Şeflik konusunda acil görüşlerinize ihtiyacım var arkadaşlar

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Merhaba Arkadaşlar. İlk atamamdan bu yana 4 yıldır ilköğretimde çalıştım. Geçen yıl şükürler olsun ki endüstri meslek lisesine tayinim çıktı. Meslek Lisesi tecrübem yoktu. Gelelim yeni okulama.. Başladığım bu okulda dal olarak sadece "teknik servis" var. Benle birlikte toplamda 4 öğretmen var.. Bu kadrodan sadece ben Bilişim tek. öğretmeniyim ama şef de dahil olmak üzere diğer arkadaşlar Elektronik teknolojisi öğretmeni. Kendi alanları okulda yok. Bilişim alanı altında teknik servis dalını açarak bu şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Hatta biri alan şefi diğer ikisi de lab. şefi oldu. Ben şef falan değilim normal öğretmenim.. Buradan sizlere sorum şu;
- Mevcut durumda benim şef olabileceğimi söyleyen arkadaşlar var. Bu durum hakkında ne dersiniz? ben şu anda bölümde sığıntı gibiyim. Çocuklara grafik anim. olsun, web prog. olsun hiçbir şey anlatamıyorum çünkü "web programcılığı" dalının açılmasına da sıcak bakmıyorlar.
Bu arada şunu da belirteyim bölümdeki bu arkadaşların idare ile arası iyi olduğu(kafa-kol ilişkisi) için geçen yıl dal açalım mı soruma geçiştirme cevaplar verildi. Ne dersiniz? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların değerli görüşlerine ihtiyacım var.

Merhabalar..Ben de sizinle benzer bir durum yaşadım ve şu an alan şefi ben oldum.Ama şöyle bir durum var, diğer elektronik öğretmeni arkadaşların atama alanları bilişim mi elektronik mi bunu iyi biliyor musunuz? Biliyosunuz ki önceki yıllarda elektronik öğretmenleri bilişim alanına atanmışlardı. Eğer atama alanları elektronik ise tabi ki şu durumda sizin şef olmanız gerekli. Müdürünüzle görüşüp dilekçe vermelisiniz. Yoksa bu bir şikayet konusu bile olabilir. Müdürünüz de şefliği size vermek istemezse zan altında kalır, suç işlemiş olur.
Önce beni de şef yapmak istememişlerdi yeni atanınca, ama yapmak zorunda kaldılar, neden derseniz benzer bir durum da başka bir okulda daha yaşandı, onları örnek gösterdim. Ve benden şef olmak istemediğime dair yazı istediler, o geçmiş durum devametsin diye. Ben asla böyle bir yazı yazmayacağımı söyledim.Gerekçem de bu idare gider, başkası gelir, herşey değişir ama siz bir gün neden şefliği reddettiğinizi açıklayamazsınız.Görevden mi kaçıyorsunuz derler adam..Hakkınızı aramanızı tavsiye derim. Yoksa siz de şefliği istemediğiniz için suçlu olursunuz bence.

Sakın geri durmayın hakkınızı aarayıni şefliğinizi alıp istediğiniz dalı da açabilirsiniz.Ben öyle yaptım, hakkımı aldım, hiç de pişman olmadım. Korkak davransaydım şu an dediğiniz sığıntı öğretmen durumunu ben de yaşardım..

sy_26 hocam dediğim gibi adamlar idare ile iyi organize olmuşlar.. bu arada elektronik-bilgisayar eğitimi/elektronik teknolojisi öğretmeni olarak atanmışlar.. dediğim gibi sadece ben bilişim teknolojileri öğretmeniyim.. diğer arkadaşların mebbis atama şekli yukarıda yazdığım gibi.

