2. Dönem yetiştirme kursu açan arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ercool
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ercool

Aktif Üye
2. Dönem yetiştirme kursu açan arkadaşlar bana ulaşabilirmisiniz. Aydında bi sorun var. Hergün kulaklarını çınlattığım bi arkadaş yüzünden sıkıntı çekiyorum.

Hocam,

Yazının benzerini bize de gönderdiler. Bizde de şu anda problem çıkarıyorlar. Bana göre yazı teknik olarak yanlış ama Bakanlıktan geldiği için ona itibar ediyorlar.

Bu adamlar afedersiniz ama kıçından yönetmelik yorumluyorlar.

Btr olup kurs açan tonla insan var hocam.

Hocam birilik olup bu işi çözmeliyiz. bilgisayar öğretmeni btr olabilir mi , bilgisayar öğretmeni öğretmenmidir diye bakanlıktan görüş alınmasınıda bekliyorum. :)

ercool' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:
Bu adamlar afedersiniz ama kıçından yönetmelik yorumluyorlar.

Btr olup kurs açan tonla insan var hocam.
Hocam hangi ilde kimler. Biilginiz varsa özelden atarsanız sevinirim.
Niğde İlinde görevlendirme ile çalışan MEBBİS Yöneticisi ve Argeciler için red geldi. Btr'lerle aynı mantık.

Benim anlamadığım şu yazıda şu yazıyor "Ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için ek ders ücreti ödenmez" diyor. Derse girmek benim asli görevim bu tamam ama kursa girmek benim asli görevim mi?

hafta içi kurslarını kastetmişse bilmem ama hafta sonu için bu yorumu çıkaran kesin rakı masasında okumuştur yazıyı.

bizim rehber öğretmenlik ders saatleri içerisindedir mesela bizim okul 3.10 da bitiyor rehber öğretmenin de işi bitiyor bu saatten sonra kurs açılabilir buna engel bir durum yok

Bencede ben oglen btr yim sabahda kursumu yapabilirim veya lisede btr yim 3 de gorevim bitiyor 3 ten sonrada kursumu yapabilirim dogru degil mi

Geri adim atmayalim arkadaşlar hakkımızı kimse yemesin. Neymiş maaş karşılığı falan. Ben asli görevimi fbtr olunca yapmış sayiliyoum ki devlet 18 saat ek ders veriyor . benim 10 saat dersim var 5 saat oturmuyorum ya 15 oluncaya kadar. O saatlerde de aktif görevdeyim. Hatta 35 saat okuldayim. 30 saat üzerinden ekdrs aliyoruz. Hakkınızı yedirmeyelim.

Btr'yi müdür yardımcıları ile karıştırıyorlar bilinçli olarak. Yaşadığım olaylardan bu sonuca vardım.

ercool' Alıntı:
https://drive.google.com/file/d/0B84sysjZQjSIeVNrZDQ2X0c4MExxX0hWQzJ3Vngwa2R2SFhz/view?pref=2&pli=1 linkteki yazı yüzünden yetiştirme kurslarının açılışında sıkıntı çıkarıyorlar. Açılan kursları göstererek şube müdürünü ikna etmeye çalışacağım.
Hocam dava aç kesin kazanırsın. Normalde açmayı planladığın kaç saat kursun varsa onunlada alakalı maddi kayıbınıda talep et. Belki demiyorum KESİN kazanırsın. Sendikanla görüş yardımcı olacaklardır. DYK FTBR nin asli görevi DEĞİLDİR. Nasıl hizmetiçi eğitimlerden ekders alıyoruz, aynı onun gibi bundanda çatır çatır alırız. Malesef hocam devletin dili yazı sende onların anlayacağı bir dilden konuşman gerekiyor. Kendini sakın harap etme böyle birşey için laf anlatmaya kalkma insanlara daha kötü olursun. Aç davayı ilgili Şube müdürünün adını ve il veya ilçe milli eğirim müdürlüğünün adıınıda yaz. Hesap versinler hakim karşısında. Görüş yazısıyla iş yapamazlar.

