- bence hiç bi mahsuru yok puan veririm mufettişde puan ver diyor
geçen sene 40 bin tl mi indiler tam anlamadım açıkçası. öyle ise çok iyi çünkü biz sorduk kaç yere alıyorsanız bu fiyata yoksa galerilerde daha pahalı ki bazı modellerde yok elimizde kaça gelirse o fiyata veririz dediler. pahalı gelirde alamaz vaz geçersek dedik. siz bilirsiniz millet araç bulamıyor sıradakine veririz elimizde kalmaz o fiyat da dedi bayi.Geçen yaz aldığımda yanlış hatırlamıyorsam 40 bin TL vardı sitedeki liste fiyatıyla. Pazarlık pek yoktu çünkü bayilerde sıfır araba bulmak çok zordu geçen sene.
öğrenci menfati herşeyden önemli neticede.
- bence hiç bi mahsuru yok puan veririm mufettişde puan ver diyor
aynen öyle almak çok zor şu an sıfırı. hele şunu hiç anlamıyorum geçen sene 300 bin olan passat şimdi 800 bine çıkmış. demek ki alıyor insanlar ki getiriliyor o araçlar buraya. passat bile yok nerede ise bayilerde. ben pandemi başlarken mart ayında i20 bakıyordum otomatik 80-90 bine vardı. az bi' donanım olsun derseniz 100 bine oluyordu. ben 3 ay sonra temmuzda boş 109'a verilen aracı 105'e aldım sağolsun galericim sayesinde şimdi 140 bin diyorlar.saka bi yana sıfır arac artık hayal ne yazıkkı memur için su sartlarda, ama yinede yedek parca vs bakımından reno iiii nacizane tavsiyem...
Hocam açıkçası araba piyasasını takip eden biri değilim ama bazı markalarda liste fiyatlarıyla bayilerin verdiği fiyatlar farklıymış. Yani aslında ortada bir indirim yok. Bayiler fiyat teklifi olarak nerdeyse ayniydi. En fazla 5-10 bin oynuyordu galiba.geçen sene 40 bin tl mi indiler tam anlamadım açıkçası. öyle ise çok iyi çünkü biz sorduk kaç yere alıyorsanız bu fiyata yoksa galerilerde daha pahalı ki bazı modellerde yok elimizde kaça gelirse o fiyata veririz dediler. pahalı gelirde alamaz vaz geçersek dedik. siz bilirsiniz millet araç bulamıyor sıradakine veririz elimizde kalmaz o fiyat da dedi bayi.
5-10 bin arası indirim yapılıyordu hatta sene sonuna doğru bayiler kotasını doldurmak için o yılın aracını veriyordu. 2012 kasım aralık gibi giderseniz 2013 araçlara yer açmak için ellerindeki 2012'leri veriyordu indirimli olarak. hele elinde varsa o araçtan 2 tane kurtulması gerekli idi yeniyi koymak için ama normal şartlarda idi o zamanlar.Hocam açıkçası araba piyasasını takip eden biri değilim ama bazı markalarda liste fiyatlarıyla bayilerin verdiği fiyatlar farklıymış. Yani aslında ortada bir indirim yok. Bayiler fiyat teklifi olarak nerdeyse ayniydi. En fazla 5-10 bin oynuyordu galiba.
2012'de ilk arabamı da sıfır almıştım(opel). o zaman öyle bir şey yaşamamıştım.
baldıza takıldım 1 yada 2 ay evvel. 2012 i20 var onda da sat bak sıfırı otomatik 161 bine, al kaçırma diye. güldü alırsam sıfır alırım ama param yok şu an dedi. araç şu an 191.900 tl.o değilde sonu nereye varacak?onu merak ediyorum gittikçe yaşam standartı dusuyor faizle ayakta durmaya calışan bi sistemde sabit gelirle dayanmaya calışan kitleler var onun için cok gormem hiç bir şeyi...guya superbye bakıyordum iki ay once 40000koydu bi anda dovize baglı olarak,işin ilginç yanı doviz kuru o donemdeki kurla aynı şu an
Hala araç krizi var mi? donanimhabere nadiren bakıyorum. Sanırım geçen seneye göre araç bulmak zor değil .5-10 bin arası indirim yapılıyordu hatta sene sonuna doğru bayiler kotasını doldurmak için o yılın aracını veriyordu. 2012 kasım aralık gibi giderseniz 2013 araçlara yer açmak için ellerindeki 2012'leri veriyordu indirimli olarak. hele elinde varsa o araçtan 2 tane kurtulması gerekli idi yeniyi koymak için ama normal şartlarda idi o zamanlar.
şimdi ben şuna da inanıyorum biz gidiyoruz sıfır araç almaya bayi yok beklersen diyor ama galerilerde 3-5 tane var ve sıfırının 10 bim- 15bin üstüne satıyor. bayi ile anlaşıp bayiden alıp üstüne de koyup hem kendisi hem de bayi tekrar kazanıyordur. aklıma gelen o.
dedim ya araç krizi patlak verdi i20 2020 model sıfır elit paketi 123 bin civarında idi galericiyi geçtim bayinin elinde 2019 model elit paket i20 vardı 23 bin küsür km'de aracı 127 bine satıyordu ilanda gözlerimle gördüm.
geçen seneye göre daha rahat gibi ama yine bayiden daha pahalı satan galeriler var ilan sitelerinde. geçen hafta aracı bakıma götürdüm servise bayide her araçtan vardı. bazı modellerde 2 tane vardı elinde. ha satılmış araçlar mı peşinden gelecek var mı bilmiyorum o kadar detaylı sormadım alıcı olmayınca ama birisi bakıyordu Bayon hoşuna gitmiş abi kaçırma bu aracı şu an peynir ekmek gibi gidiyor tavsiye ederim diyordu satış temsilcisi ama konuşmalarına göre teslimat ne zamandı bilmiyorum.Hala araç krizi var mi? donanimhabere nadiren bakıyorum. Sanırım geçen seneye göre araç bulmak zor değil .