sy_26' Alıntı:
Merhabalar..Ben de sizinle benzer bir durum yaşadım ve şu an alan şefi ben oldum.Ama şöyle bir durum var, diğer elektronik öğretmeni arkadaşların atama alanları bilişim mi elektronik mi bunu iyi biliyor musunuz? Biliyosunuz ki önceki yıllarda elektronik öğretmenleri bilişim alanına atanmışlardı. Eğer atama alanları elektronik ise tabi ki şu durumda sizin şef olmanız gerekli. Müdürünüzle görüşüp dilekçe vermelisiniz. Yoksa bu bir şikayet konusu bile olabilir. Müdürünüz de şefliği size vermek istemezse zan altında kalır, suç işlemiş olur.
Önce beni de şef yapmak istememişlerdi yeni atanınca, ama yapmak zorunda kaldılar, neden derseniz benzer bir durum da başka bir okulda daha yaşandı, onları örnek gösterdim. Ve benden şef olmak istemediğime dair yazı istediler, o geçmiş durum devametsin diye. Ben asla böyle bir yazı yazmayacağımı söyledim.Gerekçem de bu idare gider, başkası gelir, herşey değişir ama siz bir gün neden şefliği reddettiğinizi açıklayamazsınız.Görevden mi kaçıyorsunuz derler adam..Hakkınızı aramanızı tavsiye derim. Yoksa siz de şefliği istemediğiniz için suçlu olursunuz bence.
..
öncelikle sy_26 hocama bir cevap vereyim.
kimse size istemediğiniz bir görev için hesap soramaz. kaldıki tek öğretmen olsanız bile görevi resmen almak istemeyebilirsiniz. bu durumda idareciniz size geçici görevlendirme ile bu görevi verebilir ama zorla kimse size görev veremez. sorduklarında da "canım istemedi" demeniz yeterli.

gelelim durumu:
benzer durumda görev yapan bir çok kurum var. o yüzden bunun resmi tarafını en iyi bimer den öğrenebilirsiniz. tabi bunu sormadan önce sy_26 arkadaşımızın dediği gibi bölümdeki diğer öğretmen arkadaşların kararnamelerindeki ATAMA ALANLARI nı öğrenmeniz gerekir. daha sonra bimere durumu özetleyen bir mail atın. bakalım ne cevap verecekler...

Hocam size şöyle söyleyim, şu an çalıştığım okulda 3. yılım. Ben de geldiğimde bölümümün tek kadrolu atanmış öğretmeniydim sizin gibi. Ve başka yakın bölümden bir arkadaş benim bölümümn şefiydi ve dediğiniz gibi idareyle arası da iyiydi. İdare de eskiden tanıdıkları ,bildikleri, şefliği verdikleri bu arkadaştan şefliği almak istemedi. Ben bir yıl bekledim, gözlem yaptım, insanları tanıdım. ama o yıl içerisinde idare de farkındaydı durumun ve aslında benim şef olmam gerektiğinin. Çünkü tecrübesiz de değildim, önceden de şeflik yaptım. Müdür yanına çağırıp ben diğer arkadaşa istifa et diyemem, siz böyle böyle bir dilekçe yazarsanız -eğer şef olmak istemiyosanız ! - herşey yoluna girer,bizim de biri sorarsa gerekçemiz olur sizin dilekçeniz dedi:) Benim de beklediğim an geldi tabi :) Zamanla herşey oturuyor hocam..Ben de biraz zor dönem yaşadım, hazmadilmedi bazı şeyler ama şu an herkesle aram gayet iyi. Ben kimsenin hakkını yemedim sonuçta..Sadece hakkım olanı aldım..Siz de öyle yapın. Heşeyin bir yolu var..Müdürün de üstü var çok zorlarlarsa..Bakanlığa bir şikayetle herşey çözülür en kötü ihtimalle...ama ona gerek kalacağını sanmam.

