kily' Alıntı:
ebsyi nazikçe bile olsa savunma eğilimlerine karsıyım :x
gerçi hocam yol yordam anlatmıs da, o yolların sonu hep belli
boşa zahmet olur
insanların gozunun içine baka baka zulmeden benzeri görulmemiş bi grup oldular.
Ya Hu Hocam Allah aşkına! Ben artık bu "boşa zahmet" sözünden bıktım, usandım. Bu sözü en çok da öğrencilerim kullanıyor, bir kasabada öğretmenlik yapmaktayım ve öğrencilerim sık sık "nasılsa çiftçi olacağım, nasılsa hayvancılık yapacağım, bunları bana boşa öğretiyorsunuz, boşa zahmet ediyorsunuz" diyip duruyorlar. Bir 7. sınıf öğrencisi de bunu söylese, benden çok daha deneyimli bir öğretmenim de bunu söylese bu cümlenin bende oluşturduğu etki aynı.
Madem boşa zahmet! neden konu açılıyor? Madem boşa zahmet susup kaderimize her konuda razı olalım. Bakın o beğenmediğiniz EBS kadrosu 15 sene içerisinde meydanları titretecek bir güce sahip oldu. Ve bu güce sihirli bir değnek sayesinde değil, bu denli kadrolaşma çabası sayesinde sahip oldu. Madem haksızlıklar görüyor ve bu haksızlıkların son bulmasını, daha adil bir düzen kurulmasını istiyoruz bu noktada buyurun hep beraber üşenmeden eleştirelim. Ben de sizinle birlikte tespit ettiğim her yanlışı dile getireyim, toplumca bilinçlenelim.
Ancak siz dudaklarınızı kıpırdatmaya bile üşenir, konuşmazsanız kusura bakmayın ama sizlerin bu "pörsümüş eleştiri yeteneğiniz" karşısında ben hiç de istemediğim bir sıfata bürünür, EBS'nin nazik savunucusu olurum. Ve şu da bilinsin ki benim sözlerim ve eylemlerim EBS'yi savunmak adına değil doğru düzgün muhalefet edemiyor olmamıza bir tepkidir. İyi bir muhalefetle ya bu beğenmediklerimizi alaşağı ederek daha adil insanların görev başına gelmelerini sağlarız ya da daha adil olanını bulamıyorsak bu beğenmediklerimizin daha iyi olmalırını sağlarız. İki durumda da kazanan biz oluruz, iki durumda da kazanan Türk Milleti olur.