Şu anda ne durumdasınız arkadaşlar?

Kodla Büyü

kubra41

Üye
Merhaba Eskişehirde bilişim tekn öğretmenyim.
2006dan beri formatörlük yapıyorum. Şu anda ilkokul olan okulumdan ortaokul olan bir okula öğrenci ve öğretmenlerimizle beraber geçiş yapmış durumdayız. Kadrolarımız daha sonra bu okula geçecekmiş. Şu anda 2 kişiyiz okulda ama sanırım seneye hizmet puanı düşük olan gidecek. 2 kişi olmamız sebebi ile şu anda 6 saat seçmeli dersim var. Bunun dışında maaş karşılığını doldurmak üzere okulda kalıyorum.
İzlenimim okulların formatör öğrt. istediği şeklinde.
Ama şunu da itiraf etmeliyim ki, öğretmenliğin özgür yanını özlemişim. Kimseye sormadan ders saatin bittiğinde çıkıp gitmeyi. Bir bayan olarak şu anda bu durumdan şikayetçi değilim ama henüz meslekte bir gelecek de göremiyorum.
Eğer formatörlük kadrosu ile birlikte gelirse ve çalışma şartları netleşirse çok sorun olmayacağını düşünüyorum.
Onun dıışında yine herşey muallakta kalacak çünkü. Yaz tatilleri, çalışma saatler vb. Dersin seçmeli olması istekli öğrencilerin derse geleceğini gösteriyor fakat sınıflar yine de kalabalık olacak gibi.
lBu arada 5. sınıflar için yeni kitap ve müfredat gündemde yok diye biliyorum. 5. basamak kitabımı okutulacak bilgisi olan varmıdır?

İş doyumumuzun yükselebileceği, kafamızdaki soru işaretlerinin netleşeceği güzel günler diliyorum.

Herkese merhaba, ben de 3 yıldır formatörlük yapıyorum ve sabah 8 akşam 5 mantığı önceleri ters gelse de sevmeye başladım şimdilerde. Formatörlük görevlendirmelerinde bir aksama olduğunda boşluğa düşüyorum. Ama bu biraz da okul ortamımın iyi olmasından kaynaklanıyor sanırım. Ancak görevlendirme tanımımızdaki sıkıntılar devam ettikçe yine de hiç birimize rahat yüzü yok.
Benim okulumda da 5. sınıflara seçmeli ders olarak seçildi bilişim teknolojileri. Ama dersin içeriği ve klavuz kitaplardan ses yok halen. Ben özellikle bilgisayara gerçekten ilgi duyan çocuklarla bu derste güzel şeyler yapılabileceği düşüncesindeydim. Uamrım beklediğim gibi olur

ben dersime girip çıkıyorum normal öğretmen olmak çok güzel birde derslerimiz dolu olsa formatörlükten daha iyi ama dersimiz yok sıkıntı bu...

bende 4 yıldır formatörlük yapıyordum. bu sene görevlendirme olmadı. okulda 9 saat dersim var. birde rehberlik. 15 saat maaş karşılığı 3 gun okuldayım zaten derslerimde oyle dağılmış. tez aşamasındayım su anda. bir yandan iyi oldu. tezi bitirmek için boş vaktim var. ona yoğunlaşmayı dusunuyorum bu yıl. formatorluk basvurusu olurmu bilmiyorum. olsa da basvurur muyum bilmiyorum.

formatörüm yeni mezun oldum ve atandım bir köy okulundayım. 6 saat dersim var laboratuvar inanılmayacak derecede iyi pc ler lcd ekran fln :) oturuyorum bütün gün sıkıntıdan patlamam an meselesi yani :)

Ne siz sorun nede biz söyleyelim yaşayıp gidiyoruz valla. Anlatsam ağlarsınız sanırım. :(

Anlat arkadaşım hepimiz aynı durumdayız baksana, en azından birbirini anlayan insanların olduğu bir platformda konuşabiliyoruz.
Ben boş geçen zamanlarımı nasıl değerlendirebilirim onu düşünüyorum şimdilerde. İkinci üniversite (Aöf), sertifika progra. vb.

ben formatörlük olmamasından dolayı rahatım... çünkü azcık da olsa diğer öğretmenler gibi hissetmeye başladım kendimi....dersim kaçtaysa geliyorum okula...

kubra41' Alıntı:
Merhaba Eskişehirde bilişim tekn öğretmenyim.
2006dan beri formatörlük yapıyorum. Şu anda ilkokul olan okulumdan ortaokul olan bir okula öğrenci ve öğretmenlerimizle beraber geçiş yapmış durumdayız. Kadrolarımız daha sonra bu okula geçecekmiş. Şu anda 2 kişiyiz okulda ama sanırım seneye hizmet puanı düşük olan gidecek. 2 kişi olmamız sebebi ile şu anda 6 saat seçmeli dersim var. Bunun dışında maaş karşılığını doldurmak üzere okulda kalıyorum.
İzlenimim okulların formatör öğrt. istediği şeklinde.
Ama şunu da itiraf etmeliyim ki, öğretmenliğin özgür yanını özlemişim. Kimseye sormadan ders saatin bittiğinde çıkıp gitmeyi. Bir bayan olarak şu anda bu durumdan şikayetçi değilim ama henüz meslekte bir gelecek de göremiyorum.
Eğer formatörlük kadrosu ile birlikte gelirse ve çalışma şartları netleşirse çok sorun olmayacağını düşünüyorum.
Onun dıışında yine herşey muallakta kalacak çünkü. Yaz tatilleri, çalışma saatler vb. Dersin seçmeli olması istekli öğrencilerin derse geleceğini gösteriyor fakat sınıflar yine de kalabalık olacak gibi.
lBu arada 5. sınıflar için yeni kitap ve müfredat gündemde yok diye biliyorum. 5. basamak kitabımı okutulacak bilgisi olan varmıdır?

