Tarik_Turan' Alıntı:Arkadaşlar bende halk eğitimi merkezinde çalışıyorum ve birkaç arkadaşımızın paylaştığı sorulara gözattım. Ki hem yeni başlayan arkadaşa yardımcı olmak hemde müdür yardımcımızında özellikle bu tür durumlara dönük bahsettiği bazı konuları netleştirmek adına şunları söylemek gereği duydum ;
Halk eğitimi merkezine bilgisayar kullanım yetkinliğine dönük sertifika almaya gelen kişilerin yaş düzeyi yaklaşık 18 - 70 yaş arası yetişkinlerdir. Bu kişilere teknik bilgiler vermekten öte modüllerin özellikle ilk başlarında yok multitaskingmiş falan daha bilgisayar öğretmenlerinin bile açıp bakmadığı saçmalıklar verilip ardından sınavda soruyorsanız ; bu işkenceye artık son verin... Lütfen insanlara günlük hayatlarında özellikle işlerinde ve evlerinde kullanabilecekleri pratik bilgileri ve benzeri uygulamaları yaptırmaya çalışın. Ayrıca sınav yapan bazı arkadaşlar bahsettiğim o saçma konuları bile yazılı sınav ile istemişler. Allah aşkına kaçınız günlük hayatta o konuları kullanıyorsunuz ? Biraz daha gerçekçi ve işin özüne ve de sonuçta elde edilmek istenilene dönük iş yapmak lazım. Tabii bu fikirleri paylaşırken tamamen kendi görüşüm ama lütfen insanlara eziyet etmeyin ; öğrenmelerini istiyorsanız teknik konulardan öte program öğretimine dönük ince detaylar gösterin. Her modül sonunda yönetmeliğe göre sınav yapılmalı fakat bu yazılı sınav olmak zorunda değil ! Özellikle ilk konularda teorik bilgi gerektiren yerlerde test şeklinde her modül sonunda sınav yapabilirsiniz. Word, Excel ve Powerpoint konularında özellikle uygulama sınavları yapmanız ve hatta sınav öncesinde benzeri bir uygulama örneği çözmeniz hem sizin hem de kursiyerleriniz açısından daha faydalı olacaktır. Uygulama sınavlarını da kursiyerlerinize mümkün olduğunca ekran görüntüsünde görmek istediğiniz resimlerle sınav kağıdına aktarırsanız, emin olun bu işte istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Aksi takdirde bir sabun kalıbından farksız hiç esnemeyen bir yapıyla insanların karşısında istemedikleri ve sizinde istemediğiniz şeylerle boğuşur durursunuz. Mutlaka modül sonunda sınav yapın bu yönetmelikte var. Müfettiş geldiği zaman ilgili sınav evrağını ya da elektronik dosyasını isteyebilir. Bunun ispatı şart. Ama dediğim gibi kasmayın kastırmayın Saygılar sevgiler...
+1
Ayrıca bence sınavlarda olduğu kadar derslerde de günlük hayatta işe yarayacak konulara değinilmeli. Ben 2-3 gün önce başlattığım kursumda anlattığım şeyler ve ayrıntılarını sırayla bir dosyaya yazıyorum. Örnek bir günlük plan oluşturup burada paylaşmayı düşünüyorum. HTML formatın bir günlük plan. Tek dosya. Tüm konular ve alt başlıklar listelenmiş şekilde. Müfredata göre olan günlük plan değil, gerçekte uyguladığım. Ama yaz tatilini bulur hazırlanmış halini buraya koymam.