Hocam haftada 3-5 saat dersi olan çok tanıdığım var, sadece dersine gidip geliyor. Sınıf öğretmeninin maaş karşılığı 18 ise yanlış biliyormuşum demek ki ama sınıfçıların okulda maaş karşılığı dolana kadar kaldığını biliyorum.sbyk' Alıntı:yasarsahbaz hocam olurmu öyle şey sizin değiniz gibi olsa o zaman ben ayın 15.deb 15.ine bankamatiğe uğramam lazım. bu arada sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı 18 saattir hocam.
netman' Alıntı:Bu çalışmadan maaş alma sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Hele "örnek olması gereken konumdaki" insanlara hiç yakıştıramıyorum. Kimse "okulda bana düşen nedir, daha faydalı nasıl olururum"un derdinde değil. Herkes "en az çalışmayla tam maaşımı nasıl alırım" ın derdinde bir tablo çiziyoruz. Farkında mıyız bilmiyorum? Bankamatik memurluğundan bahsediliyor. Hemde öğretmenler forumunda :x
ne yapsın istiyorsunuz mesela?aktasankara' Alıntı:netman' Alıntı:Bu çalışmadan maaş alma sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Hele "örnek olması gereken konumdaki" insanlara hiç yakıştıramıyorum. Kimse "okulda bana düşen nedir, daha faydalı nasıl olururum"un derdinde değil. Herkes "en az çalışmayla tam maaşımı nasıl alırım" ın derdinde bir tablo çiziyoruz. Farkında mıyız bilmiyorum? Bankamatik memurluğundan bahsediliyor. Hemde öğretmenler forumunda :x
:+1: Tebrikler hocam katılıyorum fikirlerinize...
:tr: Türk milleti çalışkandır :tr:
aktasankara' Alıntı:netman' Alıntı:Bu çalışmadan maaş alma sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Hele "örnek olması gereken konumdaki" insanlara hiç yakıştıramıyorum. Kimse "okulda bana düşen nedir, daha faydalı nasıl olururum"un derdinde değil. Herkes "en az çalışmayla tam maaşımı nasıl alırım" ın derdinde bir tablo çiziyoruz. Farkında mıyız bilmiyorum? Bankamatik memurluğundan bahsediliyor. Hemde öğretmenler forumunda :x
Yetki sizde olsa siz ne yapardınız mesela?
Güzel kardeşim, adam mecbur mu her 6 aya bir acaba bu sene nereye görevlendireceğim, hangi okulu ayakta tutacağım diye düşünmeye. Ben şimdiden önümüzdeki sene ya da 5 sene nerde olacağımı az çok bilmek istiyorum. Farzedelim kredi çekecem borç altına girecem BTR ile 18 saat ek ders ücretimde var diye, seneye kimse beni görevlendirmezse ne yapacam peki, kim ödeyecek o borcu?netman' Alıntı:Yetki sizde olsa siz ne yapardınız mesela?
Fatih projesinin ayakta tutulması gibi bir görev tanımlaması yapılmış hocam. Bütün arkadaşların dertlerine derman olur umarım.
Açık açık nöbet görevi bile verilemez diyor. Hayırlısı...
İlgili yazı için : http://eogrenim.meb.gov.tr/SiteAssets/SitePages/Giriş Sayfası/BT_Rehberligi_Gorevi.pdf
Kesinlikle ben de katılıyorum...aktasankara' Alıntı:netman' Alıntı:Bu çalışmadan maaş alma sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Hele "örnek olması gereken konumdaki" insanlara hiç yakıştıramıyorum. Kimse "okulda bana düşen nedir, daha faydalı nasıl olururum"un derdinde değil. Herkes "en az çalışmayla tam maaşımı nasıl alırım" ın derdinde bir tablo çiziyoruz. Farkında mıyız bilmiyorum? Bankamatik memurluğundan bahsediliyor. Hemde öğretmenler forumunda :x
aktasankara' Alıntı:netman' Alıntı:Bu çalışmadan maaş alma sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Hele "örnek olması gereken konumdaki" insanlara hiç yakıştıramıyorum. Kimse "okulda bana düşen nedir, daha faydalı nasıl olururum"un derdinde değil. Herkes "en az çalışmayla tam maaşımı nasıl alırım" ın derdinde bir tablo çiziyoruz. Farkında mıyız bilmiyorum? Bankamatik memurluğundan bahsediliyor. Hemde öğretmenler forumunda :x
Hocam yukarıdaki olaylar konusunda haklı olabilirsiniz. Eğer düşünceniz dahilinde vicdanınız rahat olacaksa resmi olarak bir sıkıntı çıkacağını sanmam.sbyk' Alıntı:aktasankara' Alıntı:netman' Alıntı:Bu çalışmadan maaş alma sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Hele "örnek olması gereken konumdaki" insanlara hiç yakıştıramıyorum. Kimse "okulda bana düşen nedir, daha faydalı nasıl olururum"un derdinde değil. Herkes "en az çalışmayla tam maaşımı nasıl alırım" ın derdinde bir tablo çiziyoruz. Farkında mıyız bilmiyorum? Bankamatik memurluğundan bahsediliyor. Hemde öğretmenler forumunda :x
bu arada türk milleti çalışkandır almanlar da çok çalışkandır dikkat ederseniz her konuda profesyonelleşmiş tüm işlerde belli kuralları ve düzenini oturturmuşlardır ve işleri ne ise sadece onu en iyi şekilde yaparlar . Sene 2012 türklerde çalışkandır almanlarda peki sonuççç
Bunu sonucu umarım çıkartıyorsunuzdur.
