2012-2013 Öğretim Yılı için Önerilen Dersler ve Süreleri

Kodla Büyü

hakanbabac

Üye
Bilişim Teknolojileri alanı için 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okutulması önerilen dersler ve sürelerine ilişkin olarak tavsiye edilen çizelgelere http://www.megepbilisim.com/2012-2013-o ... s-sureleri bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Meslek Liseleri Bilişim Teknolojileri alanı için hazırlanmış olan web sitemiz, yenilenen içeriği ve güncellenen arayüzüyle yayına girdi...
Web sitemizde modüllerin yanısıra öğretmenlerimizce paylaşılan öğretim materyallerine ve eğitim-öğretim dokümanlarına da ulaşabilirsiniz.

----------------------------------------
www.megepbilisim.com

Hakan hocam 11.sınıf anadolu meslek için 12 web prog. + 6 grafik animasyon seçebiliyor muyuz? Sıkıntı olur mu acaba?

Ders seçimi yaparken dal yeterlik tablolarını dikkate almamız gerekşiyor hocam. Bahsettiğiniz seçim yapılabilir. Fakat seçilmeyen derslerin işletme eğitimi kapsamında mutlaka gösterilmiş olması ve bu durumun zümre kararlarınızda da net bir şekilde beşirtilmiş olması gerekecektir.

--------------------------------------
Hakan BABAÇ

hakanbabac' Alıntı:
Ders seçimi yaparken dal yeterlik tablolarını dikkate almamız gerekşiyor hocam. Bahsettiğiniz seçim yapılabilir. Fakat seçilmeyen derslerin işletme eğitimi kapsamında mutlaka gösterilmiş olması ve bu durumun zümre kararlarınızda da net bir şekilde beşirtilmiş olması gerekecektir.

--------------------------------------
Hakan BABAÇ

Sayın hocam, sene başı zümresinde durumu yazılı olarak kayıda geçeceğim. Şu an 12. sınıfım olmadığı için önümüzdeki sene işletmelerde beceri eğitimi dersi müfredatının içine de veri tabanı organizasyonu modüllerini ekleyeceğim. Sanırım yeterli olur bu değil mi?

İlginiz için teşekkür ederim Hakan hocam. İyi çalışmalar...

hakan hocam 11.sınıf eml için (web programcılığı dalı) 2 saat veritabanı organizasyonu yerine, 2 saatlik mesleki ingilizce seçsek bir sorun olur mu? (çocuklar 12.sınıfta işletmeye gidiyor)

Bu mesleki yabancı dil dersini veren arkadaşalar;

ders hakkında bilgi verebilir misiniz, dersi bilg öğrt nin vermesinde bir

sıkıntı olur mu?

birde megepten Yabancı Dilde Donanım Kavramları--Yabancı-dilde-yazılım-ve-ag-kavramları

bu 2 modülü buldum bunlardan başka modülü varmıdır?

Şu ana kadar bu dersi okulumuzda ilk defa bu sene vermeyi düşünüyoruz.

cagdas' Alıntı:
hakan hocam 11.sınıf eml için (web programcılığı dalı) 2 saat veritabanı organizasyonu yerine, 2 saatlik mesleki ingilizce seçsek bir sorun olur mu? (çocuklar 12.sınıfta işletmeye gidiyor)

Hocam, uygun ortam varsa yazmış olduğunuz seçim yapılabilir. Burada veritabanı organizasyonunun tavsiye edilmesinin amacı, web tasarımı ve programlama dersinin veritabanı kısmına altyapı oluşturulması ve ayrıca öğrencilerimizin bir veritabanı yazılımı üzerinde temel seviyede bilgi sahibi olmalarının sağlanmasıdır. Ders içinde ACCESS öğretilmekte ve giriş seviyesinde SQL bilgisi verilmektedir.

Tavsiyemiz, önceliğinizi Veritabanı Organizasyonu dersine vermeniz yönünde olacaktır. Bu ders yerine Mesleki Yabancı Dil dersinin okutulması tercih edilirse; yeterliklerin tamamlanması için veritabanı organizayonu dersine ait modüllerin mutlaka işletmelerde beceri eğitimi içine dahil edilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla...

