Şube Müdürlüğü Şartları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan allerci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

allerci

Site Gezgini
4.
Yönetmelikte öngörülen görevde yükselme yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olmaları
şartıyla, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde Bakanlığımız merkez teşkilatında buluna
nİnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı ile Bilgi İşlem Grup Başkanlığının işlerini yürüten şube
müdürü kadrolarına;Bakanlığın mimar, mühendis , branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik
−Elektronik Teknolojisi olan öğretmen kadrolarında en az beş yıl hizmeti bul unanlar arasından
atama yapılır.

bu maddeye göre öğretmenlikte 8. yılında olan biri başvuru yapabilir mi ?

http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanl ... kselme.pdf

Yazılı sınava başvuru;

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesine göre, lisans mezunlarının 10 hizmet yılını, iki yıllık veya üç yıllık yükseköğrenim mezunlarının 12 hizmet yılını tamamlayanlar başvuruda bulunabilir.

Bir kaç ay ile kaçırıyorum başvuruları. Neyse hayırlısı.

arkadas ne karısık iş ya!!!Bir yerde 5 yıl öğretmenlik yeter diyor bir yerde 10 yıl çalışmış olmak gerekir diyor..
Benim aklıma soyle birsey geldi,Acaba O 10 yıllık sartı,Meb de calısan diğer gorevlıler ıcın mı gecerli(lisans mezunu)..
Bunu nasıl ogrenecegız ya!!!

yazının üst kısmında da meb duyurusundada
"Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, raportör, sivil savunma uzmanı veya sayman kadrolarında iki; okul müdürü görevinde iki; müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı görevlerinde ayrı ayrı veya toplamda üç; şef kadrosunda dört veya öğretmen kadrosunda beş ya da bu kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak."

http://www.memurlar.net/haber/422254/

dalgamı geçiyorlar insanlarda üstte 5 yıl altta 10 yıl

Duyuruda sadece yazılı sınavdan bahsediliyor. Yerleştirmede yazılı sınavın üzerine, mülakat da yapılacak Okul müdürü atamalarında mülakatın ne derece etkili olduğunu gördük. Yazılı sınavdan 90 üzeri alanlar atanamazken çok daha düşük alanlar atandı. İşin içinde şube müdürlüğü olunca mülakat ve ek puanlar çok daha etkili olacaktır. Sağlam torpili olmayan boş yere 95 TL sini ziyan etmesin.
http://www.kamuajans.com/egitimpersonel ... 26703.html

göle yogurt çalan hocaya sorarlar "göl hiç yogurt tutar mı hocam"
hoca cevap verir "ya tutarsa"
Torpilsiz sekilde girecem ama yıl olayını anlamadım..Onu bir cozersem tamamdır..

benim anladığım Öğretmenlikte 5 yıl yeterli. 10 yıl devlet memurları için geçerli.

10 yıl devlet memurluğu lazım ve öğretmenler için en az 5 yıl öğretmenlik şartı....yani memuriyete öğretmen olarak başlayan biri 10 yıl öğretmenlik yapmak zorunda yoksa maalesef giremiyecek sınava....

Arkadaşlar bence çok açık.

3. Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, raportör, sivil savunma uzmanı veya saymankadrolarında iki; okul müdürü görevinde iki; müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı görevlerinde ayrıayrı veya toplamda üç; şef kadrosunda dört veya öğretmen kadrosunda beş ya da bu kadrolarda toplamdört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak.

hocam üstte ne der

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68’inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları
taşımak.
o maddeyi taşımıyorsanız atanamazsınız oradada lisans mezunları için 10 yıl diyor....

9.9.2004 tarihinde öğretmen olarak başladım. Durumum nedir? Gereğini arz ederim.

mebbisde hizmet yılına baq hocam üstüne askerliği ekle 10 yılsa bitti iş.5 yılı zaten geçmişşsin örtmenlikte.

Şu bilgi işlem grup başkanlıkları falan o tarz bir şeye bari başvurabilse idik...

eğer 5 yıl olsa içimizden çok arkadaşımızın bu işte başarılı olacağından eminim ama 10 yılsa zaten çoğumuz giremeyiz bunu nasıl kesinleştirecez peki:)

benim mebbis bilgilerim
Memuriyete Esas : 10 Yıl 1 Ay 15 Gun
Memuriyete Başlama Tarihi : 16/09/2003 Emekliliğe Esas : 9 Yıl 1 Ay 15 Gun
(MEB)da İlk Gör.Baş.Tarihi : 16/09/2003 MEB de Kadrolu Öğretmenliğe Esas : 9 Yıl 1 Ay 15 Gun

ben girebiliyor muyum sınava bir türlü çözemedim.

