Bu arada Fatma hocam, Veri Tabanını bu yıl vermezseniz Web Tasarımı ve Programlama dersinin veri tabanı içerikli modüllerinin alt yapısını oluşturmamış olursunuz bana göre. Asp.net vs. O modülleri açıp ön şartlarına bakmak lazım.
Tuna54^' Alıntı:EML lerde son sınıfta okutulan internet programcılığı dersini 2 saatden 4 saate çıkartabilir miyiz. 2 saat secmeli dersi internet programcılığı dersinin süresi içine katmak mümkün müdür?
.sametbozkurt' Alıntı:geçen yıl 4 seçmeli İnt Prog ve 2 yabancı dil verdik biz. bu sene de bu şekilde vermeyi düşünüyoruz
.nakressa' Alıntı:Arkadaşlar burda dikkatinizden kaçan bazı noktalar var. Mesleki gelişim dersi 11. sınıfta alan ortak dersi olarak verilecektir diyor yazıda. bizim 11. sınıfta seçtiğimiz 18 saat kredi dl havuzu için ayrılmış kredidir. çerçeve öğretim programına bakarsanız görürsünüz. Alan ortak ders kısmı ile dal havuzu ayrı bölümdür. Büyük ihtimalle alan ortak kısmına 2 saat fazladan ders olarak eklenecektir mesleki gelişim. yani 11 sınıfta 18 + 2 toplamda 20 saat meslek dersi olacaktır.
Ayrıca öğrencilerin toplamda tamamlaması gereken meslek ders kredisi vardır. 18 saat içinde mesleki gelişimi verip başka bir ders çıkartırsanız toplamda kredi eksik kalır. Bu durum sadece bu seneye özel bir durumdur 11 nci sınıfa 2 saat eklenecektir.
Not : Zaten her sene geçtikçe meslek derslerini kırpıp duruyorlar bari siz müsaade etmeyin
.ekberşah23' Alıntı:Mesleki İngilizce ve açık kaynak işletim sistemleri dersini ne yaptınız peki, yeterlilik tablolarında öğrencilerin bu dersleri öğrenmiş olmaları lazım diyor. Gerçi 11. veya 12.sınıfta olması farketmez.
6. İşletmelerde beceri eğitiminde öğrencilerin uygulayacağı modüller ve gelişim tablosunun hazırlanmasında; öğrencilerin 10. Sınıf, 11. Sınıf ve 12. Sınıf müfredatlarında aldıkları dersler de dikkate alınarak;
• 11. Sınıf yeterlilik tablolarında gösterilen Mesleki Yabancı Dil dersinin ders saati yetersizliği nedeniyle verilmediği ve işletmelerde beceri eğitimi modülleri içerisinde verileceği,
• İnternet Programcılığı dersi 3. Modülü, 4. Modülü ve 5. Modülünün ders saati yetersizliği nedeniyle verilmediği ve işletmelerde beceri eğitimi modülleri içerisinde verileceği,
zümre toplantısında karara bağlanmıştır. Bu hususlara da göz önünde bulundurularak ek – 1 deki şekilde belirlenmiştir
Sayın HOCALARIMsibilim_ogretmeni' Alıntı:egunay' Alıntı:Mesleki Gelişim dersi 11. Sınıflarda bu yıla özel olarak ekstra 2 ders saati eklenerek verilicegini düşünüyorum. Örnek ml 11. Sinif ders saati 37 ise bu yıl 39 olacak 2 saat de mesleki gelişim için kullanilacak. Bu çizelgeyi görmüştüm. Ancak şimdi megep te çizelgeleri incelediğimiz de böyle birşey yok. Mesleki Gelişim 11. Sınıf çizelgelerinde 9. Sınıfta görünüyor.
Ancak diğer bir durumda su: mesleki gelişim dal dersler arasında değil. O yüzden 11. Sınıf 18 saat dal dersleri içinde verilemez.
Zaten resmi açıklamada "alan ortak dersleri içinde " verilir diyor.
Aynen hocam size katılıyorum. Biz de yıl sonu zümresine böyle yazmıştık. 18 saat her yıl olduğu gibi dal dersleri +2 saat mesleki gelişim.
Alan ortak dersi = dal dersi değildir.