-----------------------------------------
www.megepbilisim.com

Mesleki Yabancı Dil dersinin modülleri tamamlanmıştır. Dersi, (özellikle ingilizce hazırlık okumuş) bilişim teknolojileri öğretmenlerinin vermesi daha uygun olacaktır.

Saygılarımızla..
---------------------------------------
www.megepbilisim.com

arkadaşlar ben yeni atandım okulum çok programlı lise ders seçimi yaparken meslek lisesine mi endüstri meslek lisesine mi bakmak gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

nurayhoca' Alıntı:
arkadaşlar ben yeni atandım okulum çok programlı lise ders seçimi yaparken meslek lisesine mi endüstri meslek lisesine mi bakmak gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

Öncelikle tebrik eder, yeni görevinizde başarılar dileriz...

Meslek lisesi ve endüstri meslek liseleri, aynı programa tabidirler. Çok Programlı Liseler de bu gruba dahil edilmektedir. Dersler süreleriyle ilgili tavsiye edilen çizelgelere web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla...

www.megepbilisim.com

2011-2012 eğ. öğretim yılında Anadolu ticaret meslek lisesi 12. sınıflarda internet programcılığı dersini 4 saat olarak belirlemiştik, bu sene sanırım önerilen ders süresi 2 saat olarak gözüküyor.10. ve 11 sınıflarda bir değişiklik yok sanırım, bu ders süreleri 2012-2013 için nereden belirleniyor?

DaMieN' Alıntı:
Hakan hocam 11.sınıf anadolu meslek için 12 web prog. + 6 grafik animasyon seçebiliyor muyuz? Sıkıntı olur mu acaba?

olur tabi.. hatta grafik animasyon yerine isterseniz başka bir derste işleyebilirsiniz. illaki grafik animasyon dersi işlenecek diye bir kaide yok. varsa nedir?

tuncay_tuncez' Alıntı:
2011-2012 eğ. öğretim yılında Anadolu ticaret meslek lisesi 12. sınıflarda internet programcılığı dersini 4 saat olarak belirlemiştik, bu sene sanırım önerilen ders süresi 2 saat olarak gözüküyor.10. ve 11 sınıflarda bir değişiklik yok sanırım, bu ders süreleri 2012-2013 için nereden belirleniyor?

Ders süreleri Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayınlanmış olan çerçeve öğretim programında belirlenmiştir. İlgili yayına http://www.megepbilisim.com/belgeler/bilisim_cop.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla...

--------------------------------------------
www.megepbilisim.com

Sayın Hocam biz Ticaret Lisesi olarak,
veri tabanı programcılığında
11.sınıf
Nesne Tab.-10 saat
Veri Tabanı -4
Grafik - 4
Açık kaynak -2

12. sınıfda i

gelişmiş inernet uygu. 4 saat seçimini yaptık
web dalı içinde
11.sınıf
web - 10 saat
grafik -6 saat
veri ta.org. 2 saat
açık kaynak 2 saat

12. sınıf ise
inernet program. 4 saat

bunlarda bir sorun olur mu ? Eksiklik var mı ?

Hocam biz EML teknik servis dalı için megepbilisim.com sitesindeki önerilen süreleri uyguluyoruz. Yanlız kafama takılan hocam bizim öğrenciler son sınıfta işletmelere gidiyorlar bundan dolayı ders modüllerinin seçiminde veya ders saatlerinde değişiklik yapmamıza gerek var mı?

Diğer taraftan ATL Veritabanı Prog. Dalı içinde tam olarak sizin süreleri uyguluyoruz. 10. sınıfta 100 saat okulda, 11. sınıfta 200 saat işletmelere gönderiyoruz. Buradada staj için ders modüllerinin seçiminde nelere dikkat etmeliyiz. Şimdiden teşekkür ederim hocam...

