İSTANBUL İLDIŞI

Kodla Büyü
bastacim' Alıntı:
pinaraytas' Alıntı:
bastacim' Alıntı:
Ataşehir, Sultanbeyli,Ümraniye,Çekmeköy, Beykoz,Beşiktaş daki okulları yazdım. TEF 92 puan

hocam bende sultanbeyli,çekmeköy deki okulları yazdım,inşallah sıralamalarımız farklıdır :), benim puan 66
1.Ataşehir Dr. Nurettin Erk. ve Perihan Erk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
2.Ataşehir İbrahim Müteferrika Teknik ve End. Meslek Lisesi
3.Sultanbeyli Turhan Feyzioğlu Ticaret Meslek Lisesi
4. Sultanbeyli Ticaret Meslek Lisesi
5. Ümraniye Madenler Ticaret Meslek Lisesi
6. Hüseyin Avni Sipahi Ticaret Meslek Lisesi
7. Beşiktaş M. Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesi
........................................................................
Umarım hepimiz için hayırlısı olur...
..
hocam açıklandımı sonuçlar? atanabildiniz mi?
1. ERK eski olumdur. Bilişim kadrosu çok iyi. arkadaşlık ortamı süper
2. MÜTEFERRİKA kendi okulum. Yeni bir kurum olmamıza rağmen hızla gelişiyor ve büyüyoruz. Gelirseniz tanışırız
...

Bu arada istanbul pahalı diyen arkadaşlar için söylüyorum.
2004 te ist.a geldiğimde k.kartı borcum bile vardı. 2005 te evlendim. eşit de öğretmen. 2005 - 2014 geçen 9 yılda
- evimizin bir çok eşyasını kendimiz aldık.
- arabamı aldım
- evimin taksitlerini 2 yıldır ödüyorum.
- bunları yaparken her sene tatilime gittim.
- özel bir üniversitede eşim yüksek lisans yaptı.
- istanbulun nimetlerinden de faydalandım
..
bir arkadaşın dediği gibi
BesSTy' Alıntı:
istanbulda her şeyin en pahalısı da var en ucuzu da.
- ortaköyde 5 TL ye tuvalete de gidebiliyorsunuz
- beşiktaşta 12-13 TL ye gayet hijyenik ve temiz bir ortamda çorba+yemek+salata+tatlı+içecek ten oluşan bir yemek de yiyebiliyorsunuz.

o yüzden istanbuldan korkmaya gerek yok. yine yukarıda bir arkadaşın dediği gibi
BesSTy' Alıntı:
Biraz büyükşehirde nasıl yaşanacağını bilmek ile ilgili bir durum.. Eğer daha önceki yaşantınızda küçük bir şehirde yaşıyorsanız. en başlarda alışmak çok zor olacaktır.. ama alışınca da bağımlılık yapıyor..

Elinin altında her imkan var
- Maça gidecem dersen maç var
- Konser istersen konser var
- Gezmek istersen tarihi ve turistlik yerler var
- canın sıkıldığında denizin kıyısında çayını içeceğin yerler var

Kısacası yapmak istediğin her şeyin bir alternatifi var. Yapıp yapmamak sana kalmış. BesSTy hocamdan çok alıntı yaptım ama yine onun bir alıntısıyla bitireyim.
BesSTy' Alıntı:
Tüm bu sıkıntılara rağmen iyi ki de İstanbul da yaşıyorum dediğim anların sayısı her zaman daha fazla olmuştur.. Tamamen yaşam biçimi hayata bakış açısı .. Nelerden hoşlandığın ve kafa yapınla alakalı bir durum...

Hepinize hayırlı olsun. Doğma büyüme İstanbulluyum. Yaklaşık 30 sene. Daha önceden çekilebilir bir şehirdi ama şu son 2 sene özellikle trafik konusunda işkence haline geldi ve bundan sonra bu işkence daha da artarak devam edecek. Bu basit bir problem değil malesef. İstanbulun çok fazla olanağı var ama sırf şu trafik yüzünden işkence halini alıyor. Geçen beykozda bir yere gezmeye gittim kahvaltı vs. derken güzel vakit geçti ama malesef ondan sonra 20 km lik yolu 2 saatte alınca lanet ettim yine. İyi ki gidiyorum bu şehirden dedim artık.

Yaşadığınız ilçeye göre ucuz ya da pahalı olabilir. Ama yine de şu gerçek değişmez. Türkiye'nin en pahalı ili İstanbula geldiniz hoş geldiniz :). Merkezlerden ev almak isterseniz, en azından 100 m kare ev bir için 300-400 bin lirayı gözden çıkarın. Merkezden uzaklaştıkça da bu sefer ulaşım karşınıza çıkacak. Her sabah 5 km ötedeki okuluma gitmek için 40 dk trafikte kalıyorum ki bu mesafe kısa bir mesafe. Bu kadıköy yakasınının durumu, avrupa tarafı daha da felaket ama orda en azından metro ulaşım olanağı biraz daha iyi durumda. Çok uzatmayayım. Yaklaşık 5 seneniz burada geçecek. Tadını çıkarmaya çalışın.

Tekrardan hayırlı olsun herkese. :D

Bende İstanbul Beyoğlu doğumluyum. Çok şükür evimiz filan var. Fakat diğer arkadaşlarımında dediği gibi İstanbul'da ucuzu da var pahalısı da. Ek iş imkanları fazla. Ama ben sevemedim İstanbulu bunca zamandır. Doğudayım ve çok mutluyum. Köydeyim, sakinliği seviyorum şartlar çok zor olsada. İstanbul çok karışık bir yer artık. Resmen ülke oldu.
Çalışacak arkadaşların öncelikle sabırlı olması lazım trafik vs...
Hepinizin hakkında hayırlısı olsun.

BaRBaRYaN' Alıntı:
bastacim' Alıntı:
Evet hocam 2. Tercihime atandım. İbrahim muteferrika Tek. ve End. Mes. Lisesi.
..
Hocam okuluma hoş geldiniz.
Herhangi bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum
Hocam oncelikle adım sertaç mennun oldum. Birkac sorum olacaktı. Ogrenci profili nasıl,kac bilisim ogretmeni var, okutulan dallar, ek ders durumu, sancaktepeden ulasım kolay mı vs. Simdiden tesekkurler, tanismak dilegiyle iyi gunler.

Geri