BaRBaRYaN' Alıntı:
sy_26' Alıntı:
..
öncelikle sy_26 hocama bir cevap vereyim.
kimse size istemediğiniz bir görev için hesap soramaz. kaldıki tek öğretmen olsanız bile görevi resmen almak istemeyebilirsiniz. bu durumda idareciniz size geçici görevlendirme ile bu görevi verebilir ama zorla kimse size görev veremez. sorduklarında da "canım istemedi" demeniz yeterli.

gelelim durumu:
benzer durumda görev yapan bir çok kurum var. o yüzden bunun resmi tarafını en iyi bimer den öğrenebilirsiniz. tabi bunu sormadan önce sy_26 arkadaşımızın dediği gibi bölümdeki diğer öğretmen arkadaşların kararnamelerindeki ATAMA ALANLARI nı öğrenmeniz gerekir. daha sonra bimere durumu özetleyen bir mail atın. bakalım ne cevap verecekler...
Sayın hocam belki ben cvp verirken kendime göre konuşmuş olabilirim. Çünkü ben şefliği istiyordum ve ben ordayken başka bir alandan bir arakadaşın şef oluşu beni rahatsız ediyordu..Soran arkadaş da durumdan rahatsız ki burda bir çözüm aramış..Benzer durumlar yaşanıyor olabilir ama bence esas kadrodaki kişinin okula gelmesiyle yan kadrodan şeflik yapan kişinin görevi sona ermeli.

sy_26 hocam, belirtiğim gibi bu arkadaşların atamaları Elektronik Teknolojisi Öğretmeni şeklinde.. zamanında MEGEP yokken bizim okul ilk açıldığında Bilgisayar Donanımı şeklindeymiş ve onlar da o şekilde tayin istemişler. Ama şimdi durum öyle değil. Bütün alanlar belli.. Bu arkadaşlar şef de dahil olmak üzere hepsi Elektronik Teknolojisi Öğretmeni. Hatta plan ve zümreler de sadece benim adımın altında Bilişim Teknolojileri Alanı, Alan Öğretmeni yazıyor.. Diğerlerinde Elektrik Teknolojisi Alanı Elektronik Öğretmeni diye imza attık.. Durum bundan ibaret..

Hocam anladığım kadarıyla siz de durumdan rahatsızsınız. Eğer şefliği istiyorsanız, almak sizin hakkınız şu durumda. İstemiyorsanız ve ses çıkarmazsanız gittiği yere kadar böyle gidecektir, emin olun. Bir gün bir müfettiş gelir de bu ne böyle derse, bir gün farklı bir idareci bunu fark edip olmaz derse, o gün siz şef olmanız gerekliymiş, buyrun olun derler. Yoksa durum devam eder gider.
Size nacizane tavsiyem; aceleci olmayın, kimseyle kötü de olmayın, ama eğer şefliği istiyorsanız yavaş yavaş müdürünüze, idarenize ve o diğer öğretmen arkadaşlarınıza bu durumu hissettirin. Müdürünüzle konuşun, anlatın. İsterseniz bu durumlara örnekler de bulunur, çok kolay .Hatta bizzat ben yaşadım yani..Acele etmeden sizin şef olmanız gerektiğini kabul ettirip, dilekçenizi verin. Bende süreç böyle işledi, unutmayın ki şef olduktan sonra bazı konularda önceden şef olan kişiye sormanız gerekecek bazı konular da olabilecektir, demirbaşlar vs. konuları..O yüzden kötü olmadan, hakkınız olduğunu kabul ettrimeniz huzursuzluk olmaması açısından da önemli. Benim görüşüm bu. Ben zamanla tüm ilişkilerimi oturttum, idareyle de aram iyi şu anda, diğer arkadaşlar da kabul etti. Umarım yardımcı olabilmişimdir hocam, kolaylıklar dilerim.