Ancak kafamı karıştıran durum; dal dersleri çizelgede 18 saat. Bizim bunu 20 ye çıkarma hakkımız var mı? Çizelgeye müdahele şansımız olmadığına göre ya mesleki gelişim seçmeli olacak ya da veri tabanı organizasyonu. Ben mesleki gelişimi seçmeli olarak yazmıştım zümreye. Bence acele etmemekte fayda var. Ağustos sonu eylül başı gibi bir zaman diliminde bununla ilgili bir açıklama yapar meb. Barbaryan hocamın gösterdiği yazı mebin acelece yazdığı bir yazı bence. Bu sene detaylı açıklama gelir. Ya da megep program önderleri ve liderlerinden tanıdıklarınız varsa bir sorun buraya da yazın. Hala bu kadrolar varsa tabi Mebi takip etmek çok zor. Ne yaptıklarını bilemeyiz
.nakressa' Alıntı:Eğer mesleki gelişim dersi 18 saat içinde verilecek olursa bu seneki 11. sınıflar öncekilerden ve sonra gelenlerden 2 kredi eksik ders almış olacaklar. Çünkü alttan gelen 10 sınıflar mesleki gelişimi daha önce alıp bir sonraki sene 18 alacaklar. büyük ihtimal +2 eklenecektir
Bizim okulun idaresi de 18 saat içinde konulacak dedi. Ben itirazımı yaptım zümreye 18 + 2 olarak yazdım.
Zaten bu durum eylül ayında yapılan bir açıklama ile açıklığa kavuşur arkadaşlar. Arkadaşların dediği gibi en kötü seçmeli derse koydururuz +2 yi
..sametbozkurt' Alıntı:akk ve mydil derslerini 12 de vereceğiz.
barbaryan : ibe ile ilgili nereyi incelemem gerekir ? bununla alakalı resmi bir şey varsa ona göre iş yapalım. yoksa eposta akk ve sunucu(2 saatlik) derslerini İBE altında vermek istiyoruz. bunun yerine Grafik verelim diyoruz.
Her okul, işletmelerde beceri eğitimi dersinin içeriğini, ağırlıklı olarak dala ait modüller olmak üzere bölgesel özellikler dikkate alınarak sektörün beklentilerini yansıtacak modüllerden sektör temsilcileri, okuldaki koordinatör öğretmenler ve alan öğretmenlerinin kararı ile oluşturur.
sibilim_ogretmeni' Alıntı:Bu arada Fatma hocam, Veri Tabanını bu yıl vermezseniz Web Tasarımı ve Programlama dersinin veri tabanı içerikli modüllerinin alt yapısını oluşturmamış olursunuz bana göre. Asp.net vs. O modülleri açıp ön şartlarına bakmak lazım.
hocam zümreyi ekleyebilir misiniz örnek olması açısındanBaRBaRYaN' Alıntı:.ekberşah23' Alıntı:Mesleki İngilizce ve açık kaynak işletim sistemleri dersini ne yaptınız peki, yeterlilik tablolarında öğrencilerin bu dersleri öğrenmiş olmaları lazım diyor. Gerçi 11. veya 12.sınıfta olması farketmez.
Buyur hocam İBE modül ve gelişim tablolarımız her iki dersi de İBE içinde verdik
.
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyal ... e_plan.rar
...
Sene başındaki zümreye ek yapabilirsiniz.
Ben genelde İBE ile ilgili ayrı bir zümre yapıyorum. 2. zümre olarak. bu da ordaki kararlardan biri
6. İşletmelerde beceri eğitiminde öğrencilerin uygulayacağı modüller ve gelişim tablosunun hazırlanmasında; öğrencilerin 10. Sınıf, 11. Sınıf ve 12. Sınıf müfredatlarında aldıkları dersler de dikkate alınarak;
• 11. Sınıf yeterlilik tablolarında gösterilen Mesleki Yabancı Dil dersinin ders saati yetersizliği nedeniyle verilmediği ve işletmelerde beceri eğitimi modülleri içerisinde verileceği,
• İnternet Programcılığı dersi 3. Modülü, 4. Modülü ve 5. Modülünün ders saati yetersizliği nedeniyle verilmediği ve işletmelerde beceri eğitimi modülleri içerisinde verileceği,
zümre toplantısında karara bağlanmıştır. Bu hususlara da göz önünde bulundurularak ek – 1 deki şekilde belirlenmiştir
.6fatma8' Alıntı:hocam zümreyi ekleyebilir misiniz örnek olması açısındanBaRBaRYaN' Alıntı:.ekberşah23' Alıntı:Mesleki İngilizce ve açık kaynak işletim sistemleri dersini ne yaptınız peki, yeterlilik tablolarında öğrencilerin bu dersleri öğrenmiş olmaları lazım diyor. Gerçi 11. veya 12.sınıfta olması farketmez.
