11.sınıf dersleri ne seçtiniz

Kodla Büyü

6fatma8

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar web programcılığı dalında dersleri ne olarak seçtiniz
mesleki gelişim dersi ile ilgili bir açıklama var megepde 2015-2016 yılına mahsus olmak üzere 11.sınıf alan ortak dersleri içerisinde 2 saat olarak verilcektir diye

buna göre
web tasarım 10saat
grafik 6 saat
mesleki gelişim 2saat

olarak belirledim
acaba doğru yorumlamışmıyım siz nasıl yaptınız

6fatma8' Alıntı:
mesleki gelişim dersi ile ilgili bir açıklama var megepde 2015-2016 yılına mahsus olmak üzere 11.sınıf alan ortak dersleri içerisinde 2 saat olarak verilcektir diye

buna göre
web tasarım 10saat
grafik 6 saat
mesleki gelişim 2saat

olarak belirledim
..
doğru yapmışsınız hocam
EML ve AML grupları için
10 saat web (yıldızlı ders. saati değitiştirilemez)
2 saat mesleki gelişim
6 saat grafik
..
TL lerde
12 saat web (ders bilgi formlarında böyle yazıyor. muhtemelen eylül de 13 olacak)
2 saat mesleki gelişim
.
web 13 saat olmazsa 1 saat MYD
.....

PCkey' Alıntı:
Hocam veritabanı dersini ne yaptınız
..
Web Programcılığı dalında Veritabanı dersi yok Veritabanı Organizasyon dersi var 2 saat
.
12. sınıfta SEÇMELİ DERS olarak verebilirsiniz
..

6fatma8' Alıntı:

buna göre
web tasarım 10saat
grafik 6 saat
mesleki gelişim 2saat

olarak belirledim

yanlış yapmışsınız hocam mesleki gelişimi 2 saat seçmeli olarak vermeniz lazım çünkü çizelgede ayrılan 18 saat dal dersleri içerisin de mesleki gelişim yok o yüzden seçmeliden verilmesi doğru olur

2 saat te veri tabanı organizasyonu tamamdır

seçmeli olmyuor hocam birkaç alan şefi ilede görüştüm alan dersleri içerisinde verilecektir diyor megepte çervceve programın altındaki herbirdersin içeriğini incele orda görürsün sayfa 15te yazıyor

bak barbaryan hocam da doğru yapmışsın diyor

6fatma8' Alıntı:
seçmeli olmyuor hocam birkaç alan şefi ilede görüştüm alan dersleri içerisinde verilecektir diyor megepte çervceve programın altındaki herbirdersin içeriğini incele orda görürsün sayfa 15te yazıyor

bak barbaryan hocam da doğru yapmışsın diyor

tamamda hocam mesleki gelişim dersini alan ortak dersleri arasından veriniz diyor. 18 saat olan dal derslerini 16 ya düşürün demiyor ki yani siz neden 4 olan seçmeli ders saatin 2 ye düşürmüyorsunuz da dal dersini düşüyorsunuz. zaten mesleki gelişimi ben seçmeli mesleki gelişim diye verecez demedim. 4 saat seçmeliyi bu yıl 2 saat olarak gösterecez

kısacası
14 saat ortak ders
2 saat alan ortak ders
18 saat dal dersi
2 saat seçmeli ders
1 saat rehberlik

neresi yanlış bunun
ha bu arada sizin dediğiniz gibi olursa da 2 saat veri tabanı organizasyonu dersi seçmeli olarak alınabilir

sizin dediğiniz gibi olursa benim de işime gelir hocam ama hep görüştüklerim benim dediğim şekilde ayarlamışlar dersleri ve bu okullarda ki hocalarında bi 10-15 yıllık deneyimleri var

valla hocam bu sene ben 10 saat web tasarım 6 saat grafik ve animasyon 2 saat veritabanı organizasyonu 2 saatde mesleki gelişim olarak seçtim

mkrkls' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:

buna göre
web tasarım 10saat
grafik 6 saat
mesleki gelişim 2saat

olarak belirledim

yanlış yapmışsınız hocam mesleki gelişimi 2 saat seçmeli olarak vermeniz lazım çünkü çizelgede ayrılan 18 saat dal dersleri içerisin de mesleki gelişim yok o yüzden seçmeliden verilmesi doğru olur

2 saat te veri tabanı organizasyonu tamamdır
..
bir kez daha düşünün hocam
file.php

musara' Alıntı:
valla hocam bu sene ben 10 saat web tasarım 6 saat grafik ve animasyon 2 saat veritabanı organizasyonu 2 saatde mesleki gelişim olarak seçtim
hocam olmaz ne yaptınız alan dersini 20ye çıkarıyorsunuz yönetmelik açık alan ortak dersi içinde verilir diyor

6fatma8' Alıntı:
musara' Alıntı:
hocam olmaz ne yaptınız alan dersini 20ye çıkarıyorsunuz yönetmelik açık alan ortak dersi içinde verilir diyor
...
Seçmeli dersler istenirse Meslek derslerinden de seçilebilir diyor. Aynı karar. isterseniz onun da resmini atayım.
MG yi alan ortak içinde gösterip
seçmeli yi VTO olarak kullanabilirsiniz...

