Günde 8-9 saat olduğunu varsayarsak hocam günde 2 sınav kalan zamanlarda ders öyle görünüyor1-15 Mart arası 1.Dönem sınavları
15-31 Mart arası Sorumluluk sınavları (geçen seneki sorumluluklardan dolayı 2 hafta gerekiyor)
1-15 nisan 2.dönem sınavları
eeee yüz yüze dersleri ne ara yapacağız?
Teşekkürler
Hocam sınav haftası sınavları olan öğrenciler derse mi gelir?Günde 8-9 saat olduğunu varsayarsak hocam günde 2 sınav kalan zamanlarda ders öyle görünüyor
Hocam öncedende ortak sınav haftası olmuyormuydu.8 saatlik bir günün 2 dersinde sınavı yapılıp diğer 6 ders işlenebilir. Öğrencinin gelip gelmeme durumunu o zaman göreceğiz. Katılım zorunlu değil deniliyor, ilk dönem bizim yüz yüze derslere %60-75 civarında katılım oluyorduHocam sınav haftası sınavları olan öğrenciler derse mi gelir?
Hocam geçen dönem mesleki gelişim uzaktandı bu dönem peki yüz yüze miBugün biraz başka okullardan da durum sorguladık. Şu an için hepsi yüzyüze durumu görünüyor.
Hocam geçen dönem mesleki gelişim uzaktandı bu dönem peki yüz yüze mi
Zümre kararı ile okulun fiziki durumuna bakılarak uygulama saatlerinin bazılarını uzaktan yapabiliriz...
Bizde bu durumu göz önünde bulunduruyoruz hocam dersler 30 dk olduğu için 13:30 da bitiyor yemek arası vermeye gerek kalmıyor bu şekilde olunca.Merhabalar. Tüm dersleri okulda uygulama ihtimali neredeyse imkansız gibi. Zümre kararı ile bazı yüksek saatli derslerden birazı uzaktan eğitimle devam edilebilir. Bir de okulda 8 saat günlük ders saati olacağı söyleniyor. Taşımalı da yemek verilmeyeceği için. Bu konular her yerde mi aynı.
Hocam yeni bu döneme özel çerçeve öğretim programını inceleyin. Orada 1. Dönemin telafisine dönük uygulama konuları mevcut zaten.Arkadaşlar meslek lisesinde çalışılıyorum. Geçen dönem bir kısmını yüz yüze bir kısmını uzaktan yaptık. uzaktan olan kısım malum verimsiz. Bu dönem bütün dersleri yüz yüze yapacağız. Online kısmına iş bırakmayacağız. zümre olarak bu şekilde karar almayı düşünüyoruz. Geriye dönük muhakkak telfi yapmak gerekecek.Bunu ayrı bir planlama ile telafi eğitimi olarak mı yapacağız, henüz belirlemedik. Bu hafta içi netleşecektir.
Sizlerden telafi eğitimi planlayan varmı acaba?
Hafta sonu birkaç arkadaşımla görüştüm tamamını alan var, yarı yarıya alan var. Zümreye atmanın amacı zümre ne karar alırsa doğrudur demek bence. Nereden bu kanıya kapıldın derseniz; bir arkadaşım biz ilk dönem yarı yarıya yaptık ama idare başka illerde farklı uygulamalar duymuş bakanlığı arayıp görüş sordu bakanlık sizinki de doğru onlarınki de doğru. İlin durumuna göre zümre kararı bağlayıcıdır demişler. Çerçeve öğretim programının uygulama esasları 4. Maddesi "tavsiye edilir" ile bitiyor. Allah herkese kolaylık versin.Çerçeve öğretim programı nihai kararsa, zümre kararı ile bunun üzerinde değişiklik yapmak mümkünmü değilmi? Herkesin kafası karışık, tamamı yüzyüze diyende var ki çöp onu söylüyor, zümre kararı ile uygulama-teori ayıracağız diyende, bu mümkün mü?