Buyur hocam İBE modül ve gelişim tablolarımız her iki dersi de İBE içinde verdik
.
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyal ... e_plan.rar
...
Sene başındaki zümreye ek yapabilirsiniz.
Ben genelde İBE ile ilgili ayrı bir zümre yapıyorum. 2. zümre olarak. bu da ordaki kararlardan biri
11. Sınıf alan ortak dersleri içinde verilir diyor.BaRBaRYaN' Alıntı:Sayın HOCALARIMsibilim_ogretmeni' Alıntı:egunay' Alıntı:Mesleki Gelişim dersi 11. Sınıflarda bu yıla özel olarak ekstra 2 ders saati eklenerek verilicegini düşünüyorum. Örnek ml 11. Sinif ders saati 37 ise bu yıl 39 olacak 2 saat de mesleki gelişim için kullanilacak. Bu çizelgeyi görmüştüm. Ancak şimdi megep te çizelgeleri incelediğimiz de böyle birşey yok. Mesleki Gelişim 11. Sınıf çizelgelerinde 9. Sınıfta görünüyor.
Ancak diğer bir durumda su: mesleki gelişim dal dersler arasında değil. O yüzden 11. Sınıf 18 saat dal dersleri içinde verilemez.
Aynen hocam size katılıyorum. Biz de yıl sonu zümresine böyle yazmıştık. 18 saat her yıl olduğu gibi dal dersleri +2 saat mesleki gelişim.
Ancak kafamı karıştıran durum; dal dersleri çizelgede 18 saat. Bizim bunu 20 ye çıkarma hakkımız var mı? Çizelgeye müdahele şansımız olmadığına göre ya mesleki gelişim seçmeli olacak ya da veri tabanı organizasyonu. Ben mesleki gelişimi seçmeli olarak yazmıştım zümreye. Bence acele etmemekte fayda var. Ağustos sonu eylül başı gibi bir zaman diliminde bununla ilgili bir açıklama yapar meb. Barbaryan hocamın gösterdiği yazı mebin acelece yazdığı bir yazı bence. Bu sene detaylı açıklama gelir. Ya da megep program önderleri ve liderlerinden tanıdıklarınız varsa bir sorun buraya da yazın. Hala bu kadrolar varsa tabi Mebi takip etmek çok zor. Ne yaptıklarını bilemeyiz
talim terbiye nin kararı BU SENEYE ÖZEL MG dersinin dal dersleri içinde gösterilmesi yönünde. ilk sayfada ilgili kısmı fotoğraf olarak ekledim...
..egunay' Alıntı:11. Sınıf alan ortak dersleri içinde verilir diyor.BaRBaRYaN' Alıntı:Sayın HOCALARIMsibilim_ogretmeni' Alıntı:egunay' Alıntı:Mesleki Gelişim dersi 11. Sınıflarda bu yıla özel olarak ekstra 2 ders saati eklenerek verilicegini düşünüyorum. Örnek ml 11. Sinif ders saati 37 ise bu yıl 39 olacak 2 saat de mesleki gelişim için kullanilacak. Bu çizelgeyi görmüştüm. Ancak şimdi megep te çizelgeleri incelediğimiz de böyle birşey yok. Mesleki Gelişim 11. Sınıf çizelgelerinde 9. Sınıfta görünüyor.
talim terbiye nin kararı BU SENEYE ÖZEL MG dersinin dal dersleri içinde gösterilmesi yönünde. ilk sayfada ilgili kısmı fotoğraf olarak ekledim...
Bu yazıdan 18 in icinde yani dal dersleri içinde verileceğini nasıl yorumladiniz.
11. Sınıf dal dersleri içinde verilir demiyor. Zaten çizelge dal dersleri arasında mesleki gelişim yok.
18 saat içinde sadece orda yazan dal derslerini verebilirsiniz.
Su sekilde olmali: eml 11. Siniflar haftalik ders saati 37 + mesleki gelişim olucak. Yani 39. Çünkü bu çocuklar 9. Sınıfta 2 saat az ders yaptı. Telafisi 11de. Seçmeli içinde de olmayacak.
