İstanbul Formatör Görevlendirmeleri 2011-2012

Kodla Büyü
Kalabalık bir ilçe hocam nüfus yoğunluğu fazla, benim bildiğim bu;
ha birde il genelinde uygulanan kurallar bu döneme kadar orada uygulanmıyormuş bu dönem neler olacak izleyip görmek lazım heyecanla bekliyoruz. :)

helal olsun be hocam ses istedin senden geldi gene.
Bence çok mantıklı burada yayınlamamız neden çünkü BT öğretmeni dediğin ilçe milli eğitimin sitesine giremez yada bu bilgiyi bulamazdı
hooop armut piş ağzıma düş,
sağolasın hocam.
Buarada buradan bilgi almak varken gidip de o ilçe milli eğitimin sitesine giren kaynağından öğrenme cehaletini gösteren 108 pisliğe de ne diyeceğimi bilemedim.
Şimdi diğer ilçeler kalan 38 ilçenin öğretmenleri hadi ses verin bakalım.

ist_koord' Alıntı:
Bence çok mantıklı burada yayınlamamız neden çünkü BT öğretmeni dediğin ilçe milli eğitimin sitesine giremez yada bu bilgiyi bulamazdı
sağolasın hocam.
Buarada buradan bilgi almak varken gidip de o ilçe milli eğitimin sitesine giren kaynağından öğrenme cehaletini gösteren 108 pisliğe de ne diyeceğimi bilemedim.

hocam çok atarlı gördüm seni.
herkes tatilde. daha çalışma moduna girememiş kimse. millet ilçe mem sitelerinden çok BBnet e girmekte el alışkanlığı sen de biliyorsun ;)

ist_koord' Alıntı:
sağolasın hocam.

övüyon mu kızıyon mu anlamadım ha :D

İki tarafta hatalı :!:
tayini çıkan personelin veda yemeğini çarşaf çarşaf yayınlayıp, formatör öğretmen görevlendirme duyurusunu ise es geçen İstanbul il milli eğitim müdürlüğü de
burası resmi bir ortammış gibi buradan bilgi almaya çalışan ve bu bilgilere inanan İstanbuldaki BT öğretmenleri de.
Tencere dibin kara...........

İstanbul Eğitici diye bi site vardı. Atıl durumda gibi. İL Mem in işi yok da bizim görevlendirme tarihlerimizi yazcak. Peyy.

neyin duyurusu acaba?
zaten zoraki olacak başvuruları duyursalar ne olacak duyurmasalar ne olacak?
il mem ve ilçe memdeki yazıları o kadar aramama rağmen bulamadım. Mümkünse bir link verin @ist_koord öğretmenim.
Biz cahil öğretmenlere bir ışık olun. Böye atıp tutmakla bir yere varamıyoruz çünkü.

Burası bizim branşın bilgilerini paylaştığı bir ortam siz de burda paylaşımda bulunuyorsunuz fakat bazen öyle kelimeler sarf ediyorsunuz ki gerçekten laf kalabalığından öteye gitmiyor. Bazen diyorum çünkü bazen de bilemeyeceğimiz paylaşımlarda bulunup bizleri bilgilendiriyorsunuz.
Forumların ruhu paylaşımdır, çok basit bir soruya bile telefon edin öğrenin tarzında yaklaşmanız bu ruha uygun düşmüyor bence.

Koordinatör olduğunuz için hangi ilçe mem. sitesinde yayınlanmış hangisinde yayınlanmamış olduğunu biliyorsunuzdur. Orada o siteleri hazırlayanlara ve hatta o yazıları okullara gönderenlerle iletişime geçseniz de yazıları zamanında yayınlayıp, zamanında okullara gönderseler.

bu yazılar neden ilçeden ilçeye farkediyor pendik 6 sı demiş fatihten ses yok. ses verselerde yazılarında bugün mesai bitimine kadar acil derler. yazılarında bi takvim aralığı belirtmezler sanki hergün okuldaymışız ve okul dibinde oturuyormuşuz gibi alel acele okula çağrılmak zorunda kalırız.

wes' Alıntı:
neyin duyurusu acaba?
zaten zoraki olacak başvuruları duyursalar ne olacak duyurmasalar ne olacak?
il mem ve ilçe memdeki yazıları o kadar aramama rağmen bulamadım. Mümkünse bir link verin @ist_koord öğretmenim.
Biz cahil öğretmenlere bir ışık olun. Böye atıp tutmakla bir yere varamıyoruz çünkü.

