Şimdi BeTeR olduk işte..

Kodla Büyü
designbote' Alıntı:
eskişehirde görevlendirme başvuruları alındı sadece liselere görevlendirileceği belirtildi.(tabi herkes görev alamadı.) ve kendi okulundaki derslere girmek şartıyla görevlendirme yapılacağı belirtilerek okullara yazı gönderileceği ve okullarda ders programlarının ona göre yapılması isteneceği de belirtildi.
yani örnek 6 saat dersin var. Ptesi 6 saat dersine girersin, salı carsamba perşembe cuma diğer okula gidersin.

örnek 12 saat dersin var 2 güne ayarlanacak sonra diğer günler gidersin.

20 saat dersin var mesela:(bu kadar saat dersi olanları görevlendirmeye sıcak bakmıyorlar)

Hocam karışık olarak başvuruları aldıktan sonra proje okullarında boşluk kaldıysa diğerlerine görevlendirme yapmazlar bu anlaşılabilir. Ama direk liseler haricinde görevlendirme yapılmayacak dedilerse aslında bu da uygunsuz.

Bir de o ders sayısına nasıl sınır koyacaklar bakalım. 20 falan makul gibi, 28-29 saat dersi olan birisi Bt rehberi olursa, 1-2 saat btr yapacak ama nöbet, kulüp vs. görevlerden muaf olacak. Suistimale açık gibi görünüyor. Hangi bahaneyle bu kadar dersi olanların başvurusunu geri çevirecekler merak ettim. Senin ders sayın fazlaymış btr ye uygun değilsin mi diyecekler, neye dayanarak diyecekler..

netame' Alıntı:
Önce yönetime müracaat isim değişikliği için, formatörüm diye gezerseniz bu iş düzelmez :)

Şakası bir yana sonra da bu konuya müracaat okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/flas-flas-trabzon-btr-dersi-haftada-30-saattir-dedi-t97062.html Artık kucaktan indik inşallah, şimdi onlar düşünsün :+1:
Uyyy hamsüsüne gurban. Yeme de yanında yat daaa :mrgreen:

Ama halâ branş değişikliğinin de seçenek olarak tanınmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

• images.jpg
    images.jpg
    5.4 KB · Görüntüleme: 360
Herkesin mebi, Trabzon meb gibi güzel açıklama yapmıyor. Bakanlık genelgesine öyle açıklamalar ekliyorlar ki şaşırmamak elde değil. Aslında ilk genelgeyi yazanlarada kızıyorum. Bir genelgeyi daha net ifadelerle yazmak bu kadar zor mu?
Bizler şu an için 30 saat konusunda idareye karşı kararlı durmalıyız. Çünkü anlamakta zorlandıklarından bizim açık vermemizi kollayıp, eski sistemi dayatmak isteyen çok fazla.

a) okey
b) zorunlu değil o nedenle sorun olmaktan çıkıyor
c) 25 saat dersin varsa zaten istemezsin zorunlu değil, istersen de sadece 5 saat rehberlik yaparsın olur biter. Kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz zaten.
d) okey

3) İki okul dolaşma işi zaten çok zor hele de bizim için. Ama bu son yönetmelikte böyle birşey yazmıyor.

İDDİA EDİYORUM BT REHBERLİĞİ NORM HARİCİNDE MUHTEŞEM OLDU. İKİ OKUL DOLAŞIP FARKLI SINIFTA 1 ER SAAT DERSE GİRİP 30*40 KİŞİ 1200 ÖĞRENCİ İLE MUHATAP OLMAKTAN ÇOK İYİ. NORM KONUSU ZATEN YEĞİTEKİN ALANI DEĞİL, YAKINDA HER OKULA 1 ER NORM VERİLİNCE PARANOYAK ARKADAŞLAR NEYİ ELEŞTİRECEK ONU DÜŞÜNÜYORUM.

2 okul dolaşma fikrini kim ortaya attı veya nerede yazıyorda ben görmedim. Kahramanmaraş il koordinatörüne sordum yok böyle birşey dedi.