....sametbozkurt' Alıntı:çocuk mezun olduğunda transkript verilince akk ve mydil gibi İBE altında verilen dersler de gözükmeyecek.
yani ben İBE altında vermeyi çok istiyorum akk ve epostayı ama iki arada bir derede kaldım
Biz AKK ve Mesleki Yabancı Dili İBE nin içine gömüyoruz yıllardır. henüz bişey olmadı.BaRBaRYaN' Alıntı:....sametbozkurt' Alıntı:çocuk mezun olduğunda transkript verilince akk ve mydil gibi İBE altında verilen dersler de gözükmeyecek.
yani ben İBE altında vermeyi çok istiyorum akk ve epostayı ama iki arada bir derede kaldım
Hocam öncelikle bizim sistemimiz modüler sistem olmadığı için halihazırda bu dediğiniz problem TÜM DERSLER İÇİN geçerli.
Bir örnekle açıklayayım
Mevuct EML Web Programcılığı öğrencileri GENELLİKLE 12. sınıfta 2 Saat İnternet Programcılığı dersi görüyorlar. 5 modülün haftada 2 saat içinde yetiştirilmesi imkansız. mecburen 2 modül seçiyorsunuz. Peki karnenizde (liselerde transkript verilmiyor bildiğiniz gibi) İP dersinde hangi modülleri aldığınız yazıyor mu ???
Kaldı ki İBE dersinin açıklamasını yukarıda paylaşmıştım. İBE dersine ait gelişim tablosu ve modülleri de yine yukarıda başka bir mesajda paylaşmıştım. Muhtemelen siz de benzer şekilde hazırlıyorsunuz. İBE de direk MODÜL ADLARI ve Kazanımları yer alıyor.
Dolayısı ile ileride olurda bir transkript verilirse her dersin altında hangi modüllerin alındığı yazılacak; İBE dersi altında da verdiğiniz modüller yazılacak... modüler sistemde DERS kavramının bir önemi olmadığı için İP-1 Modülünü A dersi altında İP-2 Modülünü B dersi adı altında almanın bir zararı olmayacak. Siz tüm modülleri tamamlamış olacaksınız...
öğretmenin işine geldiği gibi değilde gerçekten öğrenciye mesleki açıdan birşeyler öğretmek amaç olsun bu yüzden bütün yeterlilikleri verecem diye tüm dersleri koymanın bir mantığı yok. az ama iyi derecede bir dersi vermek daha mantıklı bana göre tabi okulun türüne öğrencilerin ilgisine seviyesine göre değişir bu durumsibilim_ogretmeni' Alıntı:12 sınıf düz meslek lisesi için;
2 saat İnternet Programcılığı
24 saat İBE
Toplam 26 saat
AKK ve Mesleki Y.Dil İBE nin içinde gömülü. Ya size bişey söyleyeyim mi, gıcık gittiğiniz dersler varsa alan öğretmenlerinin hiçbirisinin anlatmak istemediği dersleri İBE nin içine gömün rahat edin Tek dikkat etmeniz gereken nokta başı kıbleye gelecek
Fatma hocam, öğretmenin sevmediği dersi öğrenciler de sevmiyor zaten(Öğretmenden kaynaklanmıyor, dersten kaynaklanıyor).6fatma8' Alıntı:öğretmenin işine geldiği gibi değilde gerçekten öğrenciye mesleki açıdan birşeyler öğretmek amaç olsun bu yüzden bütün yeterlilikleri verecem diye tüm dersleri koymanın bir mantığı yok. az ama iyi derecede bir dersi vermek daha mantıklı bana göre tabi okulun türüne öğrencilerin ilgisine seviyesine göre değişir bu durumsibilim_ogretmeni' Alıntı:12 sınıf düz meslek lisesi için;
24 saat İBE
Toplam 26 saat
AKK ve Mesleki Y.Dil İBE nin içinde gömülü. Ya size bişey söyleyeyim mi, gıcık gittiğiniz dersler varsa alan öğretmenlerinin hiçbirisinin anlatmak istemediği dersleri İBE nin içine gömün rahat edin Tek dikkat etmeniz gereken nokta başı kıbleye gelecek
ama bizde de doktorların branşında olduğu gibi ayrılmalıyız bence ilgi alanlarımıza göre çok bölünüyoruz bu şekilde tüm derslere hakim olmaktansa donanım yazılım öğretmenleri farklı olsa eğitimin kalitesi dahada artar bence bu şekilde de herhangi bir dersi vermek istemeyen öğrt sorunu kalmaz