Burası bizim branşın bilgilerini paylaştığı bir ortam siz de burda paylaşımda bulunuyorsunuz fakat bazen öyle kelimeler sarf ediyorsunuz ki gerçekten laf kalabalığından öteye gitmiyor. Bazen diyorum çünkü bazen de bilemeyeceğimiz paylaşımlarda bulunup bizleri bilgilendiriyorsunuz.
Forumların ruhu paylaşımdır, çok basit bir soruya bile telefon edin öğrenin tarzında yaklaşmanız bu ruha uygun düşmüyor bence.

Koordinatör olduğunuz için hangi ilçe mem. sitesinde yayınlanmış hangisinde yayınlanmamış olduğunu biliyorsunuzdur. Orada o siteleri hazırlayanlara ve hatta o yazıları okullara gönderenlerle iletişime geçseniz de yazıları zamanında yayınlayıp, zamanında okullara gönderseler.

Sayın hocam;
öncelikle BT Formatör Öğretmenlik bizim zümremiz için ilköğretimlerde zorunlu ortaöğretimlerde isteğe bağlıdır. Ayrıca bir okulda iki öğretmen varsa(istanbulda bir okulda 3 hatta 4 öğretmen olan durumlar var) bu ikisinden hangisi istekli ise o görevlendirilicektir.
Bu sebeplerden dolayı duyuru doğrusu duyuruda değil resmi yazışma yapmak lüzumlu oluyor.

İl ve ilçe memde ne yazısı aradınız bilmedim ama bir arkadaşım pendiktekini paylaşmış zaten, diğer ilçeleri bilemem ama ben web sitesinde duyurulması için bir sebep göremedim.
Bu kısımda Cemal Hocam yorumunuz çok garip
İstanbul.meb.gov.tr üzerinde Hakan'ın vedası aslında tüm öğretmenleri ilgilendirir Hakan sıradan bir öğretmen arkadaşımız İstanbulda bulunduğu sürece web sitesi ve daha ziyade basınla ilgili işlerle ilgilendi, ben Hakan'ın haberini orada görünce çok hoşuma gitti bu amir ile memur arasında zannedildiği gibi uçurumlar olmadığını gösterir. Müdür bey personeli ilden ayrılırken programına rağmen orada bulunmuş ve hakan'ı iyi dileklerle uğurlamıştır. Keşke bizlerde çalıştığımız illerde-ilçelerde bu şekilde uğurlansak ve bunu bütün arkadaşlarımız görse müdüründen izin almadan lavobaya gidemeyen öğretmen arkadaşlarımız "yahu müdür dediğinde insan bak koca il müdürü beraber çalıştığı bir personelin yemeğine gidiyor, ee benim müdürümde insan demekki ona göre davranabilirim diye kendine ders çıkartabilse."

ikinci kısma gelince
istanbul.meb.gov.tr üzerinde arge ye görevlendirilenler, Formatör öğretmen oalrak görevlendirilenler, kız liselerinde denetlemeye görevlendirilenler, MTSK kurumlarını denetlemeye görevlendirilenler, kitap yazma komisyonunda görevlendirilenler, yarışmalarda komisyon ve törenlerde görevli olarak görevlendirilenler listeleri gibi listelerin yayınlanmasını beklemek ve bunlar yayınlanmıyor diye site ve kurum hatalıdır demek açıkçası objektif bir bakış açısı gibi gelmedi bana hocam. Zaten bunlar yazışmalarla yapılıyor, resmi düzen içinde ilerliyor, web sitesinde duyurmanın esprisi nedir anlayamadım açıkçası. Keza sitede yayınlandır ve biz dedikki 7sine kadar cevaplar verilecek ilçede dediki 5ine kadar okullar cevap verecek kim kime ne için itiraz edecek.
Şimdi burada bencilce sadece bizim görevlendirmemiz olsun sitede denebilir ama diğer görevlendirilenlerinde bize ne sitede bunlarda olsun demek hakkıdır değilmi.

sayın wes hocam ;
bizim zümre dediğiniz zümrenin bir parçası olan benim beraber çalıştığım mesai arkadaşarımdan belki 10 kişi buraya giriyordur. Kalan 30 kişinin yarısı buraya sadece girmiyor yarısı ise buranın boş bir yer olduğunu düşünüp bana vakit kaybediyorsun gerek yok diyor.