Fiyatlar çok arttı maalesef. . 2019 Aralık- 2020 ocakta almak varmış . O fiyatlara göre şu an 2 katından fazla.
Liste fiyatı 289000 olan bir aracı bayinin 230 a verebilmesi ötv dilimi ile ilgili bir konu. Memurların vergi dilimi gibi. Tam sınırı bilmiyorum şuanda, yanlış olmasın, örneğin 125 bin girişi olan bir araç vergilerle 235 bin oluyor. Bayi 10 bin zam yapsa yüzde 80 lik ötv dilimine girmesine sebep oluyor dolayısıyla kafadan 50 bin fazladan vergi olarak fiyatın artmasına sebep oluyor. Onun için 260-270 bin bandında bir fiyat göremezsiniz.
Yıllardır kullanıyorum astralar kral arabadırHocam sebebini açıklar mısınız?
Fiyat listesinde 500k yazan passat bayi de 380 e veriliyor gidip bayiyle konusmalisiniz288.100 TL diyor sitesinde. indirimde ise ve sitede daha güncellenmedi ise bilemiyorum. Fabia diyecektiniz scala çıktıysa klavyeden bilemiyorum.
+1Fiyat listesinde 500k yazan passat bayi de 380 e veriliyor gidip bayiyle konusmalisiniz
ÖTV indirimi gelse bile bayiler zam yapar aynı geçen sene kredi faiz indirimi gelince evlerin ve araba fiyatlarının uçması gibibiraz bekleyin hocam ötv indirimi bazı sitelerde konuşuluyor belki yaparlarsa pahalıdan almamış olursunuz.
Kesinlikle evetGeçen sene ağustosta sıfır aldığım araç 2 yıl garantiliymiş.
Sizce 2500 TL verip +3 yıl garanti uzatma yapmalı mıyım?
hayırlı olsun. Turbo motor ile atmosferik motor arasında rampada özellikle farkı hissederseniz ve hissetmişsinizde.Bugün teslim aldım aracımı. Focus 3 1.6 vardı lpgli vardı Satıp sıfır clio 5 90bg 1000 motor benzinli touch aldım.
İlk başta hyundai bayon alacaktım araba yoktu (iyi ki olmadı). Şehir içi yakıt 9.4 görünüyor.
Nissan juke ye baktım 1000 motor manuel , kafama yattı fakat olmadı.
Clio aldım. Az önce uzun yol yaptım. Şaşırdım açıkçası. 1000 motorda bu kadar güç beklemiyordum. Focusta rampada araba bayılıyordu,bu clio sol şeridi rampalarda bana bıraktı. Nasıl gidiyor nasıl toparlıyor şaşırdım gerçekten.
Verilerde yakıt 4.5 şehir içi, 6.0 şehir dışı.
200 km yol yaptım 60 km si şehir içi, geri kalanı şehir dışı fakat en az 60 km si rampa (adana dan niğde istikameti, bilen bilir epey rampa var). Ortalama yakıt 7.6 yazıyor (eko modda).
Vallahi şaşkın ve memnunum, tavsiye ederim
Hocam 1.0 Tce Dusterim var. Uzun yolda Eco modu kapatın derim. Asıl performansı o zaman göreceksiniz. Hem de daha fazla yakmadığı gibi uzun Yolda eco kapalı iken daha az yakıyor. (Sadece benim deneyimim değil araç grubumuzda ki diğer arkadaşlar da aynı şeyi söylüyor)Bugün teslim aldım aracımı. Focus 3 1.6 vardı lpgli vardı Satıp sıfır clio 5 90bg 1000 motor benzinli touch aldım.
İlk başta hyundai bayon alacaktım araba yoktu (iyi ki olmadı). Şehir içi yakıt 9.4 görünüyor.
Clio aldım. Az önce uzun yol yaptım. Şaşırdım açıkçası. 1000 motorda bu kadar güç beklemiyordum. Focusta rampada araba bayılıyordu,bu clio sol şeridi rampalarda bana bıraktı. Nasıl gidiyor nasıl toparlıyor şaşırdım gerçekten.
200 km yol yaptım 60 km si şehir içi, geri kalanı şehir dışı fakat en az 60 km si rampa (adana dan niğde istikameti, bilen bilir epey rampa var). Ortalama yakıt 7.6 yazıyor (eko modda).
Bugün teslim aldım aracımı. Focus 3 1.6 vardı lpgli vardı Satıp sıfır clio 5 90bg 1000 motor benzinli touch aldım.
eco modu aracımda olmadığı için bu konuda bir bilgim yok ama dediğiniz denenebilir olan araçlarda. ileride belki nasip olursa aklımda olsun. i20 alırken 2019 model 0.9 tce otomatik sandero stepway vardı aynı fiyata. eşim mavi rengi ve aracın tipini sevmiyorum dediği için kaldı. nasip işte.Hocam 1.0 Tce Dusterim var. Uzun yolda Eco modu kapatın derim. Asıl performansı o zaman göreceksiniz. Hem de daha fazla yakmadığı gibi uzun Yolda eco kapalı iken daha az yakıyor. (Sadece benim deneyimim değil araç grubumuzda ki diğer arkadaşlar da aynı şeyi söylüyor)