sy_26' Alıntı:
Hocam anladığım kadarıyla siz de durumdan rahatsızsınız. Eğer şefliği istiyorsanız, almak sizin hakkınız şu durumda. İstemiyorsanız ve ses çıkarmazsanız gittiği yere kadar böyle gidecektir, emin olun. Bir gün bir müfettiş gelir de bu ne böyle derse, bir gün farklı bir idareci bunu fark edip olmaz derse, o gün siz şef olmanız gerekliymiş, buyrun olun derler. Yoksa durum devam eder gider.
Size nacizane tavsiyem; aceleci olmayın, kimseyle kötü de olmayın, ama eğer şefliği istiyorsanız yavaş yavaş müdürünüze, idarenize ve o diğer öğretmen arkadaşlarınıza bu durumu hissettirin. Müdürünüzle konuşun, anlatın. İsterseniz bu durumlara örnekler de bulunur, çok kolay .Hatta bizzat ben yaşadım yani..Acele etmeden sizin şef olmanız gerektiğini kabul ettirip, dilekçenizi verin. Bende süreç böyle işledi, unutmayın ki şef olduktan sonra bazı konularda önceden şef olan kişiye sormanız gerekecek bazı konular da olabilecektir, demirbaşlar vs. konuları..O yüzden kötü olmadan, hakkınız olduğunu kabul ettrimeniz huzursuzluk olmaması açısından da önemli. Benim görüşüm bu. Ben zamanla tüm ilişkilerimi oturttum, idareyle de aram iyi şu anda, diğer arkadaşlar da kabul etti. Umarım yardımcı olabilmişimdir hocam, kolaylıklar dilerim.

Cevaplarınız için teşekkürler hocam. Ben ilk etapta farklı bir dal açılması için(Web programcılığı) istekte bulunacağım. Eğer ters tepki alırsam o zaman bahsettiğiniz yolları izlerim ama biraz da sert çıkarak..
Bu arada okulun web sitesiyle işlere başladım.. Kulüpte 3 arkadaşız ama idare sadece beni biliyor. Ne iş olursa artık çoğu arızada, beni aramaya başladılar. Bakalım sonu ne olacak..

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2617_0.html

hatırladığım kadarıyla, şeflikle ilgili yönetmeliklere göre alan öğretmeni atandığında diğer alanlardan öğretmenlere verilen bu görev iptal edilmeli. bunun için dilekçeyle okul idarenize ilgili maddeyide bulup yazarak verin. beklemenize gerek yok. hemen yarın sabah bir dilekçe yazarak verebilirsiniz.

ayrıca sizin ek dersiniz önce fullenip kalan ek ders görevi varsa diğer alanlara verilebilir.

sizin şuan haftada 29 saat ek ders ücreti alıyor olmanız gerekmekte.

Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görevlendirilmesi

MADDE 8- (1) Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerine ilgili alanın atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından ekte yer alan “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarında Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar şeflikleri Değerlendirme Formu” kullanılarak yapılan değerlendirme sonucu puan üstünlüğü esas alınarak, müdürün önerisi ve valilik onayı ile kendilerine verilen görevleri yürütmek üzere görevlendirme yapılır.

(2) Değerlendirme sonucunda puan eşitliği halinde sırasıyla; başöğretmen olması, uzman öğretmen olması, lisans üstü düzeyde öğrenim görmüş olması, alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görev yapmış olması tercih nedeni olarak dikkate alınır. Eşitliğin bozulmaması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olanlara öncelik verilir. Eşitlik yine bozulmaz ise okul müdürünün önerisi üzerine valilikçe görevlendirme yapılır.

(3) İlgili alanın atölye laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından alan/bölüm, atölye ve laboratuar şefliğine istekli olmaması halinde okul müdürünün önerisi üzerine valilikçe görevlendirme yapılır.

(4) Alan/bölümün atölye laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeninin olmaması halinde alan öğretmeni atanıncaya kadar alana en yakın branştan öğretmen/öğretmenlerin şef olarak geçici görevlendirilmesi yapılabilir. Ancak ilgili alana atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmeni atanması durumunda farklı alandan görevlendirilen şefin görevi sona erer.