BaRBaRYaN' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:
musara' Alıntı:
...
Seçmeli dersler istenirse Meslek derslerinden de seçilebilir diyor. Aynı karar. isterseniz onun da resmini atayım.
MG yi alan ortak içinde gösterip
seçmeli yi VTO olarak kullanabilirsiniz...
seçmeli dersleri genelde kültür derslerinden seçiyorlar norm durumu yüzünden genelden okul idareniz yapıyorsa güzel olur tabi ben o şekilde düşünmemiştim

veri tabanı organizasyonu 11 de seçmeli olarak vermezsek ki veremeyeceğiz gibi. 12 de vermek zorunda mıyız peki ?

sametbozkurt' Alıntı:
veri tabanı organizasyonu 11 de seçmeli olarak vermezsek ki veremeyeceğiz gibi. 12 de vermek zorunda mıyız peki ?
.
Dersi vermek zorunda değilsiniz ama yeterlilikleri kazandırmak zorundasınız :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

o iş nasıl olacak diyorsanız. 12. sınıfa geldiklerinde işletmede beceri eğitimi için yaptığınız zümrede öğrencilerin görmedikleri bu derslere vurgu yaparak ders modüllerine ait kazanımların işletmede beceri eğitimi içinde verileceğini belirteceksiniz.
işletmede beceri eğitimi gelişim tablosunu da buna göre hazırlayacaksınız
.

BaRBaRYaN' Alıntı:
sametbozkurt' Alıntı:
.
Dersi vermek zorunda değilsiniz ama yeterlilikleri kazandırmak zorundasınız :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

o iş nasıl olacak diyorsanız. 12. sınıfa geldiklerinde işletmede beceri eğitimi için yaptığınız zümrede öğrencilerin görmedikleri bu derslere vurgu yaparak ders modüllerine ait kazanımların işletmede beceri eğitimi içinde verileceğini belirteceksiniz.
işletmede beceri eğitimi gelişim tablosunu da buna göre hazırlayacaksınız
.

cevap için teşekkür ederim hocam

bir derse ait modüllerin tamamı başka bir dersin altına alınamaz diyor. sanırım işletmelerde beceri eğitimi altına tüm dersin modüllerini alamadığımızdan o dersi okulda vermek durumunda kalacağız

EML lerde son sınıfta okutulan internet programcılığı dersini 2 saatden 4 saate çıkartabilir miyiz. 2 saat secmeli dersi internet programcılığı dersinin süresi içine katmak mümkün müdür?

geçen yıl 4 seçmeli İnt Prog ve 2 yabancı dil verdik biz. bu sene de bu şekilde vermeyi düşünüyoruz

Arkadaşlar burda dikkatinizden kaçan bazı noktalar var. Mesleki gelişim dersi 11. sınıfta alan ortak dersi olarak verilecektir diyor yazıda. bizim 11. sınıfta seçtiğimiz 18 saat kredi dl havuzu için ayrılmış kredidir. çerçeve öğretim programına bakarsanız görürsünüz. Alan ortak ders kısmı ile dal havuzu ayrı bölümdür. Büyük ihtimalle alan ortak kısmına 2 saat fazladan ders olarak eklenecektir mesleki gelişim. yani 11 sınıfta 18 + 2 toplamda 20 saat meslek dersi olacaktır.

Ayrıca öğrencilerin toplamda tamamlaması gereken meslek ders kredisi vardır. 18 saat içinde mesleki gelişimi verip başka bir ders çıkartırsanız toplamda kredi eksik kalır. Bu durum sadece bu seneye özel bir durumdur 11 nci sınıfa 2 saat eklenecektir.

Not : Zaten her sene geçtikçe meslek derslerini kırpıp duruyorlar bari siz müsaade etmeyin :)

valla hocam bana 18 saatten veremezsiniz dendi bende ısrar ettim biraz veritabanı dersini ayırırsak web tasarım dersini boşuna veriyoruz gibi ısrarda bulundum ve kabul oldu mesleki gelişim dahil 20 saat oalrak hallettim

nakressa' Alıntı:
Arkadaşlar burda dikkatinizden kaçan bazı noktalar var. Mesleki gelişim dersi 11. sınıfta alan ortak dersi olarak verilecektir diyor yazıda. bizim 11. sınıfta seçtiğimiz 18 saat kredi dl havuzu için ayrılmış kredidir. çerçeve öğretim programına bakarsanız görürsünüz. Alan ortak ders kısmı ile dal havuzu ayrı bölümdür. Büyük ihtimalle alan ortak kısmına 2 saat fazladan ders olarak eklenecektir mesleki gelişim. yani 11 sınıfta 18 + 2 toplamda 20 saat meslek dersi olacaktır.

