2. Dönem yetiştirme kursu açan arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ercool
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Evet arkadaşlar bence herkes konuyu güzelce açıklayan bir dilekçeyle il milli eğitim müdürlüğüne verilmek üzere başvursun. Bu olay sanırım sadece AYDIN da geçiyor. Aydın MEM de herşeyi hemen MEB'e
soruyor.

partales' Alıntı:
Arkadaşlar yazıdan benim anladığım kadarıyla, en az 15 saat Bt dersine girip FBTR olanlar kurs açıp ek dersini alabilir, 15 saatten az Bt dersine girip yetiştirme kursu açmak isteyenler, maaş karşılığı ders yükünü tamamlamadıkları için açılan kursta girdikleri dersler maaş karşılığını tamamlayacağı için Ekstra kurs ücreti (ekders) verilmez olarak anladım.

İyi güzelde o zaman BTR nin mantığına ters. Yönetmelik diyorki dersine gir sonra zaman varsa diğer okula git. 15 saatten sonra BTR yap demiyor.

Arkadaşlar https://drive.google.com/file/d/0B84sys ... ef=2&pli=1 yazıda ismi geçen arkadışın okulunda ne gibi bir sorun oldu? Acaba bu yazı hafta içi kurslarında ödenmez mi demek istiyor. Arkadaşın okulu veya kendisi İl Meme nasıl bir dilekçe verdi. Onu bir görsek konu biraz daha netleşir gibi geliyor. Çünkü bu yazıya göre hafta içini geçtim hafta sonu verilen kurslar amme hizmeti asli görev sayılır demek kanuna göre normal bir idarecinin(okuma yazması olan) vereceği bir karar değildir.

Ankara - Çankaya - .... Ortaokulu
Ben ilk defa açıyorum. Okul benden kendi açmamı istedi ve bende açtım. İlçe onay vermiş. Bir sorun yok.

Hocam akşam 6 dan sonra ve hafta sonu açılan kurslarda sıkıntı yok. Sorun şu akşam 5 ten önce yani ders bitiminden sonra açılan kurslarda sıkıntı çıkarıyorlar nedeni de zaten ek dersini alıyorsun tekrar ek ders alamazsın diyor ama yanlış btr nin görevi ders saati bitince biter. Diyebilir siniz ki hocam sen de akşam 6 dan sonra aç öyle bir imkan yok maalesef köy okulu ve taşımalı eğitim, kurslar 7. dersin bitiminde hemen başlıyor. İlk dönem sıkıntı olmadı bulunduğum yerde ikinci dönem için de başvuru yaptım.

hyalcin_61' Alıntı:
Hocam akşam 6 dan sonra ve hafta sonu açılan kurslarda sıkıntı yok. Sorun şu akşam 5 ten önce yani ders bitiminden sonra açılan kurslarda sıkıntı çıkarıyorlar nedeni de zaten ek dersini alıyorsun tekrar ek ders alamazsın diyor ama yanlış btr nin görevi ders saati bitince biter. Diyebilir siniz ki hocam sen de akşam 6 dan sonra aç öyle bir imkan yok maalesef köy okulu ve taşımalı eğitim, kurslar 7. dersin bitiminde hemen başlıyor. İlk dönem sıkıntı olmadı bulunduğum yerde ikinci dönem için de başvuru yaptım.
katılıyorum bence btr olarak görev yaptığımız zamanı kastediyor hafta sonu veya akşam 6dan sonra btr görevimiz olmadığı için bir sıkıntı olmaması gerekiyor mantıken

Madem BTR olarak görevlendirilen öğretmenlere bu görevleri süresince ayrıca ek ders ödenmez diyorsa bu fatih projesi ile ilgili kurslara, halk eğitim kurslarına nasıl ücret ödeniyor. Yıllardır suç mu işleniyor yani?

KöfteHoRr' Alıntı:
Madem BTR olarak görevlendirilen öğretmenlere bu görevleri süresince ayrıca ek ders ödenmez diyorsa bu fatih projesi ile ilgili kurslara, halk eğitim kurslarına nasıl ücret ödeniyor. Yıllardır suç mu işleniyor yani?
Hocam,

Onlar ilgili kararın 7. maddesine göre ödeniyor.