(5) Atölye ve laboratuvar şefliği görevlendirilmesinde Talim ve Terbiye Kurul kararlarında yer alan öğretmenlerin atamaya esas alanları dikkate alınır.

tayinci42 hocam açıklamalı cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk geldiğimde ben de sizin gibi demiştim ek ders konusunda ama şef herkese eşit dağıtacaz dedi ve şu anda maaş karşılığım bile dolmuyor.. 2 saatlik idari çalışma verdiler.. ek ders yok.. sadece koordinatörlükten gelen 12 saat var.. bu işte terslik olmasının nedeni biraz da idare ile olan ilişkilerinden kaynaklanıyor.

tayinci 42 hocam belirttiğiniz maddeleri okudum. Ancak bu arkadaşlar başka bir bölümden değiller.. Bilişim teknolojileri alanı altında elektronik öğretmeni olarak çalışıyorlar. yani okulumuzda elektrik-elektronik teknolojisi alanı yok. bence bu durum bile ilginç. bu arkadaşlar buraya nasıl ve neye göre tayin istemişler anlamış değilim?

tayinci42' Alıntı:
Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görevlendirilmesi

MADDE 8- (1) Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefliklerine ilgili alanın atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından ekte yer alan “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarında Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar şeflikleri Değerlendirme Formu” kullanılarak yapılan değerlendirme sonucu puan üstünlüğü esas alınarak, müdürün önerisi ve valilik onayı ile kendilerine verilen görevleri yürütmek üzere görevlendirme yapılır.

(2) Değerlendirme sonucunda puan eşitliği halinde sırasıyla; başöğretmen olması, uzman öğretmen olması, lisans üstü düzeyde öğrenim görmüş olması, alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görev yapmış olması tercih nedeni olarak dikkate alınır. Eşitliğin bozulmaması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olanlara öncelik verilir. Eşitlik yine bozulmaz ise okul müdürünün önerisi üzerine valilikçe görevlendirme yapılır.

(3) İlgili alanın atölye laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından alan/bölüm, atölye ve laboratuar şefliğine istekli olmaması halinde okul müdürünün önerisi üzerine valilikçe görevlendirme yapılır.

(4) Alan/bölümün atölye laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeninin olmaması halinde alan öğretmeni atanıncaya kadar alana en yakın branştan öğretmen/öğretmenlerin şef olarak geçici görevlendirilmesi yapılabilir. Ancak ilgili alana atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmeni atanması durumunda farklı alandan görevlendirilen şefin görevi sona erer.

(5) Atölye ve laboratuvar şefliği görevlendirilmesinde Talim ve Terbiye Kurul kararlarında yer alan öğretmenlerin atamaya esas alanları dikkate alınır.
..
bence hocamın yazdığı bu kısmı ilgili yönetmeliğin tam metni ile birlikte çıkartın. bu kısmın üzerini fosforlu kalemle çizerek belli olmasını sağlayın. sonra da bölümdeki öğretmenler odasında masanın üzerine bırakıın. diğer arkadaşlara sizin istekleriniz ve haklılığınız konusunda mesaj vermiş olursunuz...

dengem' Alıntı:
tayinci 42 hocam belirttiğiniz maddeleri okudum. Ancak bu arkadaşlar başka bir bölümden değiller.. Bilişim teknolojileri alanı altında elektronik öğretmeni olarak çalışıyorlar. yani okulumuzda elektrik-elektronik teknolojisi alanı yok. bence bu durum bile ilginç. bu arkadaşlar buraya nasıl ve neye göre tayin istemişler anlamış değilim?
..
hocam eğer atama alanları bilişim teknolojisi değillerse şu an kurumda NORM FAZLASI olmaları gerekiyor. ve hiç bir idareci onları okulda tutamaz. çünkü okulda MAAŞ KARŞILIĞI OKUTABİLECEKLERİ DERS YOK. bilişim teknolojilerinin hangi dalı olursa olsun bizim meşhur kimler hangi derse girer tablomuzda açık açık yazmış sadece BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI öğretmeni girer diye. BENCE idarecileriniz o öğretmenleri kurumda tutarak suç bile işliyor olabilir. ilçedeki / ildeki herhangi bir bilişim öğretmeni yada bir öğrenci velisi dilekçe ile şikayet etse idareniz ciddi sorun yaşar. sonuçta alan öğretmeni ilköğretimde görev yapıyor kurumda norm olmadığı için ve öğrencinin dersine başka bir alanın öğretmeni giriyor.

