Hocam öğretim prgoramı 5-6-7-8 ler için yayınlanmış bu sene. Ben 5 ve 6lara aynı yıllık planı uygulayacağım ama 7 ve 8lerde de seçmeli bilgisayar dersi var, ona nasıl bir plan kullanacağımı bilemedim. öğretim programına göre 5 ve 6lara kullandıklarımı mı kullanmam gerekiyor? Okulumda lab. yok bu arada.girdap08' Alıntı:emeğinize sağlık lakin forumda birçok arkadaş tarafından karıştırılan bir husus var.
5. ve 6. sınıflarda okutacağımız Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ile eskiden okuttuğumuz Bilişim Teknolojileri dersinin öğretim programları farklı.
Bkz: Bilişim Teknolojileri Öğretim Programı : http://ttkb.meb.gov.tr/program2.aspx/pr ... m=2&kno=21
Bkz: Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretim Programı : http://ttkb.meb.gov.tr/program2.aspx/pr ... =2&kno=196
eski 5. ve 6.basamakları bu sene 5. ve 6.sınıfta okutmak (sizin planda hazırladığınız gibi) doğru değildir.
Zaten, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi için basamak diye bir kavram yok.
Planlarınız 7. ve 8. sınıflar için doğrudur lakin 5. ve 6. sınıflarda okutacağımız ders için sanırım yanlış.
Doğrusu: ilkogretim-bilisim-teknolojileri-uygulama-ve-materyaller-f138/5-bty-plan-ve-zumre-bitti-sira-6-da-t116515.html
Edit: Zaten açıklama yapmışsınız.
Güzel fikir... olabilir neden olmasın,antipc' Alıntı:.... 7 ve 8lerde de seçmeli bilgisayar dersi var, ona nasıl bir plan kullanacağımı bilemedim. öğretim programına göre 5 ve 6lara kullandıklarımı mı kullanmam gerekiyor? Okulumda lab. yok bu arada.
Günlük plan hazırlamamak için eski planı yeniye uyarladım.ruya12' Alıntı:Hocam plan için çok teşekkürler.Benim merak ettiğim basamaklı yıllık planı kullanırsak günlük plan hazırlamamız gerekir mi?
ercinc98' Alıntı:Güzel fikir... olabilir neden olmasın,antipc' Alıntı:.... 7 ve 8lerde de seçmeli bilgisayar dersi var, ona nasıl bir plan kullanacağımı bilemedim. öğretim programına göre 5 ve 6lara kullandıklarımı mı kullanmam gerekiyor? Okulumda lab. yok bu arada.
o zaman tüm sınıflara aynı program oluyor.
önceki programı uygulamak gerek ancak labaratuar olmadığı için, mantıklı olan sizin söylediğiniz.antipc' Alıntı:ercinc98' Alıntı:Güzel fikir... olabilir neden olmasın,antipc' Alıntı:.... 7 ve 8lerde de seçmeli bilgisayar dersi var, ona nasıl bir plan kullanacağımı bilemedim. öğretim programına göre 5 ve 6lara kullandıklarımı mı kullanmam gerekiyor? Okulumda lab. yok bu arada.
o zaman tüm sınıflara aynı program oluyor.
Değil mi? Herkes aynı fikirde mi? 7 ve 8ler için ne yapmam lazım?