Arastirma yapilmadan ustunkoru yazilmis cvp gorus yazisi burdaki bazi arkadaslari anlamaktada zorlaniyorm arkadasim 6 den sonra btr gorevimiz olmadigindan diyor bu kadar cahilmisiniz arkadasim goreviniz egitim ogretim saatleri icindedir gorus yazisi nedir bakanligin yazisi var arkadaslar boyle bir duruma maruz kalan arkadaslar her yolu deneyin olmadi mahkemeye verin benim basima gelmedi gelmez ama gelirse kesinlikle yapacagim

Ya arkadaşım meb de kanundan yönetmelikten anlayan kişiler yok ki adam kestirip atıyor. Hakkını arayıncaya kadar iş işten geçiyor. Ekteki yazıya göre yapacağı şey düzeltilinceye kadar ek ders ödememek. Ama kurs açamassın da ne demek.?

sftcrt' Alıntı:
Ya arkadaşım meb de kanundan yönetmelikten anlayan kişiler yok ki adam kestirip atıyor. Hakkını arayıncaya kadar iş işten geçiyor. Ekteki yazıya göre yapacağı şey düzeltilinceye kadar ek ders ödememek. Ama kurs açamassın da ne demek.?

Ekli dosyalar

• btr ekders.jpg
    btr ekders.jpg
    140.7 KB · Görüntüleme: 488
Ne alaka ben 6 saat hafta sonu açtım onaylandı da sıkıntı yok. Hafta sonunda aslı görevidir diyemezler

bu lanet branş kadar kurcalanan baska branş yoktur 1. olarak maaş karşılığı kardeşim eğer btr isen buna gerek yok sen saten full dolduruyosun hadi diyelim oldu müdür yardımcıları açıyor ise babalar gibi sende açarsın illa çalışma saatlerimi buda saten çoğu ilçede müdür ve müdür yardımcılarının ders saati biitiminde açtığı gibi sende açarsın eğer açtırmıyolarsa hakkını aramak istiyorsan gerekirse mahkemeye verirsin asli görev diye belirtilen BTR nin asli görevi ile alakalı olan yeni dönemde yeğitekin yusuf tekin onaylı yazısıdır resmi yazıdır görevlendirmeler bu şekilde yapılır ve oradada açıkca belirtildiği gibi asli görev süren çalışma zamanın eğitim öğretim saatleri içindedir yani sen ortaokulda isen 3 de dersin bitiyorsa görevinde biter asli görevin biter yetiştirme kursu BTR nin asli görevi olamaz kaldiki asli görevleri yine yeğitekin yazısında belirtilen maddelerdir.Tüm bu nedenlerden dolayı bir görüş yazısı üst yazıya aykırı bir nitelik taşımaktadır ve geçersizdir itiraz edilir gerekirse mahkemeye verilir saçma sapan her haltı bakanlığa soran bir ilçenin kendine göre hazırladığı soruya verilen cevap niteliğinde olduğunu düşünüyorum.Hadi diyelimki 15 saat kavramına vurgu yapıyorlar ki yapamazlar nedeni ise yine yeğitekin yazısında bellidir btr görevi ders niteliğindedir 8 saat dersin varsa geri kalan sürede btrsin 25 saat dersin varsa yine geri kalan sürede btrsin yani her halükarda BTR ise 30 saat girmiş oluyorsn bunun üstüne 10 saat en fazla kurs açabilirsin tüm bu nedenlerin dışında yine saat diyolarsa ohalde tüm müdür yardımcılarının ve müdürlerin yetiştirme kurslarının iptali gerekir hertürlü saçma ben açamazmıyım demeyin böle bişe yapıyorlarsa her türlü itirazınızı yapın gerekirse tekrar diyorum mahkemeye verin eğer böle birşey başıma gelirse kesinlikle yaparım ben kursumu açıyorm veriyorumda millet müdür müdür yardımcıları ders saati bite rbitmez kurs veriyorlar ne halt olursa bilişime geliyor yeter artık vallahi yeter artık

kurs açtırmayan il ve ilçede ki arkadaşlar sendika avukati ile gorusup dava acın BTR yazıları ortada iken ne destekleme kursu aslı gorev yazısı doğrudur nede maaş karşılığı dolması lazım yazısı doğrudur. mağdur ark lar sendikaları aracılığıyla dava acsinlar kazanırlar

Arkadaşlar yazilan yazi belliki karışıklık iceriyor. Bunla ilgili birim hangisi ise bizimde durumu izah edecek sekilde itirazımızı belirtmemiz şart oldu. Belliki yaziyi yazanlar bizi hala 8-5 çalışıyor zannetmekte. Allah'ından bulsunlar diyorum o kadar.

bu durumda kalan ark lar ilçelerine itiraz etsinler biran önce elimizde ki hakları da kaybetmeyelim.

Geri