Madem fatih okulları mecburi o halde 5 gün o okula gideriz kendi okulumuz kalır 2 okul görevlendirme diye bir hüküm yok

promethus' Alıntı:
daimon45' Alıntı:
Herkesin mebi, Trabzon meb gibi güzel açıklama yapmıyor. Bakanlık genelgesine öyle açıklamalar ekliyorlar ki şaşırmamak elde değil. Aslında ilk genelgeyi yazanlarada kızıyorum. Bir genelgeyi daha net ifadelerle yazmak bu kadar zor mu?
Bizler şu an için 30 saat konusunda idareye karşı kararlı durmalıyız. Çünkü anlamakta zorlandıklarından bizim açık vermemizi kollayıp, eski sistemi dayatmak isteyen çok fazla.
30 saat kesinleştiği zaman, bütün dert bitecek değil mi? Bizim tek meselemiz 30 saat. Mesela 2 okulda birden görevlendirilmiş olmak sadece teferruat.

iki okul olayına kafayı takmışssın hocam. Ben genelgede böyle bir sorun görmedim. Ayrıca tek meselemiz 30 saat mevzusu. çünkü diğer meselerimiz (norm ve görevlendirme) halledilmediği genelgede gayet açık.

Hocam formatörlükte tüm okullara formatör atanıyordu. Yani okulun içinden o okulu isteyen biri %99 çıkıyordu. Öncelik sıralaması muhabbetine fazla itibar etmeyin. Senin istemediğini diğer gruptakine verirler. Önce bilişimcileri fatih olan okullara yerleştirelim yazmıyor genelgede.
1. Siz başvuru formunu doldururken başka okul istemiyorum dersiniz.
2. Bu bahsettiğiniz 1 senelik bir kaygı, seneye tüm okullarda(ilkokullar hariç) fatih projesi hayata geçecek zaten.
3. Diyelim ki oldu. Ne var bunda. O okulda yapacağında aynı şey değil mi? Kendi okulunda da sadece dersine girer çıkarsın.
4. BTR seçmezsin.

ya arkadaşlar zorunlu değil beğenen ister , beğenmeyen istemez bu kadar basit :D

Koca ülkede bir tane bilişim teknolojileri öğretmeni istemediği halde btr yapılsın yada bir kişi tercih etmediği bir fatih okuluna görevlendirilsin bende ben eşeğim diye topic açacağım tersi olursa sen ne yaparsın hocam

Bende diyorum ki 3 tercih bölümüne tercih yazmayan kişiyi başka bir fatih okuluna versinler bende eşeğim diye topic açacağım.

promethus' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
Bende diyorum ki 3 tercih bölümüne tercih yazmayan kişiyi başka bir fatih okuluna versinler bende eşeğim diye topic açacağım.
ilk 3 tercih bölümüne birşey yazmassan. Mesafeye göre sana en yakın fatih okuluna gönderirler. Tabii fatih okulunda ihtiyaç varsa.
Saygıdeğer hocam, sene başındaki formatör görevlendirme yazısında ki 1. Madde ile rehberlik yazısında ki 1. madde aynı. Hiçbir farkı yok. O yazıda da bu madde böyle yorumlandı. biz 50 kere ilçe mem'i aradık sorduk. Dedik ki, hiç tercih yapmazsak ne olur? Kendi okulumuzda kalır mıyız. Tercih yapmamanın hiçbir önemi yok dediler. Mesafeye göre atanırsın dediler. Zaten kendi okulunu tercih olarak belirtemiyorsun. Tercih yapmaman demek, nereye olsa giderim, farketmez demek.

kendini ne kadar kasıyosun bu yorumları üretebilmek için??

1 en fazla 3 okul tercihi yaparsın başka okula görevlendirme istemiyorum diye belirtir 3 okuldan birine gidersin yada görevlendirmen olmaz

2 istersen forumu doldurmaz başvurmassın BTR olmassın,

3 tek tercih kendi okulun yazarsın başka kuruma gitmek istemedğini belirtir isen kimse seni başka yere göndermez en fazla olduğun ilçede eğerki şartlar sağlanmassa en fazla BTR olamassın ,

4 Tercihlerim dışında başka kurumda görevlendirilmek istiyorum dersen en fazla 3 tercih yapar ,3 tercihin olmassa bulunmuş olduğun ilçede muhtemelen fatih projesinin olduğu bi okula görevlendirilirsin.(nokta)