aynı dertten muzdaribiz aslında bilişimcilerin genel sorunu bu bütün derslere yeri geldiğinde girmek zorunda kalıyoruz çözüm basit herkes kendi ilgi alanına göre dallara ayrılmalı bence öğretmenler grafik tasarım ,web tasarım,donanım,ağ,veri tabanı öğretmenleri vs ayrı ayrı olsunki herkes kendi dalında uzmanlaşsın dersler daha zevkli işlenebilir hale gelsinsibilim_ogretmeni' Alıntı:Fatma hocam, öğretmenin sevmediği dersi öğrenciler de sevmiyor zaten(Öğretmenden kaynaklanmıyor, dersten kaynaklanıyor).6fatma8' Alıntı:öğretmenin işine geldiği gibi değilde gerçekten öğrenciye mesleki açıdan birşeyler öğretmek amaç olsun bu yüzden bütün yeterlilikleri verecem diye tüm dersleri koymanın bir mantığı yok. az ama iyi derecede bir dersi vermek daha mantıklı bana göre tabi okulun türüne öğrencilerin ilgisine seviyesine göre değişir bu durumsibilim_ogretmeni' Alıntı:12 sınıf düz meslek lisesi için;
24 saat İBE
Toplam 26 saat
ama bizde de doktorların branşında olduğu gibi ayrılmalıyız bence ilgi alanlarımıza göre çok bölünüyoruz bu şekilde tüm derslere hakim olmaktansa donanım yazılım öğretmenleri farklı olsa eğitimin kalitesi dahada artar bence bu şekilde de herhangi bir dersi vermek istemeyen öğrt sorunu kalmaz
Mesleki Yabancı Dil mesela. Çocuk normal İngilizcenin "i" sini bilmezken mesleki y. dili ne yapsın. Neymiş efendim alanı ile ilgili terimleri öğreniyormuş da şu da bu... Ne yapacak öğrenip de. Programlama dersinde öğretiyoz biz Şu İBE yi 48 saate çıkarsalar da hepsini içine gömsek müfettişler de bizi okulun bahçesine gömer mi dersiniz? Tek isteğim var başımı kıbleye getirsinler
Bu konuda size tamamen katılıyorum. Aynı şeyi ben de yıllardır söylerim, raporlara yazar mebe iletirim, forumlara yazarım, toplatılarda dile getiririm. İşallah bir gün olur. Ancak bu gidişle uzmanlaşmayı bırakın bilişimi ortadan kaldırırlar diye korkuyorum. Oysa ki ne hayaller kurmuştum megep ilk çıktığında. Hayallerimi çaldılar benden6fatma8' Alıntı:aynı dertten muzdaribiz aslında bilişimcilerin genel sorunu bu bütün derslere yeri geldiğinde girmek zorunda kalıyoruz çözüm basit herkes kendi ilgi alanına göre dallara ayrılmalı bence öğretmenler grafik tasarım ,web tasarım,donanım,ağ,veri tabanı öğretmenleri vs ayrı ayrı olsunki herkes kendi dalında uzmanlaşsın dersler daha zevkli işlenebilir hale gelsinsibilim_ogretmeni' Alıntı:Fatma hocam, öğretmenin sevmediği dersi öğrenciler de sevmiyor zaten(Öğretmenden kaynaklanmıyor, dersten kaynaklanıyor).6fatma8' Alıntı:öğretmenin işine geldiği gibi değilde gerçekten öğrenciye mesleki açıdan birşeyler öğretmek amaç olsun bu yüzden bütün yeterlilikleri verecem diye tüm dersleri koymanın bir mantığı yok. az ama iyi derecede bir dersi vermek daha mantıklı bana göre tabi okulun türüne öğrencilerin ilgisine seviyesine göre değişir bu durumsibilim_ogretmeni' Alıntı:12 sınıf düz meslek lisesi için;
24 saat İBE
Toplam 26 saat
Mesleki Yabancı Dil mesela. Çocuk normal İngilizcenin "i" sini bilmezken mesleki y. dili ne yapsın. Neymiş efendim alanı ile ilgili terimleri öğreniyormuş da şu da bu... Ne yapacak öğrenip de. Programlama dersinde öğretiyoz biz Şu İBE yi 48 saate çıkarsalar da hepsini içine gömsek müfettişler de bizi okulun bahçesine gömer mi dersiniz? Tek isteğim var başımı kıbleye getirsinler
