0 saat dersi olan bt öğretmeni okulda çalışma saati nasıldır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sbyk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sbyk

Site Gezgini
arkadaşalar okulumda 0 saat dersim var okulda ne kadar süre kalmam lazım. Diyelimki bt rehber öğretmenliği istemedim okulumda da ders yok ilçede de bt dersi yok. :)
Bunu gösterir mevzuat veya yönetmelik var mı :)

btrehber öğretmeni olarak 30 saat haftada okulda kalıp ful ekdersini alır rahatına bakarsın. bu arada tabiki websitesidir angarya işlerdir arızalanan bilgisayarlardır hepsinin sorumlulugunu almak durumundasındır ki zaten dersin olmadıgı için boş zamanın cok olacaktır rahat rahat çalışırsın...

Hocam sorum asıl olarak okulda yapılacak iş ve çeşitleri değildir. Branş öğretmeni maaş karşılığı 15 saattir. Dersim olmasada 15 saat okulda bulunup bu saati tamamlayıp çıkmak konusunda soruyorum.

Branş öğretmeninin 15 saat okulda bulunma zorunluluğu yoktur. Sınıf öğretmenleri 15 saati tamamlayamıyorsa 15 saat dolana kadar okulda bulunmak zorundadır ama branş öğretmeninin ders saati dışında okulda bulunma zorunluluğu yoktur.

yasarsahbaz hocam olurmu öyle şey sizin değiniz gibi olsa o zaman ben ayın 15.deb 15.ine bankamatiğe uğramam lazım. :) bu arada sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı 18 saattir hocam.

sbyk' Alıntı:
yasarsahbaz hocam olurmu öyle şey sizin değiniz gibi olsa o zaman ben ayın 15.deb 15.ine bankamatiğe uğramam lazım. :) bu arada sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı 18 saattir hocam.
Hocam haftada 3-5 saat dersi olan çok tanıdığım var, sadece dersine gidip geliyor. Sınıf öğretmeninin maaş karşılığı 18 ise yanlış biliyormuşum demek ki ama sınıfçıların okulda maaş karşılığı dolana kadar kaldığını biliyorum.

eğer öyle olacaksa süper olurdu bt öğremenlerin çoğunun dersi yok benim gibi bt rehberliğide istmedik mi şahane olur. 15 den 15 bankamatiğe giderim :):):) ama zannetmiyorum öyle olacağını hocam 15 saat yine okulda maaş karşılığını doldurmamız gerekiyor gibi geliyor bana biraz araştırdım ama mevzuat veya yönetmeliği bulamadım.

Bu çalışmadan maaş alma sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Hele "örnek olması gereken konumdaki" insanlara hiç yakıştıramıyorum. Kimse "okulda bana düşen nedir, daha faydalı nasıl olururum"un derdinde değil. Herkes "en az çalışmayla tam maaşımı nasıl alırım" ın derdinde bir tablo çiziyoruz. Farkında mıyız bilmiyorum? Bankamatik memurluğundan bahsediliyor. Hemde öğretmenler forumunda :x

Arkadaşlar dersi olmayan öğretmeni okulda tutacak hiçbir madde yok.Ama idareler böyle düşünmüyor ayrı....

memurlar nette var biraz aratırsanız bulabilirsiniz. 15 saat okulda kalma ya da idari işlerle 15 saati tamamlama diye bişey yoktur. 15 saat derse girme yükümlülüğünüz var sadece, oda maaş karşılığı girmekle yükümlü olduğunuz derslerdir. yani bizim için sadece bt dersleri. eğer bt dersi yoksa 15 saat başka ders bile veremezler sana sen istemedikçe.

netman' Alıntı:
Bu çalışmadan maaş alma sevdasını bir türlü anlayamıyorum. Hele "örnek olması gereken konumdaki" insanlara hiç yakıştıramıyorum. Kimse "okulda bana düşen nedir, daha faydalı nasıl olururum"un derdinde değil. Herkes "en az çalışmayla tam maaşımı nasıl alırım" ın derdinde bir tablo çiziyoruz. Farkında mıyız bilmiyorum? Bankamatik memurluğundan bahsediliyor. Hemde öğretmenler forumunda :x

:+1: Tebrikler hocam katılıyorum fikirlerinize...