bende aynı kanaatteyim biz BTR olarak valilik tarafından girdiği ders saatine veya aldığı ek derse bakılmaksızın 18 saat ek ders verilir diyor. ek ders hangi koşullarda alınır. maaş karşılığı 15 saati doldurup üzerinde derse girenlere verilir. kaldiki sen 18 saat ek ders veriyorsun neye gore veriyorsun niye BTR verirken maaş karşılığından dusmuyorsunda kursda düşüyorsun. ayrıca ortaokulda bir öğretmen haftada 40 saate kadar derse girebiliyorlardı. benim basıma geldi BTR yım 4 saat kurşun var halk egitim üzerinden başka bilgisayar kursu acayim dedim adamların hesabı su oldu. BTR olduğu için 30 saat derse giriyor gibisin artı 4 saat destekleme kursu etti 34 halk eğitimde 6 saat kurs verebilirsiniz dediler. simdi eğer iş kurs olayına dönünce benim BTR gorevlendirilmem maaş karşılığına bi etkisi yoksa o zaman benim 12 saat dersim var oncelikle btr olarak 18 saat ek dersimi alayim sonra acacagim kurslarla maas karsiligimi da doldurayim ki o zaman da 12 saat derse girdigim icin 40 saatten fiilen girdigim ders saatini cikarirsak ben 28 saat daha kurs verebilirim o zaman bunuda kabul etsinler.

Haftaici 18den once maaş karsiligini dolduruyorsan acabilirsin. Doldurmuyorsan maas karsiligina sayılır deniyor. Ben bu sebeple haftasonu acicam. Mufredattaki her dersten acilir deniyor neye dayanarak simdi acamazsiniz deniyor.

Ben sendikasizim cunku sendikalarin bizim icin icraat yaptigini dusunmuyorum.

Bu kurs acamayan arkadaslar ve konuyu don lastigi gibi uzatip sacma sapan yorum yapan arkadaslar eger sendikaliysa ;

Sendikasina basvurup destek almadiysa hangi sendikada olursa olsun hala o sendikada duruyorsa 1 gram dahi hakkım varsa haram olsun...

kemalkoylan' Alıntı:
Btr'yi müdür yardımcıları ile karıştırıyorlar bilinçli olarak. Yaşadığım olaylardan bu sonuca vardım.

Ne yönden karıştırıyorlar hocam? Müdür yardımcıları da kurs verebiliyor.

ercool' Alıntı:
https://drive.google.com/file/d/0B84sysjZQjSIeVNrZDQ2X0c4MExxX0hWQzJ3Vngwa2R2SFhz/view?pref=2&pli=1 linkteki yazı yüzünden yetiştirme kurslarının açılışında sıkıntı çıkarıyorlar. Açılan kursları göstererek şube müdürünü ikna etmeye çalışacağım.
Arkadaşım sen kurs emsal gösterek bir yere varamazsın yapacağımız iş İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün bu yanlış yazıyı bir an önce düzeltmesi. Okuduğunu anlayan bir insan bu yazıyı yazamaz. Kurs açmak benim asli görevim değil. BTR nin görev tanımında eğitim-öğretim saatleri içerisinde fatih projesi donanım ekipmanlarını çalışır durumda tutmak öğretmenlere rehberlik etmek..... Öğrencilere yönelik kurs açmak gibi bir şey yok... Şu açıdan bakarsak Eğitici BTR ler Fatih projesi öğretmen eğitimi için görevlendiriliyor. Fakat o arkadaşlar mesai saatleri dışındaki kurslarından ücret alıyor. O zaman onların da akşam ve hafta sonu kurslarında ücret almamaları lazım. Müdür yardımcıları da kurs açıp ekders alabiliyorlar. Onlara da ücret ödenmemesi lazım. Ortalıkta bir sürü işgüzar idareciler var. Okuduğunu anlamayan idareciler var. Onlar yüzünden kanun yönetmelikler istendiği gibi yorumlanıyor.

Biz bir an önce tekzip istiyoruz. İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü'nün https://drive.google.com/file/d/0B84sys ... ef=2&pli=1 bu yazıyı bir an önce düzeltmesini istiyoruz. Çünkü Bu yazı rastgele hazırlanmış bir çok yönüyle çelişen bir yazıdır.

hyalcin_61' Alıntı:
Benim anlamadığım şu yazıda şu yazıyor "Ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için ek ders ücreti ödenmez" diyor. Derse girmek benim asli görevim bu tamam ama kursa girmek benim asli görevim mi?
Hocam dedğinize ben de katılıyorum bakadar anlama özürlü olamaz meb bu insanları nerden bulup getirmişler anlamak mümkün değil. Bütün uygulamalar kanunlarla çelişkili niye anlama özürlü olunduğu için. BTR nin görev kapsamında kurs açmak asli görevidir diye bir ibare VAR MI? Var sa BTR amme hizmeti olrak haftada kaç saat kurs açmalıdır. 30 mu 40 mı gece gündüz mü YOK MU ARKADAŞ BUNUN BİR TANIMI KOSKOCA MEB de hiç düşünülmeden kurs açmak btr nin asli görevidir nasıl dersiniz.