Beş yıl falan hikaye adamlar bayağı demişler 10 yıl diye gerisi boş,bunlar yeni neslin gazabından korktukları için yükseltiyorlar hep bu yıl mevzusunu
Kaymakam atarken de 30 yaşını geçmemiş arıyorlar,nasıl bir tezat anlam veremedim

turhank' Alıntı:
benim mebbis bilgilerim
(MEB)da İlk Gör.Baş.Tarihi : 16/09/2003 MEB de Kadrolu Öğretmenliğe Esas : 9 Yıl 1 Ay 15 Gun

Memuriyete Esas : 10 Yıl 1 Ay 15 Gun içerisinde askerlik mi var hocam

benim merak ettiğim ise diyelim şube müdürü olduk.
bulunduğum yerde 6 yıl görev yaptım ya sonra başka yere gitmek istemezsem ya da şube müdürlüğünden ayrılırsam görevim ne oluyor. nerede öğretmenliğe devam ediyorum. Direk okul müdürü olma şansım var mı? velhasıl vay ben ne etmişim dersem vazgeçinde akıbetim ne oluyor. bilen varsa anlatırsa çok sevinirim.

devlet memurları kanunun 68/b maddesi aşağıdaki gibi

B) (Değişik: 4/5/1984 - KHK 199/1 md.) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı
Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı
aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir. (2)

bu demek oluyorki bu madde bizimle alakalı değil eğitim öğretim sınıfı dışında milli eğitim çalışanı varsa bunlarda bakılacak olan şartlar

Muzilla' Alıntı:
turhank' Alıntı:
benim mebbis bilgilerim

Evet Askerlik var.
Asker Öğretmen olarak yapmıştım.

turhank' Alıntı:
Muzilla' Alıntı:
turhank' Alıntı:
benim mebbis bilgilerim

Evet Askerlik var.
Asker Öğretmen olarak yapmıştım.
son kez yazıyorum

B) (Değişik: 4/5/1984 - KHK 199/1 md.) Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı
Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına, derece yükselmesindeki süre kaydı
aranmaksızın, atanmasındaki usule göre daha aşağıdaki derecelerden atama yapılabilir. (2)

Benim anladığım öğretmenlikte 5 yıl memuriyette 10 yılını tamamlamış olmak.
Benim bilgilerim,
Memuriyete Esas:10 Yıl 1 Ay 23 Gun
Emekliliğe Esas:10 Yıl 0 Ay 16 Gün
Meb de Kadrolu Öğretmenliğe Esas: 9 Yıl 1 Ay 22 Gun

arkadaşlar bir önceki mesajımda 5 yıl öğretmenlik şartının yeterli olacağını yazmıştım ama yanılmışım:) en az 10 yıl memuriyet ve bu 10 yılın içinde en az 5 yıl öğretmenlik şartı arıyorlar.

spring' Alıntı:
süre çok kısıtlı onca konu yetişirmi arkadaşlar ??

İnkılap tarihi vs. gibi konuları sıfırdan öğrenecek değilsin. Ne biliyorsan onunla gireceksin sınava.

Diğerleri de yönetmelikler. haftada 1 yönetmelik bitirsen bile olur.

allerci' Alıntı:
4.
Yönetmelikte öngörülen görevde yükselme yazılı ve sözlü sınavlarında başarılı olmaları
şartıyla, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde Bakanlığımız merkez teşkilatında buluna
nİnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı ile Bilgi İşlem Grup Başkanlığının işlerini yürüten şube
müdürü kadrolarına;Bakanlığın mimar, mühendis , branşı Bilişim Teknolojileri ve Elektrik
−Elektronik Teknolojisi olan öğretmen kadrolarında en az beş yıl hizmeti bul unanlar arasından
atama yapılır.

bu maddeye göre öğretmenlikte 8. yılında olan biri başvuru yapabilir mi ?

http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanl ... kselme.pdf
bu ibareye göre 5yıl.....yeter bilişimci için ama bilgi işlem diyor oraya atayacak.....

Geri