İş doyumumuzun yükselebileceği, kafamızdaki soru işaretlerinin netleşeceği güzel günler diliyorum.

ben de aynı durumdayım, hatta biraz daha kötü, 2 öğretmeniz 14 saat ders var idare dersleri öncelikle kendi öğretmenine vermiş durumda, btciler olarak perşembe saat 5te İl Mem'e gidiyoruz...

eş özründen eşimin yanına gidemedim, hamileyim, eşimden ayrıyım, mutsuzum ve büyük ihtimalle bu mutsuzluğum bebeğime yansıyor, seneyede ne olacağı belli değil, işte bun şuan da bu durumdayım :(

Şu anda meşgulüm...:)
Okuldaki tüm bilgisayarları elden geçiriyorum, formatörlüğün onaylanmasını bekliyorum, siteyi güncelledim, ilkokuldayım, dersim yok, boş zamanlarda m. yardımcılarının yanına gidip yardımcı oluyorum. Gelen velilerle ilgileniyorum. Arada da foruma göz atıyorum, radyo dinliyorum. Akıp gidiyor zaman, tutamıyorum...

Ders yok gel git diyen de yok normda yok formatörlük yok; gönüllü formatörlük yapıyoruz. Gelmeyen öğretmenlerin dersine giriyorum. Bazı arkadaşlar kızıyor ama otur otur nereye kadar bir meşgale buluyoruz kendimize.

oturmaktan sıkılacağım hiç aklıma gelmemişti formatörlükde gelmedi öğretemenler odası sanki benim odam gibi sabah bi giriorum akşama kadar oturuorum müdür de m. yardımcısı yapalım seni diyor(görevlendirme) oda benim işime gelmiyor bekliorum yazının gelmesini bi umutla

7 saat dersim var idarem iyi bende iyiyim aslında ama sonu belli olmayan bir yoldayım gibi geliyor yani bundan 3-5 yıl sonra lab diye birşey kalmayacak gibi. fatihin aslanlarıda olamadık :) kazasız belasız bir yıl diliyorum herkes için

Formatör değilim 2 günümü boşalttık öyle bi rahatladımki bu dönem umarım hep böyle gider :)

formtrluğu mudur kabul etmıyor sıkıntılarımız var gecen seneden. 6 saat dersım var. beden eğitimi dersine giriyorum. boş gunume nobet yazılmış durumda. rezil kepaze bı durumdayım sonumuzu Allah hayır ede....

bende kötü durumdayı. ortaokula geçtik ama geçtiğimiz okulda lab yok. bundan dolayı eski okuluma ilkokula formatör olarak görevlendirildim. ders yok haliyle. norm fazlasıyım. ne olacak bakalım halimiz

benimde 2 saat dersim var formatörlükte yok. gerisini siz biliyorsunuz zaten

benimde 4 saat bilişim 8 saat müzik 4 saat te zeka oyunları dersim var. ama haftada 4 gün okula geliyorum(z). bizim ilçede zatı muhteremler karar almışlar 20 saat üstü 5 gün. diğerleri en az 4 gün okula geleceklermiş. bir ara herkes 5 gün diye tutturdularda zor yırttık. derse girip çıkıyoruz işte. rahat sayılır. nöbet günümde biraz değişik hissettim. unutmuşum nöbeti. tabii öğretmen arkadaşlara da garip geldi. alışıyoruz işte. bir de norm sıkıntısı olmasaydı.

Arkadaşlar 2-3 saat ya da 0 dersi olanların okulunda BT sınıfı yok da ondanmı seçilmiyor? eğer öyleyse o 2 saati de seçmeyin. Bt sınıfı varsa 6-7-8 ler 2 şer şuba bile olsa 6 saat yapar. 678 lere başka bi ders mi seçiyolar BT dururken?

müdür yardımcısı oluyorum sanırım :|
formatörlük,ders,nöbet neyim sıkıntı yok.
müdürüm de iyi biri,bakalım nasıl olacak :?:

Evde kâh oturur, kâh yatar vaziyetteyim. Bugün 3. gün siftahım yok okulda, ders sıfır, yeni yıl heyecanı sıfır, azim istek sıfır. Geçen sene de böyle oldu yarın yarından sonra şuraya görevlendirilmişsin diye haber gelir gider başlarız hayırlısıyla.

Şu an için yapılabilecek en olumlu hareket BTE Derneğimize üye olmak olsa gerek. Sıkıntılarımızı dernek aracılığı ile iletirsek daha fazla ses getirmiş oluyoruz. Ne diyebilirim ki başka, biz birlik olamıyoruz

beni endstri meleğe görevlendirdiler 50-60 kişilik 9.sınıf derslerinini hepsini vermişler 2 saat lik ders düzeltmedi müdürlerim itiraz dilekçesi git gel git gel iptal ettirdim 10 saat başka bir meslek lisesinde 8 saatte kendi okulumda :)

Arkadaşlar bulundugum okulda seçmeli olarak bilgisayar secilmedi norm fazlası durumdayım, hergün okula gitmel zorunda kalıyorum ve mesai bitimini bekliyorum , bu durum dogru mudur? 6 saat dersi olan arkadaslar norm fazlası olmuyorlar mı? benim secmeli derlerim secilirse norm fazlası durumdam kurtulur muyum?? Lütfen cevap bekliyorum

Geri