eğer bir öğretmen İstanbulda stajyerler görevlendirilecekminin cevabını burada arıyorsa ve hele de başka biri buna cevap veriyorsa bazen burası boş yer diyenlere hakvermemek elde değil.

atıp tutmak ve laf kalabalığı nedir bilirmisiniz hocam,
halk eğitimde Formatör öğretmen olunurmu diyince cevap yazıp olunur demek atıp tutmaktır,
il milli eğitim müdürlüğü 7 sinde cevap istemişken foruma girip sancaktepe 9'u son gün demek atıp tutmaktır,
Buarada sancaktepe gününde yazıyı cevapladı 9'unu falan beklemedi,
işte bunları burada atıp tutmak forum dediğiniz ortamın ruhu neyse onu tuz ruhuna çevirir,
hep örnek verdim gene vereyim,
bu forumda klesibella isimli kullanıcı stajyerler görevlendiriliyormu diyor ,
ben sarı çizmeli mehmet ağa olsam ve bu forumda cevap olarak desem ki "evet İstanbul görevlendirecek", klesibella 19'una kadar ümitlense hatta önümüzdeki senenin planlarını ona göre yapsa nasıl olsa ek ders alıcam diye kredi çekse ve İstanbul MEM stajyerleri görevlendirmese
bunun bana zararı olurmu hayır,
klesibella kullanıcıyı maddi ve manevi olarak zararı olurmu hemde nasıl,
Bu foruma-forumun ciddiyetine zararı olurmu evet.

İşte bende diyorum ki forum-forumdaşlık güzel ama resmi işlerle ilgili bir zahmet edin kendi ruhunuzu dinlendirmek adına gidin telefon edin diyorum.
Ha siz benim için mühim olan forum ruhudur diyorsanız buradakilerden sorun hocam öğrendiğiniz bilgi doğru ise ne ala ama bu forumda işkembe-i kübradan sallayan bir sürü adam var ve onlardan birinden öğrendiğiniz bilgi ile ümitlenir kendi ruhunuzun üzerine ümidiniz kırılınca tuz ruhu dökersenizde o da sizin keyfiniz.
Ama ben böyle bir başlık gördümmü kendi ekip arkadaşlarım bile karşı olsa da il genelindeki zümre arkadaşlarımın ruhu forumun ruhu altında ezilmesin diye ortaya çıkıp gidin telefon edin diyeceğim hocam.

valla öyle beklesek mi acaba daha.

Not: Görevlendirilecek olanların onayı henüz Vali Beyin önünde kabul edilmeyenlerin isimleri ise ilçe milli eğitim müdürlüklerine ulaşmış durumdadır.

Kabul edilmeyenler de mi var?
Neden kabul edilmemişler.
Hocam bizi bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Benim duyduğum altını çiziyorum sadece duyum 632 sayılı kanun hükmünde kararname dışında 4/B den kadroya geçen bilişim öğretmenleri stajyer olduklarından dolayı formatörlükleri kabul edilmemiş. Neyse yakında açıklanır da herkes belirsizlikten kurtulur.

khk ile kadroya geçen herkesin derece ve kademesi yapılDI ve hiç bir şekilde aday değiller bu konuda birçok yazı ve genelge yayınlandı işlemler tek tek yapıldı

nazzan' Alıntı:
khk ile kadroya geçen herkesin derece ve kademesi yapılDI ve hiç bir şekilde aday değiller bu konuda birçok yazı ve genelge yayınlandı işlemler tek tek yapıldı
Hocam yazdığım yazıyı yanlış yorumlamışsınız.
stirkof' Alıntı:
Benim duyduğum altını çiziyorum sadece duyum 632 sayılı kanun hükmünde kararname dışında 4/B den kadroya geçen bilişim öğretmenleri stajyer olduklarından dolayı formatörlükleri kabul edilmemiş. Neyse yakında açıklanır da herkes belirsizlikten kurtulur.

Arkadaşlar Mardin de Bilgisayar öğretmeniyim.2 sorum olacak aralıkta askere gideceğim.
1. Şimdi formatörlük istesem ilerde benim için herhangi bi sıkıntı olur mu aralıkta gideceğim için?
2. Haftada 6 saat kendi dersim var fakat diğer derslerle birlikte 21 saat derse giriyorum formatörlük istemek sizce mantıksız mı bu açıdan. çünkü ilköğretim 1.kademe öğleden sonra başlıyo ve ben onlarla saat 5 e kadar beklemiş olacağım. yani sabah 7 akşam 5
görüşlerinizi bekliyorum

Geri