Eski yazıda bu maddeye dayanarak istedikleri gibi 2. hatta 3. okulda bile görevlendirme yapılabiliyordu, ama yeni yazıda artık 2. okul diye bişey yok lütfen anlayın bunu. Sizin 2. okul dediğiniz olay kendi okulunda ders görevi yapmak görevlendirildiğin okulda ise BT Rehberliği yapma olayıdır. O zamanda kendi okulunuzda ders dışında hiçbişey yapmak zorunda değilsiniz.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    61 KB · Görüntüleme: 392
promethus' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
Koca ülkede bir tane bilişim teknolojileri öğretmeni istemediği halde btr yapılsın yada bir kişi tercih etmediği bir fatih okuluna görevlendirilsin bende ben eşeğim diye topic açacağım tersi olursa sen ne yaparsın hocam
Btr isteğe bağlı. Nerede bunun tersini söyledim. Amma bir kez görev talep ettin mi, tercih belirtsen de, belirtmesen de eğer fatih okulunda boşluk varsa, fatih okuluna gönderilirsin. 1. maddeyi lütfen tekrar inceleyin. İlk önce fatih okulları dolacak, sonra kendi okullarınızda lab. varsa görevlendiirileceksiniz. Görev talep ettiğin anda ihtiyaç halinde fatih okuluna gideceğini taahüt etmiş oluyorsun. Bu yüzden ben rehberlik görevi talep etmeyecem. Kendi okulum bana yetiyor da artıyor bile.
Yaa, anlaşılan senin rahatın yerinde, herkesi kendin gibi sanıyorsun.

sadece o fatih okuluna gidersin.. okulunla işin kalmaz.. veya sadece uygulamanın başladığı bu seneye has bahsettiğiniz durum olur. gelecek sene okulunuzda ders görevi almadan doğrudan fatih okuluna görevlendirme gidersiniz.

promethus' Alıntı:
Bir de hakkını arama, kendini ezdirme diyenler var. Çok biliyor onlar. Ben her allahın günü, 2 ayrı müdüre yönetmelik mi hatırlatıp duracam. Elimde yönetmelikle mi gezecem. Var mı bizden başka böyle bir branş. Elinde yönetmelikle dolaşıp, sürekli birileri işe görev çerçevesini tartışan. Böyle rezillik olur mu? NEyin mutluluğunu yaşıyorsunuz?
Oturup yönetmeliği tekrar okuyun sizin anladığınız şekilde olursa haftanın 5 günü farklı farklı okula göndersinler o zaman. Size yanlış anlatılmış sizde bu yanlışı burada doğruymuş gibi savunuyorsunuz. Eğer müdürler yanlış biliyorsa sizde doğrusunu hatırlatıp düzeltmeye çalışmıyorsanız size lafım yok diyorum. Yok benim hatırlatmak görevim değil filan demek ben müdürüme bir şey diyemiyorum boynumu büküyorum anlamı çıkıyor. Sizin esas göreviniz bu değil ama gerektiğinde hatırlatmak esas göreviniz diyorum.
Burada birileri bir şeyler anlatıyor siz ısrarla karşı çıkıyorsunuz. Kafanızdaki düşüncelerinizi tekrar gözden geçiriniz. Yanlış biliyor olabilirsiniz ama bu yanlışı sürdürmekte ısrar ediyorsunuz.

Bilgi edinmeye yazın yada bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız bir dilekçe yazıp eklerini ekleyin. Dilekçenizin sonucunda size gerekçeleri madde madde açıklanacaktır.

Cevap yazan arkadaşları neden suçluyorsunuz yani burada tek doğru siz misiniz?
Otoritede siz değilsiniz, karar mercihide biraz bekleyin ülke genelinde bu nasıl uygulanıyor gözlemleyin bu doğrultuda sizde yol haritanızı çizersiniz.

başka zaman formatör olacağıma okul okul gezerim daha iyi derler şimdide çıkıp okul okul gezebiliriz diye şikayet ederler

nunu_e' Alıntı:
Biricik zümremde yazıyı anlamamak yada yanlış anlamak için müthiş bir direniş olduğunu düşünüyorum ama suç onların değil bizi hep kötüye alıştıranların
agzına sağlık

Geri