:tr: Türk milleti çalışkandır :tr:

aktasankara' Alıntı:
netman' Alıntı:

ne yapsın istiyorsunuz mesela?

dersinin tamamını seçmeli hale getiren, kendisine 0 saat dersi reva gören, her eğitim-öğretim yılı başında acaba bu sene beni nereye gönderecekler diye düşünen, dersin yok idari işlere yardım et adı altına kendi işlerini yaptıran sonra da işi bitince bu okulda sana ihtiyaç yok denilen bir kişiden ne hizmet görmesini istiyorsunuz mesela?

Okullar temizlik şirketlerine boşuna para ödemesin, bunları mı çalıştırsınlar?

Yoksa senin dersin artık yok sen fazlasın, seni malulen emekli ediyoruz mu desinler?

Yetki sizde olsa siz ne yapardınız mesela?

aktasankara' Alıntı:
netman' Alıntı:

Dersimiz seçmeli biz seçtirmeye çalıştıkça idareciler seçmiyor kendi arkadaşlarını norm fazlası olmaktan kurtarmak için bizi harcıyorlar.Yani seçmeyen idarelerdir.
Ayrıca çalışmadan kazanmak niyetinde olsaydık okadar seçtirmeye çalışmazdık.
İdare bizi 0 a düşürüyor, daha sonra 15-30 saat neyse okulda tutup tüm angarya işleri sana veriyor ve gelmeyen öğretmen yerine bir joker öğretmen gibi seni kullanıyor.
Bt öğretmenlerini buna layık görmüyoruz.

netman' Alıntı:
Yetki sizde olsa siz ne yapardınız mesela?

Fatih projesinin ayakta tutulması gibi bir görev tanımlaması yapılmış hocam. Bütün arkadaşların dertlerine derman olur umarım.

Açık açık nöbet görevi bile verilemez diyor. Hayırlısı...

İlgili yazı için : http://eogrenim.meb.gov.tr/SiteAssets/SitePages/Giriş Sayfası/BT_Rehberligi_Gorevi.pdf
Güzel kardeşim, adam mecbur mu her 6 aya bir acaba bu sene nereye görevlendireceğim, hangi okulu ayakta tutacağım diye düşünmeye. Ben şimdiden önümüzdeki sene ya da 5 sene nerde olacağımı az çok bilmek istiyorum. Farzedelim kredi çekecem borç altına girecem BTR ile 18 saat ek ders ücretimde var diye, seneye kimse beni görevlendirmezse ne yapacam peki, kim ödeyecek o borcu?

Kısaca kimse belirsizlik istemiyor, herkes ne olduğunu ne olacağını bilmek istiyor. Ha sizin alanınız faklı ve bu işi hobi olarak yapıyorsanız bilemem.

Benim bildiğim 15 saate kadar okulda kalır.sonrasına kimse karışamaz.ders yok diye gelmemezlikte olmaz.

bazı arkadaşları gerçekten anlamıyorum sen amelemsin yada sen tamircimisin arkadaş yok öğretmenlik fedakarlık mesleğiymiş yok cefalakarmış ben niye cefakarım yada bwen niye fedakarım yada ben niye ameleyim ya da ben niye tamirciyim ya da ben niye müdürün yada müdür yrd. muhattapım adam gibi dersim varsa girerim yok sa ne olur diye sorarım. Öğretmenlik fedakarlık yapılmayacak kadar profesyenlce yapılacak bir meslektir. Eğer bir meslekte fedakarlıktan bahsediliyorsa o meslekte bazı şeyler yanlış gidiyordur. Eğer herşey yerli yerine oturmuş ise o iş profesyenllişmiş demektir ki o meslkete başarı vardır. Bu bakadar basit bir döngüyü anlayamayan bazı branşdaşlarımı hala nasıl bu bölümü kazanmışta okumuş hayretle karşılıyorum. Unutmayın profesyonel olarak yapılan her işte başarı disiplin tertip ve düzen vardır. Sizlere tavsiyem hayatınızın her anında profesyonel ce düşünün ve işlerinizi tertip ve düzene koyun. Yoksa semer vuran çok olur.