Eğer ikinci dönem kurs actirmazlarsa ilk iş sendika avukatina sormak sonra btr görevleri ve tanimi vb. evraklari gerekçeleri ile beraber bimere yazmak

Bu nedir ya yeni bir engel çıkartmışlar. Okulda zaten binbir tantana ile idare ve diger ogretmenlerin tavırlarına ragmen öğrenci topladık. Mebin yaptigina bak.

Bu durumda btr olan kimse acamayacak.

akoluacik' Alıntı:
Haftaici 18den once maaş karsiligini dolduruyorsan acabilirsin. Doldurmuyorsan maas karsiligina sayılır deniyor. Ben bu sebeple haftasonu acicam. Mufredattaki her dersten acilir deniyor neye dayanarak simdi acamazsiniz deniyor.

Ben sendikasizim cunku sendikalarin bizim icin icraat yaptigini dusunmuyorum.

Bu kurs acamayan arkadaslar ve konuyu don lastigi gibi uzatip sacma sapan yorum yapan arkadaslar eger sendikaliysa ;

Sendikasina basvurup destek almadiysa hangi sendikada olursa olsun hala o sendikada duruyorsa 1 gram dahi hakkım varsa haram olsun...
Hocam ben sendikalıyım geçen yıl şanlıurfa valiliğinin bir yazısı vardı. bu emsal gösterilip kurs açtırılmamak isteniyordu. sendikamıza başvurduk sonuçta hakkımızı aldık Hayat boyu Öğrenme 2015 haziranın ilk haftası yönetmeliği değiştirdi. Kurs açma yetkisini veli ve öğrencilere verildi...

Ekli dosyalar

• 20150610_575281.jpg
    20150610_575281.jpg
    137.8 KB · Görüntüleme: 1,203
arkadaşlar ibarede yazdığı gibi geçici görevi süresince açamz diyor görev bittikten yani mesaiden snra ve hafta sonu açılabilir.son cümleyi iyi anlamak lazım zaten görevimiz
süresi içerisinde açmıyoruz bu kursları

Ekteki yazısında Fatih kurslarının bt rehber öğretmenlerinin asli görevi olmadığından kurs ücreti ayrıca ödenir http://kocasinan.meb.gov.tr/meb_iys_dos ... etleri.pdf diyor. Şimdi bu ödenecek ama haftasonu gelip asli olmayan dyk ödenmeyecek ha :alkis: komedi....

Bu yazının doğru olduğa inanmıyorum gerçi bugün mem'e gidip çalışan memur ve şefleri gördükten sonra Allah bize yardım etsin.

drive daki yazı saçma zira 1. si BTR nin destekleme kursu aslı görevi değil çünkü BTR çalışma usul ve esasları ile BTR gorevleri içerisinde destekleme kurslarinda kurs verir diye bisey yok olsa turkiyede ki tüm BTR ler mecburen kurs vermek zorunda zira gorevi. 2. si geçici gorevi sürecinde kursun aslı görevi olduugndan bahsediyor öyle değil kesinlikle ki olsa bile BTR çalışma saatleri eğitim öğretim suresi ile sınırlıdır o yüzden ders bittimi görevim biter o yüzden bu yazı keyfi olmuş bu yazı ciddiye alınacak bir yazı değil. bu yazı için ben kursu mu hafta içinden hafta sonuna bile alman

Okullarda BTR olarak görevlendirilenlerden EBİTEFO olarak kullanılanlar var. Yeri geldiğinde eğitime gidiyorlar. Bu oluyorda kurs neden olmayacak. Ya da BTR iken haftasonu halkeğitim de kurs açanlar oluyor. vs. vs..
Bu yazıyı öğretmen haftaiçi 6 dan sonra ve haftasonu kurs açamaz olarak yorumlayanlar gerçekten nasıl idari görevleri yürütür ben anlayamıyorum. Müdür yardımcısı haftasonu kurs verebiliyorken BTR neden veremesin. Hangi ilde sorun yaşuyorsanız hakkınızı sonuna kadar arayın gerek sendika ile gerek bireysel olarak. Mahkemeye kadar gidin, emin olun hakkınızı alırsınız.

