Arkadaşlar bu yazıyı gönderen bakanlık neye göre yazmış bilmiyorum ama buna karşı bir dilekçe oluşturdum. Bu dilekçe yi okullarınıza verip bakanlığa ulaştırılmasını sağlarsanız bir olduğumuzu görüp geri adım atabilirler.
……………………….. MÜDÜRLÜĞÜNE
Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Ayrıca Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak da görevlendirildim. …./01/2016 tarihinde tarafıma İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 18/01/2016 tarih ve 869-E.576183 yazısı tebliğ edildi. İlgili yazıda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine bu görevleri için haftalık 18 saat ek ders ücreti ödendiğinden ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez ibaresi kullanılarak okullarda açılacak olan Yetiştirme Kursları için ek ders ücreti ödenmeyeceği belirtilmektedir.
Bu yazıda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin çalışma saatleri ve asli görevleri belirtilmeden bir genelleme yapılmıştır. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri öncelikli olarak asli görevleri olan derslerine girerler. Kalan zamanda da görevlendirildikleri okulda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevini yürütürler. Çalışma saatleri okuldaki derslerin başlangıç saatinden, okuldaki derslerin bitiş saatine kadardır. Bu sürelerde nöbet görevi dâhil başka hiçbir görev verilmez. Bu saatten sonra Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin yapacakları bütün etkinlikler asli görevleri içinde yer almayacaktır. Bu yüzden Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin okullarda açtıkları (hafta sonu dâhil) kurslara ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yazısına ilgi tuttuğu Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek ders saatlerine ilişkin kararın 16. Maddesine göre Bakanlıkta, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirilen öğretmenlerin ve geçici olarak okullara görevlendirilen idarecilerin hiçbir kurs açamaması açsa bile ek ders alamaması gerekmektedir. Fakat bu kişiler alanları ile ilgili kurslar açmakta ve ek derslerini almaktadırlar. Örneğin Yeğitek de görevli bir öğretmen haftalık 18 saat ek dersini almakta ayrıca hizmet içi kursu açarak haftalık 30 saat kurs ek dersini de almaktadır. Geçici olarak bir okula görevlendirilen müdür yardımcısı haftalık 18 saat ek dersini almakta ayrıca hafta sonu ya da hafta içi(asli görevinin olduğu saatte) yetiştirme kursu açıp ek ders ücretini de almaktadır. Bir ile ya da İlçeye Formatör ya da Fatih Eğitmeni olarak görevlendirilen kişiler haftalık 18 saat ek dersini almakta ayrıca açtıkları kursların ek derslerini de almaktadırlar. Bu olaylar ilgi yazı ile çelişmektedir. Ayrıca bu uygulama sadece ...... ilinde mi uygulanmaktadır. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin kullandığı http:/www.bilgisayarbilisim.net platformunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Türkiye’nin her yerinde bu kursların açıldığını ve ek derslerinin de ödendiğini sürekli olarak paylaşmaktadır.
Bu nedenle sistemde başvurusunda bulunduğum Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin Yetiştirme Kursunun açılması, Yetiştirme Kursunun asli görevim olmadığı ve asli görevimin olmadığı saatlerde yapılacağından ödemelerinin de yapılması hususunda;
Gereğini arz ederim.