aktasankara' Alıntı:
netman' Alıntı:

Kesinlikle ben de katılıyorum...

aktasankara' Alıntı:
netman' Alıntı:

bu arada türk milleti çalışkandır almanlar da çok çalışkandır dikkat ederseniz her konuda profesyonelleşmiş tüm işlerde belli kuralları ve düzenini oturturmuşlardır ve işleri ne ise sadece onu en iyi şekilde yaparlar . Sene 2012 türklerde çalışkandır almanlarda peki sonuççç
Bunu sonucu umarım çıkartıyorsunuzdur.
Bu arada bankamatik durumu diye bir durum yoktur bilginize. Sadece ben fedakarlık yaptıkça müdür zıvanadan çıktı ve çok daha fazlasını istmeye başladı. Hergün sabah okula gidip öğlen çıkıyordum neden akşama kadar durmuyorsun diye bir kelime çıktı ağzından ben formatör değilim dedim olsun akşama kadar durman lazım diye sapıttı. Olay bundan ibaret. Sizlere tekrar söylüyourm amale olduğumuz teknik elaman, tamirci olduğumuz adı bt rehber bt formatör olduğumuz için bu tür tavırlara muhattap olacağımız kesindir. O Yüzden gerekirse bankamatik memuru olurum ama hakklarım neyse görevim neyse eğtiimim neyse onu yaparım.

sbyk' Alıntı:
aktasankara' Alıntı:
netman' Alıntı:

bu arada türk milleti çalışkandır almanlar da çok çalışkandır dikkat ederseniz her konuda profesyonelleşmiş tüm işlerde belli kuralları ve düzenini oturturmuşlardır ve işleri ne ise sadece onu en iyi şekilde yaparlar . Sene 2012 türklerde çalışkandır almanlarda peki sonuççç
Bunu sonucu umarım çıkartıyorsunuzdur.
Bu arada bankamatik durumu diye bir durum yoktur bilginize. Sadece ben fedakarlık yaptıkça müdür zıvanadan çıktı ve çok daha fazlasını istmeye başladı. Hergün sabah okula gidip öğlen çıkıyordum neden akşama kadar durmuyorsun diye bir kelime çıktı ağzından ben formatör değilim dedim olsun akşama kadar durman lazım diye sapıttı. Olay bundan ibaret. Sizlere tekrar söylüyourm amale olduğumuz teknik elaman, tamirci olduğumuz adı bt rehber bt formatör olduğumuz için bu tür tavırlara muhattap olacağımız kesindir. O Yüzden gerekirse bankamatik memuru olurum ama hakklarım neyse görevim neyse eğtiimim neyse onu yaparım.
Hocam yukarıdaki olaylar konusunda haklı olabilirsiniz. Eğer düşünceniz dahilinde vicdanınız rahat olacaksa resmi olarak bir sıkıntı çıkacağını sanmam.

lion26' Alıntı:
Benim bildiğim 15 saate kadar okulda kalır.sonrasına kimse karışamaz.ders yok diye gelmemezlikte olmaz.

hocam benimde dersim yok ağustos ayında müdür yardımcımız gitti. kayıt dönemi yaklaştığı için sıkıntı ve problemler olmaması için müdür bey bana rica etti bende görevlendirmeler olana kadar yaparım tamam dedim.. bu esnada okuluda başka idareci olmadığı için idari işlerin yoğunluğunu hafifletmek için daha önceden planlanmış olsa da 8 saatlik dersimi kendisi kaldırmıs yani 10ç sınıf yada 11 seçmeli olan dersim o sınıflarca seçilmemiş..

ders programını yaparken gördük eski müdür yardımcısı ile oda durum bundan ibaret dedi... neyse görevlendirmeler de sonradan olmayınca biz kaldık müdür yrd olarak sonrasında milli eğitim müdürüyle görüşmeye gitti. Müdür yardımcısı atamaları için... kasım ayında atamaların olacağını söyledi ilden de formatörlük görevlendirmelerine sıcak bakmıyorlardı.. bakanlıktan yazı gelmediği müddetce yapılmayacağı açık açık söylendi.