Ayrıca öğrencilerin toplamda tamamlaması gereken meslek ders kredisi vardır. 18 saat içinde mesleki gelişimi verip başka bir ders çıkartırsanız toplamda kredi eksik kalır. Bu durum sadece bu seneye özel bir durumdur 11 nci sınıfa 2 saat eklenecektir.

Not : Zaten her sene geçtikçe meslek derslerini kırpıp duruyorlar bari siz müsaade etmeyin :)
hocam çoğu okul 18 saat veriyor ama seçmeli ders ile halledebilirseniz olur 20 saat

hocam program yayınlandı bildiğim kadarı ile. 18 saat yazıyor 20 değil 11. sınıflarda. 10 web 2 mgelişim 2 veritabanı 4 saat grafik düşündük biz.

sametbozkurt' Alıntı:
bir derse ait modüllerin tamamı başka bir dersin altına alınamaz diyor. sanırım işletmelerde beceri eğitimi altına tüm dersin modüllerini alamadığımızdan o dersi okulda vermek durumunda kalacağız
..
hocam İBE nin özel bir durumu var. İBE ile ilgili dökümanları incelerseniz DİĞER DERSLERİN MODÜLLERİNDEN oluşturuluyor zaten. o yüzden bu söylediğiniz olay İBE için geçerli değil.

Mesleki İngilizce ve açık kaynak işletim sistemleri dersini ne yaptınız peki, yeterlilik tablolarında öğrencilerin bu dersleri öğrenmiş olmaları lazım diyor. Gerçi 11. veya 12.sınıfta olması farketmez.

akk ve mydil derslerini 12 de vereceğiz.

barbaryan : ibe ile ilgili nereyi incelemem gerekir ? bununla alakalı resmi bir şey varsa ona göre iş yapalım. yoksa eposta akk ve sunucu(2 saatlik) derslerini İBE altında vermek istiyoruz. bunun yerine Grafik verelim diyoruz.

Mesleki Gelişim dersi 11. Sınıflarda bu yıla özel olarak ekstra 2 ders saati eklenerek verilicegini düşünüyorum. Örnek ml 11. Sinif ders saati 37 ise bu yıl 39 olacak 2 saat de mesleki gelişim için kullanilacak. Bu çizelgeyi görmüştüm. Ancak şimdi megep te çizelgeleri incelediğimiz de böyle birşey yok. Mesleki Gelişim 11. Sınıf çizelgelerinde 9. Sınıfta görünüyor.

Ancak diğer bir durumda su: mesleki gelişim dal dersler arasında değil. O yüzden 11. Sınıf 18 saat dal dersleri içinde verilemez.
Zaten resmi açıklamada "alan ortak dersleri içinde " verilir diyor.

egunay' Alıntı:
Mesleki Gelişim dersi 11. Sınıflarda bu yıla özel olarak ekstra 2 ders saati eklenerek verilicegini düşünüyorum. Örnek ml 11. Sinif ders saati 37 ise bu yıl 39 olacak 2 saat de mesleki gelişim için kullanilacak. Bu çizelgeyi görmüştüm. Ancak şimdi megep te çizelgeleri incelediğimiz de böyle birşey yok. Mesleki Gelişim 11. Sınıf çizelgelerinde 9. Sınıfta görünüyor.

Ancak diğer bir durumda su: mesleki gelişim dal dersler arasında değil. O yüzden 11. Sınıf 18 saat dal dersleri içinde verilemez.
Zaten resmi açıklamada "alan ortak dersleri içinde " verilir diyor.

Aynen hocam size katılıyorum. Biz de yıl sonu zümresine böyle yazmıştık. 18 saat her yıl olduğu gibi dal dersleri +2 saat mesleki gelişim.
Alan ortak dersi = dal dersi değildir.
Ancak kafamı karıştıran durum; dal dersleri çizelgede 18 saat. Bizim bunu 20 ye çıkarma hakkımız var mı? Çizelgeye müdahele şansımız olmadığına göre ya mesleki gelişim seçmeli olacak ya da veri tabanı organizasyonu. Ben mesleki gelişimi seçmeli olarak yazmıştım zümreye. Bence acele etmemekte fayda var. Ağustos sonu eylül başı gibi bir zaman diliminde bununla ilgili bir açıklama yapar meb. Barbaryan hocamın gösterdiği yazı mebin acelece yazdığı bir yazı bence. Bu sene detaylı açıklama gelir. Ya da megep program önderleri ve liderlerinden tanıdıklarınız varsa bir sorun buraya da yazın. Hala bu kadrolar varsa tabi:) Mebi takip etmek çok zor. Ne yaptıklarını bilemeyiz:)

Geri