sibilim_ogretmeni' Alıntı:Bu konuda size tamamen katılıyorum. Aynı şeyi ben de yıllardır söylerim, raporlara yazar mebe iletirim, forumlara yazarım, toplatılarda dile getiririm. İşallah bir gün olur. Ancak bu gidişle uzmanlaşmayı bırakın bilişimi ortadan kaldırırlar diye korkuyorum. Oysa ki ne hayaller kurmuştum megep ilk çıktığında. Hayallerimi çaldılar benden6fatma8' Alıntı:aynı dertten muzdaribiz aslında bilişimcilerin genel sorunu bu bütün derslere yeri geldiğinde girmek zorunda kalıyoruz çözüm basit herkes kendi ilgi alanına göre dallara ayrılmalı bence öğretmenler grafik tasarım ,web tasarım,donanım,ağ,veri tabanı öğretmenleri vs ayrı ayrı olsunki herkes kendi dalında uzmanlaşsın dersler daha zevkli işlenebilir hale gelsinsibilim_ogretmeni' Alıntı:Fatma hocam, öğretmenin sevmediği dersi öğrenciler de sevmiyor zaten(Öğretmenden kaynaklanmıyor, dersten kaynaklanıyor).6fatma8' Alıntı:öğretmenin işine geldiği gibi değilde gerçekten öğrenciye mesleki açıdan birşeyler öğretmek amaç olsun bu yüzden bütün yeterlilikleri verecem diye tüm dersleri koymanın bir mantığı yok. az ama iyi derecede bir dersi vermek daha mantıklı bana göre tabi okulun türüne öğrencilerin ilgisine seviyesine göre değişir bu durumsibilim_ogretmeni' Alıntı:12 sınıf düz meslek lisesi için;
24 saat İBE
Toplam 26 saat
.sametbozkurt' Alıntı:12.sınıf ders çizelgeleriniz nasıldı peki hocam geçen sene. Müdür beye giderken emsal de göstereyim.
..sibilim_ogretmeni' Alıntı:Biz AKK ve Mesleki Yabancı Dili İBE nin içine gömüyoruz yıllardır. henüz bişey olmadı.
Siz de İBE nin içine gömün gitsin. Yalnız gömerken dikkat edin başı kıbleye gelecek
Megep diye bir şey kalmadı. Megep öldü benim için. Köye gidince mevlüt okutucam onun için. Megep i kuşa çevirdiler. Tüylerini de yoldular. Oysa ki Modüler sistemin ilk çıktığı yıllar çok heyecanlanmıştım. Her yıl daha da iyi olur, sistem tamamen buna göre değişir diyordum. Hatta bazı okullarda Mesleki Eğitimde Kredi Transfer Sistemi (MKTS) adı altında pilot uygulama da yaptılar. Yani her modülün saatine göre bir kredisi var ve her modülün ayrı sınavını yapıyorsun, sonra toplam bir kredi buluyorsun öğrenci için. Ancak sonra nolduysa unutuldu gitti. Güya uygulanacaktı. İçimde hiç bir heyecan inanç kalmadı. Sadece çocuklara iyi bir insan olmayı ve onlara mesleki açıdan bir şey vermeye çalışıyorum o kadar.
Özetle;
Megebi kuşa çevirdiler,
Tüylerini de yoldular.
Bunun türküsünü(ağıt türünde) yapıp siteye koyucam. Dinlersiniz
..duayen' Alıntı:Mesleki Gelişim Dersi;
- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 12.03.2014 tarih ve 12 sayılı
kararı ile 2014-2015 Öğretim yılından itibaren 9. Sınıflarda uygulanacaktır.
- Söz konusu karar ile 2015-2016 öğretim yılına mahsus olmak üzere,
Teknik Lise, Anadolu Teknik lisesi, Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek
Liselerinin (Anadolu Sağlık Meslek Liseleri Hariç) 11’inci sınıflarında alan
ortak dersleri arasında haftada 2 ders saati süreli okutulacaktır.
- Bu derste; Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 04.09.2014 tarih ve 82
sayılı kararı ile de 2014-2015 yılından itibaren 02.06.2014 tarihli ve 51
sayılı kararıyla kabul edilen çerçeve öğretim programlarında yer alan
Mesleki Gelişim Dersi Öğretim Programı uygulanacaktır.
Tüm alanlara ait Mesleki Gelişim Dersi Öğretim Programı, Ders
Bilgi Formları ve kurul kararlarına megep.meb.gov.tr adresinden
ulaşabilirsiniz...
Çerçeve Öğretim programında aynen bu şekilde yazıyor... Sonuç: Web(10 saat) + Grafik(6 Saat) +Veri tab. org(2 Saat) + Mesleki gelişim(2 saat)