velhasıl ilden geldikten sonra sordum ona okula mdr yrd gelince ne olacak, siz benim derslerimi almışsınız dedim ben 0 saatle ne yapacağım dedim o da maaş karşılığı formatörlük gibi akıllı tahtalarla ilgilenirsin dedi.. kaça kadar dedim? öğrenciler dağılana kadar dedi.... hocam dedim aklınız alıyor mu dedim 4:35 de çıkıyor 9. sınıf öğrencileri( bu arada anadolu lisesindeyim..)
ben dedim bu vakte kadar kesinlikle durmam hocam dedim haftada 3 saat gelsem gitsem ancak 5 gün 15 ders saati yapar dedim.. o vakte kadar durmam imkansız dedim... haklısın memur değilsin dediğini hatırlıyorum...sabret biraz dedi illaki bi şekilde görevlendirme olur dedi

neyse ki en azından bir gelişme yaşadık yazı yayınlandı istifa ettim bende.. dilekçe ile de başvurdum.. demem o ki normalde hocam müdürler toplantı yaptığı zaman sene başı toplantıları olur onların benim bt öğretmenimin işte 4 dersi var, 8 saat dersi var ya da dersi yok diye kendi aralarında alış veriş yaparlar o esnada sen başka okulda ihtiyaç varsa onu tamamlamak için yani maaş karışılığını oraya verilebilirsin prosedür böyledir.. ama ihtiyaç yoksa amenna okulda belli bir saat durursun gidersin bu senin o idareyle arandaki sorun ama yukarıdaki alıntıya katılıyorum öle ders yok yat olduğun yerden misali bankamatikten bankamatiğe git durumu yoktur.. maaş karışılığını tamamlayamayan öğretmene idari görev verilerek ders saati eksiği o şekilde tamamlatılır...bu başka ders verilerek olamaz.. zorunluluk yoktur ama öğretmen dilekçe verir girmek isterse istediği derse girer...

Hocam vicdanınız rahat mı diye yukarıdakilere yani koltukta oturanlara soracaksın. Bt öğretmenlerini bu duruma düşürdünüz vicdanınız nasıl güzel mi hoş mu ne olacak bu öğretmenlerin hali böyle sürekli günü kurtararak nereye kadar diye . O yüzden en alta kalmışa ezilene vicdan sorulmaz onu bu hale getiren sistemi bu şekilde ayarlayana sormak daha doğrudur.

gizemkar' Alıntı:
lion26' Alıntı:

hocam benimde dersim yok ağustos ayında müdür yardımcımız gitti. kayıt dönemi yaklaştığı için sıkıntı ve problemler olmaması için müdür bey bana rica etti bende görevlendirmeler olana kadar yaparım tamam dedim.. bu esnada okuluda başka idareci olmadığı için idari işlerin yoğunluğunu hafifletmek için daha önceden planlanmış olsa da 8 saatlik dersimi kendisi kaldırmıs..

ders programını yaparken gördük eski müdür yardımcısı ile neyse görevlendirmeler de sonradan olmayınca biz kaldık müdür yrd olarak sonrasında milli eğitim müdürüyle görüşmeye gitti. Müdür yardımcısı atamaları için... kasım ayında atamaların olacağını söyledi ilden de formatörlük görevlendirmelerine sıcak bakmıyorlardı.. bakanlıktan yazı gelmediği müddetce yapılmayacağı açık açık söylendi.