Bu arada bankamatik durumu diye bir durum yoktur bilginize. Sadece ben fedakarlık yaptıkça müdür zıvanadan çıktı ve çok daha fazlasını istmeye başladı. Hergün sabah okula gidip öğlen çıkıyordum neden akşama kadar durmuyorsun diye bir kelime çıktı ağzından ben formatör değilim dedim olsun akşama kadar durman lazım diye sapıttı. Olay bundan ibaret. Sizlere tekrar söylüyourm amale olduğumuz teknik elaman, tamirci olduğumuz adı bt rehber bt formatör olduğumuz için bu tür tavırlara muhattap olacağımız kesindir. O Yüzden gerekirse bankamatik memuru olurum ama hakklarım neyse görevim neyse eğtiimim neyse onu yaparım.
lion26' Alıntı:Benim bildiğim 15 saate kadar okulda kalır.sonrasına kimse karışamaz.ders yok diye gelmemezlikte olmaz.
Hocam öncelikle bt öğretmenlerin başka okullarda ders bulma gibi durumu yoktur hepimizin bildiği gibi. Bu arada biraz araştırmalarım doğrultusunda idarenin norm kadro fazlası öğretmenleri idari görev adı altında idari işler yaptırması gibi bir durumu kesinlikle yokmuş. Bunlar idarenin uydurması hatta personel daire başkanın bizzat açıklaması vargizemkar' Alıntı:lion26' Alıntı:Benim bildiğim 15 saate kadar okulda kalır.sonrasına kimse karışamaz.ders yok diye gelmemezlikte olmaz.
hocam benimde dersim yok ağustos ayında müdür yardımcımız gitti. kayıt dönemi yaklaştığı için sıkıntı ve problemler olmaması için müdür bey bana rica etti bende görevlendirmeler olana kadar yaparım tamam dedim.. bu esnada okuluda başka idareci olmadığı için idari işlerin yoğunluğunu hafifletmek için daha önceden planlanmış olsa da 8 saatlik dersimi kendisi kaldırmıs..
ders programını yaparken gördük eski müdür yardımcısı ile neyse görevlendirmeler de sonradan olmayınca biz kaldık müdür yrd olarak sonrasında milli eğitim müdürüyle görüşmeye gitti. Müdür yardımcısı atamaları için... kasım ayında atamaların olacağını söyledi ilden de formatörlük görevlendirmelerine sıcak bakmıyorlardı.. bakanlıktan yazı gelmediği müddetce yapılmayacağı açık açık söylendi.
vehasıl ilden geldikten sonra sordum ona okula mdr yrd gelince ne lacak siz benim derslerimi almşsınız dedim ben 0 saatle ne yapacağım dedim o da maaş karşılığı formatörlük gibi akıllı tahtalarla ilgilenirsin dedi.. kaça kadar dedim? öğrenciler dağılana kadar dedi hocam dedim aklınız alıyormu dedim 4:35 de çıkıyor tüm öğrenciler bu arada anadolu lisesindeyim.. ben dedim bu vakte kadar kesinlikle durmam hocam dedim haftada 3 saat gelsem gitsem ancak 5 gün 15 ders saati yapar dedim.. o vakte kadar durmam imkansız dedim sabret biraz dedi illaki bi şekilde görevlendirme olur dedi neyse ki en azından bir gelişme yaşadık yazı yayınlandı istifa ettim bende.. dilekçe ile de başvurdum.. demem o ki normalde hocam müdürler toplantı yaptığı zaman sene başı toplantıları olur onların benşm bt öğretmenimin işte 4 dersi var yok 8 dersi var yok dersi yok diye kendi aralarında alış veriş yaparlar o esnada sen başka okulda ihtiyaç varsa onu tamamlamak için yani maaş karışılığını oraya verilirsin prosedür böyledir.. ama yoksa amenna okulda belli bir saat durursun gidersin bu senin o idareyle arandaki sorun ama yukardaki alıntıya katılıyorum öle ders yok yat olduğun yerden misali bankamatikten bankamatiğe git durumu yoktur.. maaş karışılığını tamamlayamayan öğretmene idari görev verilerek ders saati eksiği o şekilde tamamlatılır...
sbyk' Alıntı:Hocam öncelikle bt öğretmenlerin başka okullarda ders bulma gibi durumu yoktur hepimizin bildiği gibi. Bu arada biraz araştırmalarım doğrultusunda idarenin norm kadro fazlası öğretmenleri idari görev adı altında idari işler yaptırması gibi bir durumu kesinlikle yokmuş. Bunlar idarenin uydurması hatta personel daire başkanın bizzat açıklaması var