Arkadaşlar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Veritabanı dalı olarak Alan yeterliliklerini incelediğimizde 10. sınıf derslerine ek olarak
Nesne tabanlı prog.
veritabanı.
Açık kaynak..
Mesleki yabancı dil
Gelişmiş İnternet uygulamaları
derslerini de vermemiz gerektiğini gördük ve nesne tab. 11. sınıfta zorunlu ders olarak gözüküyor, diğerlerini 11 ve 12 ye koyabiliyorduk ama 12 de yeterli ders saati yok.
12. sınıflar 26+2 yani 24 saat beceri eğitim, 2 saat alan dersi ve 2 saat seçmeli. idare 4 saatlik ders koyamazsınız, 2-2 koymalıyız, seçmeli olduğunu belirtmeliyiz dedi..bizde mesleki yabancı dil koyduk..
11. sınıflar 18+5 ...minumum ders saatleri olan,nesne tabanlıyı 11 veritabanı 5 saat seçtik, 2 saat açık kaynak işletim sis. ekledik 18 saat yaptı..çocuklara seçmeli mat koymak istemiştik ama 5 saat seçmeli derse gelişmiş internet uygulamaları dersini koyduk. ders bilgi formunda 11 ve 12. sınıf ta okutulabilir ama nesne tabanlı dersini görmüş olmak şartını taşıdığını biliyoruz ama 12 lere yerleştiremedik. 4 saat koysak 1 saat hangi dersi koycaksın vs.
bana yanlış gelmiyor seçtiklerimiz ama herkes farklı farklı seçiyor, bir birlik olmaması bence kötü , hoş değil yani...