İSTANBUL İLDIŞI

Kodla Büyü
Bu sene kimse İstanbul'u istemiyor sanırım.Hiç hareketlilik yok İstanbul sayfasında....

İstanbulu bilen arkadaşlar; İstanbulda öğretmen olarak hem oturulabilecek(Nezih, sakin, temiz, Uygun Kira v.s) hemde görev yapılabilcek ilçeler hangileridir?
İstanbulu bilen arkadaşlar lütfen tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşın. ACİL TERCİHTE BULUNACAĞIZ...

Ben seneye yazacağım. 11x civarı bir puanla beylikdüzü tarafları olur sanırım belli de olmaz tabi :)

ne işiniz var istanbul da :)
eviniz yoksa gelmeyin dostlar. benden söylemesi.
diğer illere göre gider 2 katı.
her sene istiyorum gidemedim bir türlü...

Zizu_' Alıntı:

Aynen. Ben de ev var. Ona rağmen kaçıyorum. Yaşaması zor bir şehir. Memur şehri değil kesinlikle.

Arkadaşlar istanbulda geçim ile ilgili istanbulda kalan arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olacak. Şimdiden teşekkürler :++:

7 yıldır İstanbuldayım... Kiralar 600 den başlar.. Ben Sultangazi deyim bir site içerisinde 3+1 daire 700 lira kira...Onun dışında okulunun bulunduğu yerde ev tutarsan trafik derdin olmaz hafta içi.. Ama sonuçta bir trafik sorunu olan bir yer.. Ben elimden geldiğince ulaşımı metro vb.. araçlarla yapıyorum.. O yüzden pek trafik yoğunluğunu anlamıyorum..

Her ilçesi kendi içinde bir şehir gibi olan bir yer... Evet kalabalık evet ama pahalılık konusu yerine göre.. Herşeyin en ucuzunu da İstanbul da bulmak mümkün.. Biraz büyükşehirde nasıl yaşanacağını bilmek ile ilgili bir durum.. Eğer daha önceki yaşantınızda küçük bir şehirde yaşıyorsanız. en başlarda alışmak çok zor olacaktır.. ama alışınca da bağımlılık yapıyor..

Öğrenci mevcutları vb.. durumlar ilçelere göre değişiyor.. Benim bulunduğum ilçe bu konuda çok sıkıntılı bir yer .. Bir şekilde hallediyoruz ya da zamanla alışıyor insan..

Ev alma olayı gerçekten sıkıntı.. Ortalama 2+1 evler en az 170 binlerden başlıyor.. Bulunduğum yerde 180-210 bin aralığı.. 90 m2.. Ev olmayınca sıkıntı gerçekten..

Tüm bu sıkıntılara rağmen iyi ki de İstanbul da yaşıyorum dediğim anların sayısı her zaman daha fazla olmuştur.. Tamamen yaşam biçimi hayata bakış açısı .. Nelerden hoşlandığın ve kafa yapınla alakalı bir durum... İlçe ilçe soracak olursanızz az çok ilçeler hakkında bilgi vermem mümkün olur belli bir çerçeve de..

İstanbul çok güzeldir ama bi o kadar pahalı. Ben Beyoğlu Kasımpaşada 950 TL veriyorum kiraya. Evin yoksa yada alacak durum yoksa çekilir iş değil. Benim müstakbel eşim de öğretmen Allahtan fazla zorlanmıyoruz. Bi şekilde geçinirsin de ev araba zor işler bunlar. Zaten okullara baktım. Beyoğlu için söylüyorum. Tercih edilesi değil. Özellikle piripaşa sıkıntılı bi bölgede.

ümraniye kalabalık başınız ağrır...benim tavsiyem maltepe ve kartal ....pendik olabilir ama uzak kalıyor....
evi okula yakın tutun yoksa istanbulun trafiği çekilmez...
avrupa yakasını hiç aklınızdan geçirmeyin....

Zizu_' Alıntı:

:+1:
bu senede yok sanırım yazabileceğin yerler kardeş

90 puan

Tercihler
1. Esenyurt tevfikbey ortaokulu
2.avcilar sehit besir balcioglu ortaokulu
3.beylikduzu cahit zarifoglu anadolu lisesi
4.kucukcekmece kaya sebati tuncay ortaokulu
5.bahcelievler kumport ortaokulu
6.bahcelievler sair zihni ortaokulu

Bakalim gelir mi gelmezse es durumun bekleyecegiz

bastacim' Alıntı:
Ataşehir, Sultanbeyli,Ümraniye,Çekmeköy, Beykoz,Beşiktaş daki okulları yazdım. TEF 92 puan

hocam bende sultanbeyli,çekmeköy deki okulları yazdım,inşallah sıralamalarımız farklıdır :), benim puan 66

pinaraytas' Alıntı:
bastacim' Alıntı:
Ataşehir, Sultanbeyli,Ümraniye,Çekmeköy, Beykoz,Beşiktaş daki okulları yazdım. TEF 92 puan

hocam bende sultanbeyli,çekmeköy deki okulları yazdım,inşallah sıralamalarımız farklıdır :), benim puan 66
1.Ataşehir Dr. Nurettin Erk. ve Perihan Erk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
2.Ataşehir İbrahim Müteferrika Teknik ve End. Meslek Lisesi
3.Sultanbeyli Turhan Feyzioğlu Ticaret Meslek Lisesi
4. Sultanbeyli Ticaret Meslek Lisesi
5. Ümraniye Madenler Ticaret Meslek Lisesi
6. Hüseyin Avni Sipahi Ticaret Meslek Lisesi
7. Beşiktaş M. Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesi
........................................................................
Umarım hepimiz için hayırlısı olur...

Geri