0 saat dersi olan bt öğretmeni okulda çalışma saati nasıldır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sbyk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
promethus' Alıntı:
İdari görev en fazla 3 ders yazılabilir. 15 saat idari görev yazılmaz. 3 dersten fazla idari görev ancak görevlendirme ile olur.

hocam bu günde 3 saat ise eğer zaten 5 ile çarpınca haftada 15 saati zaten idari görevle doldurmuş oluyorsun.. ama haftada 3 saatse onu bilemem ..

gizemkar' Alıntı:
promethus' Alıntı:
İdari görev en fazla 3 ders yazılabilir. 15 saat idari görev yazılmaz. 3 dersten fazla idari görev ancak görevlendirme ile olur.

hocam bu günde 3 saat ise eğer zaten 5 ile çarpınca haftada 15 saati zaten idari görevle doldurmuş oluyorsun.. ama haftada 3 saatse onu bilemem ..
Haftada 3 saat

gizemkar' Alıntı:
sbyk' Alıntı:
Hocam öncelikle bt öğretmenlerin başka okullarda ders bulma gibi durumu yoktur hepimizin bildiği gibi. Bu arada biraz araştırmalarım doğrultusunda idarenin norm kadro fazlası öğretmenleri idari görev adı altında idari işler yaptırması gibi bir durumu kesinlikle yokmuş. Bunlar idarenin uydurması hatta personel daire başkanın bizzat açıklaması var

hocam biliyorsun ortada bununla ilgili resmi yazılı veri olması lazım elinde olan varsa paylaşsın.. ben zorunluluk var demiyorum zaten... yukarıdaki mesajı düzenledim okulda kalma konusunda bana haklısın memur değilsin dediğini hatırlıyorum.. bu nedenle evet haklısınız bizim fizik öğretmeni geçen sene 6 saat derse giriyordu.. ve ilçede başka fizik dersine de ihtiyaç olmadığı için.. nöbeti bitince yada dersi bitince eve gidiyordu.. buna bakılınca doğru...

Amaaaa ihtiyaç var diyelim ki o müdürler toplantısında müdür demek zorunda hocam benim fizik öğretmenim yada işte Bt öğretmenim şu kadar derse giriyor bende sizde ihtiyaç varsa ve sende maaşını tamamlamıyorsan o toplantıda sen o okula görevlendirilirsen. gitmek zorundasın kaçarın yok çünkü sen dersini dolduramadığın için norm fazlası konumunda oluyorsun ve o dersi başka bi yerde maaş karşılığını doldurmuş bir öğretmene ücret karşılığı verilemez resmidir hocam bu yoksa hepsi devleti zarara uğratmaktan soruşturma yer..
Hocam olsada görevlendirisek keşke. Hangi ilimizde yada hangi ilçemizde bt dersi olupta bt öğretmeni bulmamışlar. Sorun norm olayı değil, sorun bt öğretmenliği :) ve bt öğretmenlerinin geleceği

sbyk' Alıntı:
bu işin sonunda olacağı zaten branş değişikliği. sadece erteliyorlar (bu bölüm bitkisel hayata girmiş zaten beyin ölümü gerçekleşmiş bir hasta gibi bt rehbeerlik bt formatörlük ilaçlarıyla ölümünü geciktiriyorlar). Şöyle bir baktığımız zaman kaçımız bu bölümün 10 sene sonra yaşayacağını düşünüyor. Yaşasa ne olabilir 10 sene sonra.

hocam haklısınız eminim ben bu yaz sıkıntıdan dertten psikolojim bozduldu ders yok görev yok... kredi ödemem var... anamdan emdiğim burnumdan geldi yaaa keşke tıp yazsaymışım dedim zamanında iyi bir puanım vardı.. yaaa valla pişman oldum yaaaa... gelecek dedik bilişime dayalı... ne gelecekmiş be!!!

sbyk' Alıntı:
Hocam olsada görevlendirisek keşke. Hangi ilimizde yada hangi ilçemizde bt dersi olupta bt öğretmeni bulmamışlar. Sorun norm olayı değil, sorun bt öğretmenliği :) ve bt öğretmenlerinin geleceği

keşke öğretmenim örnek veriyim hocam ben fizik verdim ama bizim burdaki ilçenin beldelerindeki bir meslektaşımız bu toplantılarda 20 saat turizim meslekten 4 saatte denizcilik kaptancılık anadolu lisesinden ders almış 4 saatte yada 8 mi ne kendi okulunda ... işte maaş da ekders de hazır.. dedim müdüre keşke görev verseydiniz ama o okul idaresini ve kendini düşündüğü için..... tabi ben gitsem okul idareci yok direk çöker..

bt öğretmeni=4 okul=20 saat ders. Bir il merkezinde ortalama 130 bt öğremeni olsa 130*4okul=520 okul eder ki bu da çokkkk zorrrr. Belki bu şekilde kendini kurtaran nadir öğretmenlerimiz varmış şehir efsanesi gibi oldu hocam sizin verdiğiniz örnek :):):) aynı masal kahramanı gibi :):):)

sbyk' Alıntı:
bt öğretmeni=4 okul=20 saat ders. Bir il merkezinde ortalama 130 bt öğremeni olsa 130*4okul=520 okul eder ki bu da çokkkk zorrrr. Belki bu şekilde kendini kurtaran nadir öğretmenlerimiz varmış şehir efsanesi gibi oldu hocam sizin verdiğiniz örnek :):):) aynı masal kahramanı gibi :):):)

:))) aynen.. Acı ama gerçek diğer öğretmenlerimiz bir şekilde maaş karşılıığını tamamlıyor ilköğretimlerde tabi tamamlayamayanlarda var büyük illerde okuullarda büyük oluyor derslik sayısı fazla oluyor hocam 8 şuben olsa 2 saatten zaten 16 saat yapıyor..

SORU-3 aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenler idari çalışmalarda görevlendirilebilir mi?

CEVAP-3
Aylık karşılığı ders saatlerini dolduramayan norm kadro fazlası Öğretmenlerin idari çalışmalarda görevlendirilmek suretiyle aylık karşılığı ders görevlerini tamamlattırma yoluna gidileceğine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.Nitekim norm kadro uygulaması kapsamında aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders görevlerini görevli oldukları kurumlarda dolduramayan öğretmenlerin branşlarında Öğretmen ihtiyacı bulunan diğer kurumlarda görevlendirilmeleri gerekmektedir. Personel Genel müdürlüğünün 06/03/2000 tarih ve 24845 sayılı yazısı. Dolayısıyla da norm kadro fazlası öğretmenlerin idari görev altında çalıştırılmaları mümkün değildir.

ayrıca
1- okulunda ders yok.
2- ilçede ders yok

ise en kısa sürede norm işlemlerinde durum il milli eğitime bildirilir ve başka bir ilçeye veya il merkeze tayinin gerçekleştirilir.
tab bunun icin secenek sunar sen de gitmem dersin ve seni resen atar... bu arada ilanı tüm norm fazlası ogretmenlere cıkartır...

tabi bunun icin muhtemelen norm işi olana kadar seni kaymakamlık oluruyla sagda solda bir görevlendirme yaparlar... bu arge olur proje olur vs vs vs... yani işin özü beleşten maaş almana göz yummazlar kendileri alamadıgı icin

Geri