girmek deil mi... sabahtan beri boş boş oturuyorm çünkü burdaki işlerin çok çok azını yapabiliorm we okulda da derslerim boş geçiyo....

Çoğu arkadaşımızın forumda bunları tartışmama yaklaşımına katılıyorum ama öyle laflar varki....cevap vermeden duramıyorum.

Ve hala ısrarcıyım : Özellikle Web Tabanlı kursaları tamamen ekders üzerine inşa edilmiştir.Allah aşkına hangi ilde Web tabanlı Projeleri okullarda yürüyor.İntel bir kaç eğiticinin üstün gayreti sonucu ilerliyor.Ama her ilde değil.

Lütfen körü körüne bir şeyleri savunmaktansa öz eleştiri yapalım,hem kendimizi hem arkadaşlarımızı....

Kolay gele....

Web Tabanlı İçerik Eğitiminin CS4 ler le birlikte memleket dahilinde köküne kadar zarar olduğunun hep farkındayız. CS4 DVD lerini dağıtırken alakasız okullara gelen pek çok DVD var. içim acıyor. Birileri kazanacak diye heba olan tüyü bitmemiş yetim hakkı. Öncelikle benim felsefem başkalarının gördüğü bir ortamda hiç bir şekilde görev arkadaşımı ezdirtmemektir. Bilgisayarbilisim.net sadece ebitefoların girdiği bir site olsa Dot.Net sözlerini dinlerim. Biz biriz beraberiz içimizde çürük elma yok mu dolu. Ama onlara bakım genelleme yapmamak lazım. Biz içimizde temizlemeliyiz olanları. Kendi bilgi birikimi arttırmak için girdiğim ebitefo serüveninde Intel Serüveninden öteye gidemeyen bir arkadaşınız olarak şunu derim ki Ne web tabanlı ne intel ne formatörlük eğitimi hiç biri umrumda değil. Ama kendimiz ile öz eleştiri yapcaksak rica ederim gizli olsun. O zaman eğiticiler dünyanın en çıkarcı insanlarıdır de seninde eğitici olduğunu bileyim kızmam bile seni üzenlere sinirlenirim. Ancak bunca emek niye gidiyor boşa.

Benim kurs ücretlerini almak konusundaki savım madem bakanlık asli görevi esas koşuyor o zaman öyle işe böyle hesap mantığı kurs ücretini dile getiririm. Bende pek çok duydum haftalarca powerpoint kursu açanları ama itimat etmedim. Intel Öğretmen Prog. kursuna katılan katılımcılara dediğim ilk laf sizi resen aldık böyle bir hakkımız yok ilgili mahkeme kararı burada buyrun itiraz edebilirsiniz dedim. Geçen sene yaza kadar o da zorunlu for. kursu oldu bir kurs açmadım. İsterse görevlendirmemi 2 ay sonra çıkarmaya bilir. Yerime daha iyisini bulursa zevkle buyur geç derim.

Kalp kırdım özür dilerim ama ben ne olursa olsun ebitefoluğa inan bir insanım. Kalın sağlıcakla.

hocam neden ebitefo arkadaşlara rehber öğretmenler gibi haklar verilmiyor...adamlar 9-9:30 gibi okula geliyorlar 14:30-15 gibi okuldan gidiyorlar...ama bitefolar sabah 8 akşam iş bitene kadar okulda, başka okulda, milli eğitimde heryerde...ne kadar saçma bir durum...ayrıca yeri geldi tazminatları kesildi yeri geldi ek dersleri kesilmeye çalışıldı.. çalışanın hakkı verilmeli hocalarım rehbere ver ebitefoya yok..ben formatördüm bende bıraktım sırf bu saçmalıktan dolayı..bidahada olmam...

Geri