Mesleki yabancı dil için türkçe yardımcı kaynak var mıdır?

Dersi veren öğretmenlere yardımcı olması için

hakanbabac' Alıntı:
tuncay_tuncez' Alıntı:

Ders süreleri Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayınlanmış olan çerçeve öğretim programında belirlenmiştir. İlgili yayına http://www.megepbilisim.com/belgeler/bilisim_cop.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla...

--------------------------------------------
http://www.megepbilisim.com

Hakan Hocam http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/ders.html adresinden indirdiğim bilgi formlarına
baktım buradan
-------------------------------------------------------
DERSİN ADI NESNE TABANLI PROGRAMLAMA
ALAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEK/DAL VERİTABANI PROGRAMCILIĞI
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11 veya 12. SINIF
ÖNERİLEN SÜRE Haftalık 11 Ders Saati (Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 13 saat)
---------------------------------------------------------
DERSİN ADI SİSTEM BAKIM VE ONARIM
MESLEK / DAL BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİS
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11. veya 12. SINIF
SÜRE Haftalık 8 Ders Saati (Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 13 Ders Saat)
---------------------------------------------------------
DERSİN ADI VERİ TABANI ORGANİZASYONU
MESLEK/DAL WEB PROGRAMCILIĞI
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11. Sınıf
ÖNERİLEN SÜRE Haftalık 2 Ders Saati önerilmektedir. (Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 3 Ders Saati)
(Bölgesel özellikler, okuldaki donanım ve çerçeve öğretim programı doğrultusunda zümre kararı ile seçilen modüllere göre ders süresi hesaplanır.)
---------------------------------------------------
DERSİN ADI GELİŞMİŞ INTERNET UYGULAMALARI
MESLEK / DAL VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
DERSİN OKUTULACAĞI
SINIF/YIL 11. veya 12. SINIF
SÜRE Haftalık 4 Ders Saati önerilmektedir.
(Bölgesel özellikler, okuldaki donanım ve çerçeve öğretim programı doğrultusunda zümre kararı ile seçilen modüllere göre ders süresi hesaplanır.)
-----------------------------------------------------
DERSİN ADI VERİ TABANI
MESLEK/DAL VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11. veya 12. Sınıf
ÖNERİLEN SÜRE Haftalık 5 Ders Saati önerilmektedir.(Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 7 Ders Saati)
------------------------------------------------------
gibi derslerde daha önceden böyle önerilen sürelerin yazdığını hatırlamıyorum
hatta veri tabanı organizasyonu dersi bilgi formunda dal wep prog dalı yazıyor
biz veri tabanı dalında okutulsun diye seçmeli olarak vermeyi düşünüyorduk

buradaki önerilen sürelerin ve belirtilen dallarla ilgili bilginiz var mı?

Önerilen süreler, 2007-2010 arasında yayınlanmış olan ders bilgi formlarında da bulunmaktaydı; buradakiler ise genellikle EML baz alınarak belirlenmiş olan sürelerdir.

Veritabanı Organizasyonu dersi, Web Programcılığı dalı için hazırlanmıştır. Ders içeriği; Veritabanı Programcılığı dalının ana derslerinden olan Veritabanı dersinin ilk 4 modülünü kapsamaktadır. Bu nedenle; Veritabanı Organizasyonu dersinin Veritabanı Programcılığı dalı için seçilmesine ihtiyaç kalmamaktadır.

Saygılarımla...

------------------------------------
Hakan BABAÇ
hakanbabac@gmail.com

ok46500' Alıntı:
Hocam biz EML teknik servis dalı için megepbilisim.com sitesindeki önerilen süreleri uyguluyoruz. Yanlız kafama takılan hocam bizim öğrenciler son sınıfta işletmelere gidiyorlar bundan dolayı ders modüllerinin seçiminde veya ders saatlerinde değişiklik yapmamıza gerek var mı?