kendiniz bu işe bulaşmak istemiyorsanız ilçedeki tanıdığınız ve eml ye geçmek isteyen bir bilgisayar öğretmeni arkadaşınızdan yardım etmesini isteyebilirsiniz.

ben muhasebe ve finansman öğretmeniyim kayseriye tayin istemeyi düşünüyorum tayin istemeyi düşündüğüm okuldaki müdür arkadaş oraya tayin istemem durumunda işletme mezunu muhasebe öğretmeni bir başka arkadaş var onun hizmet yılı fazla olduğundan onun bölüm şefi olacağını söyledi ben muhasebe ve finansman öğretmeniyim ayrıca bir de işletme mezunuyum ikisi de 4 er yıl o arkadaşın hizmet yılının fazla olması onun benden öncelikli olmasını gerektirir mi?

dokmeefrail' Alıntı:
ben muhasebe ve finansman öğretmeniyim kayseriye tayin istemeyi düşünüyorum tayin istemeyi düşündüğüm okuldaki müdür arkadaş oraya tayin istemem durumunda işletme mezunu muhasebe öğretmeni bir başka arkadaş var onun hizmet yılı fazla olduğundan onun bölüm şefi olacağını söyledi ben muhasebe ve finansman öğretmeniyim ayrıca bir de işletme mezunuyum ikisi de 4 er yıl o arkadaşın hizmet yılının fazla olması onun benden öncelikli olmasını gerektirir mi?

Gerçekten böyle oldugunu düşünüyorsa onu o okulda başka bir görevde çalışrtırmak kamu adına daha yararlı olur!
Şeflik için başvuru formu var ona bakarsanız söylediği ğibi olmadıgını görürsünüz. Hizmet içi eğitimler, yüksek lisans, uzman öğretmenlik, taktir teşekkür mezun olunan okular, projeler vs. hepsinin puanı var bunlar toplaıp belirneniyor, puan eşit çıkarsa yine hizmet yılına degil hizmet puanına bakılıyor.
Ama o müdür kankadır öbür arkadaşla mevzu bu.

kendir_li' Alıntı:
dokmeefrail' Alıntı:

Gerçekten böyle oldugunu düşünüyorsa onu o okulda başka bir görevde çalışrtırmak kamu adına daha yararlı olur!
Şeflik için başvuru formu var ona bakarsanız söylediği ğibi olmadıgını görürsünüz. Hizmet içi eğitimler, yüksek lisans, uzman öğretmenlik, taktir teşekkür mezun olunan okular, projeler vs. hepsinin puanı var bunlar toplaıp belirneniyor, puan eşit çıkarsa yine hizmet yılına degil hizmet puanına bakılıyor.
Ama o müdür kankadır öbür arkadaşla mevzu bu.
yok hocam aslında benim de iyi arkadaşım fakat ona ayıp olmasın diye önce işin ayrıntılarını öğreneyim sonra durumu ona anlatayım dedim.

bastır şefliğini al hocam. okuyunca sinirlendim ya, nasıl böyle birşey yaparlar diye. kısık sesli olma hocam. bunlar böyledir. birisini biraz efendi gördülermi tepesine binmeye çalışırlar.

atama alanlarının bilişim teknolojileri olmadığına eminmisin? atama kararnamelerini gördünmü öğretmenlerin? ona bir bak. müdürün odasındaki sarı dosyaların içinde olur. elektronik mezunu olabilirler ama atanma alanları bilişim teknolojileri ise yapabileceğin birşey yok.

tayinci42' Alıntı:
atama alanlarının bilişim teknolojileri olmadığına eminmisin? atama kararnamelerini gördünmü öğretmenlerin? ona bir bak. müdürün odasındaki sarı dosyaların içinde olur. elektronik mezunu olabilirler ama atanma alanları bilişim teknolojileri ise yapabileceğin birşey yok.

tayinci hocam bir tanesinin mebbis ekranını gördüm.. elektronik bilgisayar eğitimi / elektronik öğretmeni.. hem bugün şöyle bir olay oldu: içlerinden birisiyle aram iyi.. kendisi de şefi sevmiyor zaten.. durumu ona anlattım samimiyetine güvenerek.. hocam şeflik senin hakkınız dedi.. bizler elektronik öğretmeniyiz ama alan öğretmeni bir tek sen varsın ve şef sen olmalısın dedi.. dondum kaldım.. arkadaşlar kusura bakmayın mevzuata pek bakmadığım ve meslek lisesinde ilk defa çalıştığım için böyle şeyler yazıyorum..