vehasıl ilden geldikten sonra sordum ona okula mdr yrd gelince ne lacak siz benim derslerimi almşsınız dedim ben 0 saatle ne yapacağım dedim o da maaş karşılığı formatörlük gibi akıllı tahtalarla ilgilenirsin dedi.. kaça kadar dedim? öğrenciler dağılana kadar dedi hocam dedim aklınız alıyormu dedim 4:35 de çıkıyor tüm öğrenciler bu arada anadolu lisesindeyim.. ben dedim bu vakte kadar kesinlikle durmam hocam dedim haftada 3 saat gelsem gitsem ancak 5 gün 15 ders saati yapar dedim.. o vakte kadar durmam imkansız dedim sabret biraz dedi illaki bi şekilde görevlendirme olur dedi neyse ki en azından bir gelişme yaşadık yazı yayınlandı istifa ettim bende.. dilekçe ile de başvurdum.. demem o ki normalde hocam müdürler toplantı yaptığı zaman sene başı toplantıları olur onların benşm bt öğretmenimin işte 4 dersi var yok 8 dersi var yok dersi yok diye kendi aralarında alış veriş yaparlar o esnada sen başka okulda ihtiyaç varsa onu tamamlamak için yani maaş karışılığını oraya verilirsin prosedür böyledir.. ama yoksa amenna okulda belli bir saat durursun gidersin bu senin o idareyle arandaki sorun ama yukardaki alıntıya katılıyorum öle ders yok yat olduğun yerden misali bankamatikten bankamatiğe git durumu yoktur.. maaş karışılığını tamamlayamayan öğretmene idari görev verilerek ders saati eksiği o şekilde tamamlatılır...
Hocam öncelikle bt öğretmenlerin başka okullarda ders bulma gibi durumu yoktur hepimizin bildiği gibi. Bu arada biraz araştırmalarım doğrultusunda idarenin norm kadro fazlası öğretmenleri idari görev adı altında idari işler yaptırması gibi bir durumu kesinlikle yokmuş. Bunlar idarenin uydurması hatta personel daire başkanın bizzat açıklaması var

hocalarım o yüzden diyorum bu işin mevzuatı yada yönetmeliği ne diyor. Resmiyette nasıldır bilmek lazım bunları. Sonuçta bu hepimizin karşılaştığı yada ileride bolca karşılacağımız sorunlar. Görevlendirme olmadığı zaman yada geciktiği zaman direk karşımızda bu sorun olacak.

sbyk' Alıntı:
Hocam öncelikle bt öğretmenlerin başka okullarda ders bulma gibi durumu yoktur hepimizin bildiği gibi. Bu arada biraz araştırmalarım doğrultusunda idarenin norm kadro fazlası öğretmenleri idari görev adı altında idari işler yaptırması gibi bir durumu kesinlikle yokmuş. Bunlar idarenin uydurması hatta personel daire başkanın bizzat açıklaması var

hocam biliyorsun ortada bununla ilgili resmi yazılı veri olması lazım elinde olan varsa paylaşsın.. ben zorunluluk var demiyorum zaten... yukarıdaki mesajı düzenledim okulda kalma konusunda bana haklısın memur değilsin dediğini hatırlıyorum.. bu nedenle evet haklısınız bizim fizik öğretmeni geçen sene 6 saat derse giriyordu.. ve ilçede başka fizik dersine de ihtiyaç olmadığı için.. nöbeti bitince yada dersi bitince eve gidiyordu.. buna bakılınca doğru...

Amaaaa ihtiyaç var diyelim ki o müdürler toplantısında müdür demek zorunda hocam benim fizik öğretmenim yada işte Bt öğretmenim şu kadar derse giriyor bende sizde ihtiyaç varsa ve sende maaşını tamamlamıyorsan o toplantıda sen o okula görevlendirilirsen. gitmek zorundasın kaçarın yok çünkü sen dersini dolduramadığın için norm fazlası konumunda oluyorsun ve o dersi başka bi yerde maaş karşılığını doldurmuş bir öğretmene ücret karşılığı verilemez resmidir hocam bu yoksa hepsi devleti zarara uğratmaktan soruşturma yer..

bu işin sonunda olacağı zaten branş değişikliği. sadece erteliyorlar (bu bölüm bitkisel hayata girmiş zaten beyin ölümü gerçekleşmiş bir hasta gibi bt rehbeerlik bt formatörlük ilaçlarıyla ölümünü geciktiriyorlar). Şöyle bir baktığımız zaman kaçımız bu bölümün 10 sene sonra yaşayacağını düşünüyor. Yaşasa ne olabilir 10 sene sonra.

Geri