Diğer taraftan ATL Veritabanı Prog. Dalı içinde tam olarak sizin süreleri uyguluyoruz. 10. sınıfta 100 saat okulda, 11. sınıfta 200 saat işletmelere gönderiyoruz. Buradada staj için ders modüllerinin seçiminde nelere dikkat etmeliyiz. Şimdiden teşekkür ederim hocam...

İşletmelerde Beceri Eğitimi içinde; 11 ve 12. sınıfta seçilemeyen derslere ait modüllere öncelik verilmesi, uygun olacaktır. Eğer yeterlik tablosundaki tüm dersler verilmiş ise; işletmelerde beceri eğitimi içeriği dala ait ana modüller öncelikli olmak üzere zümreniz tarafından uygun görülecek modüllerden oluşturulabilir. Ayrını durum yaz stajları için de geçerlidir.

Saygılarımızla...

-------------------------------------
www.megepbilisim.com

hakanbabac' Alıntı:
İşletmelerde Beceri Eğitimi içinde; 11 ve 12. sınıfta seçilemeyen derslere ait modüllere öncelik verilmesi, uygun olacaktır. Eğer yeterlik tablosundaki tüm dersler verilmiş ise; işletmelerde beceri eğitimi içeriği dala ait ana modüller öncelikli olmak üzere zümreniz tarafından uygun görülecek modüllerden oluşturulabilir. Ayrını durum yaz stajları için de geçerlidir.

Hakan Hocam 11. sınıfta vermediğimiz vt. organizasyonu dersini diyelim ki 12. sınıfta ibe. içerisine yerleştirdik, planı ve gelişim tablosunu oluşturduk.
ibe.nin içeriği diplomada görünmüyor değil mi?
Yani bu dersi ibe içerisine koymasak bunu kim sorar bize?
Gelişmiş internet uygulamaları dersi megepbilişimde verilen, EML-AML için önerilen ders süreleri içerisinde yer almıyor mesela.
Kaldı ki ibe'de yani öğrenci staj yaparken gelişim tablolarına uyulabildiğini hiç sanmıyorum.
Bu dersleri ibe planına koyduk diye çocuklar bu dersleri okulda bile zor öğrenirken(!)
işletmede bizim okulda anlatmadığımız dersi öğrencinin -zaten meraklı ve hevesli olanların dışındakilerin- öğrenip gelmesini beklemek ütopya olur bence.

hergunsince83' Alıntı:
hakanbabac' Alıntı:

Hakan Hocam 11. sınıfta vermediğimiz vt. organizasyonu dersini diyelim ki 12. sınıfta ibe. içerisine yerleştirdik, planı ve gelişim tablosunu oluşturduk.
ibe.nin içeriği diplomada görünmüyor değil mi?
Yani bu dersi ibe içerisine koymasak bunu kim sorar bize?
Gelişmiş internet uygulamaları dersi megepbilişimde verilen, EML-AML için önerilen ders süreleri içerisinde yer almıyor mesela.
Kaldı ki ibe'de yani öğrenci staj yaparken gelişim tablolarına uyulabildiğini hiç sanmıyorum.
Bu dersleri ibe planına koyduk diye çocuklar bu dersleri okulda bile zor öğrenirken(!)
işletmede bizim okulda anlatmadığımız dersi öğrencinin -zaten meraklı ve hevesli olanların dışındakilerin- öğrenip gelmesini beklemek ütopya olur bence.

Mesleki Eğitim Sertifikasyonu, -muhtemelen- yapılacak yeterlik sınavları ile uygulanacaktır. Bu sınavlarda da alan/dallara ait yeterliklerin ölçülmesi amaçlanacağı için sınav içerikleri buna göre hazırlanacaktır. Sınava girecek öğrenci/mezunlar, sınav anında karşılarına gelecek sorulara ilgili yeterliğe ait modülleri görmedikleri için cevap veremediklerinde direkt olarak okullarını muhatap alabilirler. Bu da, okullar için lüzumsuz bir sıkıntı meydana getirebilecektir. Yeterlik tablosundaki yeterliklere ait modüllerin tamamlanmasına yönelik önerimiz, bu ihtimal dikkate alınarak sunulmuştur.

