Tuncay ŞANLI' Alıntı:
cinoemre' Alıntı:
ben bilgisayar öğretmeni değilim ama
bende ikilik sekizlik 16 lık çevirmeyi çok iyi biliyorum.ukalalık yapanlara duyurulur.
hatta 4 e giden oğlumda sizin kadar biliyo
Yani şunu mu demek istiyorsun
Vatandaş 4 sene lisede bu eğitimi alsın, 4 senede Üniversite, ama genede benim 4 'e giden oğlum da aynı bilgilere sahip.....
Bu kadar yazılan mesajdan sonra bende Bir Bilgisayar öğretmeni olarak konuyu değerlendirmek istedim.
Arkadaşlar buradaki yanlış şahıslar tarafından yapılan bir yanlış değil onun için şahıslara takılıp kalmayalım bence.
Ortada bir meslek var ve bu mesleğin kimin olduğu meb tarafından kararsızlaştırılmış belirsizliğe sokulmuş...
Şöyleki;
ülkemizde bilgisayar öğretmenliği mesleğini şahıslara kazandırmak için YÖK tarafından açılmış şu anda tam sayısını bilmediğim ama sayısının bi hayli çok olduğundan emin olduğum genel olarak bilgisayar bölümü diyebileceğimiz bölümlerimiz açılmışken ve her yıl binlerce mezun verip mezunları boşta gezerken ( 3 kuruş ücret karşılığı 3. sınıf öğretmen muamelesiyle karşı karşıya kalırken) ,
ve yine bu bölümlerden mezun olup MEB saflarında yerini tutmuş, okullarda maaş karşılığını bile dolduramayıp atıl pozisyona düşürülmüşken,
Milli Eğitim Bakanlığımızın Meslek liselerine ileriye yönelik Bilgisayar öğretmeni olmak için binlerce öğrencimiz kayıt olurken,
ve Üniversitesinden bilmem kaç kredilik ders içeriği olan kredilerini tamamlayarak Bilgisayar Öğretmeni ünvanıyla mezun olurken,
Kendi mezun olduğum ünv. nin örnek ders içeriği:
http://tefsrv.sdu.edu.tr/dosyalar/bilsis.pdf
MEB kurum ve kuruluşlarında bu görevi sırtlanmak isteyen bilgisayar öğretmenleri mevcutken,
Tutupta bu kurum ve kuruluşlarda görev alacak personeli belirlemek için yapılacak sınava canı isteyen herkes başvurabilir demek bilmem ne kadar doğru olur sizce.
Eğer doğru olur diye düşünülüyorsa ozaman
Üniversitelerdeki bölümler kapatılsın tek tip öğretmen yetişrilsin ve sınavla branşlaşılsın.

yada şu anda
Tüm branşlardan öğretmenlerin sınavına girmek ve gerekli puanları almak şartıyla ( eğitici for. sınavındaki gibi) istedikleri branşta görevlendirilmeleri gerekmez mi? yada görevlendirilirlerse buda doğru olurmu?
onudaellerini vicdanlarına koyarak bi düşünüversinler bi zahmet.
Burada birşeye daha dikkat çekmek istiyorum eğitici formatör arkadaşlar iyi bilirler Hizmetiçi eğitim adı altında bu eğitici formatörlere kurslar, seminerler düzenleniyor bence hesp boş... Örneğin Bir programlama dilini öğrenmek için kursa gerek yoktur. Bir algoritma mantıgın olur ki bu bütün bilgisayar öğretmeni arkadaşlarımda mevcut. Oturursun bilgisayarın başına güneşin doğuşunu izlersin (isteğin, azimin olur) ve öğrenirsin. değilse aylarca kurs verip perian etsen yine bişey olmaz yine bişey olmaz...
Ayrıca bu eğitici formatörlük hakkıyla yerine getirilirse bence çok ağır bi yük. alınan ücretle karşılığı ödenemeyeceği gibi çokta yorucu bir iş.
Şahsım adıma ben bu işi yapmak istemem.
Yazdıklarımdan kimse alınmasın gocunmasın arkadaşlar. Kimsenin şahsına yönelik bir yazı değildi çünkü bunlar. Bu mesajı alması gerekenler kendilerini bilirler.