cinoemre' Alıntı:
önce arkadaşlardan bi özür diliim
ama ba2khan arkadaşım sınıf öğretmeni değilim ve neden komplex duyiim..yüksek lisans yapmış ve LES ten 84 almış biriyim.yukarıda rkadaşımın anlattığı bütün işleri ben ve arkadaşlarım çok rahat yapıyoruz ve bilgisayar öğretmenlerinin yardımı olmadan..siz daha ilkokuldayken biz üniversitede bilgisayar dersi görüyoduk..anlattıklarınız ın hepsini çokdaha iyi yapan ve sadece bilgisayar başında kendini geliştiren akadaşlar var..
yaptığınız işe saygım sonsuz tahrik olmadıkça.ama kompleks deyip güldürmeyin insanı...
Tuttum tuttum da kendimi dayanamadım yahu.
Öncelikle İbetay kardeşim, hem yazdıklarının içeriği hem de kullandığın Türkçe için seni kutlarım. Bir bilgisayar öğretmeni olarak Türkçe'yi de çok iyi kullanman gerektiğini kavramış ve bunu başarmışsın. Senin cevap verdiğin şahsiyetin yazdıkları ise, işte yukarıda... "diliim", "duyiim" vb... Bir de LES'ten 84 almış... Neye yarar???
Şimdi gelelim meselenin özüne. Yine İbetay kardeşim yazısının sonunda durumu güzelce özetlemiş. Konu, nereden nereye çekilmiş... Yazık yahu...İnsanların içinde bir şeyler yapmak için heves varsa, onu bile köreltir bu zihniyetler...
Ayrıca, biz ilkokuldayken arkadaş bilgisayar dersi görüyormuş ya, sözüne ettiği ders "GW Basic" ya da "Cobol" vb. dillerdir. Yüzbinlerce insanın aldığı bir bilgisayar eğitimi o... Kim ne kazanmış acaba? Yani istisnalar vardır mutlaka ama hiç bir işe yaramayan eğitimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir de sevgili cinoemre arkadaş, şimdi içindekini açık açık söylemekte çekiniyor gibi geldin bana. Söylesene, sen Bilgisayar Öğretmenliği diye bir kavramın varlığından mı rahatsızsın??? Neymiş bilgisayarı 1 senede öğreniyormuş insanlar,ama otursak matematik, fen, fizik öğrenemezmişiz vb. Yani bilgisayar öğretmenliği diye bir bölüm olmasın mı Türkiye'de? Bu mudur fikrinin özü? Böyle diyorsan hiç konuşmayalım. Değmez çünkü. Yok öyle değilse tam olarak nedir derdi anlamadım. Her lafın ardından "ukelalık" diye bir şey çıkartıyorsun. İşte, kimsenin bu "ukelalığı" görmediği yerde sen bundan söz ediyorsan, bu yüzden bazı arkadaşlar sana kompleks sahibi olarak bakıyorlar. Ben de dahil. Kusura bakma ama, arkadaşımın ikili sayı sistemini bildiğimizden dem vurarak, kolay bir şekilde bu sınavda başarılı olabileceğimizi ima etmesinden (kaldı ki adı bilgisayarbilisim.net olan bir sitede, hadi matematikçilerin sitesi olsa neyse!) alınıp ukelalık diyorsan buna, bunun adı düpedüz KOMPLEKSTİR...
Ha bu arada benim de mesleğimde yani BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ'nde 12.yılım. Bugüne kadar branşım dışında kimseden birşey öğrenmedim dersem yalan olur ve bundan da gocunmam. Çünkü bizim işimiz, o sözü edilen matematik, fizik, kimya gibi oturup öğrendikten sonra ver yıllarca aynı bilgilerle özel dersi, kendini hiiiç geliştirme şeklinde yapılabilecek bir iş değil. Ha pardon rant kapısı OKS, SBS, LGS, ÖSS vb..SSS'lere göre kendilerini geliştiriyorlar haklarını yemeyelim. Biz istesek de istemesek de değişimin içindeyiz. Bizim yakalayamadığımız, kaçırdığımız bir konuyu bir başkasından öğrenmemiz söz konusu olabilir. Bir de insanların kendi "küçük" dünyalarında yaşadıkları bir iki olayı genele yaymaları var ya, bu da sanırım aynı kompleksin ürünü...