Arkadaşlar bu yazıyı gönderen bakanlık neye göre yazmış bilmiyorum ama buna karşı bir dilekçe oluşturdum. Bu dilekçe yi okullarınıza verip bakanlığa ulaştırılmasını sağlarsanız bir olduğumuzu görüp geri adım atabilirler.

……………………….. MÜDÜRLÜĞÜNE

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Ayrıca Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak da görevlendirildim. …./01/2016 tarihinde tarafıma İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 18/01/2016 tarih ve 869-E.576183 yazısı tebliğ edildi. İlgili yazıda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine bu görevleri için haftalık 18 saat ek ders ücreti ödendiğinden ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez ibaresi kullanılarak okullarda açılacak olan Yetiştirme Kursları için ek ders ücreti ödenmeyeceği belirtilmektedir.
Bu yazıda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin çalışma saatleri ve asli görevleri belirtilmeden bir genelleme yapılmıştır. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri öncelikli olarak asli görevleri olan derslerine girerler. Kalan zamanda da görevlendirildikleri okulda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği görevini yürütürler. Çalışma saatleri okuldaki derslerin başlangıç saatinden, okuldaki derslerin bitiş saatine kadardır. Bu sürelerde nöbet görevi dâhil başka hiçbir görev verilmez. Bu saatten sonra Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin yapacakları bütün etkinlikler asli görevleri içinde yer almayacaktır. Bu yüzden Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin okullarda açtıkları (hafta sonu dâhil) kurslara ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yazısına ilgi tuttuğu Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek ders saatlerine ilişkin kararın 16. Maddesine göre Bakanlıkta, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirilen öğretmenlerin ve geçici olarak okullara görevlendirilen idarecilerin hiçbir kurs açamaması açsa bile ek ders alamaması gerekmektedir. Fakat bu kişiler alanları ile ilgili kurslar açmakta ve ek derslerini almaktadırlar. Örneğin Yeğitek de görevli bir öğretmen haftalık 18 saat ek dersini almakta ayrıca hizmet içi kursu açarak haftalık 30 saat kurs ek dersini de almaktadır. Geçici olarak bir okula görevlendirilen müdür yardımcısı haftalık 18 saat ek dersini almakta ayrıca hafta sonu ya da hafta içi(asli görevinin olduğu saatte) yetiştirme kursu açıp ek ders ücretini de almaktadır. Bir ile ya da İlçeye Formatör ya da Fatih Eğitmeni olarak görevlendirilen kişiler haftalık 18 saat ek dersini almakta ayrıca açtıkları kursların ek derslerini de almaktadırlar. Bu olaylar ilgi yazı ile çelişmektedir. Ayrıca bu uygulama sadece ...... ilinde mi uygulanmaktadır. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin kullandığı http:/www.bilgisayarbilisim.net platformunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Türkiye’nin her yerinde bu kursların açıldığını ve ek derslerinin de ödendiğini sürekli olarak paylaşmaktadır.
Bu nedenle sistemde başvurusunda bulunduğum Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin Yetiştirme Kursunun açılması, Yetiştirme Kursunun asli görevim olmadığı ve asli görevimin olmadığı saatlerde yapılacağından ödemelerinin de yapılması hususunda;
Gereğini arz ederim.

vurun bilişimciye ohh ne ala matematikçi bedenci türkçeci dinci....vb kurs açıp parasını çatır çatır alacak, ayrıca ek hizmet puanı alacak biz de bakacaz öylemi? adamların tek derdi biz olmuşuz yaaaa :verymad:

Arkadaşlar yazıdan benim anladığım kadarıyla, en az 15 saat Bt dersine girip FBTR olanlar kurs açıp ek dersini alabilir, 15 saatten az Bt dersine girip yetiştirme kursu açmak isteyenler, maaş karşılığı ders yükünü tamamlamadıkları için açılan kursta girdikleri dersler maaş karşılığını tamamlayacağı için Ekstra kurs ücreti (ekders) verilmez olarak anladım.

Geri