Bizde Öğretmenler kurulunda 4 ve 5'lere seçtik. bu maddelere istinaden.
zafer_can' Alıntı:Hocam bugün müdür bana 4 ve 5. sınıfların serbest etkinlik dersini bilişim tek. olarak sana vericez dedi. formatörüm kabul etmemeyi düşünüyorum. Çünkü 4 ve 5. sınıfları zaten seçemiyoruz. serbest etkinlikler dersinde de sabit olarak bu dersin seçilemeyeceği kanaatindeyim. Adı üstünde serbest etkinlik, tek bir ders değil ve ayrıca sınıf öğretmeninin girmesi gerektiğini düşünüyorum.
bize gelen formatör görevlendirme yazısında da ihtiyaç olması durumunda kendi branşında en fazla maaş karşılığına kadar girer diyor. Yani serbest etkinlikler dersi ihtiyaç olması durumunda olan bir ders değil sınıf öğretmeni girmesi gerekir.Ben böyle düşünüyorum...
yuci81' Alıntı:Müdürünüz serbest etkinlikler dersini e-okulda 2 saat olarak bölüyorsa versin, geçen sene bölünemiyordu, zaten branş öğretmeni sınıf öğretmeni varken bu derse gi-re-mez.
zafer_can' Alıntı:Hocam bugün müdür bana 4 ve 5. sınıfların serbest etkinlik dersini bilişim tek. olarak sana vericez dedi. formatörüm kabul etmemeyi düşünüyorum. Çünkü 4 ve 5. sınıfları zaten seçemiyoruz. serbest etkinlikler dersinde de sabit olarak bu dersin seçilemeyeceği kanaatindeyim. Adı üstünde serbest etkinlik, tek bir ders değil ve ayrıca sınıf öğretmeninin girmesi gerektiğini düşünüyorum.
bize gelen formatör görevlendirme yazısında da ihtiyaç olması durumunda kendi branşında en fazla maaş karşılığına kadar girer diyor. Yani serbest etkinlikler dersi ihtiyaç olması durumunda olan bir ders değil sınıf öğretmeni girmesi gerekir.Ben böyle düşünüyorum...
Hocam bu geçen senenin haftalık ders çizelgesinden sanırım. Bu sene 4 ve 5 lerde seçmeli ders olarak seçilemiyor. Serbest etkinliklerde sınıf öğretmenleri seçerse onlar yapabilirler. Ama biz girip ek dersini alamıyoruz.astalavista23' Alıntı:10-Serbest etkinlikler saatinde, okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak;
a) Sosyal, kültürel ve eğitici faaliyet olarak; folklor, müsamere, konser, müzik, monolog, diyalog, grup tartışmaları, güzel konuşma-yazma, kitap okuma, dinleme, sergi düzenleme, gezi-gözlem, inceleme, bilmece, bulmaca, atışma, sayışma, şarkı ve türkü söyleme, soru sorma, cevap verme, duygu ve düşüncelerini ifade etme, oyun, film izleme, bahçe etkinlikleri, bitki ve hayvan yetiştirme vb. etkinlikler uygulanır.
b) Seçmeli sanat ve spor etkinlikleri, bilişim teknolojileri, satranç ve tarım derslerinin programlarından öğrenci düzeyi de göz önünde bulundurularak yararlanılabilir.
c)1–3. sınıflarda Talim ve Terbiye Kurulunun 30.03.2000 tarihli ve 32 sayılı Kararıyla kabul edilen yabancı dil öğretim etkinlikleri ile 4 ve 5. sınıflarda seçmeli yabancı dil dersi öğretim programlarından yararlanılabilir.
d) Bu dersin saatleri ayrı ayrı veya blok olarak farklı günlerde uygulanabileceği gibi gerektiğinde tamamı bir gün içinde de uygulanabilecektir.
e) Serbest etkinlikler saati, zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan aylık faaliyet planına göre uygulanır. Yapılan faaliyetler sınıf defterine yazılır.
11. 2010–2011 Öğretim Yılında seçmeli bilişim teknolojileri dersini 1–5. sınıflarda seçmiş olan okullar, serbest etkinliklerin ders saatleri içerisinde bu dersi işleyeceklerdir. Basım ve dağıtımı yapılan ders kitapları kullanılacaktır.
(*) Trafik güvenliği dersi 4 ve 5. sınıf öğretim programları birleştirilerek 2012–2013 Öğretim Yılından itibaren sadece 5. sınıfta haftada 1 ders saatinde uygulanacaktır. 4. sınıfın trafik güvenliği ders saati serbest etkinlikler ders saatine eklenecektir. Trafik güvenliği dersi işlenirken “ders içi faaliyet” kapsamında, gerektiğinde tıp doktoru ve trafik polislerinden yararlanılabilecektir.
(**) Vatandaşlık ve demokrasi eğitimi dersi haftada 1 ders saati olmak üzere 2010–2011 Öğretim Yılında 8. sınıfta seçmeli, 2011–2012 Öğretim Yılından itibaren de aynı sınıfta zorunlu ders olarak okutulacaktır.
(***) 2011–2012 Öğretim Yılından itibaren 8. sınıfta seçilebilecek seçmeli ders saati sayısı 1 olacaktır