Hocam, atama alanlarından eminsen eğer; şefliği almaman için hiçbir neden yok. Arkadaşlar yönetmelik maddelerini de göstermişler size. Bakın eğer şu anda şeliği almazsanız, ilerde bir bilişim öğretmeni daha gelir vs. o zaman neden böyle demez mi size..Ya da kendisi almak istemez mi..Şu durumda doğru olan sizin şef olmanız,diğer kişinin de şefliğinin düşürülmesi.
Bu durum gayet açık.

sy_26 hocam benim anlamadığım konu şu: bu arkadaşlar elektronik öğretmeni olmasına rağmen ve üstelik okulda elektronik teknolojisi alanı olmamasına rağmen nasıl oluyor da bilişim teknoloji alanında görev yapıyorlar?
şimdi ben başka bir meslek lisesindeki elektrik-elektronik tek. alanına tayin isteğinde bulunabilir miyim? hayır.. peki bu arkadaşlar nasıl gelmişler ki?

Hocam zamanında gelmişler, aslında haklısınız alan olmadığı için şu an orda bile olmaları yanlış. Norm fazlası olmalılar hatta.Hocam zamanında elektronik ve bilişim alanları arasında çok öğretmen alışverişi oldu. Siz bu duruma takılmayın. Hatta belirttiğiniz teknik servis dalı daha çok elektronik ağırlıklıdır, bu doğrudur, ancak ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ÇİZELGEye (son haline) bakarsanız bilişimin şu dalı bu dalı demez; hak sizindir. Ama daha önceki yıllarda bu çizelge daha farklıydı, o zaman daha esnekti ve çok elektronik öğretmeninin bilişim alanında çalışmışlığı vardır.

hocam benim pek sorunum yok arkadaşlarla.. ama farklı bir dal açmak istediğimde teknik servis harici açılacak bir dal onlar için sıkıntı oluşturacağı için sıcak bakmıyorlar. ama bu hafta içinde durumu müdüre anlatacağım. ilk etapta web programcılığı dalını açmak istediğimi söyleyeceğim. şef ve bütün idare çok sarmaş dolaş oldukları için muhtemelen itiraz edecekler.. ama olsun ben diyeceğim ama durum kötüye giderse o zaman müdürün önüne burada yazılan mevzuatı koyacağım.. bakalım ne olacak.

O arkadaşların okulda çalışmaya devam ediyor oluşu idarenizin problemi, ama şu an sizin alan içindeki konumunuz ve alanın tek kadrolu öğretmeni olarak söz sahibi olamayışınız bence sizi rahatsız eder. Yanlış anlamayın ben tecrübelerime dayanarak böyle yol göstermeye çalıştım, aynı tarz olaylarla karşılaştığım için. Konunuzu okuyunca cvp yazma ihtiyacı hissetmiştim. Çünkü etrafımızdaki her okulda bu tarz durumlar düzelmeye başladıkça o dediğiniz kafa-kol ilişkileri da rafa kaldırılmak zorunda kalacaktır. Hepimiz 4 yıl okuduk, hepimiz emek verdik. Eğer bir hak varsa da alınmalı.

Evet haklısınız hocam.. Bu hafta içinde ilk önce web programcılığı dalı açılması için öneride bulunacağım. Bakalım süreç nasıl işleyecek..

"elektronik ve bilgisayar öğretmenliği" mezunları hem bilişim hem elektronik alanına atanıyor yani bir yanlışlık yoktur eğer durum buysa

Geri