İBE kapsamında görülen/uygulanan modüller, gelişim tablolarına ve öğrenci dosyalarına yansıtılmaktadır. Bunların (özellikle gelişim tablolarının) bir kopyalarının saklanması, yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçilmesi adına okul için faydalı olacaktır.

Saygılarımla...

--------------------------------
Hakan BABAÇ
hakanbabac@gmail.com

Sayın hocam anadolu meslek lisesi olarak bu yıl ilk defa anadolu grubu 12.sınıflar yer alacak. Benim öğrenmek istediğim ders olarak 16 saat İBE, 12 saatte seçmeli olarakmı seçilecek, yoksa 24 saat İBE, 2 saat te internet programcılığı şeklinde mi olacak. Bu arada öğrencilerimiz işletme olmadığından 300 saatlik stajlarını okulda tamamladılar.

pegasus777' Alıntı:
Sayın hocam anadolu meslek lisesi olarak bu yıl ilk defa anadolu grubu 12.sınıflar yer alacak. Benim öğrenmek istediğim ders olarak 16 saat İBE, 12 saatte seçmeli olarakmı seçilecek, yoksa 24 saat İBE, 2 saat te internet programcılığı şeklinde mi olacak. Bu arada öğrencilerimiz işletme olmadığından 300 saatlik stajlarını okulda tamamladılar.
hocam çizelgeye göre 24 saat İBE 2 saat internet programcılığı görünüyor
siz İBE dersinde hangi dersleri okutacaksınız.

pegasus777' Alıntı:

Web sitemizde yayınlanan çizelgeler; işletmelerde beceri eğitiminin yapıldığı varsayılarak hazırlanmış çizelgelerdir.

Eğer Anadolu Meslek Lisesi için işletmelerde beceri eğitimi yaptırılmıyorsa; sizin de belirttiğiniz gibi 16+12 saat şeklinde ders seçimi yapılacaktır. Seçilecek alan dersleri, öncelik dal yeterliklerini kapsayacak şekilde olmak kaydıyla zümrenizce uygun görülecek dersleri içerebilir.

Saygılarımızla...

www.megepbilisim.com

hakanbabac' Alıntı:
pegasus777' Alıntı:

Web sitemizde yayınlanan çizelgeler; işletmelerde beceri eğitiminin yapıldığı varsayılarak hazırlanmış çizelgelerdir.

Eğer Anadolu Meslek Lisesi için işletmelerde beceri eğitimi yaptırılmıyorsa; sizin de belirttiğiniz gibi 16+12 saat şeklinde ders seçimi yapılacaktır. Seçilecek alan dersleri, öncelik dal yeterliklerini kapsayacak şekilde olmak kaydıyla zümrenizce uygun görülecek dersleri içerebilir.

Saygılarımızla...

http://www.megepbilisim.com
işletmelerde beceri eğitim dersi sizce web programcılığı dalı için;
-bilişim teknolojileri temelleri
-paket programlar
-grafik animasyon
-web tasarım ve programlama
-programlama temelleri
bu derslerin modülünü seçsem olurmu sizce hocam

6fatma8' Alıntı:
işletmelerde beceri eğitim dersi sizce web programcılığı dalı için;
-bilişim teknolojileri temelleri
-paket programlar
-grafik animasyon
-web tasarım ve programlama
-programlama temelleri
bu derslerin modülünü seçsem olurmu sizce hocam

İmkan varsa Internet Programcılığı ve Açık Kaynak İşletim Sistemi dersine ait yeterliklerden de seçim yapmanızı öneririz.

Saygılarımızla...

------------------------------------------
www.megepbilisim.com

hakan hocam küçük bir sorum var,okulumuzda web programcılığı dalı var, veri tabanı organizasyonu dersini bu sene 12. sınıflara vermekte sakınca var mı? Ders bilgi formlarında bu dersin okutulacağı sınıf 11 görünüyor. Geçen sene 11. sınıfta mesleki yabancı dil aldılar.

Geri